Skip to main content
Nieuws

Reizen en het milieu

Wij krijgen regelmatig vragen en opmerkingen over het thema “Reizen en het milieu”. Het is bekend dat vele vormen van transport niet ten goede komt aan het milieu. Ga je dan maar niet op reis of vakantie? Ontspanning is natuurlijk ook van belang in ons drukke leventje. Daarbij trekt vele mensen “het ontdekken van deze wereldbol” enorm aan. Dit kan natuurlijk ook op een milieuvriendelijke manier. Het vervoer springt vaak in het oog als het gaat om de klimaatbelasting van vakanties. Dat komt vooral door vliegen, zoals je zelf kunt checken via Klimaat wijs op vakantie, klimaatwijsopvakantie.nl. Leuk om je milieubelasting van je aanstaande reis eens in kaart te brengen!

Ook je accommodaties en je activiteiten kunnen negatieve invloed hebben op het milieu, vaak is het zo hoe luxer de accommodatie hoe hoger de milieubelasting. Denk aan het water dat je verbruikt in hotels, de hotelhanddoeken die vaak maar één keer gebruikt worden of de airco in de kamer e.d.

Zwemmen in de zee of in een meertje is niet zo heel schadelijk qua CO2-uitstoot. Jetski’s, quads of crossmotoren zijn daarentegen wel grote milieuvervuilers. Golfen is ook slecht: golfbanen kosten veel ruimte en water. Een dagje souvenirtjes shoppen kan ook milieuvriendelijker. Koop geen souvenirs gemaakt van wilde planten of dieren.

Genoeg mogelijkheden om je reis op een milieu vriendelijke manier te vervullen!

Als je reizen/vakantie eens van een andere kant benadert (omdenken), kom je al snel tot de conclusie dat er erg veel landen juist sterk afhankelijk zijn van het toerisme. Wat gebeurt er in en met deze landen als toerisme en reizigers weg blijven uit deze landen? Denk eens aan natuurrampen als aardbevingen, tsunami’s, vulkaanuitbarstingen of aanslagen en andere onveilige situaties, toerisme blijft dan al snel weg uit dergelijke landen en/of gebieden. Deels terecht want veiligheid op reis is zeker iets wat wij ondersteunen, daarentegen zie je wel direct problemen ontstaan bij de bevolking in zo’n landen. Milieuvriendelijk op reis, jazeker! Daarentegen help je met reizen, zeker in de wat armere landen, ook erg veel mensen die zonder jou komst serieuze problemen ondervinden.

Tijdens onze boekingen houden wij continu rekening met het milieu en werken oa vaak met Green Seats (CO2 compensatie). Transsport heeft veel impact op ons milieu vandaar dat ook Never Stop Travelling veel waarde hecht aan milieu vriendelijke omgang met het transsport tijdens jouw reis.

Lees HIER alles over Duurzaam Toerisme en United Travel!

Wil je meer advies over hoe jij je reis milieuvriendelijk kunt invullen? Never Stop Travelling informeert je daarover graag!

Neem eens een kijkje op onze website: www.neverstoptravelling.eu

Leave a Reply