8-daagse rondreis Jordanië

Tot € 1.000,- p.p.

Stap binnen in het betoverende Jordanië. Waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan in de prachtige stad Petra en waar je de eeuwenoude ruïnes ontdekt van Jerash. Neem een duik in de Dode Zee waar je in het kristalheldere water gewichtloos wegdrijft. Laat je meenemen in de warme gastvrijheid van de Jordaanse cultuur en proef de smaken van traditionele gerechten. Klaar voor een onvergetelijke reis? Ontdek nu de magie van Jordanië!

 

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

Jordanië

Amman

Dag 1: Aankomst Queen Alia International Airport

Welkom in Jordanië! Bij aankomst wordt je opgehaald door de transfer en naar het hotel in Amman gebracht.
Jordanië

Decapolis

Dag 2: Tour door Amman

Na het ontbijt start de tour door Amman. Je bezoekt de Citadel en het Romeinse Amphitheater, hierna reis je door naar Aljoun Saladin Castle, dat uitkijkt over de Jordaanvallei. Daarna ga je naar een van de best bewaarde steden van de Decapolis en eindig je in Amman om te overnachten.
Jordanië

Madaba Church

Dag 3: Madaba en Byzantine kerk.

Na het ontbijt begint de dag in de Madaba Church. Deze kerk staat bekend om zijn oudste mozaïekkaart van het Heilige Land. Hierna ga je naar Mt Nebo om de Byzantine Church te bezoeken. De dag eindigt in de stad Petra waar je overnacht.
Jordanië

The Treasury

Dag 4: Nabateïsche stad

Ontdek een van de zeven wonderen van de wereld! De dag start met een tour te paard. Je loopt door de Siq naar de Nabateïsche stad. Aanschouw de tombe van Al-Khazeh ofterwijl the Treasury.
Jordanië

Wadi Rum

Dag 5: Jeep tour in de woestijn

Na het ontbijt ga je naar Wadi Rum the Valley of the Moon. Hier maak je een 2-uur durende jeeptour om Lawrence Road en de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Wadi Rum te bezoeken. Je overnacht in Wadi Rum.
Jordanië

Aqaba

Dag 6: Vertrek naar Aqaba

Halverwege de ochtend vertrek je met een transfer naar Aqaba. Aqaba is een stad aan de Rode Zee. De rest van deze dag heb je vrije tijd in Aqaba.
Jordanië

Dode Zee

Dag 7: Dode Zee

Na het ontbijt vertrek je naar de Dode Zee; het laagste punt op aarde. Geniet van het drijven in het zoute water. Hierna keer je terug naar Amman en overnacht je hier.
Jordanië

Amman

Dag 8: Vertrek

Je wordt opgehaald bij je hotel door de transfer om je naar Queen Alia International Airport te brengen. Hier eindigt de reis en vlieg je terug!

Praktische informatie

De beste periode om Jordanië te bezoeken is tijdens de lente (maart-mei) en de herfst (september-november). Tijdens deze maanden is het klimaat aangenaam, perfect voor het verkennen van Jordanië. Jordanië heeft een woestijnklimaat, dat betekent dat de zomers heet kunnen zijn, namelijk tot wel 40 °C.

Bij aankomst in Jordanië kan je een visum krijgen voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Deze is gemakkelijk te krijgen op de luchthaven. Je kunt hem ook vooraf aanvragen via de Jordaanse ambassade. Het is handig om een Jordan Pass aan te schaffen. Hiermee krijg je toegang tot veel bezienswaardigheden en kun je visumkosten vermijden als je minstens 3 nachten in Jordanië verblijft. 

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Jordanië. Er worden wel vaccinaties aanbevolen, zoals: DTP, hepatitis A, in sommige gevallen hepatitis B en buiktyfus. 

In Jordanië betalen ze met de Jordaanse dinar (JOD). 1 dinar is 1,25 euro. In grote steden en toeristische gebieden worden creditcards geaccepteerd in grotere hotels, restaurants en winkels. Op markten en in kleinere winkels accepteren ze vaak alleen cash. Het is handig om wat cash op zak te hebben. Er zijn veel wisselkantoren en pinautomaten in steden zoals Amman en Aqaba.

In Jordanië hanteren ze geen zomertijd. Het is in de Nederlandse zomer daar 1 uur later. In de wintertijd is er geen tijdsverschil.

Jordanië is overwegens islamitisch, zo een 95% van de bevolking. Respect voor religieuze gebruiken en tradities is erg belangrijk. Toeristen wordt aangeraden om conservatief gekleed te gaan, vooral buiten de toeristische gebieden. Vrouwen kunnen een sjaal meenemen om hun haar te bedekken bij een bezoek aan religieuze plaatsen. Wees respectvol bij interacties van de lokale bevolking. Vermijd eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan. Over het algemeen wordt alcohol niet in het openbaar genuttigd. Het is vaak wel beschikbaar in hotels, restaurants en sommige winkels.

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Jordanië is gemiddeld 4,5 uur vliegen. In Jordanië zijn taxi’s een gangbaar vervoersmiddel in de steden. De meeste taxi’s gebruiken meters, maar het is gebruikelijk een beetje te onderhandelen over de prijs voor langere ritten of buiten de steden. Het openbaar vervoer is beperkt, maar er zijn wel bussen en minibusjes die rijden tussen de steden. Voor meer flexibiliteit is het aan te raden om een huurauto te huren. Vooral als je van plan bent om afgelegen plaatsen zoals Wadi Rum of de Dode Zee te bezoeken. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden en het verkeer redelijk beheersbaar.

De officiële taal van Jordanië is Arabisch, maar Engels wordt veel gesproken, vooral in toeristische gebieden.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Zwemmen/drijven in het zoute water van de Dode Zee

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!