Skip to main content

Na bijna drie jaar is het weer zover, ik mag weer eens naar de geschilderde gezichten! Stockholm, Zweden, niks mis mee….

Het laatste KISS concert dateert alweer van Graspop 2010, 27 juni 2010. Gezien dat KISS met deze bijzonder korte EU tour Nederland en België volledig overslaat, moeten we het buiten de deur zoeken. Dit weekend is het de beurt aan Stockholm over twee weken is Praag het slachtoffer. Vandaag alleen afgereisd naar Stockholm, morgen afgesproken met onze Zweedse vriend Roney Lundell. Ik leg midden in het oude stadscentrum van Stockholm, vanavond al het e.e.a. bezichtigd. En ja, ze hebben hier ook kebab en overheerlijk schepijs. Zie hieronder voor een impressie van vandaag. Uitvalsbasis voor deze Stockholm dagen is Best Western Hotel Bentleys, midden in het stadscentrum.

1 juni:
MATCHDAY, oftewel KISS tijd!! Goedemorgen. Deze ochtend met de metro mee, bezoekje aan het VASA museum. Dit schip is in 1961 boven water gehaald en gezonken op 10 augustus 1628. Indrukwekkend en een “must to see” als je in Stockholm bent. Onder het genot van een cappuccino even naar de Marathon van Stockholm staan te kijken, wat een deelnemersveld zeg! Lunchtime: Burger King. Vervolgens onder het genot van een O’Haras (lekker biertje, vergelijkbaar met Guinness) wachten op mijn Zweedse vriend Roney Lundell. Samen biertje gedronken en daarna afgezakt naar een tweetal andere pubs.
 Yep, en after the bacon and cheese burger was het tijd om af te reizen naar de Friends Arena. Dit om mijn 33ste KISS concert mee te gaan maken! Roney had Golden Circle tickets geregeld dus we staan perfect. KISS had voor dit gedeelte van de MONSTER TOUR gekozen voor een nieuw podium, ja dat mocht er wel zijn! Helemaal super!
 Negatief aan aan deze show:
  • Het geluid in het begin van het concert.
  • Veel galm in de Arena.
  • Openen met Psycho Cirus en direct daarna Shout it out loud, dit had KISS beter anders kunnen doen.
  • Paul kondigde twee keer Rock and Roll all nite aan, tja de leeftijd begint ook te tellen.
Positief:
  • War Machine is back ipv firehouse.
  • God of thunder, altijd een machtig nummer om live te horen.
  • De nieuwe show.
  • Het KISS gevoel weer eens te hebben gehad.
  • SUPER GAAF!

Mijn 33ste KISS concert is een feit, en daarbij is er ook weer een KISS concertland bijgekomen: Nederland, Duitsland, België, Engeland, Ierland gingen Zweden voor. Op naar 14 juni 2013, dan is nummer 34 aan de orde KISS in Praag (Tsjechië). Afgesloten met een biertje in Pub The Bishops Arms, daarna was het weer tijd om afscheid te nemen van Roney en zeer zeker ook bedtijd. Welterusten.
 
2 juni:
GOEDEMORGEN Stockholm again. Relaxen na een heftig KISS concert. Rond 11.30 uur op naar de 4Sound in Stockholm voor de signing session van Tommy Thayer, aanvang: +/- 14.00 uur. Beste is op dergelijke evenementen tijdig te zijn dus ik beslis rond 12.00 uur ter plaatse te komen. Gelukkig, ik kan vrij vooraan staan dus een handtekening en foto’s zijn zo goed als zeker gesteld. Altijd spannend om KISS members live te ontmoeten. Tommy is relaxed.

Na de session met Tommy weer terug naar het vliegveld met de Wifibus. De laatste nacht breng ik door in Nykoping, hotel Forty Towers. Het is niet veel maar goed genoeg voor een luchthaven hotel voor een korte nacht. Op tijd plat, morgenvroeg om 04.30 uur staat de taxi voor de deur. 
3 juni: Vroeg uit de veren, met Ryanair weer terug naar Eindhoven. Zo komt er weer een einde aan een leuk KISS weekend. Tot in Praag.

Leave a Reply