Skip to main content

Reisadvies Ethiopië

Never Stop Travelling vertelt je graag meer over Ethiopië! Daarnaast geven we je ook graag maatwerk reisadvies. Ethiopië is een prachtig en divers land! We vertellen je op deze pagina meer over de beste reistijd, het klimaat in Ethiopië, reisadvies Ethiopië, en een reis naar Ethiopië met kinderen. En wanneer kun je het beste een reis boeken? Dat lees je allemaal op deze pagina! Meer weten? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of Whatsapp! 

Informatie Ethiopië

Ethiopië is een land in Oost-Afrika met een oppervlakte van 1.104.300 km2 zo’n kleine 27 keer groter dan Nederland. Daarmee is Ethiopië het op 27 landen na grootste land ter wereld. Het land telt ruim 105 miljoen inwoners, waarvan ruim 26% ver onder de armoedegrens leeft. In dit land betaal je met de Birr: € 1,00 is ongeveer 35,3 Birr. In Ethiopië is het twee uur later dan in Nederland; er is geen zomertijd. Meer info over Ethiopië vind je op ons blog!

Reisadvies Ethiopië

Net zoals voor andere landen geldt ook voor Ethiopië dat je voorbereid op reis moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan: 

Vraag van tevoren een visum aan (of kies ter plekke voor een ‘visa on arrival)
Sluit een reisverzekering af die ook extra kosten dekt
Neem voldoende contant geld mee en zorg voor een pinpas en/of creditcard
– Activeer je bankpas voor pinnen buiten Europa 

Vanuit Brussel vlieg je direct naar Ethiopië. Het grootste vliegveld van het land, Bole International Airport, vind je bij de hoofdstad Addis AbebaDe Nederlandse ambassade vind je tevens in de hoofdstad. 

Vakantie Ethiopië met kind of baby

Wanneer je met een baby of kind naar Ethiopië gaat heb je daar aparte reisdocumenten voor nodig. Sinds 2012 is een bijschrijving in het paspoort van een van de ouders niet meer geldig. Houd er rekening mee dat een vakantie met kind in Ethiopië of een vakantie Ethiopië met baby soms extra maatregelen behoeft. De faciliteiten zijn niet altijd even geschikt voor baby’s of kinderen.   

Klimaat Ethiopië 

Ethiopië heeft een redelijk constante dagtemperatuur van zo’n 20 graden. In de lager gelegen delen kan het warmer worden, in de hoger gelegen stukken moet je rekening houden met koude nachten. Dit noemt men ook wel een gematigd of tropisch klimaat. Ethiopië is dus het gehele jaar door een geschikte vakantiebestemming.

  

Beste reistijd Ethiopië

Wanneer kun je het beste afreizen naar Ethiopië? Oktober is het begin van de droogste periode, die duurt tot half maart. Daarna breken twee verschillende regenperiodes aan: eentje gedurende maart en daarna eentje van juli tot september. Oktober is dus een geschikte maand voor een bezoek aan Ethiopië. April geniet ook een aanbeveling! In deze maanden is ook de natuur op haar mooist!

Neem contact met ons op!