6-daagse rondreis Peru – Cusco & Machu Picchu

Tot € 2.500,- p.p.

Tijdens deze reis ontdek je Cusco en het iconische Machu Picchu, hoogtepunten van Peru. Je begint met een warm welkom in Cusco, waar je acclimatiseert en de charmante straten verkent. Een uitgebreide stadstour neemt je mee naar belangrijke bezienswaardigheden zoals de Tempel van de Zon en de San Francisco-kerk, evenals de levendige San Pedro-markt. In de Heilige Valle van de Inca’s geniet je van prachtige uitzichten, kleurrijke markten en indrukwekkende archeologische sites zoals Ollantaytambo. Een bezoek aan Machu Picchu, waar je de mystieke ruïnes kunt verkennen, is het hoogtepunt van je avontuur. Daarnaast staat een trektocht naar de betoverende Regenboogberg op het programma, waar je kunt genieten van adembenemende natuur en kleurrijke landschappen.Met deze reis krijg je een indruk van de cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van het land, een bijzondere ervaring!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Cuzco Peru

Cusco

Dag 1: Aankomst in Cusco

Je avontuur in Cusco en Machu Picchu begint! Bij aankomst in Cusco word je opgewacht door een vertegenwoordiger die je naar je hotel brengt. Neem de tijd om je te installeren en te acclimatiseren. Wen vast aan de hoogte van het gebied. De rest van de dag is vrij te besteden, zodat je kunt ontspannen of de omgeving kunt verkennen. Geniet van de kleurrijke straatjes, proef lokale gerechten of rust gewoon uit na je reis.
Cusco Peru

Qenqo

Dag 2: Cusco stadstour

Vandaag ontdek je de historische en culturele schatten van Cusco. Je begint met een wandeling over het levendige Hoofdplein, waar de indrukwekkende architectuur je zal verbazen. Een bezoek aan de Tempel van de Zon, bekend als Koricancha, laat je kennismaken met de Inca-cultuur. Vergeet niet de San Francisco-kerk te verkennen en het bijbehorende netwerk van catacomben. Hierna brengt je gids je naar de lokale San Pedro-markt, waar je de warme charme van de Cusqueña bevolking kunt ervaren. In de middag vervolg je je ontdekkingsreis naar de archeologische sites van Sacsayhuaman en Qenqo, waar je meer leert over de rijke geschiedenis van deze bijzondere stad.
Heilige Valle Peru

de Heilige Valle

Dag 3: Tocht door de Heilige Valle

Vandaag laat je het meeste van je bagage achter in Cusco en ga je op pad naar de adembenemende Heilige Valle van de Inca's. Je begint de dag met een bezoek aan Awanacancha, waar je meer leert over de traditionele textielproductie. Vervolgens verken je het kleurrijke ambachtsmarkt in Pisac en de indrukwekkende ruïnes die hoog op de berg liggen. Na een heerlijke lunch in Urubamba, maak je een stop in Ollantaytambo, een stad die trots staat op zijn Inca-fundamenten. Aan het einde van de dag stap je op de trein naar Aguas Calientes, de poort naar Machu Picchu.
Peru Machu Picchu

Machu Picchu

Dag 4: Privébezoek aan Machu Picchu

Na een vroeg ontbijt neem je de bus naar de iconische citadel van Machu Picchu, waar je de eerste zonnestralen boven de ruïnes ziet opkomen. Je gids leidt je door de belangrijkste delen van de citadel en vertelt over de ingenieuze bouwtechnieken en de vele mythen die de Inca-cultuur omringen. Na de rondleiding heb je voldoende tijd om zelf rond te lopen, de mysterieuze sfeer op te snuiven of een van de omliggende wandelpaden te verkennen. Na een onvergetelijke ochtend op deze historische plek, keer je terug naar Aguas Calientes voor de treinreis terug naar Ollantaytambo en vervolgens naar Cusco.
Peru Vinicunca

Regenboog Berg

Dag 5: Regenboogberg

Vroeg in de ochtend word je opgehaald voor een tocht naar de betoverende Regenboog Berg. Je stopt eerst in Cusipata voor een stevig ontbijt voordat je verder reist naar Fulawasipata. Hier begint je avontuur aan de voet van het indrukwekkende Ausangate-gebergte. Afhankelijk van de gekozen optie, maak je een korte of langere trektocht naar het hoogste punt van de Regenboogberg. Geniet van de spectaculaire uitzichten en de unieke kleuren van de bergen. Na de hike keer je terug naar Cusipata voor de lunch, voordat je weer terugkeert naar Cusco.
Lima Peru

Bevolking Peru

Dag 6: Vertrek

Dit is de laatste dag van je onvergetelijke reis door Cusco en Machu Picchu. Na een ontspannen ontbijt heb je de ochtend vrij om de laatste indrukken van Cusco op te nemen. Wandel nog een keer door de charmante straten, koop souvenirs of geniet van een laatste maaltijd in een van de lokale restaurants. Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven gebracht, waar je afscheid neemt van deze prachtige bestemming vol geschiedenis en cultuur. Je kunt je reis nog verlengen naar bijvoorbeeld het Amazone gebied.

Praktische informatie

De beste reistijd om Peru te bezoeken hangt af van de regio die je gaat bezoeken;

  • Andes en Machu Picchu: De droge maanden van mei tot september zijn het beste voor bergwandelingen en een bezoek aan Machu Picchu.
  • Amazonegebied: Het regenseizoen loopt van november tot april, maar het regenwoud kan het hele jaar door worden bezocht. De droge maanden zijn iets comfortabeler.
  • Kustgebied: De zomer, van december tot maart, is de beste tijd om de kustgebieden zoals Lima en Paracas te bezoeken. De winter is hier mistig en koel.

Toeristen uit Nederland kunnen zonder visum Peru binnenkomen voor een verblijf tot 90 dagen. Je paspoort moet bij aankomst minimaal zes maanden geldig zijn. Voor Peru zijn er geen verplichte vaccinaties nodig. Een vaccinatie voor gele koorts, hepatitis A en DTP wordt wel aanbevolen, vooral als je naar het Amazonegebied gaat. Als je naar de jungle gaat, is malariaprofylaxe ook handig om te overwegen.

In Peru betalen ze met de Peruaanse Sol (PEN). 1 euro is ongeveer 4 PEN waard. Het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben, vooral in afgelegen gebieden. Creditcards worden geaccepteerd in grotere steden en toeristische locaties, maar in kleinere dorpen kan dit minder gebruikelijk zijn.

Peru doet niet aan zomer- of wintertijd. Tijdens de Nederlandse zomer is het in Peru 7 uur vroeger en in de wintertijd 6 uur vroeger.

Peru heeft een rijke cultuur die teruggaat tot de Inca’s en verder. De tradities en respect voor de inheemse bevolking en hun gewoonten zijn erg belangrijk. De Peruaanse keuken heeft gerechten zoals eviche (rauwevis gemarineerd in limoen) en lomo saltado (gebakken rundvlees met groenten).

De meest gebruikelijke manier om naar Peru te reizen is via een directe vlucht van Amsterdam naar Lima, wat ongeveer 12 uur duurt. Binnenlandse vluchten zijn de snelste manier om tussen steden te reizen, vooral voor lange afstanden zoals van Lima naar Cusco. Peru heeft een goed ontwikkeld busnetwerk voor nationale en regionale reizen. Treinreizen zijn ook populair, vooral naar toeristische bestemmingen zoals Machu Picchu. In steden zijn taxi’s en collectivo’s (gedeelde taxi’s) veelgebruikte vervoersmiddelen. Houd er rekening mee dat je vaak vooraf over de prijs moet onderhandelen.

Spaans is de officiële taal in Peru. De talen Quechua en Aymara worden ook gesproken, vooral in de regio’s in de Andes. Hoewel toeristische gebieden meer Engels spreken, is het nuttig om een basiskennis van het Spaans te hebben, vooral buiten de grote steden.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Wandeltocht naar de unieke Rainbow Mountains

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!