Stedentrip Atlanta (USA)

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Een stad vol geschiedenis, cultuur en smaak

Wanneer je aan een stedentrip naar de Verenigde Staten denkt, komt Atlanta misschien niet direct in je op. Maar deze bruisende zuidelijke stad heeft alles in huis voor een onvergetelijke reis. Van een rijke geschiedenis en fascinerende musea tot weelderige parken en een dynamische culinaire scene, Atlanta biedt een unieke mix van zuidelijke charme en moderne flair. Deze stad heeft voor elk wat wils en is een verborgen parel voor stedentrippers.

Geschiedenis en erfgoed

Atlanta speelt een prominente rol in de Amerikaanse geschiedenis, vooral als het gaat om de burgerrechtenbeweging. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad is het Martin Luther King Jr. National Historical Park. Hier kun je het huis bezoeken waar Dr. King werd geboren, de kerk waar hij predikte, en zijn laatste rustplaats. De verhalen en monumenten zijn aangrijpend en geven je een diep inzicht in de strijd voor gelijkheid en gerechtigheid. I have a dream…..

Daarnaast kun je de geschiedenis van Atlanta verder verkennen in het Atlanta History Center. Dit museum biedt uitgebreide tentoonstellingen over de Amerikaanse Burgeroorlog en de evolutie van de stad door de jaren heen. Het bijbehorende Swan House, een prachtig historisch landhuis, geeft een fascinerend inkijkje in het leven van de elite in de vroege 20e eeuw.

Moderne bezienswaardigheden

Atlanta is ook een stad die voortdurend in beweging is, en dat merk je aan de moderne iconen zoals de World of Coca-Cola. Dit museum is gewijd aan het wereldberoemde drankje dat zijn oorsprong vindt in Atlanta en neemt je mee op een interactieve reis door de geschiedenis en invloed van Coca-Cola. Proef exotische smaken uit de hele wereld en ontdek hoe een lokaal product uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen. Nergens ter wereld zie je een grotere Coca-Cola collectie dan hier om over de merchandise nog maar te zwijgen.

Een andere absolute must-see is het Georgia Aquarium, een van de grootste aquaria ter wereld. Van walvishaaien en beluga’s tot kleurrijke koraalriffen, het aquarium biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Voor kunstliefhebbers is er het High Museum of Art, een van de meest vooraanstaande kunstmusea in het zuiden van de VS. Met een indrukwekkende collectie variërend van klassieke Europese meesterwerken tot moderne Amerikaanse kunst, is dit museum een ware traktatie voor de zintuigen.

CNN Studio Tours biedt een kijkje achter de schermen bij een van ‘s werelds bekendste nieuwszenders. Gevestigd in de CNN Tower, is deze rondleiding perfect voor iedereen die nieuwsgierig is naar de werking van een internationale nieuwsorganisatie. Tijdens de tour krijg je de kans om live uitzendingen te zien, te leren over de technologie die achter de schermen wordt gebruikt, en meer inzicht te krijgen in hoe nieuws wordt gemaakt en verspreid. Voor nieuws- en mediafanaten is dit een unieke ervaring die de technologische en journalistieke kant van Atlanta laat zien.

Eten en drinken

Atlanta staat bekend om zijn diverse en levendige eetcultuur. Ponce City Market en Krog Street Market zijn hotspots voor foodies. Deze omgebouwde industriële panden herbergen tal van eetkraampjes en restaurants die gerechten serveren van over de hele wereld. Hier kun je genieten van alles, van ambachtelijke pizza’s tot authentieke zuidelijke barbecue.

Als je op zoek bent naar traditionele zuidelijke smaken, mag je Busy Bee Café niet missen. Deze iconische eetgelegenheid serveert al sinds 1947 soul food op zijn best. Van sappige gefrituurde kip tot romige macaroni en kaas, dit is de plek om de echte smaken van het zuiden te proeven.

Voor een meer verfijnde eetervaring biedt Midtown tal van chique restaurants die de zuidelijke keuken naar een hoger niveau tillen. Hier kun je genieten van creatief bereide gerechten in een stijlvol decor, perfect voor een avond uit.

Natuur en buitenleven

Ondanks dat het een grote stad is, heeft Atlanta verrassend veel groene ruimtes. Het Piedmont Park is het centrale park van de stad en biedt een oase van rust temidden van de wolkenkrabbers. Je kunt hier ontspannen wandelen, een picknick houden of simpelweg genieten van het uitzicht op de skyline.

Direct naast het park ligt de Atlanta Botanical Garden, waar je betoverd zult worden door kleurrijke bloemen, tropische serres en indrukwekkende beeldhouwwerken, zoals de beroemde “Earth Goddess.” Het is een plek van serene schoonheid waar de natuur in volle glorie te bewonderen is.

De Atlanta BeltLine, een omgebouwde spoorlijn die door de stad slingert, is een andere geweldige manier om de stad te ontdekken. Deze wandel- en fietsroute verbindt verschillende wijken met elkaar en biedt onderweg street art, hippe cafés en prachtige uitzichten.

Cultuur en entertainment

Atlanta is niet alleen een stad van geschiedenis en natuur, maar ook van muziek en entertainment. Het historische Fox Theatre biedt het hele jaar door Broadway-shows, concerten en films. Dit schitterende theater, met zijn prachtige Moorse architectuur, is een ervaring op zich.

Daarnaast kun je in de vele muziekclubs van de stad genieten van livemuziek, variërend van jazz en blues tot rock en hiphop. Eddie’s Attic en The Tabernacle zijn twee populaire locaties waar je kunt genieten van intieme optredens van zowel opkomende als gevestigde artiesten.

Oakland Cemetery

Oakland Cemetery is een historische begraafplaats, opgericht in 1850 en beslaat 48 hectare. Het staat bekend om zijn prachtige tuinen, Victoriaanse monumenten en rijke geschiedenis. Vele bekende figuren, zoals schrijfster Margaret Mitchell en golflegende Bobby Jones, liggen hier begraven. De begraafplaats is ook een levendige plek met wandeltochten, kunstinstallaties en zelfs concerten, waarbij het verleden en het heden samenkomen. De rustige, schilderachtige omgeving maakt het een populaire bestemming voor zowel geschiedenisliefhebbers als mensen die op zoek zijn naar een rustige plek in de stad.

Little Five Points

Little Five Points mag je zeker niet missen, is een levendige en eigenzinnige buurt die bekend staat om zijn alternatieve cultuur, bohemien sfeer en unieke winkels. Gelegen ten oosten van het centrum van Atlanta, trekt deze wijk veel creatieve geesten aan met zijn vintage boetieks, platenwinkels, kunstgalerijen en kleurrijke street art. Daarnaast vind je er een scala aan cafés, bars en restaurants, die vaak lokaal zijn en een eclectische mix van smaken bieden. Het gebied is ook een culturele hotspot met theaters, livemuziek en festivals. Little Five Points heeft een uitgesproken, alternatieve vibe die het een van de meest karakteristieke en populaire wijken van Atlanta maakt.

Never Stop Travelling in Atlanta

Kijk snel HIER wat wij allemaal deden in Atlanta.

Bekijk ook eens

Rondreizen door de Ionische Eilanden

Ontdek het authentieke Griekenland Stel je een plek voor waar ruige kustlijnen en helderblauwe wateren samenkomen, waar je kunt verdwalen in schilderachtige dorpjes en oude verhalen, ver weg van het massatoerisme. Welkom op de Ionische Eilanden: een adembenemende Griekse eilandengroep waar natuur, cultuur en avontuur samenkomen. Deze minder bekende, groene parels in de Ionische Zee […]

Jolanda reisprof van het jaar

Reisprof Award naar Never Stop Travelling Geweldig nieuws! Jolanda heeft de Reisprof Award gewonnen, bekroond als de beste reisagent van het jaar! Deze prestigieuze award erkent niet alleen haar vaardigheden als reisagent/ZRA, maar ook haar unieke benadering in de branche. Ze heeft bewezen zich te onderscheiden, niet alleen als reisagent/ZRA, maar ook vooral als ondernemer. […]

Cruisereizen: vaargebieden en rederijen

Cruises bieden een ongeëvenaarde manier om de wereld te verkennen, van de uitgestrekte bevroren vlaktes van Antarctica tot de tropische pracht van de Caribbean. Maar de aarde biedt nog veel meer spannende cruisebestemmingen die avontuur en ontdekking beloven. Hier is een uitgebreid overzicht van enkele van de meest avontuurlijke vaargebieden die je kunt verkennen. De […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!