7-daagse rondreis divers Oman

Tot € 2.500,- p.p.

Stel je voor: een land waar de zon altijd schijnt, de woestijn duinen zich uitstrekken tot aan de horizon en de bergen je uitnodigen voor avontuurlijke wandelingen. Welkom in Oman, een land dat de authentieke oosterse charme combineert met modern comfort en een rijke geschiedenis. Ontdek de diversiteit van Oman in deze 7-daagse reis. Ga op avontuur met een chauffeur die jullie meeneemt naar unieke plekken van Oman. Bezoek de Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat, verken de spectaculaire ‘Grand Canyon’ van Oman bij Wadi Nakhr, en geniet van de betoverende zandduinen van Wahiba Sands. Deze reis biedt niet alleen culturele hoogtepunten, maar ook avontuur en ontspanning in de indrukwekkende natuur van Oman. Reis mee en ontdek alle diverse kanten van Oman!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Oman Muscat

Muscat

Dag 1: Aankomst op Muscat Airport

Bij aankomst wacht een transfer om je naar het Ramanda Encore Hotel van Wyndham Al-Ghurba 4* te brengen. Hier kun je tot rust komen en in de avond genieten van een diner in het Olive restaurant.
Muscat Moskee

Sultan Qaboos Grand Mosque

Dag 2: Muscat ochtend stadsrondleiding

Na het ontbijt begint de ochtendtour door Muscat. Bezoek de majestueuze Sultan Qaboos Grand Mosque, de Mutrah Souq, een museum, en maak een fotostop bij het Al Alam Paleis en het Royal Opera House. Keer terug naar het hotel voor vrije tijd en maak gebruik van de hotelfaciliteiten.
Oman

Nakhl warmwaterbronnen

Dag 3: Bait Al Ghasham Museum, Nakhl warmwaterbronnen

Na het ontbijt begint de tour naar de Batinah regio voor een bezoek aan het Bait Al Ghasham Museum. Bezoek de Nakhl warmwaterbronnen en ga door naar Wadi Bani Awf voor een off-road avontuur. Eindig de dag met een diner en overnachting in Hotel Al Diyar 3* in Nizwa.
Oman Misfah

De moddergebouwen van Misfah Al Abriyeen

Dag 4: Misfah Al Abriyeen en Al Hamra

Bezoek Misfah Al Abriyeen, een dorp met moddergebouwen en landbouwterrassen, en Al Hamra, een 400 jaar oud stadje. Bezoek de Grand Canyon van Arabië en het kasteel van Jabreen. Keer terug naar Nizwa voor diner en overnachting in Hotel Al Diyar 3*.
Oman Souk

Souk

Dag 5: Nizwa Souk, Wahiba Sands

Na het ontbijt bezoek je de souk van Nizwa, bekend om zijn dadels, handgesneden Khanjars (dolken), aardewerk en zilveren sieraden. Vervolgens ga je naar Birkat Al Mouz om de UNESCO Falaj Al Katmain te zien en rij je door palmbossen. Je stopt in het traditionele dorp Al Mudayrib met palmbomen en oude deuren. Daarna ga je naar Wahiba Sands om de tot 200 meter hoge zandduinen te ervaren. Je overnacht en dineert in kamp Sama Al Wasil 3*.
Wadi Oman

Wadi Bani Khalid

Dag 6: Bezoek aan de Bedoeïenfamilie en Wadi Bani Khalid

Je begint de dag met een rit over de duinen en bezoek een Bedoeïenenfamilie. Ga naar Wadi Bani Khalid voor een wandeling en om te zwemmen in helder blauwe waterpoelen. Keer terug naar het kamp voor vrije tijd en geniet van de zonsondergang op de duinen. Je overnacht en dineert in kamp Sama Al Wasil 3*
Oman Sinkhole

Bimmah Sinkhole

Dag 7: Dhow-fabriek en Bimmah Sinkhole

Na het ontbijt verlaat je de woestijn en bezoek je de Dhow-fabriek in Sur, waar traditionele Arabische schepen worden gebouwd. Vervolgens rij je langs de kust naar Wadi Tiwi en stop je bij de Bimmah Sinkhole, een spectaculaire kalksteengrot met blauwgroen water. In de middag arriveer je in Muscat en wordt je gebracht naar Muscat International Airport of je hotel.

Praktische informatie

Van oktober tot april is het de beste tijd om Oman te bezoeken. Het weer is deze maanden mild, met dagtemperaturen van 25-35 °C. Oman is woestijnachtig, met milde winters en warme zomers (tot 40°C). In het binnenland kan het in de zomer extreem heet zijn, maar een koele bries maakt het vaak beter aan de kust. In het zuiden, vooral in de buurt van Salalah, wordt het landschap groen als gevolg van de regen die in de zomer valt tijdens het moessonseizoen, dat van juni tot september duurt.

Als reiziger in Oman heb je een visum nodig. Je kan een e-visum aanvragen via de officiële Omani-overheidssite. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van de duur van je verblijf. Er zijn geen verplichte vaccinaties van Oman, maar het is aangeraden om up-to-date te zijn met basisvaccinaties zoals DTP en hepatitis A.

In Oman betalen ze met de Omaanse Rial (OMR). 1 OMR is ongeveer 2,5 euro. Pinnen is in de meeste steden en toeristische gebieden mogelijk. Creditcards worden veel geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels. Voor kleinere winkeltjes en markten is het handig om contant geld bij je te hebben.

In Oman hanteren ze geen zomertijd. Het is het in de wintertijd van Nederland, 3 uur later en in de zomertijd is het 2 uur later.

Oman is een islamitisch land waar de islam een dominante religie is. Toeristen hoeven geen strikt kledingvoorschrift te volgen. Het is wel gepast om je bescheiden te kleden, vooral buiten de toeristische gebieden. Voor vrouwen betekent dit schouders en knieën bedekken. Bij het bezoeken van moskeeën is het voor vrouwen verplicht een hoofddoek te dragen. Tijdens de ramadan wordt eten en drinken in het openbaar overdag niet getolereerd. Het is belangrijk hier rekening mee te houden als toerist.

De vlucht van Amsterdam naar Oman is gemiddeld 7 uur. Dit is dan een rechtstreekse vlucht. In Oman kun je een auto huren om het land te verkennen. Het is een goede manier, vooral omdat er veel bezienswaardigheden verspreid liggen en het openbaar vervoer beperkt is. In grote steden zoals in Muscat zijn taxi’s een prima vervoermiddel. De taxi’s hebben vaak geen meters, dus spreek van tevoren een prijs af. Voor reizen naar afgelegen gebieden zoals woestijnen is er een 4×4 aangeraden.

In Oman is Arabisch de officiële taal. In toeristische gebieden spreken veel mensen ook Engels.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Bezoek aan: Turtle Reserve Ras Al Jinz

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!