16-daagse rondreis Zuidelijke Verenigde Staten – Blues Tour

Deze unieke reis neemt je mee door het hart van het Amerikaanse Zuiden, waar muziek, geschiedenis en cultuur samenkomen. Begin in het bruisende New Orleans, geniet van de jazz en Creoolse gerechten, en ontdek de prachtige plantages van Natchez. Volg de Blues Highway naar Clarksdale en Memphis, waar je iconische muziekplekken zoals Graceland en Beale Street kunt verkennen. Vervolg je avontuur in Nashville, de hoofdstad van de countrymuziek, en sluit af aan de schitterende stranden van Pensacola. Deze reis biedt een perfecte mix van muziek, cultuur en ontspanning in enkele van de meest iconische locaties van het zuiden van de Verenigde Staten.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur

Mogelijk programma

New Orleans Amerika USA

New Orleans

Dag 1: Aankomst in New Orleans

Welkom in het bruisende New Orleans! Na aankomst haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel in het levendige French Quarter. Verken de sfeervolle straten, geniet van de jazzmuziek en proef de heerlijke lokale gerechten. Laat je onderdompelen in de unieke cultuur van deze stad!
New Orleans USA

Tram New Orleans

Dag 2: Verken New Orleans

Start je dag in Café du Monde, beroemd om zijn luchtige beignets en koffie met chicory, voordat je de stad gaat verkennen. Een koetstocht door de historische wijken geeft je een uniek perspectief op de charme van New Orleans. Overweeg ook een foodtour, waar je de culinaire schatten van de stad ontdekt, van gumbo tot jambalaya. Vergeet niet het Crescent City Blues and BBQ Festival in Lafayette Square Park te bezoeken, waar je kunt genieten van gratis live muziek en heerlijke gerechten!
Alligator USA Amerika New Orleans

Alligator

Dag 3: New Orleans

Vandaag verken je het prachtige Garden District met de iconische St. Charles Streetcar. Geniet van de elegante huizen en de serene parken. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er swamp tours beschikbaar om alligators en andere wilde dieren te spotten. Maak de dag af met een spooktour door de stad en leer meer over de mysterieuze voodoo-geschiedenis.
Natchez USA Amerika Blues Highway

Natchez

Dag 4: Op weg naar Natchez

Vertrek naar het historische Natchez en stop onderweg bij Oak Alley Plantation voor een rondleiding door dit prachtige plantagehuis. Aan het eind van de dag arriveer je in Natchez, waar je kunt genieten van live bluesmuziek in lokale restaurants zoals Rolling River Bistro.
Natchez USA Amerika Blues Highway

Natchez

Dag 5: Diep in de Geschiedenis

Vandaag ontdek je de schatten van Natchez. Bezoek het elegante Stanton Hall, een van de mooiste antebellum huizen van Amerika. Verken vervolgens Natchez Under-the-Hill, een historisch gebied dat ooit het middelpunt was van gokken en piraterij. Nu vind je hier levendige bars en restaurants, en een casinoboot. Geniet van de lokale sfeer en ontdek de unieke verhalen van deze interessante plek.
ground Zero Blues Club Clarksdale USA

Ground Zero Blues Club

Dag 6: Blues Highway naar Clarksdale

Rijd over de Blues Highway 61 naar Clarksdale, de geboorteplaats van de blues. Bezoek het Delta Blues Museum en maak een stop bij Vicksburg om het Military Park te verkennen. In Clarksdale kun je 's avonds genieten van muziek in Ground Zero Blues Club, opgericht door Morgan Freeman, of de authentieke Po’ Monkey Juke Joint.
Memphis USA Amerika

Memphis

Dag 7: De hoofdstad van de Blues

Reis verder naar Memphis, de hoofdstad van de blues. Maak een tussenstop in Tunica voor een lunch en bezoek het Gateway to the Blues Museum. Bij aankomst in Memphis, ontdek je de muziekgeschiedenis in Sun Studios en Stax Records, en geniet je van de levendige sfeer van Beale Street, vol met muziek en dans.
Graceland Elvis USA Amerika Memphis

Graceland

Dag 8: Muzikale Geschiedenis

In Memphis draait alles om muziek! Begin je dag met een bezoek aan Graceland, het iconische huis van Elvis Presley. Ontdek de geschiedenis van de King of Rock 'n' Roll terwijl je door zijn prachtige woning wandelt. Daarna kun je de legendarische Sun Studios bezoeken, waar vele muzikale grootheden hun carrière begonnen. Vergeet ook het Rock 'n' Soul Museum niet, dat de rijke Afro-Amerikaanse muziekgeschiedenis viert.
Beale Street Memphis USA Amerika

Beale Street

Dag 9: Verkenning van Memphis

Vandaag verken je de levendige straten van Memphis. Bezoek het Civil Rights Museum, gevestigd in het motel waar Martin Luther King Jr. werd vermoord. Dit museum biedt een aangrijpende kijk op de burgerrechtenbeweging in de VS. In de avond ga je naar Beale Street om te genieten van live muziek in een van de vele gezellige cafés en restaurants.
Nashville USA Amerika

Nashville

Dag 10: Welkom in Nashville

Je reist verder naar Nashville, de muziek-hoofdstad van de wereld! Begin je bezoek in de Country Music Hall of Fame, waar je de geschiedenis van de countrymuziek kunt ontdekken. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Ryman Auditorium, een iconische muziekplek met een rijke geschiedenis. Probeer een live optreden bij te wonen in de Grand Ole Opry voor een onvergetelijke avond!
Nashville USA Amerika

Broadway Nasville

Dag 11: Een dag in Nashville

Breng vandaag de dag door met het verkennen van Nashville. Aan Broadway vind je tal van gezellige bars en restaurants waar je kunt genieten van live muziek, van de ochtend tot diep in de nacht. Mis het Nashville Museum of Afro-American Music niet, dat zal een geweldige aanvulling zijn op de muziekcultuur van de stad.
Montgomery USA Amerika

Montgomery

Dag 12: Geschiedenis in Montgomery

Vandaag reis je naar Montgomery, een stad met een belangrijke rol in de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging. Bezoek het Rosa Parks Museum en leer over de geschiedenis die hier heeft plaatsgevonden. Geniet van livemuziek in de lokale bars en sluit de dag af met een heerlijk diner in een van de vele restaurants.
Pensacola USA Amerika

Strand Pensacola

Dag 13: Ontspanning aan het strand

Vandaag is het tijd voor ontspanning aan de prachtige stranden van Pensacola. Geniet van het witte zand en het azuurblauwe water. Huur een kajak of ga gewoon lekker zwemmen. ’s Avonds kun je genieten van de lokale keuken in een van de gezellige restaurants en lokale bierbrouwerijen.
Pensacola USA Amerika

Pensacola

Dag 14: Genieten van Pensacola

Neem de tijd om nog een dag te ontspannen op de mooie stranden van Pensacola. Verken de omgeving of geniet van een boek aan het strand. Dit is jouw kans om volledig tot rust te komen voordat je naar huis terugkeert.
New Orleans USA Amerika Rondreis

New Orleans

Dag 15: Terug naar New Orleans

Keer terug naar New Orleans voor je laatste dag in deze levendige stad. Dit is je kans om alles te zien wat je misschien gemist hebt of om nog een keer te genieten van die ene geweldige bluesclub of restaurant. Neem de tijd om de cultuur van de stad nogmaals in je op te nemen en je reis ontspannen af te sluiten.
New Orleans USA Amerika Rondreis Blues

Blues Muziek

Dag 16: Vertrek

Het is tijd om weer terug te keren naar Nederland of je kan je reis nog verlengen. Lever je huurauto in op de Louis Armstrong New Orleans luchthaven en neem afscheid van de onvergetelijke ervaringen die je hebt opgedaan in het zuiden van de VS. Een reis vol muziek, cultuur en geschiedenis!

Praktische informatie

De beste tijd om de Verenigde Staten te bezoeken hangt af van welke regio je gaat bezoeken.

  • Oostkust: De beste reistijd is in de lente (april-mei) of herfst (september-oktober). De zomers zijn erg heet en vochtig, de winters juist erg koud en besneeuwd.
  • Westkust: Het klimaat is mild, met de zomer (juni-augustus) is de beste reistijd. De winter is ook aangenaam, vooral in Zuid-Californië.
  • Zuidelijke Staten: De wintermaanden zijn ideaal. De zomers zijn extreem heet en vochtig.
  • Noordelijke Staten: De zomermaanden zijn het meest geschikt, de winters zijn erg streng met veel sneeuw.

Toeristen uit Europese landen, zoals Nederland, kunnen Amerika bezoeken zonder visum, mits ze deelnemen aan het Visa Waiver Program (VWP). In dit geval moet je een ESTA-aanvraag indienen. Je hebt een geldig paspoort nodig dat geldig is voor de duur van je verblijf. Er zijn geen verplichte vaccinaties. Wel is het verstandig om je standaardvaccinaties zoals tetanus en DTP bij te werken. Afhankelijk van de regio en het seizoen kunnen ook hepatitis A of B nuttig zijn.

In de VS betalen ze met de Amerikaanse dollar (USD). 1 USD is ongeveer 0,90 euro. Je kunt bijna overal betalen met kaarten zoals Visa, Mastercard en American Express. Fooien zijn gebruikelijk en soms verwacht. In restaurants wordt een fooi van 15-20% op de rekening verwacht. Voor diensten zoals taxichauffeurs en hotelpersoneel is een fooi van 10-15% gangbaar.

De Verenigde Staten hebben zes verschillende tijdzones:

  • Eastern Time (ET): New York, Washington D.C. (UTC -5)
  • Central Time (CT): Chicago, Dallas (UTC -6)
  • Mountain Time (MT): Denver, Phoenix (UTC -7)
  • Pacific Time (PT): Los Angeles, San Francisco (UTC -8)
  • Alaska Time (AKT): Alaska (UTC -9)
  • Hawaii-Aleutian Time (HAT): Hawaii (UTC -10)

Sommige staten hanteren geen zomertijd, terwijl andere dat wel doen.

Amerika heeft een diverse cultuur. De VS staat bekend als een “smeltkroes” vanwege de lange geschiedenis van immigratie. Bevolkingsgroepen uit alle delen van de wereld hebben zich hier gevestigd, wat geleid heeft tot een samenleving met veel etnische achtergronden, talen, religies en culturen.

De eetcultuur is door deze verschillende culturen erg divers. Fastfood is wereldwijd synoniem geworden met Amerika (hamburgers, hotdogs, pizza en friet), maar je vindt ook veel regionale gerechten en internationale keukens. In steden zoals New York en Los Angeles kun je gerechten eten uit vrijwel elk deel van de wereld.

De vliegreis hangt af van waar je heen vliegt. Vlieg je naar het oosten, dan is het iets meer dan 8 uur. Vlieg je naar het westen, dan kan het een reistijd zijn van 14 uur. Amerika is een autoland. De meeste steden zijn ontworpen voor auto’s. Het huren van een auto is een goede manier om te reizen, vooral buiten de grote steden. Zorg er wel voor dat je een internationaal rijbewijs hebt. In grote steden is het openbaar vervoer goed geregeld en prima te gebruiken. Gezien de grootte van Amerika zijn binnenlandse vluchten ook een snelle manier om tussen steden te reizen. Amtrak biedt treinverbindingen tussen steden. Greyhound-bussen zijn een budgetvriendelijke optie voor langeafstandsreizen.

De officiële taal in de Verenigde Staten is Engels. In sommige gebieden wordt er ook veel Spaans gesproken. Vooral in het zuiden en delen van Californië.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Stap binnen in de historie van de Blues bij Ground Zero Blues Club, Clarksdale

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!