Skip to main content

Accommodaties in Ethiopië

Waar kun je het beste overnachten in Ethiopië? Op basis van onze eigen reiservaringen hebben we de beste accommodaties in Ethiopië voor je op een rijtje gezet. In dit artikel komen onder andere de volgende accommodaties en Ethiopië aan bod: 

Simien Lodge
Sebea International Hotel Aksum
KorKor Lodge
– Hotels Lalibela
– Addis Abeba hotel 

Kun jij jezelf al zien ontspannen in één van deze hotels? Kijk dan snel verder. Op zoek naar andere accommodaties in Ethiopië? Never Stop Travelling staat voor je klaar. 

Overnachting Simien Lodge

De hoogste overnachtingslocatie van heel Afrika is de Simien Lodge, zoals gezegd op 3260 meter hoogte. Vanuit je privé-lodge heb je een uniek uitzicht op de zonsdondergang zonder dat je last hebt van de andere gasten. Dit was in Ethiopië wel onze meest bijzondere overnachting. Simien Lodge heeft een prachtige omgeving waar je een bijzondere beleving ervaart

Hotel Aksum

In Aksum slapen wij in het Sebea International HotelAksum is een rustige stad die niet zo heel toeristisch is, waardoor je lekker een poosje op een terras kunt vertoeven om de straatbeelden in je op te nemen. Houd er wel rekening mee dat Ethiopische hotels vrijwel geen airco kennen, dus dat kamers als snel warm kunnen worden. Qua ontbijt en avondeten kom je hier niets te kort!

 

KorKor Lodge Megab

Als we één bestemming in Ethiopië als paradijs mogen beschrijven is het deze wel. Vanaf een laan die geflankeerd wordt door cactussen arriveer je bij de KorKor Lodge in MegabAls je op tijd wakker bent heb je een grandioos uitzicht: vanuit je ruime kamer zie je de schitterende zonsopkomst achter de omliggende bergen. Voor Ethiopische begrippen zijn het eten en drinken hier prima! 

Hotels Lalibela

Het Zan Seyoum Hotel was onze uitvalsbasis om Lalibela te verkennen. Het is een vrij nieuw hotel met eenvoudige kamers en goed eten, soms van de kaart maar ook regelmatig in buffetvorm. Het was zeker één van onze favoriete hotels! Lalibela heeft trouwens een gigantische markt die we je zeker kunnen aanraden. Je vindt hier veel locals die ossen, geiten, ezels, fruit, zaden en allerlei andere producten kopen en verkopenDeze markt is nog niet zo toeristisch, dus je kijkt je ogen uit!

 

Addis Abeba hotel

Ons hotel in hoofdstad Addis Abeba is het Addissinia Hotel, wat prima is maar niets bijzonders. Voor echte luxe moet je niet naar Ethiopië gaan! Addis Abeba is vaak de eerste stad die je aandoet in Ethiopië omdat hier de meeste internationale vluchten landen.

Neem contact met ons op!