21-daagse rondreis Noord-Vietnam

Tot € 2.500,- p.p.

Ga mee op een onvergetelijke 21-daagse reis door Noord-Vietnam, waar cultuur, natuur en avontuur samenkomen! Begin je avontuur in het bruisende Hanoi, waar je geniet van verrukkelijke street food en de rijke geschiedenis verkent. Verken de betoverende Halong Bay tijdens een ontspannen cruise en trek door het adembenemende landschap van Sapa, met zijn traditionele dorpen en indrukwekkende bergzichten. Ontdek de spectaculaire terrassen van Mu Cang Chai en ervaar het lokale leven in Tu Le en Mai Chau. Geniet van vrije dagen vol activiteiten zoals kajakken, fietsen en kooklessen, en ontdek het prachtige Trang An-landschap en de oude hoofdstad Hoa Lu in Ninh Binh. Deze reis biedt een perfecte mix van avontuur en ontspanning, en laat je met onvergetelijke herinneringen naar huis keren! 

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Vietnam Hanoi

Street food Hanoi

Dag 1: Hanoi

Na aankomst op de luchthaven word je verwelkomd door je chauffeur en lokale gids, die je naar je hotel in de stad brengt. In de avond staat er een leuke street food tour op het programma. Tijdens deze tour krijg je de kans om de levendige straten van Hanoi te verkennen en te genieten van de lokale specialiteiten. Je proeft verschillende gerechten, van heerlijke pho tot smakelijke banh mi. Na een avond vol culinaire ontdekkingen keer je terug naar je hotel voor een goede nachtrust.
Ho Chi Minh Mausoleum Vietnam

Ho Chi Minh Mausoleum

Dag 2: Hanoi stadstour

Op de tweede dag in Hanoi begin je met een bezoek aan Quang Phu Cau Incense Village, waar je de traditionele kunst van het maken van wierookstokjes ontdekt. Na een heerlijke Vietnamese lunch in een lokaal restaurant, verken je het Ho Chi Minh Mausoleum, inclusief het Presidentieel Paleis en de Een Pilaar Pagode. Je leert meer over de rijke academische geschiedenis van Vietnam in de Tempel van de Literatuur. De dag eindigt met een bezoek aan het Hoa Lo Prison Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de gevangenis tijdens de Franse kolonisatie en de Vietnamoorlog.
Bai Tu Long Bay Vietnam Rondreis

Bai Tu Long Bay

Dag 3: Hanoi - Ha long

Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar Halong International cruiseport. Na een korte ontspanning in de wachtlounge, ga je aan boord van het schip, waar je een welkomstdrankje krijgt en een veiligheidsbriefing. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunch terwijl je door Bai Tu Long Bay vaart. In de namiddag kun je kajakken bij Cap La Island en genieten van de prachtige natuur. Terug op het schip heb je een zonsondergangfeest en een kookdemonstratie, waar je een typisch Vietnamees gerecht leert bereiden. Na een heerlijk diner is er vrije tijd om spelletjes te spelen, te vissen of te ontspannen met een cocktail terwijl je van de serene omgeving geniet.
Halong Bay Vietnam

Ha Long Bay

Dag 4: Ha Long Bay

De dag begint vroeg met een Tai Chi-sessie op het zonnedek, waar je kunt genieten van de zonsopgang en de serene omgeving van de baai. Na de sessie krijg je een smakelijk ontbijt. In de ochtend staat er een bezoek aan de Thien Canh Son grot op de planning, waar je kunt genieten van de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Na je bezoek kun je heerlijk ontspannen en vrij zwemmen in het helderblauwe water. Na de lunch aan boord vaart de boot verder terwijl je het prachtige landschap bewondert. In de middag heb je nog meer tijd om te relaxen of deel te nemen aan een workshop of activiteit aan boord. In de avond geniet je opnieuw van een diner aan boord en kun je de sterrenhemel bewonderen. Tijdens de vrije tijd op de boot kan je je opnieuw vermaken met Vietnamese spellen of waag een poging tot inktvis vissen.
Hanoi Vietnam Markt

Hanoi

Dag 5: Ha Long - Hanoi

Vandaag staat er een vroeg ontbijt op het programma. Na het ontbijt heb je de kans om nog even te genieten van de prachtige omgeving voordat je uitcheckt. Geniet van een brunch terwijl de boot terugvaart naar de haven van Ha Long. Bij aankomst word je teruggebracht naar Hanoi, waar je in de late middag arriveert. Je hebt de avond vrij om te ontspannen of de stad verder te verkennen, voordat je je voorbereidt op de volgende avonturen.
Sapa Vietnam Rondreis

Sapa

Dag 6: Hanoi - Sapa

Na het ontbijt vertrek je in de vroege ochtend met een privétransfer naar Sapa, een schilderachtig berggebied bekend om zijn adembenemende uitzichten en rijke cultuur. Bij aankomst in Sapa kun je je inchecken in je accommodatie. Na de lunch heb je de rest van de middag vrij om de stad te verkennen, lokale markten te bezoeken of te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.
Hà Giang Vietnam

Rijstterrassen

Dag 7: Sapa - Ta Van

Je wordt opgehaald bij je hotel in Sapa door een lokale gids en chauffeur voor een korte rit naar Cat Cat-dorp. Na een stop bij een waterval en een water krachtstation, trek je verder over een onverharde pad door de rijstterrassen en langs een smalle rivier. Je arriveert in Y Linh Ho, een dorp van de Black Hmong minderheid, waar je aan de rivier kunt lunchen. Na de lunch ga je verder naar de Muong Hoa-vallei, waarbij je het Lao Chai-dorp en het Tavan-dorp van de Giay-bevolking passeert. Je brengt de nacht door in een lokaal Giay-huis, waar je kunt genieten van het uitzicht over de vallei en een verfrissende duik in de nabijgelegen rivier kunt nemen.
rijstterrassen Vietnam Su Pan Trekking

Su Pan

Dag 8: Su Pan - Sapa

Na een heerlijk ontbijt heb je de energie voor je volgende trektocht. Je vertrekt naar het Giang Ta Chai-dorp van de Red Dao-minderheid. Tijdens de trek door het bamboebos van het Hoang Lien National Park passeer je een waterval waar je even kunt uitrusten en van de natuur kunt genieten. Je vindt een mooie plek voor de lunch. Na de lunch vervolg je je weg naar Su Pan, een klein dorp aan de weg. Hier begin je de autorit terug naar Sapa, waar je kunt genieten van een ontspannen avond in de unieke sfeer van het bergdorp.
Mu Cang Chai Vietnam Rondreis

Mu Cang Chai

Dag 9: Sapa - Mu Cang Chai

In de ochtend vertrek je met privévervoer naar Mu Cang Chai. Bij aankomst in de Ecolodge geniet je van een heerlijke lunch voordat je op pad gaat. Je rijdt naar Sang Village, waar de Hmong wonen, en maakt een wandeling van twee uur langs de grens tussen de provincies Yen Bai en Son La. Vanaf het pad heb je een adembenemend uitzicht op de terrassen in de Ngoc Chien-vallei, een droomlandschap voor fotografen en schilders. Terwijl je verder wandelt door de prachtige natuur, daal je af naar de vallei, waar je het leven van de Thaise minderheid leert kennen. De traditionele huizen op palen langs de beek zijn een symbool van de cultuur van het Thaise volk. Daarnaast krijg je de kans om door de smalle straatjes van het dorp te slenteren en met de lokale bevolking contact te maken.
Mu Cang Chai Vietnam Rondreis

Terrassen Mu Cang Chai

Dag 10: Mu Cang Chai

Na een heerlijk ontbijt in de Ecolodge begin je je avontuur naar La Pan Tan, het paradijs voor terrassen en rijstvelden. Je wandelt over kronkelige paden en wordt beloond met adembenemende uitzichten, waaronder het iconische ronde terras dat eruitziet als een gouden schaal. Na de lunch rijd je naar Mang Mu Commune, waar je de vriendelijke Hmong-bevolking ontmoet. Na een stevige klim kom je aan bij een prachtig hoefijzervormig terras, ideaal voor een foto. Na het bewonderen van het uitzicht daal je af naar de auto en reis je terug naar de accommodatie. Terug in de Ecolodge sluit je de dag af met een heerlijke maaltijd.
Tu Le Vietnam trekking

Tu Le

Dag 11: Mu Cang Chai - Tu Le

Je begint de dag met een wandeling door het betoverende landschap van Pao Khat, een H'mong-dorp. Terwijl je langs de terrassen wandelt, geniet je van de frisse berglucht en de natuur om je heen. In het bos ontdek je kleurrijke orchideeën, hoor je het gezang van vogels en ziet af en toe een eekhoorn in de bomen. Na twee uur wandelen kom je aan in de dorpen van de H'mong-minderheid, waar je het eenvoudige leven van de locals kunt ervaren. Ondanks de taalbarrière zijn ze vriendelijk en gastvrij. Zodra je het H'mong-dorp verlaat, word je verrast door het prachtige uitzicht op de terrassen die de handen van de mens met de natuur harmoniseren. In de middag volgt een privétransfer naar Tu Le, waar je de rest van de dag kan ontspannen bij je verblijf.
Black H'Mong Vietnam

Black H'Mong

Dag 12: Tu Le

Vandaag heb je een vrije dag om op je eigen tempo te genieten. Bij Aeris Hill Tu Le zijn er tal van activiteiten om aan deel te nemen, zoals ziplining, hoogtouwen, rotsklimmen en zorbing. Daarnaast kun je ontspannen in het zwembad bij je verblijf, waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Maak van deze dag gebruik om te relaxen en te genieten van de prachtige omgeving!
Long Coc Matcha Hills Vietnam

Long Coc Matcha Hills

Dag 13: Tu Le - Long Coc

In de ochtend word je met een privétransfer naar Long Coc Matcha Hills gebracht. De plantage ligt op 120 km van Hanoi en beslaat 700 hectare met een adembenemend uitzicht, vooral in het overgangsseizoen wanneer een zee van wolken de heuvels omhult. Dit zorgt voor een sprookjesachtig uitzicht, vooral tijdens de zonsopgang. Thee speelt een belangrijke rol in de Vietnamese cultuur, waar het wordt gezien als een essentiële drank voor gastvrijheid. Je verkent de theeheuvels hier en gaat naar Horseshoe Tea Hill om de zonsondergang te bewonderen. Je keert vervolgens terug naar de homestay voor een heerlijke maaltijd en hebt de avond vrij om te ontspannen.
Mai Chau Vietnam

Mai Chau

Dag 14: Long Coc - Mai Chau

Na het ontbijt vertrek je naar Mai Chau, bekend om zijn prachtige natuur en etnische diversiteit. Bij aankomst in Mai Chau check je in bij je accommodatie en heb je de rest van de dag vrij om het dorp en de omgeving te verkennen, of je kan deelnemen aan een kookles, waar je 3 verschillende Vietnamese gerechten leert bereiden.
Da River Vietnam

Da River

Dag 15: Mai Chau

Vandaag is een vrije dag in Mai Chau. Je kunt kiezen om de omgeving te verkennen op de fiets of te voet, met de mogelijkheid om lokale etnische gemeenschappen te bezoeken en meer te leren over hun levensstijl en cultuur. Of geniet van een optionele kajaktocht op de Da River, ook wel de Zwarte Rivier genoemd. Deze tocht biedt een unieke kans om de schoonheid van het bergachtige Halong Bay te verkennen, met zijn 47 kalksteen- en dolomieteilanden. Peddel door de omgeving, bezoek een vissersdorp en ontdek de betoverende Fairy Pond. De tour is inclusief een Engelssprekende kajakgids, traditionele boot, lunch en alle benodigde uitrusting.
Pu Luong Vietnam trekking

Pu Luong

Dag 16: Mai Chau - Pu Luong

Vandaag reis je van Mai Chau naar Pu Luong, een natuurreservaat in Thanh Hoa, Vietnam. Dit verborgen paradijs is perfect voor natuurliefhebbers en biedt weelderige rijstterrassen, kalkstenen bergen en traditionele etnische dorpen. Je begint de dag met een vertrek naar Mai Hich, waar je een ontspannen wandeling maakt en daarna een bamboevlottocht. Na de lunch in Mai Hich kom je in de middag aan bij je accommodatie. De rest van de dag heb je vrije tijd om naar wens door te brengen.
Vietnam trekking

Landbouw Hieu

Dag 17: Pu Luong

Je begint de dag met een heerlijk ontbijt voordat je een van Vietnam's meest indrukwekkende natuurgebieden gaat verkennen. Een van de lokale gidsen neemt je mee op een trektocht over smalle paden door adembenemende terrassen met rijstvelden en weelderige jungle. De tocht leidt je naar de Hieu-waterval, waar je kunt ontspannen en genieten van een heerlijke lunch. Hier heb je ook de mogelijkheid om te zwemmen in het verfrissende water van de waterval.
Ninh Binh Vietnam

Ninh Binh

Dag 18: Pu Luong - Ninh Binh

Na het ontbijt vertrek je met een transfer naar Ninh Binh. Ninh Binh in Vietnam is een betoverende provincie, beroemd om zijn adembenemende karstlandschappen, weelderige rijstvelden en rijk cultureel erfgoed. Reizigers komen naar Ninh Binh om de oude tempels, kalksteengrotten en waterwegen te verkennen, waardoor het de titel "Halong Bay op het land" heeft verdiend. Je hebt deze dag tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving.
Ninh Binh Vietnam

Trang An-landschap

Dag 19: Trang An - Mua Cave

Na een pick-up bij je hotel in Hanoi, reis je naar Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam. Bezoek de tempels van koning Dinh en koning Le en leer over de rijke geschiedenis. Na een lunch met lokale gerechten, maak je een ontspannen sampan-boottocht van 2 uur door het prachtige Trang An-landschap, erkend als UNESCO-werelderfgoed. Fiets door het dorp en klim daarna bijna 500 treden naar de top van Mua Cave voor een adembenemend uitzicht op Tam Coc. Sluit de dag af met de rit terug naar je hotel en geniet van een vrije avond in Ninh Binh.
Hanoi Vietnam markt

Markt Hanoi

Dag 20: Ninh Binh - Hanoi

Na het ontbijt vertrek je terug naar Hanoi. Bij aankomst heb je vrije tijd om te winkelen en de stad verder te verkennen. Je kunt de oude wijk ontdekken of ontspannen in een van de lokale cafés en ontspan voor je laatste nacht in Vietnam.
Vietnam Hanoi bevolking

Bevolking Vietnam

Dag 21: Vertrek

Vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor je internationale vlucht terug naar huis. Dit markeert het einde van je onvergetelijke reis door Vietnam.

Praktische informatie

Vietnam heeft een divers klimaat. Over het algemeen zijn de beste reistijden de lente (maart-april) en herfst (september-november). In deze periodes is het meestal mild en droog in het grootste deel van het land.

Noord-Vietnam heeft koele winters en hete zomers. Centraal-Vietnam heeft een lang regenseizoen van september tot december.

Een visum is vereist als je naar Vietnam komt. Een e-visum voor Vietnam is online aan te vragen en geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De aanbevolen vaccinaties zijn DTP en hepatitis A. Afhankelijk van de reisduur en activiteiten worden ook vaccinaties tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës overwogen.

In Vietnam betalen ze met de Vietnamese Dong (VND). 1 euro staat ongeveer gelijk aan 25.000-27.000 VND. Contant geld is het meest gangbaar, vooral in kleine dorpen en steden. Creditcards worden steeds meer geaccepteerd in grote steden en toeristische gebieden. Geldautomaten zijn overal te vinden, maar het is verstandig te allen tijde wat contant op zak te hebben.

Vietnam kent geen zomertijd. Het is daarom in de zomer 5 uur later en in de winter 6 uur.

Vietnam is een traditionele samenleving waar respect voor ouderen en autoriteit belangrijk is. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat je een huis of tempel betreedt. Het dragen van gepaste kleding bij het bezoeken van religieuze plaatsen wordt sterk aangeraden (knieën en schouders bedekt). Het land heeft een mix van boeddhisme, Taoïsme, confucianisme en het Vietnamse volksgeloof. Bekende gerechten in Vietnam zijn Pho (noedelsoep), Banh Mi (Vietnamese sandwich) en verse loempia’s.

Vanuit Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Vietnam. De gemiddelde vliegreis, afhankelijk van je overstap, duurt 15 uur. In Vietnam is het binnenlandse vervoer goed te doen. Er is een goed ontwikkeld netwerk van bussen, treinen en binnenlandse vluchten. De nachttrein is een populaire manier om een lange afstand af te leggen. Het meest populaire vervoermiddel zijn motorfietsen en scooters. Toeristen kunnen eenvoudig een scooter huren, maar zorg dat je een geldig rijbewijs hebt. Taxi’s zijn beschikbaar in de meeste steden, maar zorg dat de meter aanstaat. Grab (vergelijkbaar met Uber) is een betrouwbare app voor ritten door de stad.

In Vietnam is de officiële taal Vietnamees. Engels wordt steeds meer gesproken, vooral in toeristische gebieden en door de jonge generatie.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Maak een meerdaagse trekking rondom het schitterende Sapa

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!