21-daagse rondreis Vietnam

Tot € 3.000,- p.p.

Tijdens deze veelzijdige reis door Vietnam maak je kennis met de rijke cultuur, adembenemende natuur en heerlijke keuken van het land. Je start in Hanoi, waar je het bruisende straatleven en de lokale specialiteiten ontdekt tijdens een street food tour. Vervolgens reis je naar het betoverende Sapa, bekend om zijn groene rijstvelden en traditionele dorpen, waar je te voet de unieke levensstijl van de lokale gemeenschappen leert kennen. Na een avontuurlijke cruise door Halong Bay en het verkennen van de indrukwekkende grotten in Phong Nha, ga je verder naar Hue, de oude keizerlijke stad, en Hoi An, een UNESCO-werelderfgoedlocatie vol charme. In Da Lat beleef je een spannende dag canyoning in de jungle, voordat je ontspant op de prachtige stranden van Mui Ne. De reis eindigt in de levendige stad Saigon, waar je de kans krijgt om het rijke culturele erfgoed van Vietnam verder te ontdekken. Deze reis belooft een onvergetelijke ervaring vol avontuur, cultuur en heerlijk eten! 

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Vietnam Hanoi

Hanoi

Dag 1: Hanoi – Aankomstdag

Bij aankomst op de Noi Bai luchthaven in Hanoi word je opgewacht door onze chauffeur. De rit naar je hotel duurt ongeveer een half uur, waarbij je het drukke verkeer, de unieke architectuur en de overladen motorfietsen van Hanoi kunt zien. Na aankomst kun je inchecken en ontspannen.
Hanoi Vietnam markt

Hanoi markt

Dag 2: Hanoi – Vrije dag & Avond food tour

Geniet van een vrije ochtend en middag om Hanoi zelf te verkennen. In de avond haalt de gids je op voor een street food tour door de stad. Proef lokale gerechten zoals Pho (rundvlees noedelsoep) en Banh Cuon (hartige gestoomde rijstrolletjes) en geniet van populaire desserts van de lokale bevolking.
Sapa Vietnam Rondreis

Sapa

Dag 3: Hanoi – Sapa

Na een heerlijk ontbijt word je opgehaald door een luxe Limousine shuttlebus voor de vijf uur durende rit naar het prachtige Sapa. Geniet van de adembenemende uitzichten op de glooiende heuvels en rijstvelden tijdens de reis. Bij aankomst kun je inchecken en vervolgens de rest van de dag vrij besteden om het charmante stadje te verkennen en te genieten van de unieke cultuur en lokale markten.
Mu Cang Chai Vietnam Rondreis

Y Linh Ho

Dag 4: Sapa – Cat Cat – Y Linh Ho – Muong Hoa

Vandaag maak je een trektocht door een prachtig landschap met rijstvelden en bergen. Je begint met een korte transfer naar Cat Cat Village, waar je een waterval en een waterkrachtcentrale bezoekt. Daarna wandel je naar Y Linh Ho, een dorp van de Black Hmong minderheid. Hier geniet je van een lunch bij de rivier voordat je verder gaat naar Muong Hoa Valley. Tijdens de trek leer je meer over de levensstijl en tradities van de lokale minderheden. Aan het eind van de dag keer je met de auto terug naar Sapa.
Mai Chau Vietnam

Giang Ta Chai village

Dag 5: Sapa – Giang Ta Chai – Hanoi

Na het ontbijt begin je aan een trektocht naar Giang Ta Chai village van de Red Dao minderheid. Je wandelt door een bamboebos en passeert een waterval waar je kunt ontspannen. Na de lunch ga je verder naar Su Pan, een klein dorpje, voordat je terugkeert naar Sapa. Hier wacht je op je terugreis naar Hanoi met de Limousine shuttle bus. De rit duurt 5 tot 6 uur.
Halong Bay Vietnam

Halong Bay

Dag 6: Hanoi – Halong Bay – Bai Tu Long

Neem alleen enkele essentiële items mee voor je tour naar Halong Bay en laat je hoofdbagage in het hotel in Hanoi. Vergeet je camera niet! Na het uitchecken haalt de bus je op voor de reis naar Halong Bay, met een korte stop onderweg. Bij aankomst in de haven geniet je van een welkomstdrankje en ontvang je informatie over de veiligheidsregels en activiteiten aan boord van de boot. Na het inchecken in je cabine begint de cruise door Bai Tu Long Bay, met een heerlijk Vietnamees menu. Na de lunch kun je kajakken en ontspannen op Cap La Island. Aan het eind van de dag kun je deelnemen aan een kookdemonstratie.
Bai Tu Long Bay Vietnam

Bai Tu Long Bay

Dag 7: Halong Bay – Bai Tu Long

Je begint de dag met Tai Chi op het dek of geniet van het uitzicht met een kopje thee of koffie. Ontbijt wordt geserveerd in westerse stijl. Vervolgens stap je over op een dagcruise en verken je het pristine Bai Tu Long geologisch park. Je bezoekt Vung Vieng, een gebied voor vis- en parelkweek, en gaat naar Trinh Nu Cave voor zwemmen, kajakken en relaxen op het strand. Bij terugkomst op de boot geniet je van een zonsondergang feest en kookles. ’s Avonds wordt er diner geserveerd, gevolgd door vrije tijd voor spelletjes en misschien zelfs het proberen van inktvis vissen.
Vietnam Hanoi

Straatverkoper

Dag 8: Halong Bay – Bai Tu Long – Hanoi – Dong Hoi

De dag begint opnieuw met Tai Chi op het dek of geniet van het uitzicht met een drankje. Ontbijt wordt geserveerd. Daarna verken je de verborgen Thien Canh Son Cave. Na je terugkeer naar de boot heb je even de tijd om je op te frissen en je spullen in te pakken. Je checkt uit en geniet van een traditionele Vietnamese lunch op de boot. Vervolgens ga je terug naar de haven en stap je van boord. Onze bus brengt je terug naar Hanoi, waar je aankomt in het oude centrum. Later word je opgehaald en naar het treinstation van Hanoi gebracht voor je nachtreis naar Dong Hoi.
Phong Nha-Kẻ Bàng National Park Vietnam

Phong Nha-Kẻ Bàng National Park

Dag 9: Phong Nha – Vrije dag

Bij aankomst op het treinstation word je naar Phong Nha Lake House gebracht, waar je vroeg kunt inchecken. Geniet van een ontbijt in je hotel en maak gebruik van je vrije dag om de omgeving te verkennen. Phong Nha-Kẻ Bàng National Park is beroemd om zijn spectaculaire grotten en bossen. Je kunt een fiets huren om de omgeving te verkennen, of deelnemen aan een georganiseerde tour naar de bekendste grotten in het gebied. Maak kennis met de lokale cultuur en geniet van de prachtige natuur om je heen.
Vietnam

Dark Cave

Dag 10: Paradise Cave – Dark Cave

Na het ontbijt begin je aan je avontuur. De Dark Cave is een van de populairste toeristische attracties in de omgeving en biedt activiteiten zoals ziplining en kajakken. Er zijn veel unieke dingen te zien en te ervaren, waaronder een natuurlijke modderbad en eeuwenoude fossielen. Paradise Cave is de langste droge grot in Azië en heeft prachtige formaties die doen denken aan een verborgen stad ondergronds. Je kunt tot 7000 meter de grot ontdekken.
Dong Ha Vietnam

Dong Ha

Dag 11: DMZ Tour – Transfer naar Hue

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de Demilitarized Zone in Quang Tri gebracht. Je arriveert bij La Vang Holy Land, een belangrijke pelgrimsplaats voor katholieken. Onderweg zie je Rock Pile Hill, een voormalige uitkijkpost van de Amerikaanse strijdkrachten. Na de lunch in Dong Ha vervolg je de tour naar Hien Luong Bridge en Ben Hai River, de scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Je bezoekt de Vinh Moc tunnels, een ondergrondse nederzetting die werd gebouwd om bombardementen te ontvluchten. Aan het eind van de dag word je naar je hotel in Hue gebracht.
Huế Vietnam

Hue

Dag 12: Hue – Motorbike Tour

Je ontmoet de gids bij je hotel voor een motorbike avontuur! Je rijdt naar Vong Canh hill, met een tussenstop bij Nam Giao, het Altaar van de Hemel. Na Vong Canh hill bezoek je een wierook- en hoedenmakerij. Tijdens de terugrit verken je een prachtige 3 km lange weg en bezoek je het Voi Re tempel, een koninklijke tempel waar de oorlogsolifanten van de koningen werden begraven. Je ontdekt ook de Tiger Arena (Ho Quyen), waar olifanten en tijgers vochten. Deze halve dagtour biedt een fascinerende kijk op de cultuur en geschiedenis van Hue.
Hai Van Pass Vietnam

Hai Van Pass

Dag 13: Hue – Hoi An

Na het ontbijt word je opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Hue. De treinreis naar Danang biedt prachtige uitzichten over de Hai Van Pass, een bijzondere ervaring! Bij aankomst in Danang staat onze chauffeur klaar om je naar je hotel in An Bang, Hoi An te brengen. Na de check-in heb je de rest van de dag om te ontspannen en de omgeving te verkennen.
Hội An Vietnam

Hoi An

Dag 14: Hoi An – Vrije dag

Vandaag heb je de gelegenheid om Hoi An op je eigen tempo te verkennen. De stad, bekend om zijn charmante straatjes en traditionele architectuur, biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de lokale cultuur en geschiedenis. Wandel door de smalle straatjes, bezoek de historische tempels en geniet van de unieke sfeer van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.
Thailand

Vietnamees eten

Dag 15: Hoi An – Kookles

Begin je dag met een bezoek aan 98 Nguyen Thai Hoc Street, waar je start met een welkomstdrankje bij Hai Café. Je krijgt de kans om de levendige markt van Hoi An te verkennen, met zijn kleurrijke kramen en lokale verkopers. Na de markt maak je een ontspannen boottocht van 25 minuten op de Hoi An-rivier naar de kookschool. Bij aankomst in de kookschool verken je de kruidentuin en leer je enkele beroemde gerechten uit Hoi An en Vietnam bereiden. De kookles is interactief, waarbij de chef-koks je stap voor stap begeleiden. Na het koken geniet je van het resultaat van de inspanning en heb je de mogelijkheid om te ontspannen bij het zwembad.
Riksja Vietnam

Da Lat

Dag 16: Hoi An – Da Nang – Vlieg naar Da Lat

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor je vlucht naar Da Lat. Bij aankomst word je verwelkomd door onze gids en begint je nieuwe avontuur in deze charmante stad, omringd door bergen en natuur.
Da Lat Vietnam Visser

canyoning in Da Lat

Dag 17: Canyoning in Da Lat

Vandaag ga je canyoning in Da Lat, een avontuurlijke activiteit waarbij je een kloof afdaalt en technieken zoals abseilen, springen, glijden en zwemmen toepast. Na een korte rit arriveer je bij de basis, waar je gespecialiseerde uitrusting ontvangt, zoals harnassen en helmen. Ervaren gidsen geven je uitgebreide instructies voordat je het avontuur in de jungle begint. Je ervaart uitdagende activiteiten, zoals abseilen langs watervallen en glijden over natuurlijke rotsen, terwijl je de prachtige natuur van Da Lat verkent.
Mui Ne Vietnam

Mui Ne

Dag 18: Da Lat – Mui Ne

Vandaag word je opgehaald van je hotel en met een privéauto naar Mui Ne gebracht. Na aankomst heb je de rest van de dag om te ontspannen en te genieten van de zon op het strand. Mui Ne staat bekend om zijn prachtige zandstranden en duinen, wat het een ideale plek maakt om te relaxen. Er zijn ook tal van activiteiten te doen in de omgeving, zoals het verkennen van de kleurrijke vissersdorpjes en het genieten van lokale zeevruchten in de restaurants aan het strand. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er mogelijkheden voor kitesurfen en windsurfen, met lesmogelijkheden beschikbaar bij lokale scholen.
Fairy Stream Vietnam

Fairy Stream

Dag 19: Vrije dag in Mui Ne

Vandaag heb je de vrijheid om de omgeving van Mui Ne verder te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de indrukwekkende rode en witte zandduinen verkennen, waar je kunt genieten van een ritje met een jeep of een quad. De zonsopgang en zonsondergang zijn bijzonder spectaculair op deze duinen. Voor de natuurliefhebbers is er ook de mogelijkheid om de Fairy Stream te bezoeken, een pittoreske stroom die door de zandduinen slingert. Hier kun je door het ondiepe water wandelen en genieten van de unieke rotsformaties. Daarnaast kun je de lokale markten bezoeken om de regionale cultuur en ambachten te ervaren.
Ho Chi Minh City Vietnam

Ho Chi Minh City

Dag 20: Mui Ne – Saigon

Vandaag word je met een privétransfer naar Ho Chi Minh City gebracht. Na aankomst in de bruisende stad kun je beginnen met het verkennen van het rijke cultureel erfgoed van Saigon. De stad biedt een combinatie van moderne architectuur en historische bezienswaardigheden. Neem de tijd om het indrukwekkende War Museum te bezoeken of een wandeling te maken door de levendige straten van het centrum. Je kunt ook de beroemde Ben Thanh-markt verkennen voor souvenirs en lokale lekkernijen. Geniet in de avond van het nachtleven en de heerlijke Vietnamese keuken in een van de vele restaurants of cafés.
Hà Giang Vietnam

Bevolking Vietnam

Dag 21: Vertrek uit Saigon

Neem de pendeldienst van het hotel naar de luchthaven Tan Son Nhat voor je vertrek. Dit markeert het einde van een onvergetelijke reis vol ervaringen en avonturen.

Praktische informatie

Vietnam heeft een divers klimaat. Over het algemeen zijn de beste reistijden de lente (maart-april) en herfst (september-november). In deze periodes is het meestal mild en droog in het grootste deel van het land.

Noord-Vietnam heeft koele winters en hete zomers. Centraal-Vietnam heeft een lang regenseizoen van september tot december.

Een visum is vereist als je naar Vietnam komt. Een e-visum voor Vietnam is online aan te vragen en geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De aanbevolen vaccinaties zijn DTP en hepatitis A. Afhankelijk van de reisduur en activiteiten worden ook vaccinaties tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës overwogen.

In Vietnam betalen ze met de Vietnamese Dong (VND). 1 euro staat ongeveer gelijk aan 25.000-27.000 VND. Contant geld is het meest gangbaar, vooral in kleine dorpen en steden. Creditcards worden steeds meer geaccepteerd in grote steden en toeristische gebieden. Geldautomaten zijn overal te vinden, maar het is verstandig te allen tijde wat contant op zak te hebben.

Vietnam kent geen zomertijd. Het is daarom in de zomer 5 uur later en in de winter 6 uur.

Vietnam is een traditionele samenleving waar respect voor ouderen en autoriteit belangrijk is. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat je een huis of tempel betreedt. Het dragen van gepaste kleding bij het bezoeken van religieuze plaatsen wordt sterk aangeraden (knieën en schouders bedekt). Het land heeft een mix van boeddhisme, Taoïsme, confucianisme en het Vietnamse volksgeloof. Bekende gerechten in Vietnam zijn Pho (noedelsoep), Banh Mi (Vietnamese sandwich) en verse loempia’s.

Vanuit Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Vietnam. De gemiddelde vliegreis, afhankelijk van je overstap, duurt 15 uur. In Vietnam is het binnenlandse vervoer goed te doen. Er is een goed ontwikkeld netwerk van bussen, treinen en binnenlandse vluchten. De nachttrein is een populaire manier om een lange afstand af te leggen. Het meest populaire vervoermiddel zijn motorfietsen en scooters. Toeristen kunnen eenvoudig een scooter huren, maar zorg dat je een geldig rijbewijs hebt. Taxi’s zijn beschikbaar in de meeste steden, maar zorg dat de meter aanstaat. Grab (vergelijkbaar met Uber) is een betrouwbare app voor ritten door de stad.

In Vietnam is de officiële taal Vietnamees. Engels wordt steeds meer gesproken, vooral in toeristische gebieden en door de jonge generatie.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Fietstocht door de straten van Hoi An

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!