Skip to main content
ActiefWandelenWeekend weg

Weekendje Muiderberg (IJsselmeer)

Weekendje B&B aan het IJsselmeer! Muiderberg, Muiden, Muiderslot, Fort Eiland Pampus, Klippertocht met de Sanne Sophia….

3 oktober: Dit jaar mijn (Ruud) verjaardag gevierd in Mongolië (21 augustus), cadeaubon gekregen voor een Klippertocht op het IJsselmeer. Dit maar meteen uitgebreid met een nachtje B&B, B&B Logeren aan het IJsselmeer in Muiderberg. Tuinhuisje Borgelerhof. Ben je in deze omgeving is deze B&B een echte aanrader. Maximaal genieten in een schitterende omgeving, in de achtertuin slapen! Na een overheerlijk kopje koffie/thee bij Marijke en Rob gaan we aanvangen met onze wandelroute. De muiderbergroute, zeer mooie route langs het IJsselmeer, via Muiden en het Muiderslot.

Lunchtijd bij Café Ome Ko, een gezellig restaurant/cafeetje in de haven van Muiden. Bij lekker weer zit je heerlijk buiten aan de haven. Uiteraard brengen we een bezoekje aan het Muiderslot! We zijn er nu toch. Daarbij een leuk en interessant Slot wat we nooit eerder bezocht hebben.

We vervolgen de Muiderberg wandelroute……. Yep, ook in Nederland zijn slangen aanwezig! Planning was retour naar Muiderberg. Uiteindelijk zaten we in Weesp, het is inmiddels 18.00 uur geworden en te voet terug is nog bijna 2 uur. Foutje in de route, tja……. Biertje en met de taxi dan maar terug want we hebben rond 19.00 uur gereserveerd in Restaurant de Zeemeeuw te Muiderberg.

Lekker douche in onze B&B. Ondanks dat het oktober is, toch behoorlijk gezweet en zijn we ook nog wat verbrand in onze gezichten. We gaan deze avond heerlijk uit eten bij Strandpaviljoen De Zeemeeuw in Muiderberg. 50 meter van onze B&B vandaan! Heerlijk “Niels”  wijntje met natuurlijk visgerechten met uitzicht over het IJsselmeer. Genieten!

4 oktober: Goedemorgen Muiderberg. Marijke heeft een heerlijk ontbijtje voor ons klaar gemaakt, rond 09.00 uur kunnen we aanvalluh! Voordeel van een B&B, je kunt het ontbijt lekker opeten op je kamer ipv in een drukke ontbijtzaal. Na het ontbijt gaan we met de auto naar Muiden alwaar de klipper op ons wacht! We gaan met de Sanne Sophia op pad. Deze klipper dateert van 1886. De planning was direct het IJsselmeer op echter door de mist mocht de brug van de A1 niet open. Dus eerst een tochtje naar Weesp om rond 13.30 uur wel Muiden binnen te varen! Ontvangst met koffie/thee en gebak! Help, ons ontbijt is nog niet gezakt.

De zeiljacht, de Groene Draeck, van Prinses Beatrix, ligt hier ook in de haven.

Het is inmiddels mooi weer geworden, t-shirtje aan boord. We varen naar het Forteiland Pampus. We hebben gelukkig want dit weekend heeft 3fm het eiland afgehuurd om hun 50 jarig bestaan te vieren. Iedereen mag gratis het eiland op. Erg bijzonder om dit mee te maken! Selfie met 3fm DJ Saskia Weerstand! Bijzonder om op dit eiland de studio te kunnen bekijken, achter een touwtje. Toch ff iets anders dan in een Glazen huis. Dit uur is voor DJ Annieke Schollaardt. Even Giel Beelen achter zijn computer vandaag gehaald, voor een praatje en een fotootje.

Na dit evenement hijsen we de zeilen en varen op de wind terug naar Muiden. Mooi schip!

We sluiten dit geweldige weekend af rond 17.00 uur in Muiden. Op naar Bergeijk. Schitterend verjaardagscadeau in een mooi weekend. Verdiend en weer maximaal genoten!

Leave a Reply