14-daagse rondreis Wild West Amerika

Ga op een onvergetelijke 14-daagse reis door het Wilde Westen van de Verenigde Staten! Begin in het levendige Denver en ontdek het cowboy-stadje Cheyenne. Verken in South Dakota de iconische Mount Rushmore en de wonderlijke landschappen van Badlands National Park. Bezoek de indrukwekkende Devil’s Tower en het historische Little Bighorn Battlefield voordat je verder reist naar Cody, de stad van Buffalo Bill. In Yellowstone National Park ervaar je de natuur met zijn geisers en wilde dieren. Ontdek het prachtige Grand Teton en het sfeervolle Jackson Hole, en bezoek Salt Lake City. Je avontuur eindigt met de unieke rotsformaties van Arches en Canyonlands National Park, voordat je weer terugkeert naar Denver. Deze reis biedt een prachtige mix van adembenemende natuur en de rijke geschiedenis van het Wilde Westen!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur

Mogelijk programma

Denver USA Amerika

Denver

Dag 1: Aankomst in Denver

Na aankomst op de luchthaven van Denver haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel. Je hebt de rest van de dag om de stad te verkennen. Bezoek het historische Union Station, wandel door het levendige LoDo-district, en geniet van een diner in een van de vele restaurants. Denver staat bekend om zijn mix van moderne en westerse invloeden.
Rocky Mountains USA Amerika

Rocky Mountain National Park

Dag 2: Rocky Mountains & Cheyenne

Vandaag begint het avontuur met een rit door het spectaculaire Rocky Mountain National Park. Rijd over de beroemde Trail Ridge Road, die je naar hoge bergpassen en adembenemende uitzichten voert. Onderweg kun je wilde dieren spotten, zoals elanden en dikhoornschapen. Na een dag in de natuur reis je naar Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming, bekend om zijn cowboy-cultuur en rijke historie van ranches en rodeo’s.
Cheyenne Hot Springs USA Amerika

Hot Springs

Dag 3: Cheyenne – Hot Springs, South Dakota

Je rijdt vandaag naar Hot Springs, een charmant stadje in South Dakota, beroemd om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. Maak een tussenstop bij de Mammoth Site, een unieke archeologische vindplaats waar je de overblijfselen van mammoeten kunt bekijken. In de middag kun je ontspannen in de warmwaterbronnen of een wandeling maken door de gezellige straatjes van Hot Springs.
Mount Rushmore USA Amerika

Mount Rushmore

Dag 4: Mount Rushmore & Custer State Park

Begin de dag met een bezoek aan Mount Rushmore, waar de gezichten van vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen in de granieten rotsen. Daarna ga je verder naar Custer State Park, een uitgestrekt natuurreservaat met prachtige routes zoals de Needles Highway. Hier zie je bizons, antilopen en misschien zelfs wilde ezels. Eindig de dag in Rapid City, waar je overnacht.
Badlands National Park USA Amerika

Badlands National Park

Dag 5: Badlands National Park

Vandaag verken je de ruige schoonheid van Badlands National Park, met zijn unieke rotsformaties, diepe kloven en uitgestrekte prairies. Maak een rit door het park en houd je camera klaar voor spectaculaire uitzichten en wilde dieren, zoals prairiehonden en gaffelantilopen. Je kunt ook een stop maken in het stadje Wall, beroemd om Wall Drug Store, een iconische toeristische attractie.
Devils Tower USA Amerika

Devil’s Tower

Dag 6: Devil’s Tower & Billings

Vertrek uit Rapid City en rijd naar Devil’s Tower, een mystieke rotsformatie die in de verhalen van de Indianen een belangrijke rol speelt. Het staat ook bekend als het eerste Amerikaanse Nationale Monument. Na het verkennen van deze iconische plek, vervolg je je reis naar Billings, Montana. Hier kun je relaxen of de stad verkennen.
Wyoming USA Amerika

Wyoming

Dag 7: Cody

In Cody, het stadje dat is vernoemd naar de beroemde Buffalo Bill, bezoek je het Buffalo Bill Historical Center, een fascinerend museumcomplex gewijd aan het Wilde Westen. In de avond kun je een authentieke western-ervaring meemaken door een rodeo bij te wonen, een typisch Wyoming-evenement.
Yellowstone National Park USA Amerika Rondreis

Yellowstone National Park

Dag 8: Yellowstone National Park

Vandaag rijd je naar het wereldberoemde Yellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld. Breng de dag door met het verkennen van geothermische wonderen zoals Old Faithful, kleurrijke warmwaterbronnen en borrelende modderpoelen. Je spot onderweg de overvloedige wilde dieren, waaronder bizons, elanden, en misschien zelfs een beer.
Jenny Lake USA Amerika

Jenny Lake

Dag 9: Grand Teton & Jackson Hole

Vervolg je reis naar het adembenemende Grand Teton National Park, waar dramatische bergen, serene meren en uitgestrekte valleien op je wachten. Maak een korte wandeling of geniet van het uitzicht bij Jenny Lake. Je komt aan in het gezellige cowboy-stadje Jackson Hole, waar je de Wild West-sfeer kunt opsnuiven in lokale saloons en galerieën.
Salt Lake City USA Amerika Rondreis Selfdrive

Salt Lake City

Dag 10: Salt Lake City

Vandaag rijd je naar Salt Lake City, de hoofdstad van Utah en thuisbasis van de mormoonse gemeenschap. Breng een bezoek aan Temple Square, het spirituele centrum van de stad, of verken het nabijgelegen Great Salt Lake, een van de grootste zoutmeren ter wereld. Ontdek ook de rijke geschiedenis van de pioniers die zich hier vestigden.
Delicate Arch USA Amerika

Delicate Arch

Dag 11: Arches National Park

Rijd naar het indrukwekkende Arches National Park, bekend om zijn meer dan 2000 natuurlijke rotsbogen, waaronder de iconische Delicate Arch. Maak een wandeling om dit natuurwonder van dichtbij te zien en bewonder de dramatische landschappen en roodgekleurde rotsformaties die dit park zo bijzonder maken. Eindig de dag in Moab, waar je overnacht.
Canyonlands National Park USA Amerika

Canyonlands National Park

Dag 12: Canyonlands National Park

Vandaag staat een bezoek aan Canyonlands National Park op het programma, een ruig gebied dat wordt gekenmerkt door diepe canyons, rotsformaties en afgelegen wildernis. Bezoek het Island in the Sky-gebied voor spectaculaire uitzichtpunten, of verken het Needles District, dat bekendstaat om zijn kleurrijke rotsformaties. Je overnacht weer in Moab.
Breckenridge USA Amerika

Breckenridge

Dag 13: Terug naar Denver

Je verlaat Moab en rijdt terug naar Denver, met onderweg stops in pittoreske bergdorpjes zoals Vail of Breckenridge. Geniet van de prachtige rit door de Rocky Mountains en stop eventueel bij Lookout Mountain voor een bezoek aan het Buffalo Bill Museum. Ontspan en geniet in Denver voor de laatste overnachting.
Denver Colorado USA Amerika

Denver

Dag 14: Vertrek vanuit Denver

Afhankelijk van je vlucht, heb je misschien nog tijd om Denver verder te verkennen. Maak een wandeling door de stad of bezoek een museum voordat je je huurauto inlevert en terugvliegt.

Praktische informatie

De beste tijd om de Verenigde Staten te bezoeken hangt af van welke regio je gaat bezoeken.

  • Oostkust: De beste reistijd is in de lente (april-mei) of herfst (september-oktober). De zomers zijn erg heet en vochtig, de winters juist erg koud en besneeuwd.
  • Westkust: Het klimaat is mild, met de zomer (juni-augustus) is de beste reistijd. De winter is ook aangenaam, vooral in Zuid-Californië.
  • Zuidelijke Staten: De wintermaanden zijn ideaal. De zomers zijn extreem heet en vochtig.
  • Noordelijke Staten: De zomermaanden zijn het meest geschikt, de winters zijn erg streng met veel sneeuw.

Toeristen uit Europese landen, zoals Nederland, kunnen Amerika bezoeken zonder visum, mits ze deelnemen aan het Visa Waiver Program (VWP). In dit geval moet je een ESTA-aanvraag indienen. Je hebt een geldig paspoort nodig dat geldig is voor de duur van je verblijf. Er zijn geen verplichte vaccinaties. Wel is het verstandig om je standaardvaccinaties zoals tetanus en DTP bij te werken. Afhankelijk van de regio en het seizoen kunnen ook hepatitis A of B nuttig zijn.

In de VS betalen ze met de Amerikaanse dollar (USD). 1 USD is ongeveer 0,90 euro. Je kunt bijna overal betalen met kaarten zoals Visa, Mastercard en American Express. Fooien zijn gebruikelijk en soms verwacht. In restaurants wordt een fooi van 15-20% op de rekening verwacht. Voor diensten zoals taxichauffeurs en hotelpersoneel is een fooi van 10-15% gangbaar.

De Verenigde Staten hebben zes verschillende tijdzones:

  • Eastern Time (ET): New York, Washington D.C. (UTC -5)
  • Central Time (CT): Chicago, Dallas (UTC -6)
  • Mountain Time (MT): Denver, Phoenix (UTC -7)
  • Pacific Time (PT): Los Angeles, San Francisco (UTC -8)
  • Alaska Time (AKT): Alaska (UTC -9)
  • Hawaii-Aleutian Time (HAT): Hawaii (UTC -10)

Sommige staten hanteren geen zomertijd, terwijl andere dat wel doen.

Amerika heeft een diverse cultuur. De VS staat bekend als een “smeltkroes” vanwege de lange geschiedenis van immigratie. Bevolkingsgroepen uit alle delen van de wereld hebben zich hier gevestigd, wat geleid heeft tot een samenleving met veel etnische achtergronden, talen, religies en culturen.

De eetcultuur is door deze verschillende culturen erg divers. Fastfood is wereldwijd synoniem geworden met Amerika (hamburgers, hotdogs, pizza en friet), maar je vindt ook veel regionale gerechten en internationale keukens. In steden zoals New York en Los Angeles kun je gerechten eten uit vrijwel elk deel van de wereld.

De vliegreis hangt af van waar je heen vliegt. Vlieg je naar het oosten, dan is het iets meer dan 8 uur. Vlieg je naar het westen, dan kan het een reistijd zijn van 14 uur. Amerika is een autoland. De meeste steden zijn ontworpen voor auto’s. Het huren van een auto is een goede manier om te reizen, vooral buiten de grote steden. Zorg er wel voor dat je een internationaal rijbewijs hebt. In grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld en prima te gebruiken. Gezien de grootte van Amerika zijn binnenlandse vluchten ook een snelle manier om tussen steden te reizen. Amtrak biedt treinverbindingen tussen steden. Greyhound-bussen zijn een budgetvriendelijke optie voor langeafstandsreizen.

De officiële taal in de Verenigde Staten is Engels. In sommige gebieden wordt er ook veel Spaans gesproken. Vooral in het zuiden en delen van Californië.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

De bizons in Yellowstone National Park spotten

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!