22-daagse rondreis ‘Best of America’

Ontdek de veelzijdigheid van de Verenigde Staten tijdens deze adembenemende 22-daagse reis, die begint in het bruisende New York City. Verken iconische bezienswaardigheden zoals Times Square en het Vrijheidsbeeld en geniet van een Broadway-show. Reis vervolgens naar de indrukwekkende Niagara Falls en de historische monumenten van Washington D.C. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van Yosemite en Death Valley, en ervaar de energie van Las Vegas. Bewonder de spectaculaire landschappen van Zion en Bryce Canyon, en leer over de fascinerende geschiedenis van Mesa Verde. Sluit je avontuur af met een bezoek aan de beroemde Hollywood-attracties in Los Angeles, terwijl je geniet van een adembenemende zonsondergang boven de Stille Oceaan. Deze reis biedt een perfecte mix van cultuur, natuur en avontuur, en geeft je onvergetelijke herinneringen aan de diverse schoonheid van de VS.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

New York City Times Square

Times Square

Dag 1: Aankomst in New York City

Bij aankomst in New York maak je gebruik van een shuttle of taxi om naar je hotel te gaan. Na inchecken heb je de tijd om de levendige sfeer van Times Square te verkennen, met de schitterende lichten en talloze eetgelegenheden. Geniet van een diner in de trendy wijk Hell's Kitchen, bekend om zijn diverse restaurants. Sluit de avond af met een adembenemend uitzicht vanaf het Top of the Rock in het Rockefeller Center, waar je de stad van bovenaf kunt bewonderen.
New York City Vrijheidsbeeld

het Vrijheidsbeeld

Dag 2: Verken New York City

Begin je dag met een heerlijk ontbijt in een lokale bagelshop, waar je een authentieke New Yorkse bagel kunt proeven. Na het ontbijt maak je een Hop on/Hop off tour om belangrijke bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en het 9/11 Memorial te bezoeken. Wandel daarna door het prachtige Central Park, waar je kunt genieten van de natuur en de indrukwekkende skyline van de stad. In de avond kun je genieten van een diner en een onvergetelijke Broadway-show, een must-do in de stad die nooit slaapt.
Niagara falls Canada

Niagara Falls

Dag 3: Van New York naar Niagara Falls

Na een stevig ontbijt haal je je huurauto op en rijd je naar Niagara Falls, een van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Bij aankomst kun je genieten van een panoramisch uitzicht vanaf de Canadese kant, waar de watervallen op hun indrukwekkendst zijn. Maak een spannende Journey Behind the Falls, waarbij je het krachtige water van dichtbij kunt ervaren. Eindig de dag met een diner in een restaurant met uitzicht op de verlichte watervallen, een magische ervaring!
Toronto Canada

Toronto

Dag 4: Niagara Falls of Toronto

Kies ervoor om een dag door te brengen bij de watervallen of maak een dagtocht naar Toronto. Als je voor Toronto kiest, begin je met een bezoek aan de iconische CN Tower voor een prachtig uitzicht over de stad. Verken de levendige straten van Kensington Market, vol unieke winkels en eetgelegenheden. Bij de watervallen kun je de Maid of the Mist-boottocht maken voor een onvergetelijke ervaring op het water. Geniet van een diner met uitzicht op de watervallen voordat je terugkeert naar je hotel.
Capitol Washington USA Amerika

Washington D.C.

Dag 5: Naar Washington D.C.

Na een laatste blik op de watervallen, vertrek je naar Washington D.C. met een tussenstop in Amish Country, waar je de unieke cultuur en ambachten van de Amish kunt ontdekken. Bij aankomst in D.C. check je in bij je hotel en kun je een eerste verkenning maken van de stad. Ontdek Georgetown, een charmante buurt met prachtige historische gebouwen en trendy restaurants, perfect voor een heerlijk diner na een lange reisdag.
Lincoln Memorial Washington USA Amerika

Lincoln Memorial

Dag 6: Verken Washington D.C.

Begin je dag met een bezoek aan het iconische Lincoln Memorial, waar je kunt genieten van het uitzicht op de Reflecting Pool en het Capitool. Wandel over de National Mall en verken enkele van de wereldberoemde musea van het Smithsonian, zoals het National Museum of American History. Neem de tijd om de prachtige monumenten en memorials te bewonderen, zoals het Washington Monument en het Martin Luther King Jr. Memorial. Sluit de dag af met een diner met uitzicht op het Capitool, waar je kunt genieten van de betoverende avondverlichting.
San Francisco Amerika

San Francisco

Dag 7: Vliegreis naar San Francisco

Vandaag vlieg je naar San Francisco, waar je bij aankomst je huurauto oppikt. Begin je verkenning bij Fisherman’s Wharf, waar je kunt genieten van de lokale keuken, inclusief de beroemde clam chowder in een zuurdesembroodje. Maak een wandeling langs de pier en bewonder de zeeleeuwen die zich vaak op de houten steigers bevinden. Geniet van een ontspannen avond met een diner aan de haven, terwijl je de zon onder ziet gaan boven de baai.
San Francisco Amerika Alcatraz

Alcatraz

Dag 8: Ontdek San Francisco

Breng de ochtend door op Alcatraz, de beroemde voormalige gevangenis. Maak een rondleiding door het eiland en leer over de geschiedenis van de beruchte gevangenis. Na je bezoek aan Alcatraz wandel je over de Golden Gate Bridge voor een prachtig uitzicht op de stad en de baai. In de middag kun je een rit maken met de iconische Cable Car en het Golden Gate Park verkennen, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.
Rondreis Amerika

Monterey

Dag 9: Via Highway 1 naar Monterey

Vandaag rijd je langs de adembenemende Highway 1 naar Monterey, een van de mooiste kustwegen van de Verenigde Staten. Maak onderweg stops bij prachtige uitkijkpunten en geniet van het uitzicht op de Stille Oceaan. Bij aankomst in Monterey bezoek je het wereldberoemde Monterey Bay Aquarium, waar je de kleurrijke zeeleven kunt bewonderen. Eindig de dag met een diner met uitzicht op de haven, terwijl je geniet van de frisse zeelucht.
Yosemite Nation Park USA Amerika

Yosemite National Park

Dag 10: Yosemite National Park

Vandaag is het tijd om de natuur in te trekken en Yosemite National Park te verkennen. Je kunt de majestueuze rotsformaties zoals El Capitan en Half Dome bewonderen, die de skyline van het park domineren. Maak een korte wandeling naar de indrukwekkende Yosemite Falls en geniet van een picknick in de prachtige omgeving. Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de rust en schoonheid van deze unieke omgeving.
Death Valley USA Amerika

Death Valley

Dag 11: Death Valley naar Las Vegas

Na je verblijf in Yosemite rijd je door het unieke landschap van Death Valley National Park. Bezoek Badwater Basin, het laagste punt in Noord-Amerika, en geniet van de verrassende schoonheid van deze woestijn. Vervolgens reis je naar Las Vegas, waar je kunt inchecken in een van de iconische hotels aan de Strip. Verken de levendige sfeer van de stad met zijn neonlichten en eetgelegenheden, perfect voor een avondje uit.
Las Vegas USA

Las Vegas Sign

Dag 12: Ontdek Las Vegas

Begin je dag met een bezoek aan de Stratosphere Tower voor een panoramisch uitzicht over Las Vegas. Ontdek de beroemde hotels en hun thema's, zoals de Venetiaanse gondels en de piramide van Luxor. Maak een rit met de gondels in het Venetian Hotel en verken de luxe winkels en restaurants. In de avond kun je genieten van een diner en een show, van een spectaculair Cirque du Soleil-optreden tot een live concert, om je tijd in deze bruisende stad te vieren.
Zion National Park Utah USA Amerika

Zion National Park

Dag 13: Van Zion naar Bryce Canyon

Vandaag reis je naar Zion National Park, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten. Maak een wandeling in de prachtige natuur en bewonder de indrukwekkende kliffen en het weelderige landschap. Vervolgens ga je verder naar Bryce Canyon, beroemd om zijn unieke hoodoo-formaties. Geniet van de zonsondergang op een van de uitzichtpunten, waar de kleuren van de rotsen veranderen in prachtige tinten rood en oranje.
Delicate Arch USA Amerika

Delicate Arch

Dag 14: Capitol Reef en Arches National Park

Na een goede nachtrust ga je op pad naar het Capitol Reef National Park. Verken de historische Fruita-woonplaats en maak een wandeling door de omgeving. Daarna reis je naar Arches National Park, waar je de iconische Delicate Arch kunt bewonderen. Maak een korte wandeling naar andere indrukwekkende formaties en geniet van het spectaculaire uitzicht op de natuurlijke bogen.
Mesa Verde National Park USA Amerika

Mesa Verde National Park

Dag 15: Mesa Verde National Park

Vandaag is het tijd om Mesa Verde National Park te verkennen, beroemd om zijn goed bewaarde rotswoningen van de Anasazi. Neem deel aan een rondleiding om meer te leren over de fascinerende geschiedenis en cultuur van deze oude bewoners. Maak een wandeling door de bijzondere omgeving en geniet van de prachtige uitzichten op de kliffen en valleien. Dit is een unieke kans om de rijke geschiedenis van de regio te ervaren.
Albuquerque USA Amerika

Albuquerque

Dag 16: Van Colorado naar Albuquerque

Na je avontuur in Mesa Verde reis je naar Albuquerque, met een stop in Santa Fe. Hier kun je lunchen en genieten van de unieke architectuur en kunstgalerijen van de stad. Verken de historische straten en winkel in de lokale boetieks voordat je verder reist naar Albuquerque. Bij aankomst kun je het oude centrum verkennen en genieten van een diner in een lokaal restaurant, waar je de heerlijke smaken van de regio kunt proeven.
Monument Valley USA Amerika Rondreis

Monument Valley

Dag 17: Canyon de Chelly naar Monument Valley

Vandaag reis je naar Canyon de Chelly, waar je de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van de Navajo-cultuur kunt ervaren. Maak een tour met een lokale gids om meer te leren over de historische betekenis van dit gebied en de indrukwekkende rotsformaties. Vervolgens ga je naar Monument Valley, beroemd om zijn iconische rode rotsformaties en adembenemende uitzichten. Sluit de dag af met een georganiseerde tour, waarbij je de unieke schoonheid van dit unieke landschap kunt bewonderen.
Grand Canyon USA

Grand Canyon

Dag 18: Monument Valley en de Grand Canyon

Begin de dag met een verkenning van Monument Valley, waar je de indrukwekkende rotsformaties van dichtbij kunt bekijken. Na je bezoek reis je naar de Grand Canyon, een van de meest iconische natuurwonderen ter wereld. Geniet van de zonsondergang met adembenemende uitzichten vanaf een van de uitkijkpunten, waar de kleuren van de canyon veranderen in prachtige tinten. Dit is een onvergetelijke ervaring die je moet hebben meegemaakt.
Grand Canyon USA

Sedona

Dag 19: Grand Canyon naar Sedona

Vandaag kun je de Grand Canyon in de ochtend verder verkennen, eventueel met een wandeling langs de rand van de canyon. Na het verkennen van de canyon reis je naar Sedona, beroemd om zijn prachtige rode rotsformaties en artistieke sfeer. Maak een wandeling in het Red Rock State Park en geniet van de natuurlijke schoonheid van het gebied. In de avond kun je genieten van een diner in een gezellig restaurant met uitzicht op de indrukwekkende rotsformaties.
Palm Springs USA Amerika

Palm Springs

Dag 20: Reis naar Palm Springs

Vandaag vertrek je uit Sedona en reis je naar Palm Springs. Geniet van de prachtige woestijnlandschappen onderweg en stop voor een lunch op Palm Canyon Drive. Bij aankomst kun je de kabelbaan naar San Jacinto Peak nemen voor een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Verken de trendy winkels en restaurants van Palm Springs voordat je de avond afsluit met een diner in de stad.
Los Angeles Amerika

Hollywood-sign

Dag 21: Ontdek Los Angeles

Je laatste dag begint met een rit naar Los Angeles, waar je de Hollywood Walk of Fame kunt verkennen en je favoriete sterren kunt zoeken. Bezoek Beverly Hills en wandel door de chique straten vol designerwinkels. Maak een stop bij het Griffith Observatory voor een prachtig uitzicht op de stad en het iconische Hollywood-sign. Sluit je reis af met een diner in Santa Monica, waar je kunt genieten van de zonsondergang boven de Stille Oceaan.
Los Angeles Amerika

Los Angeles

Dag 22: Vertrek vanuit Los Angeles

Na een heerlijk ontbijt in Los Angeles heb je misschien nog wat tijd om de stad verder te verkennen. Overweeg een laatste bezoek aan Venice Beach. Als de tijd het toelaat, maak een korte stop in de Los Angeles County Museum of Art (LACMA) of verken het trendy Arts District. Vervolgens is het tijd om naar de luchthaven te gaan voor je vlucht terug naar huis, met herinneringen aan je onvergetelijke reis door de Verenigde Staten.

Praktische informatie

De beste tijd om de Verenigde Staten te bezoeken hangt af van welke regio je gaat bezoeken.

  • Oostkust: De beste reistijd is in de lente (april-mei) of herfst (september-oktober). De zomers zijn erg heet en vochtig, de winters juist erg koud en besneeuwd.
  • Westkust: Het klimaat is mild, met de zomer (juni-augustus) is de beste reistijd. De winter is ook aangenaam, vooral in Zuid-Californië.
  • Zuidelijke Staten: De wintermaanden zijn ideaal. De zomers zijn extreem heet en vochtig.
  • Noordelijke Staten: De zomermaanden zijn het meest geschikt, de winters zijn erg streng met veel sneeuw.

Toeristen uit Europese landen, zoals Nederland, kunnen Amerika bezoeken zonder visum, mits ze deelnemen aan het Visa Waiver Program (VWP). In dit geval moet je een ESTA-aanvraag indienen. Je hebt een geldig paspoort nodig dat geldig is voor de duur van je verblijf. Er zijn geen verplichte vaccinaties. Wel is het verstandig om je standaardvaccinaties zoals tetanus en DTP bij te werken. Afhankelijk van de regio en het seizoen kunnen ook hepatitis A of B nuttig zijn.

In de VS betalen ze met de Amerikaanse dollar (USD). 1 USD is ongeveer 0,90 euro. Je kunt bijna overal betalen met kaarten zoals Visa, Mastercard en American Express. Fooien zijn gebruikelijk en soms verwacht. In restaurants wordt een fooi van 15-20% op de rekening verwacht. Voor diensten zoals taxichauffeurs en hotelpersoneel is een fooi van 10-15% gangbaar.

De Verenigde Staten hebben zes verschillende tijdzones:

  • Eastern Time (ET): New York, Washington D.C. (UTC -5)
  • Central Time (CT): Chicago, Dallas (UTC -6)
  • Mountain Time (MT): Denver, Phoenix (UTC -7)
  • Pacific Time (PT): Los Angeles, San Francisco (UTC -8)
  • Alaska Time (AKT): Alaska (UTC -9)
  • Hawaii-Aleutian Time (HAT): Hawaii (UTC -10)

Sommige staten hanteren geen zomertijd, terwijl andere dat wel doen.

Amerika heeft een diverse cultuur. De VS staat bekend als een “smeltkroes” vanwege de lange geschiedenis van immigratie. Bevolkingsgroepen uit alle delen van de wereld hebben zich hier gevestigd, wat geleid heeft tot een samenleving met veel etnische achtergronden, talen, religies en culturen.

De eetcultuur is door deze verschillende culturen erg divers. Fastfood is wereldwijd synoniem geworden met Amerika (hamburgers, hotdogs, pizza en friet), maar je vindt ook veel regionale gerechten en internationale keukens. In steden zoals New York en Los Angeles kun je gerechten eten uit vrijwel elk deel van de wereld.

De vliegreis hangt af van waar je heen vliegt. Vlieg je naar het oosten, dan is het iets meer dan 8 uur. Vlieg je naar het westen, dan kan het een reistijd zijn van 14 uur. Amerika is een autoland. De meeste steden zijn ontworpen voor auto’s. Het huren van een auto is een goede manier om te reizen, vooral buiten de grote steden. Zorg er wel voor dat je een internationaal rijbewijs hebt. In grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld en prima te gebruiken. Gezien de grootte van Amerika zijn binnenlandse vluchten ook een snelle manier om tussen steden te reizen. Amtrak biedt treinverbindingen tussen steden. Greyhound-bussen zijn een budgetvriendelijke optie voor langeafstandsreizen.

De officiële taal in de Verenigde Staten is Engels. In sommige gebieden wordt er ook veel Spaans gesproken. Vooral in het zuiden en delen van Californië.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Bezoek aan het geweldige museum Alcatraz in San Francisco

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!