Skip to main content

Canada juni 2010 familiebezoek & Crossfield – Calgory – Banff – Edmonton

Toen wij deze reis maakte was het schrijven van een (reis)blog nog niet aan de orde. Vandaar dat het merendeel van dit blog bestaat uit beelden! Natuurlijk heeft Never Stop Travelling ook deze (reis)ervaringen meegenomen naar Nederland en zijn boekingen naar deze bestemming door ons te maken! Wij reizen, u toch ook? Never Stop Travelling adviseert u graag naar de mogelijkheden op deze bestemming! Aangesloten bij United Travel, alles goed en betrouwbaar geregeld!

In Canada zijn de afstanden erg groot.  In Canada zijn veel chipmunks te zien. Ze zijn erg tam; eten uit je hand. Ze maken diepe gaten en je ziet ze overal.

Drumheller is een echte aanrader. Een Dinoussaurus vallei met een museum met veel resten van dinosaurussen die ze terug gevonden hebben en nog steeds aan het op graven zijn; op deze plaats. Het landschap is alsof je “op de maan beland bent” erg bijzonder en speciaal.

Ik ga maak een trip van een paar dagen met Wilma door: Nationaal park van Banff met watervallen; John Santin Canyon, bergen: “kasteelberg” en de “3 gezusters” Daar gaan we wandelen, in de gondel en naar de hotsprings. Bezoek aan Lake Louise in de ochtend en Maraine Lake.

Mijn neef woont in Le Duc een plaatsje vlakbij de grote stad Edmonton. Een heel grote stad met meer dan 600.000 inwoners. Daar bezoeken we een grote shoppingmall; een van de grootste shoppingcentrums van de wereld, met meer dan 800 winkels, zwembad, schaatsbaan, pretpark, dolfijnenshow etc. In de avond gaan we naar theater-diner met Greased. ook bezoeken we in Adminton: Muttart Conservatorny: een glaspiramide met subtropische en zuidafrikaanse planten. De Art galery in een heel apart gebouw. Op jacht naar Buffulo’s door indianen; head-smashed-in Buffalo Julp in Alberta.

Ik maak nog een feestdag mee: genaamd Stampead in Crossfiels met; Onbijt met het hele dorp op een plein aan lange tafels, met spek, pannenkoeken en eieren. dan is er een parade; optocht met praalwagens. In de middag; Rodeo; cowboys vangen kalfjes met een lasso, cowboys rijden op stieren, kinderen op schapen en geiten en een wedstrijd welke cowgirl het snelst is. Als afsluiter; Demotion Derby; oude auto’s die zo lang mogelijk tegen elkaar rijden, totdat er meer een over is. Ook zijn er veel garagesales elke zondag met typische Canadese dingen; mijn koffer is te klein….

Leave a Reply