La Gomera, de mooiste van de Canarische Eilanden

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Waarom La Gomera?

La Gomera is een eiland dat je meeneemt naar een wereld van rust, ver weg van massatoerisme en drukte. Het eiland staat bekend om zijn ongerepte natuur, waar je uren kunt wandelen door diepe ravijnen en dichte laurierbossen, zoals in het Garajonay Nationaal Park, een UNESCO-werelderfgoed. De atmosfeer van het eiland ademt sereniteit uit. De kleine dorpjes en afgelegen stranden geven je het gevoel dat de tijd langzamer gaat. Wat ook bijzonder is aan La Gomera, is de cultuur en het erfgoed, zoals de eeuwenoude fluittaal Silbo Gomero, die je op sommige plekken nog in gebruik kunt zien. Dit alles wordt gecombineerd met adembenemende uitzichten, vooral vanaf de vele uitzichtpunten waar je soms zelfs het naburige eiland Tenerife kunt zien liggen. Als natuurliefhebber of iemand die op zoek is naar ontspanning, biedt La Gomera een authentieke en serene ervaring, ver weg van de drukte van het dagelijks leven.

Een reis naar het ongetemde paradijs

La Gomera, een verborgen juweeltje in de Canarische Eilanden, is een bestemming die perfect is voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar ongerepte natuur, rust en unieke ervaringen. Dit kleine eiland, dat bekendstaat om zijn ruige landschappen, weelderige laurierbossen en charmante dorpjes, biedt een onvergetelijke reiservaring. Hier ontdek je een wereld die in balans is gebleven met de natuur en waar het leven een langzamer en bewuster ritme volgt.

Never Stop Travelling bezocht alle Canarische Eilanden, vandaar we ook oprecht kunnen melden dat La Gomera de mooiste paradijs is.

Hoe kom je op La Gomera?

Hoewel La Gomera wat verder van de gebaande paden ligt dan populaire eilanden zoals Tenerife en Gran Canaria, is het goed bereikbaar. De meeste bezoekers beginnen hun reis op Tenerife, omdat dit eiland betere vliegverbindingen heeft met de rest van Europa. Het avontuur begint met een vlucht naar Tenerife, meestal naar de luchthaven Tenerife Zuid (TFS). Vanaf daar neem je een korte rit naar de haven van Los Cristianos, waar je een veerboot naar La Gomera kunt nemen. Er zijn twee belangrijke veerbootmaatschappijen, Fred Olsen en Naviera Armas, die dagelijkse overtochten aanbieden naar San Sebastián de La Gomera, de hoofdstad van het eiland. De overtocht duurt ongeveer 50 minuten en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de eilanden.

Een andere optie is om via Gran Canaria te vliegen, dat soms rechtstreekse vluchten naar La Gomera aanbiedt, hoewel deze minder frequent zijn. Dit kan handig zijn als je geen tussenstop op Tenerife wilt maken.

Eenmaal aangekomen in de haven van San Sebastián, voel je direct de rustige sfeer van het eiland. Het lijkt alsof je een stap terug in de tijd zet, ver weg van de drukte van het moderne leven.

De charme van San Sebastián de La Gomera

San Sebastián is de hoofdstad van het eiland en de plek waar de meeste bezoekers hun reis beginnen. Deze kleine, charmante stad staat bekend om zijn historische betekenis: Christopher Columbus stopte hier in 1492 voor zijn beroemde reis naar de Nieuwe Wereld. Hier kun je de Torre del Conde, een middeleeuws fort, bezoeken, evenals de kerk Iglesia de la Asunción, waar Columbus naar verluidt heeft gebeden voor zijn vertrek. De stad zelf heeft gezellige cafés, kleurrijke huizen en rustige straten die uitnodigen om te verkennen.

Een wandeling door de haven en langs het zwarte zandstrand Playa de San Sebastián biedt een ontspannen start van je reis. Vergeet niet te genieten van de lokale gastronomie in een van de restaurants langs de waterkant, waar je vers gevangen vis en lokale specialiteiten kunt proeven.

Garajonay Nationaal Park: het mystieke hart

Het echte avontuur begint wanneer je het binnenland van La Gomera betreedt. Het eiland wordt gedomineerd door het Garajonay Nationaal Park, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege zijn unieke laurierbossen en biodiversiteit. Wandelen door dit park voelt als het betreden van een magisch sprookjesbos. De mistige bossen, bedekt met mos en varens, geven een mystieke sfeer en bieden koele schaduw, zelfs op de warmste dagen.

De beste manier om het park te verkennen is te voet. Er zijn tal van goed gemarkeerde wandelroutes, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende bergtochten. Een van de populairste routes is de wandeling naar de top van de Alto de Garajonay, het hoogste punt van het eiland. Vanaf hier heb je op heldere dagen een panoramisch uitzicht over de omliggende eilanden, waaronder Tenerife met de imposante Teide.

De prachtige dorpjes

La Gomera is bezaaid met kleine, schilderachtige dorpjes die elk hun eigen charme en karakter hebben. Een van de mooiste is Agulo, vaak aangeduid als het “juweel van La Gomera”. Dit dorp ligt op een terrasvormige helling met uitzicht op de oceaan, omringd door groene velden en bergen. De smalle straatjes, oude huizen met rode daken en het prachtige uitzicht op de nabijgelegen kliffen maken Agulo tot een fotogenieke stop. Vergeet niet om te stoppen bij het Mirador de Abrante, een glazen platform dat uitsteekt boven een klif, waardoor je een adembenemend uitzicht krijgt op de kustlijn en Tenerife in de verte.

Een ander dorp dat je niet mag missen is Vallehermoso, dat zijn naam – “mooi dal” – volledig waarmaakt. Dit rustige dorp ligt in een vruchtbare vallei omringd door palmbomen en bananenplantages, en is een ideale plek om te genieten van de landelijke kant van La Gomera. Het nabijgelegen Los Órganos, een rotsformatie aan de kust die eruitziet als een gigantische orgel, is een van de meest indrukwekkende natuurwonderen van het eiland en kan per boot worden bereikt.

Het unieke Silbo Gomero

Een van de meest fascinerende aspecten van La Gomera is de eeuwenoude fluittaal, Silbo Gomero. Deze fluittaal, die door de bewoners van het eiland wordt gebruikt om over lange afstanden te communiceren, is uniek in de wereld en wordt erkend door UNESCO als immaterieel cultureel erfgoed. Als je geluk hebt, kun je een demonstratie van deze taal bijwonen in een van de dorpen of tijdens een georganiseerde tour. Het is een unieke kans om meer te leren over het rijke culturele erfgoed van het eiland.

Dolfijnen en walvissen spotten

La Gomera staat ook bekend om zijn rijke mariene leven. De wateren rond het eiland zijn een van de beste plekken in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar vanuit de haven van Valle Gran Rey en Playa de Santiago, die je meenemen op een onvergetelijke ervaring op zee. De kans is groot dat je tijdens zo’n tocht verschillende soorten dolfijnen, zoals de tuimelaar, en walvissen ziet die sierlijk door het water zwemmen.

Valle Gran Rey: ontspanning aan de kust

Als je op zoek bent naar een ontspannen strandbestemming, dan is Valle Gran Rey een uitstekende keuze. Dit kustplaatsje is een van de weinige plekken op La Gomera waar je een levendige vakantiesfeer kunt vinden, met gezellige restaurants, bars en hotels langs het strand. De stranden zelf, zoals Playa de la Calera en Playa del Inglés, hebben zwart vulkanisch zand en zijn ideaal voor een rustige dag zonnebaden of zwemmen in de Atlantische Oceaan. Valle Gran Rey is ook een geweldige uitvalsbasis voor wandelingen naar nabijgelegen valleien en kliffen.

Accommodaties

La Gomera biedt diverse accommodaties, van luxe hotels tot rustieke landhuizen en budgetvriendelijke pensions. Voor een luxe ervaring kun je verblijven in Hotel Jardín Tecina in Playa de Santiago of het historische Parador de La Gomera in San Sebastián, beide met prachtig uitzicht en faciliteiten. Voor meer zelfstandigheid zijn er comfortabele appartementen zoals Apartamentos Playa Calera in Valle Gran Rey en vakantiehuizen zoals Casa Rural La Palmera in Hermigua. Finca El Cabrito biedt een unieke eco-vriendelijke ervaring aan de kust. Budgetopties zoals Pensión Candelaria en Pensión La Gaviota bieden eenvoudige, betaalbare accommodaties. Eco-lodges zoals El Cabrito Eco Lodge zijn perfect voor duurzame reizen in de natuur.

La Gomera biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en rust. Het eiland is een paradijs voor wandelaars, natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een rustige ontsnapping. Of je nu de mistige bossen van Garajonay verkent, door pittoreske dorpjes dwaalt of geniet van de zonsondergang aan de kust van Valle Gran Rey, een bezoek aan La Gomera is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het eiland voelt ongerept en authentiek, een plek waar de tijd lijkt stil te staan en waar je echt kunt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven.

Bekijk ook eens

Ontdek Chicago

De “windy city” vol cultuur, architectuur en avontuur Chicago, gelegen aan de oevers van het majestueuze Lake Michigan, is een stad die zowel haar bewoners als bezoekers keer op keer weet te betoveren. Deze metropool, ook wel bekend als de “Windy City”, biedt een ongeëvenaarde mix van cultuur, architectuur en avontuur die je nergens anders […]

Roadtrip door Estland en Letland

Van Riga naar Tallinn De Baltische staten Estland en Letland zijn nog steeds relatief onontdekt door het massatoerisme, wat deze regio tot een fascinerende bestemming maakt voor wie op zoek is naar avontuur, cultuur, en adembenemende natuur. In deze uitgebreide rondreis nemen we je mee van Riga, de bruisende hoofdstad van Letland, naar Tallinn, het […]

Stedentrip Krakau en bezoek Auschwitz

Krakau, een van de oudste en mooiste steden van Polen, biedt reizigers een unieke mix van historie, cultuur en schoonheid. Van de prachtige architectuur van de oude binnenstad tot de ontroerende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, een stedentrip naar Krakau en een dagtrip naar Auschwitz en Birkenau biedt een diepte en diversiteit aan ervaringen die […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!