Skip to main content

Hoogtepunten reis door Ethiopië

Ethiopië wordt ook wel eens het best bewaarde geheim van Afrika genoemd. Wij vinden Ethiopië een prachtig land dat inderdaad nog niet ontdekt is door massatoerisme. Daarom is dit één van de mooiste reizen naar Oost-Afrika met vele hoogtepunten. Reis door Ethiopië en ontdek het best bewaarde geheim van Afrika. Ben jij ook benieuwd naar de hoogtepunten van een reis door Ethiopië? Lees dan snel verder of neem contact met ons op voor jouw op maat samengestelde reis!  

Op deze pagina lees je onder meer over: 

– Addis Abeba
– Bahir Dar
– Blue Nile Falls
– Simien Mountains Nationaal Park
– Aksum
– Omo Vallei en Riftvallei
– Dire Dawa
– Nechisar

Hieronder vind je een voorbeeld droomreis door dit unieke Afrikaanse land. 

Addis Abeba

Wanneer je afreist naar Ethiopië land je op het vliegveld van Addis Abeba. Dit is de hoofdstad van Ethiopië met ongeveer 3,5 miljoen inwoners. De stad Addis Abeba is een goede eerste kennismaking met Ethiopië. Het is een typische Oost-Afrikaanse stad met veel hectiek op straat: alles verloopt goed maar het ziet er voor westerlingen uit als een ongeorganiseerde chaos. Addis Abeba is echt een aanrader!

Bahir Dar

Vanuit Addis Abeba reis je 500 kilometer naar Bahir Dar en het Tana MeerBahir Dar is net zoals Addis Abeba een hectische Oost-Afrikaanse stad die nooit stil is. In het Tana Lake Hotel kun je goed overnachten en eten. Dit hotel is vernoemd naar het gelijknamige Tana Meer, het grootste meer (3000 km2) van Ethiopië en op 1800 meter het hoogst gelegen meer van heel Afrika! Dit meer is de bron van de Blauwe Nijl. Je komt hier prachtige dieren tegen zoals de visarend en andere vogelsoorten, maar ook een aantal nijlpaarden.

Blue Nile Falls

30 kilometer buiten Bahir Dar vind je de Blue Nile Falls. Het is een hobbelweg maar alle kleine Ethiopische plaatsjes die je passeert zijn een lust voor het oog! Om de Blue Nile Falls zelf te bereiken moet je nog een halfuurtje wandelen. Tijdens of net na het regenseizoen is de waterval op zijn heftigst. 

Simien Mountains Nationaal Park

Het vulkanische Simiengebergte staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je komt hier vanuit de stad Debark. Je vindt hier prachtige vergezichten en kunt hier (met een gids) prachtige wandelingen maken. Simien Mountains National Park in Ethiopië is een prachtig gebied dat rijk is aan gevarieerde flora en fauna. Zo kom je hier de ‘bone crusher’ gier tegen, of hyena’s, maar ook de heftige Gin Bar WaterfallDe Rash Dashen is met zijn 4550 meter hoogte ook de hoogste piek van Ethiopië en ligt in de SimienbergenEthiopië kent prachtige gebergtes; de letterlijke hoogtepunten van een reis door Ethiopië!

Aksum

Aksum is een stad met een rijke historie, maar ook een stad die in uitbreiding is. Aksum staat sinds 1980 Op de Unesco Werelderfgoedlijst en kent dan ook veel indrukwekkende historische plaatsen. Aksum ligt in het noorden van Ethiopië en was het meest krachtige rijk tussen het Oost-Romeinse Rijk en Perzië. Je vindt er ook culturele verwijzingen naar beide culturen zoals graftombes, obelisken, oude kasteelruïnes, en de kathedraal van de Heilige Maria van Zion. 

Omo Vallei en Riftvallei

In de Omo Vallei kom je opvallend veel volkeren tegen. Zo zijn er de Mursi (bekend van hun ‘lipschotels’) maar ook Suri, Me’en, Hamer, Karo en Bumi. De Omo Vallei is het stroomgebied van de Omo rivier, waardoor je hier veel gewassen tegenkomt. Het is erg vruchtbaar gebied. 

Een paar kilometer ten westen van Addis Abeba vind je de Riftvallei. Deze vallei is ontstaan vanuit een breuklijn (ook wel ‘rift’ genoemd). De Riftvallei staat ook wel bekend als de Grote Slenk. In de Riftvallei zijn overblijfselen van de eerste mensen en aapmensen gevonden.

Dire Dawa

De staat Dire Dawa is een bestuurlijk onafhankelijke staat in Ethiopië. Door de aanleg van een spoorlijn in 1902 is de stad Dire Dawa eigenlijk pas ontstaan. Hierdoor begon de stad te groeien. Tegenwoordig kun je in Dire Dawa onder andere vinden: 

– Een eigen vliegveld – Aba Tenna Dejazmach Yilma;
– Het Yangudi Rassa National Park;
– Het Babile Elephant Sanctuary;
– Een prachtig stadscentrum. 

Nechisar

Nechisar wordt ook wel geschreven als Nech Sar, wat ‘wit gras’ betekent. Een groot deel van het landschap wordt hier namelijk gedomineerd door gebieden met struikgewas, het zogenaamde scrubland. Het Nechisar Nationaal Park beslaat ruim 500 vierkante kilometer. Je vindt hier onder andere Lake Abaya en Lake Chamo, die door de zogenaamde ‘brug van god’ gescheiden worden. 

Neem contact met ons op!