Skip to main content

“Wij komen zelden terug in hetzelfde land”, niet dus! Voor de vijfde keer naar IJsland, wat is daar dan dan zo bijzonder aan? Mooiste land van Europa misschien? Kijk maar (weer) eens mee met ons!

20 t/m 26 december 2018: Yep, die kerstperiode blijft toch elk jaar aan ons trekken! Ondanks dat we pas terug zijn uit Oman en een tripje door Engeland ivm Def Leppard, toch besloten om de kerstperiode ook nog te benutten! IJsland dus met Beluga Adventures, wie anders? Ik wil hier zeker niet verkondigen dat ik IJsland specialist ben maar dit vijfde bezoek aan het prachtige IJsland maakt wel dat ik hier het nodige gezien en beleefd heb. In 1999 (alweer bijna 20 jaar geleden) maakte ik de eerste kampeerrondreis waarna ik in 2006 een wintertrip maakte in zuidelijk IJsland.
In 2010 was ik er voor een “zomer” rondreis van 4 weken waarin ik alle uithoeken van IJsland heb bezocht. In 2017 maakt ik, samen met Remco, een Cruisereis waarbij we IJsland ook aandeden. Dit jaar maar eens terug in de winter, ook nu verblijven we in het zuidelijke gedeelte van IJsland. Het vijfde bezoek aan een van de bijzonderste landen op deze aardbol! Reis je met ons mee?

In ons hoofd en agenda’s hadden wij staan dat we 21 december zouden vertrekken naar IJsland, gelukkig ging Jolanda in Engeland (tijdens ons Def Leppard weekend) ons IJsland programma eens goed doornemen. Kennelijk toch iets mis gegaan in onze hoofdjes/planning want we vertrekken kennelijk 20 december al. Lichte problemen want onze zakelijke agenda’s staan die dag nog vol. Planning wijzigen dus en zorgen dat we 20 december weg kunnen, dagje extra IJsland dus in onze jubileum maand. het was immers december 2012 dat we elkaar leerde kennen, zes jaar Jolanda/Ruud dus dit jaar!

20 december: Op naar Schiphol dus op deze donderdag. Beetje op tijd aanrijden want we moeten over de A2, maar goed rond 08.00 uur weg in Eersel wil zeggen na de files richting Amsterdam.
Of toch niet…….. Uur vertraging tussen Den Bosch en Utrecht, zal toch niet zo zijn dat we een reis missen door een extreem lange file. Gelukkig valt het mee en zijn we rond 10.15 uur op P3. Omstreeks 13.00 uur met vlucht FI501 vanuit Schiphol naar Keflavik (KEF – IJsland) dus! YEAH!
Omstreeks 15.15 uur (lokale tijd, het is hier een uur vroeger dan in NL). We halen onze auto op bij EuropCar, Suzuki 4×4, maar eerst de raampjes krabben want het vriest hier.
Niet hard, want het is -3. Gelukkig kunnen we op de Airport nog een wijntje en een biertje scoren want dat is in IJsland lastig, dat is bekend. In Keflavik bezoeken we ff de Netto om wat boodschapjes in te slaan, deze ligt ongeveer 2 km van de luchthaven en een prima locatie om direct wat boodschappen in te slaan. Op naar Hraunborgir, kleine 150 km sturen. Rond 16.00 uur is het serieus donker dus we gaan vandaag weinig meekrijgen van de prachtige landschappen van IJsland, we rijden immers pas rond 17.00 uur weg uit Keflavik. Tegen 19.00 uur komen we aan bij Hraunborgir Holiday Homes, waar we onze eerste drie nachten gaan doorbrengen. Een soort van parkje in een lavaveld met diverse woningen er in, ziet er naar uit dat hier ook IJslanders vakantiewoningen hebben of wellicht zelfs permanent wonen. Kunnen het park in ieder geval niet direct op want de slagboom is dicht, dus bellen we even naar de eigenaar van het park. Hoppa, binnen! Nu op zoek naar nummer 3 en dat valt nog niet mee in het pikdonker. Gevonden! Echt een erg gaaf en leuk huisje, foto’s volgen zeker nog! Inrichten, wijntje, overheerlijk eten (vers kippetje van de grill e.d.) en dan gaan we rond 22.00 uur de oogjes sluiten. Morgen de omgeving verkennen!

21 december: GOODMORNING (AGAIN) IJSLAND! Ja, in 2018 hebben we heel wat GOEDEMORGENS gezegd en geschreven vanuit de wereld en vanuit verschillende locaties! Vanuit IJsland zijn het toch echt de laatste van reisjaar 2018! Maar goed, 2019 gaat ons ook weer naar vele plaatsen op de wereld brengen! Ontbijtje uit eigen keuken, koudetraining (yep, dat gaat hier prima) en dan gereed maken voor onze dag! Rond 10.30 uur begint het zicht beter te worden, de zon komt er aan……. Ons verblijf komt in beeld! Lekkere hot-tube in “onze” tuin, gaan we die vullen met warm of koud water? We gaan het beleven…….

Rond 10.30 uur zijn we weg, onze eerste stop is Kerid. Overigens maar een 10 minuutjes rijden van ons verblijf, gisteren avond al langs gekomen maar toen was het donker. IJsland is toeristischer aan het worden want je mag hier heden ten dage voortaan 400 ISK aftikken om deze krater te bezoeken. Kennelijk is de krater in particuliere handen en dus wordt er gebruik gemaakt van de toeristen. Stond ik in het verleden hier nog eens alleen op de rand, is het nu een komen aan gaan van bussen en busjes, denk veelal afkomstig uit Reykjavik. Niks mis mee natuurlijk om dit bijzondere IJsland te bezoeken, feit is wel dat het een veelvoud aan toeristen zijn tov jaren terug. Kerid is een krater die zo’n 6.500 jaar geleden is ontstaan. 170 meter lang, zo’n 140 breed en 55 meter diep. Nu bevroren maar het is niet raadzaam het ijs te betreden, doen we dus ook niet. Waar vulkanen zijn is Lava…… Gelukkig droog en afgekoelde lava!

Het zonnetje komt er door!

Natuurlijk mag een bezoekje aan het thermische gebied Geysir niet ontbreken. In dit gebied bevindt zich ook de bekende Strokkur geiser.

De Strokkur blaast zo’n beetje om de tien minuten ff stoom af! Een leuk en zeker bijzonder fenomeen, wat we zeker een aantal keer aanschouwen. Gelukkig staat er niet veel wind vandaag maar met zo’n -7 graden toch een frisse dag!

Zo’n 10 kilometer verder ligt de prachtige waterval Gullfoss. Wat moet je hiervan nog type? Niks, gewoon enkele gave foto’s posten!

Dat zonnetje komt, in deze tijd van het jaar, op rond 11.00 uur en is rond 15.30 uur weer vertrokken. Je kent wel dat “irritante” zonnetje want je in NL hebt vlak na zonsopkomst en kort voor zonsondergang, als je in de auto zit? Nou, datzelfde heb je hier maar dan de gehele tijd tussen 11.00  en 15.30 uur. Qua autorijden soms best irritant en gelijktijdig ook gevaarlijk want het is echt opletten geblazen. De zon verschijnt alleen aan de horizon maar stijgt niet verder omhoog. Voordeel: alles is prachtig aangelicht, qua fotograferen wel veel schaduwvorming. Elk voordeel heeft zo zijn nadeel zullen we maar zeggen (Johan Cruijff).

Op naar Thingvellir National Park! Kan nog net voordat we de zon zien verdwijnen, want die is immers rond 15.30 uur vertrokken in deze tijd van het jaar. In dit park tref je ook de prachtige Oxararfoss aan, misschien niet de meest bijzondere waterval maar met alles in het ijs wordt het toch echt wel een beauty! Thingvellir ligt op de Mid-Atlantische rug waar de Euroziatische- en Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar schuiven. Elk jaar wordt deze breuk, waartussen Jolande staat, zo’n 2 cm groter!

Thingvellir staat al sinds 2004 op de werelderfgoedlijst van Unesco, lijst 1152. Niet vreemd als je het ons vraagt!

Rond 16.30 uur zie je aan de ene kant van het park de maan verschijnen boven de sneeuwvlaktes en aan de andere kant de laatste gloed van de zon. GEWELDIG!

Vanuit Thingvellir is het nog een 45 minuutjes rijden naar ons verblijf in Hraunborgir. We hebben vandaag de gehele dag mee genoten van de laatste show van Evers staat op, Edwin neemt na 18 jaar ochtend show afscheid. In deze 45 minuten kunnen we het laatste deel van de show nog mooi beluisteren, en komen we precies “thuis” na Edwin’s dankwoord. Edwin Evers, ook vanuit IJsland onze dank! Tijd voor een drankje en het vullen van onze hot-tube. Da’s lekker warm met een wijntje/biertje er bij! Heerlijk! Rond 20.00 uur toch echt tijd om wat eten klaar te maken, biefstuk met champignons, hoe klinkt dat? Smakelijk! Rond 22.00 uur zien we een lichte ontwikkeling van het Noorderlicht. Volle maan dus echt te veel licht en daarbij is de KP waarde 2 en dat is te weinig. We houden het in de gaten maar sterker dan dit wordt het niet. Leuk, gaaf maar toch een beetje jammer!

Rond 23.15 uur toch maar slapen want de “Noorderlicht app” geeft geen verbeteringen aan dus plat!

22 december: GOEDEMORGEN Hraunborgir. Tegen de klok van 07.00 uur paraat, althans ik, Jolanda “tis nog midden in de nacht”. Beetje verschil van ritme hebben we wel! Na het ontbijt en de koffie starten we de dag actief. We gaan hardlopen, deels op eigen terrein van ons verblijf, groot genoeg hier om wat afstand te maken. Ik (Ruud) maak het nog een stukje buiten de slagboom, berg op berg af. Heerlijk bij -7 graden tussen de lavavelden lopen. Ik 11,7 km, Jolanda zo’n 13 km. Hoppa, ook op reis de conditie in ere houden! 2018! En dat zetten we zeker door in 2019……. Ons verblijf in Hraunborgir, mooi aangelicht door de opkomende zon! Prachtig verblijf zo midden in een lavaveld!

Gesport, gedoucht dus we kunnen op naar Reykjavik. We rijden via de 36 en de 360, gedeeltelijk offroad maar goed te berijden met prachtige uitzichten!

Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld. Met zo’n 150.000 inwoners niet eens zo’n hele grote stad, maar woont wel bijna de helft van de gehele IJslandse bevolking in Reykjavik. Hoezo dun bevolkt! IJsland is met 103.000 km2 oppervlakte ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland. en kent zo’n 350.000 inwoners! Rond 14.00 uur arriveren we bij het wereldberoemde vikingschip “The Sun Voyager“. Fotostopje, ofcourse……..

“Vroeger” was er een Hard Rock Cafe in Reykjavik, echter deze was in particuliere handen en kenden maar deels een officiële HRC status! Deze is dan ook maar een paar jaar open geweest en al geruime tijd terug gesloten. Sinds enkele jaren is er een nieuwe geopend, deze staat officieel te boek als de HARD ROCK CAFE REYKJAVIK. In 2017 een bezoekje gemist aan deze HRC dus er rest ons maar 1 ding vandaag……. En ik zeg “I wanna Rock and Roll all Night”, yep dat stukje tekst kennen we!

Een van de meest bijzondere kerken op deze aardbol, Hallgrimskirkja, mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Reyjavik! En ook de kaarsjes in IJsland voor iedereen om ons heen en degene die vanaf “boven” met ons mee reizen. Overal ter wereld waar we kaarsjes kunnen aanteken, laten we het niet na!

Kerstsfeer in Reykjavik!

Na een koffie gaan we de auto uit de parkeergarage rijden en knorren we weer terug naar ons verblijf waar we rond 19.00 uur arriveren. Relaxtijd en rond 20.30 uur nog een hapje want de buikjes zitten nog aardig vol van de zeer grote salade bij de Hard Rock Cafe. De Noorderlicht app geeft weer activiteit aan richting ons verblijf. Afwachten………. Helaas, bewolking drijft binnen en de KP waarde blijft op 2. Misschien komende dagen nog? Al zijn de voorspellingen voor het Noorderlicht niet echt in ons voordeel te noemen.

23 december: GOEDEMORGEN Hraunborgir. Vandaag reizen we door naar onze tweede bestemming Horgsland. Niet voordat we ons hot-tube deze ochtend gebruikt hebben als koudetraining, het is buiten -4 graden en de watertemperatuur is inmiddels afgekoeld naar zo’n 0 graden, dun laagje ijs er op! Tijd voor een frisse plons deze ochtend. Daarna ontbijtje, inpakken, ons huisje wat opruimen en poetsen. Op naar de Seljandsfoss, Skogafoss en vele andere gave bezienswaardigheden onderweg. Let’s roadtrip in Iceland…….We vertrekken rond 09.45 uur, nog donker, richting Seljalandsfoss zo’n 85 km rijden. Tegen die tijd dat we daar arriveren is het licht. Via Selfoss de nummer 1 (Ringweg IJsland) weer op. Vandaag verlaten we deze ringweg alleen voor enkele bezienswaardigheden, voor de rest niets. Eerste stop: Seljalandsfoss. Een mooie waterval die je vanaf de ringweg al ziet liggen, althans als je de richting op rijdt zoals wij dat nu doen. Bijzondere aan deze waterval is dat je er achterdoor kunt lopen. Wel even rekening mee houden dat je dan wel nat wordt en dus ook je camera! Met dit koudere weer toch frisjes, ach ja…… gezond!

De papegaaiduiker is natuurlijk een bekende en beroemde vogel op en rondom IJsland, echter in de wintermaanden is deze nergens te bekennen. Maar deze blijft goed zitten……… We draaien weer de ringweg (1) op, richting Skogafoss, onze volgende stop!

Ook een erg bijzondere waterval: Skogafoss. Zo’n 60 meter hoof en 25 meter breed. Yep, echt een hele bijzondere waterval en lawaai genoeg als je dichtbij komt! #Skogafossfie

Next stop: Solheimajokull. Bij deze gletsjer kun je anno 2018 redelijk dichtbij parkeren en is dus goed bereikbaar. De bewolking trekt open terwijl wij aanrijden, lucky we. We zien de gletsjer helder en duidelijk liggen. De zwarte gedeeltes zijn van de laatste vulkaan uitbarsting op IJsland, toen het gehele vliegverkeer ontregelt was. Yep, moeder de natuur houd je (gelukkig) niet tegen!

Aangezien dit jaar (2018) in het teken staat/stond van een andere levensstijl, hoort daarbij ook koudetraining. Na de workshop van Jerome (B-mind) is de kou voor ons geen issue meer, maar eerder een part of life. Goed en gezond om je lichaam dagelijks bloot te stellen aan de kou, en nee, daarvan wordt je niet ziek! Waar kunnen we beter de kou trotseren dan bij -7 graden in IJsland.
Hoppa, kleren uit en wandelen dus!

Heerlijk! Bij de auto aangekomen het truitje weer aan en mogen we weer opwarmen! Genieten van de kou! We rijden verder richting Vik. Net voor Vik kunnen we omhoog rijden om Dyrholaey van dichtbij te bewonderen. Een 37 meter hoge rotsformatie met een gat er in, ook hier geldt: Moeder natuur want ben je prachtig!

Boven tref je ook de Dyrholaey Lighthouse aan, die in 1927 gebouwd is. Hier boven staat een fris windje, met de koudetraining van zojuist bij de Gletsjer nog in ons lijf is na dit bezoek de autoverwarming weer welkom. Vanuit Vik heb je een goed beeld op Reynisdrangar. Een aantal grote basaltzuilen die hier oprijzen uit de oceaan, deze zijn vanaf het zwarte lavastrand in Vik goed te zien. Volgens de Ijslanders zit er aan deze rotsformaties een verhaal vast. Het zouden de resten zijn van een driemaster die door trollen uit de zee werd getrokken. Toen de trollen door zonlicht werden verrast, versteenden zij gezamenlijk met het schip.

Zon, zee en (zwart/lava) strand….. Mag ik ook eens op het strand liggen! Rust aan het strand van Vik!

We rijden via het indrukwekkende lavaveld Eldhraun, waar de ringweg dwars doorheen gelegd is, naar ons verblijf toe. Het Eldhraun lava veld is het grootste lava veld op de wereld. Het is ontstaan tijdens de Laki eruptie van 1783/1784. Meer dan 565 vierkante kilometer lava, waar de Apollo 11 bemanning kwam trainen voor de maanlanding. Oftewel maanlandschap! Heden ten dagen is dit prachtige fenomeen een bezienswaardigheid van afgekoelde lavagesteente vol met mossoorten. Geweldig!

Rond 16.30 uur arriveren we op ons voorlaatste verblijf van deze IJslandtrip. We verblijven voor de komende twee nachten in het prachtige Horgsland. Na deze prachtige dag is het huisje/cabin inrichten en borrelen. We doen niks mee vandaag, relaxtijd.

24 december: Goedemorgen Horgsland/IJsland. Eerst even een wandelingetje van zo’n 20 minuten in het zwembroekje en bikini. Heerlijk #koudetraining op deze ochtend. Vandaag gaan we rijden richting Vatnajokull. Dit is IJsland’s grootste gletsjer en Europa’s grootste gletsjer op de Austfonna van Spitsbergen na. Met een oppervlakte van 8100 km2 en op diverse plaatsen 1.000 meter dik bedekt deze ijskap meer dan 8% van heel IJsland. #Koudetraining, oftewel wandeling in zwemkleding! Ons verblijf Horgsland, prima uitvalbasis om Vatnajokull National Park te bezoeken!

Skeidararsandur, hier werd door een gigantische ijsverschuiving in 1996 de brug volledig weggespoeld. Zo kun je de krachten der natuur nog eens goed zien, deze stalen balken zijn als wokkels opgekruld door het ijs.

Hofskirkja Turf Church in Hofn. Deze kerk is de laatste kerk die nog overgebleven is van de oude turf kerkjes. Bouwjaar: 1883 – 1885. Een oudje dus. Vandaag niet open maar zeker de moeite waard voor een stop!

De ene gletsjestong na de andere in dit gebied. Gelukkig werk het weer ook mee. We hebben vandaag wel voor het eerst IJslandse wind, stevig dus!

Fjallsarlon, ligt vanuit ons verblijf gezien net voor de Jokulsarlon. Iets minder bekend maar wellicht gaver om te zien dan de Jokulsarlon. Zeker stoppen! #Fjallsarlonfie

Yep, vorig jaar tijdens onze Noorwegentrip ook al gezien dat iedereen rond rijdt met deze “spikebanden”, wij hebben ze nu ook. Op sommige stukken zeker noodzakelijk! Omdat het nog niet echt wintert, niet continu. Rijdt prima maar maakt wel meer lawaai in de auto dan met normale banden.

Eindstation van deze dag: Jokulsarlon. Glacier Ice Lagoon van IJsland, vandaag met minder ijsbergen er in dan ik eerder zag. Met de “winterzon” wel geweldig aangelicht! In 1975 was dit meer nog 7,9 km2, door de opwarming van de aarde is dit heden ten dage zo’n 25 km2 geworden. Erg gaaf en bijzonder! Met onze Groenlandreis nog vers in het geheugen, zijn dit maar ijsblokjes ipv ijsbergen, hahahaha.

Vanuit de lagoon stromen de ijsbergen- en blokken richting de zee, die daar weer het strand op opspoelen. Erg gaaf en bijzonder! Aangezien Lotte, dit jaar in de van Empel Inspecties en Advisering kerstpakken, een kookschort had gedaan had ik iedereen uitgedaagd om een bijzondere foto te maken met de schort aan. Hier is die van mij! Muts op, tshirtje en hop de ijsblok op! Met onze zomerse kledingstijl hebben we bekijks en staan we op menig camera!

Koudetraining, dit meer is rond het vriespunt, dus zwemkleding aan en er in! Ondanks alle trainingen, toch koud! Gezond het jaar uit dus!

Aangezien we zo’n 115 km van “huis” en het inmiddels 15.00 uur is geweest, tijd om de terugweg in te zetten. De zonsondergang duurt in deze tijd van het jaar een klein uur! We kunnen dus genieten van prachtige kleuren, echter de wind en de koudestraling van de Vatnajokul zorgt voor een wolkenspektakel wat we nooit eerder zagen. Mega bijzonder! Zelfs onze foto’s schieten te kort, echt ongelooflijk gaaf!

Rond 16.30 uur zijn we terug bij ons verblijf. Tijd voor opwarming, koffie/thee een drankje en kerstavond in IJsland. Rond 20.30 uur dinertime! Geen uit eten maar “Kerstomelet” uit eigen keuken, hoppa! Overigens met een lekkere salade en kippebout er bij. Uit “eigen” keuken! Wa wulde nog mir? Gezellig in IJsland! Nog een afzakkertje en dan is de koelkast, wijn, bier e.d. goed opgegaan. Truste vanuit het prachtige Horgsland, morgenvroeg reizen we weer terug naar Keflavik.

25 december: Goedemorgen Horgsland op deze eerste kerstdag! Vandaag gaan we weer terug richting Keflavik.

Onze kerstkaart 2018 opgebouwd uit:
Links boven: Het jaar begonnen met Noorderlicht in Noorwegen.
Rechts boven: Zonsondergang in Kreta
Midden links: Dadels uit Oman
Midden rechts: KISS concert in Spanje
Links onder: Voet stappen, achter gelaten in de woestijn van Oman
Rechts onder: Zonnebloemen in Spanje
Midden boven: Ruud en Jolanda in Oman, woestijn.
Midden midden: Remco en Ruud in Zuid Afrika, tafelberg Kaapstad.
Midden onder: Jolanda met de meiden in Kreta
Eerste kerstdag 2018 is dus reisdag, we hebben zo’n 350 km af te leggen vandaag. We vertrekken dus in het donker rond 09.30 uur. Wordt vanzelf weer licht en we mogen weer terug op de ringweg (1), dit gedeelte hebben we eergisteren al gezien dus we missen niks van IJsland. Rond 10.30 uur begint het zicht alweer wat te verbeteren, yep daar is de zon. Maar toch, een grauwe, winderige en regenachtige dag vandaag. Oftewel: IJsland weer zoals het hoort!

In 1973 stortte een Amerikaanse DC-3 neer op het zwarte zandstrand van Solheimasandur, vlakbij het plaatsje Vik. Alle bemanningsleden overleefden de crash. De exacte reden van de crash is niet bekend, hoewel sommige bronnen suggereren dat het vliegtuig zonder brandstof kwam te zitten nadat de piloot overschakelde naar de verkeerde brandstoftank. De wrakstukken zijn nog steeds te bezichtigingen, vlakbij zee. De vleugels en het staartstuk zijn inmiddels verdwenen, onbekend waar die zijn gebleven. Er gaan geruchten dat een boer de verdwenen stukken heeft meegenomen. We hadden dit wrak graag bezocht maar de wandeling naar het wrak is 7 km (op en neer), zeker de moeite waard maar voor vandaag niet haalbaar vanwege ons programma. Wellicht een volgende keer…….

IJslanders, yep die hebben ze hier genoeg!

Kerst in Selfoss. Daarna rijden we weer door enorme lavavelden, geweldig om te zien hoe de aardkorst hier heeft gewerkt en te keer is gegaan (en nog!).

We maken nog een stop bij de Geothermische velden in Krysuvik. Niet zo groot maar zeker een stop waard, al is het maar om het laatste beetje zwavel te snuiven. Keiharde wind en regen maakt dat we toch redelijk snel weer de auto in schieten.

Het kerkje van Krysuvik, Krysuvikurkirkja, was gebouwd in 1857 en staat nu op de lijst van beschermd gebied!

We rijden door naar Grindavik. Prachtige vergezichten worden enigszins belemmerd door het typische IJslandse weer!

Natuurlijk maken we ook nog een korte stop (drinkpauze) bij Blue Lagoon. Het ontbreekt ons deze ronde voor een duik in dit Geothermische bad, daarbij hebben we ook niks gereserveerd. Wil je hier een bezoek brengen? Reserveren is een must! Vaak al weken voorafgaand volgeboekt, dus houd daarmee rekening!

Rond 15.30 uur arriveren we terug bij de luchthaven, eerst ff onze auto inleveren en dan inchecken bij Airport Hotel Aurora Star! Ons laatste verblijf van deze IJsland trip, op 100 meter van de luchthaven, aan de andere kant van de weg. Wandelend naar de luchthaven dus. Planning was om in Keflavik nog een stuk te gaan hardlopen maar het IJslandse weer houdt ons binnen. Het waait en regent echt te hard om nog te gaan lopen. Relaxtijd en de komende dagen thuis weer volop aan de bak qua sporten! Mijn kerstcadeau van 2018. Dank je Jolanda voor de geweldig ingevulde KISS letters, yep met de nieuwe pakken! Helemaal TOP en blij mee! Vanavond kerstdiner in ons hotel aan de luchthaven. Rond 19.00 uur schuiven we aan voor ons kerstmaal! Eerste keer uit eten deze trip!

25 december 2018, ons eerste en laatste toetje van 2018! #goedbezig Verwennerij dus op deze eerste kerstdag! Overheerlijk gegeten op deze laatste “IJsland 2018 dag” Aangezien het wekkertje vroeg staat, zeggen we rond 21.30 uur voor de laatste keer TRUSTE vanuit IJsland.

26 december: Goedemorgen Keflavik, helaas weer terug naar huis! Vroeg uit de veren op deze tweede kerstdag, wekkertje om 04.30 uur, dus eigenlijk goedenacht!?

We vliegen vandaag weer vandaag om 07.40 uur van Keflavik (KEF) terug naar Amsterdam/Schiphol (AMS), alwaar we rond 11.50 uur weer landen met vlucht FI500. Eentonig of niet maar wederom sluiten we een bijzonder tripje af! Next stop: Amsterdam 4, 5 en 6 januari 2019 ivm Vakantiebeurs voor Bijzondere reizen, weer tijd om nieuwe ideeën op te doen! Daarna pauze tot 15 februari 2019, dan gaan we op naar Berlijn! Tot dan!

Leave a Reply