7-daagse Rondreis India: Golden Triangle

Tot € 1.500,- p.p.

Ontdek de iconische Golden Triangle van India tijdens deze betoverende 7-daagse rondreis. Deze route leidt je door de drie meest emblematische steden van Noord-India: Delhi, Agra en Jaipur. Begin je avontuur in de dynamische hoofdstad Delhi, waar oude geschiedenis en moderne energie elkaar ontmoeten. Verken het imposante Taj Mahal in Agra, een monument van eeuwige liefde, en duik in de rijke geschiedenis van het Agra Fort. Ontdek daarna de koninklijke pracht van Jaipur, met zijn majestueuze Amber Fort en historische stadscentrum. Deze rondreis biedt je een onvergetelijke kennismaking met de rijke cultuur en geschiedenis van India, met voldoende tijd om te genieten van elke bestemming. Maak je klaar voor een reis door de tijd en cultuur van één van de meest fascinerende regio’s ter wereld. Indien je meer van India wilt ontdekken, kun je ook tours door andere delen van India toevoegen aan je reis voor een nog completere ervaring.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

India

Oud-Delhi

Dag 1: Aankomst in Delhi

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je hartelijk verwelkomd door een vertegenwoordiger. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt inchecken en uitrusten van je reis. Delhi, de bruisende hoofdstad van India, vormt een fascinerend decor voor de start van je avontuur. De stad is een levendige smeltkroes van geschiedenis en moderne ontwikkelingen, met Oud-Delhi, vol met historische charme en kleurrijke markten, en Nieuw-Delhi, een planmatige stad met brede lanen en indrukwekkende koloniale architectuur. Verken op je gemak de unieke sfeer van deze stad en maak je klaar voor een ontdekkingstocht door het hart van India.
Red Fort Dehli India

Nieuw-Delhi

Dag 2: Delhi

Na een heerlijk ontbijt begin je je verkenningstocht door Delhi met een deskundige gids. Je begint in Oud-Delhi, waar je de indrukwekkende buitenkant van het Rode Fort bewondert. Dit fort, gebouwd door Shah Jahan, is een symbool van de Mughal architectuur. Daarna bezoek je de Jama Masjid, een van de grootste moskeeën in India, en slentert door de levendige markten van Chandni Chowk, beroemd om zijn streetfood en kleurrijke bazaar. Je maakt een stop bij Raj Ghat, de eenvoudige gedenkplaats van Mahatma Gandhi. In Nieuw-Delhi verken je het iconische Qutub Minar en het prachtig versierde Humayun’s Tomb, een meesterwerk van Mughal-architectuur. Je eindigt de dag met een rit langs de India Gate en Rashtrapati Bhavan, de officiële residentie van de president van India.
Taj Mahal India

Taj Mahal

Dag 3: Delhi - Agra

Na het ontbijt vertrek je vroeg naar Agra, ongeveer 220 kilometer van Delhi. Bij aankomst bezoek je het iconische Taj Mahal, een meesterwerk van Mughal-architectuur, gebouwd door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz Mahal. Verken de prachtige marmeren structuren en weelderige tuinen van dit wereldwonder. Vervolgens ontdek je het imposante Agra Fort, een fort aan de oever van de Yamuna-rivier, dat oorspronkelijk door keizer Akbar werd gebouwd. Verken de indrukwekkende hallen en moskeeën binnen het fort, zoals de Diwan-e-Am en de Moti Masjid. Na een dag vol historische en architectonische wonderen, check je in bij je hotel in Agra en kun je ontspannen en genieten van een rustige avond.
Agra India

Fatehpur Sikri

Dag 4: Agra - Jaipur

Na je verkenning van Agra en een ontspannen ochtend, begin je je reis naar Jaipur. Onderweg stop je in Fatehpur Sikri, een verlaten stad die ooit de schitterende hoofdstad van keizer Akbar was. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie biedt een fascinerende blik op de Mughal-architectuur met indrukwekkende gebouwen zoals de Buland Darwaza, een monumentale toegangspoort die de overwinning van Akbar op Gujarat herdenkt. Na deze historische verkenning vervolg je je reis naar Jaipur, de "Roze Stad". Bij aankomst in Jaipur check je in bij je hotel. De rest van de dag is vrij voor je eigen ontspanning of om de eerste indrukken van deze levendige stad op te nemen.
India

Jaipur

Dag 5: Jaipur

Vandaag staat volledig in het teken van de kleurrijke stad Jaipur. Begin met een bezoek aan het Amber Fort, gelegen op een heuvel en omgeven door een prachtig meer. Dit fort is een prachtig voorbeeld van Rajput-architectuur en biedt panoramische uitzichten over de omliggende gebieden. Daarna maak je een fotostop bij het Hawa Mahal, het iconische "Palace of Winds," beroemd om zijn unieke gevel en fijne architectonische details. Verken het City Palace, nog steeds de residentie van de voormalige koninklijke familie, en bewonder de indrukwekkende kunst- en wapenverzamelingen. Je sluit de dag af met een bezoek aan Jantar Mantar, een astronomisch observatorium uit de 18e eeuw, en een rit met een elektrische riksja door de kleurrijke straten van Jaipur.
India

Delhi

Dag 6: Jaipur - Delhi

Na het ontbijt vertrek je terug naar Delhi. Bij aankomst in de hoofdstad heb je de rest van de dag ter vrije beschikking. Dit is je kans om je laatste souvenirs te kopen, te genieten van de levendige markten of gewoon te ontspannen in de stad. Geniet van een vrije avond in Delhi kijk terug op de hoogtepunten van je reis door de gouden driehoek van India.
India

Bevolking India

Dag 7: Vertrek

Afhankelijk van je vlucht, word je naar de luchthaven van Delhi gebracht voor je vertrek naar je volgende bestemming.

Praktische informatie

De beste periode om India te bezoeken is van oktober tot maart. Deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en vermijd je de extreme hitte en het moessonseizoen. In het noorden van India is het in de winter vaak heel koud en in de zomer erg heet. In het zuiden is het een tropisch klimaat. Het is dan het hele jaar door warm tot heet. Van juni tot september is het moesson. Vooral in het zuidwesten en noordoosten zorgt de moesson voor zware regenval.

Je hebt een visum nodig om India binnen te komen. Dit kan je krijgen via een e-Visum dat online kan worden aangevraagd. Doe dit ruim van tevoren. Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst in India. De aanbevolen vaccinaties voor India zijn hepatitis A en B, tyfus en DTP. Afhankelijk van de reisroute kun je vaccinaties als Japanse encefalitis, hondsdolheid en gele koorts nodig hebben. Ook malariaprofylaxe kan nuttig zijn, vooral als je naar een risicogebied reist.

In India betalen ze met de Indiase Roepie (INR). 1 euro staat ongeveer gelijk aan 85-90 INR. Contant geld is het meest gebruikelijk, vooral in kleinere dorpen en afgelegen gebieden. In grote steden en toeristische gebieden worden creditcards steeds vaker geaccepteerd. Geldautomaten zijn wijdverspreid, maar het is verstandig altijd wat contant geld bij je te hebben, vooral voor kleinere uitgaven en in gebieden waar digitale betalingen minder gangbaar zijn.

India heeft geen zomer- of wintertijd. Het is daar in onze zomertijd 3,5 uur later en in de wintertijd 4,5 uur.

India is een land met een rijke en diverse cultuur waar tradities en respect voor ouderen diep geworteld zijn. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat je een tempel of iemands huis betreedt. Gepaste kleding is belangrijk, vooral bij religieuze plaatsen, waar het bedekken van knieën en schouders wordt verwacht. India is een smeltkroes van religies, waaronder hindoeïsme, islam, christendom, sikhisme en boeddhisme, wat zorgt voor een unieke culturele mix. Bekende gerechten in India zijn curry’s, biryani (gekruide rijstschotel) en samosa’s (gevulde deeghapjes). Zorg dat je alleen eet van schone, betrouwbare plekken om voedselvergiftiging te vermijden.

Een directe vlucht van Amsterdam naar India is gemiddeld 8 uur. Binnenlandse vluchten zijn een snelle manier om lange afstanden te overbruggen. Het Indiase spoorwegsysteem is een van de grootste ter wereld. Het is een betaalbare manier om het land te verkennen. Ook de bussen in India hebben een goed netwerk. Autoriksja’s en taxi’s zijn handig voor korte afstanden in steden. Onderhandelen over de prijs is vooraf vaan niet nodig, tenzij de taxi geen meter heeft. De grote steden zoals Delhi en Mumbai hebben een groot en modern metronetwerk.

De officiële talen in India zijn Hindi en Engels. Verder heeft India meer dan 22 erkende talen, de taal verschilt per regio.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Het meest iconische bouwwerk van India mag je zeker niet missen, de Taj Mahal

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!