16-daagse rondreis Botswana

Tot € 5.000,- p.p.

Ervaar de unieke schoonheid van Botswana met een onvergetelijke 15-daagse roadtrip door de wilde natuur van dit Afrikaanse juweel. Deze reis biedt een ideale mix van avontuur en ontspanning. Verken de uitgestrekte vlaktes van het Chobe National Park, waar je olifanten, leeuwen en een scala aan andere wilde dieren van dichtbij kunt zien tijdens indrukwekkende game-drives. Ontdek de rijke biodiversiteit van de Moremi Game Reserve, waar je te voet en per mokoro (traditionele kano) door moerassen vaart, omringd door de geluiden van de natuur. Bezoek lokale dorpen, proef authentieke gerechten en ervaar de gastvrijheid van de bevolking. Sluit je dagen af onder een prachtige sterrenhemel, omringd door de rust van de natuur. Dit is jouw kans om de indrukwekkende fauna en de cultuur van Botswana te ervaren. Maak je klaar voor een avontuurlijke reis vol onvergetelijke momenten en unieke ontmoetingen met de natuur!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Maun Botswana

Maun

Dag 1: Aankomst in Maun

Na de vlucht vanuit Johannesburg kom je aan in Maun, waar je wordt opgehaald door een vertegenwoordiger. Je haalt de huurauto op en rijdt naar de eerste stop. Planet Baobab, gelegen in het Makgadikgadi Pans National Park. De lange rechte wegen en het lege landschap geven je direct het gevoel in een heel ander werelddeel te zijn aangekomen. Onderweg maak je een korte stop bij een ontsmettingsluis om het lokale vee te beschermen tegen ziektes.
Rondreis Zuid Afrika

Baobab-bomen

Dag 2: Verkenning van Planet Baobab en Gweta

Na een goede nachtrust in je kleurrijke hut bij Planet Baobab, verken je het park met zijn indrukwekkende Baobab-bomen. Vervolgens breng je een bezoek aan het nabijgelegen dorp Gweta, waar je een glimp opvangt van het lokale leven. Je ontmoet vriendelijke inwoners, drinkt een bijzondere kop koffie in een lokale supermarkt en probeert de lokale snack: Mopane-wormen. De dag sluit je af met een drankje in een gezellige lokale bar.
Ntwetwe Pan Botswana

Ntwetwe zoutvlakte

Dag 3: Overnachten op de Zoutvlakte

Vandaag staat een onvergetelijke ervaring op het programma: slapen onder de sterren op de uitgestrekte Ntwetwe zoutvlakte. Onderweg maak je kennis met nieuwsgierige stokstaartjes, die gewend zijn aan mensen en zelfs op je klimmen als je geduldig blijft zitten. Daarna race je op een quad over de eindeloze vlakte naar het kamp. De avond sluit je af met een barbecue bij een kampvuur, onder een spectaculaire sterrenhemel. Je slaapt in de open lucht, omgeven door niets anders dan zout en stilte.
Planet Baobab Botswana

Planet Baobab

Dag 4: Zonsopgang en terug naar Planet Baobab

Vroeg in de ochtend word je wakker om een prachtige zonsopgang te bewonderen op de zoutvlakte. Na een ontbijt rijd je met de quad terug naar Planet Baobab. Onderweg bezoek je een lokale boerenfamilie en krijg je een indruk van het afgelegen, eenvoudige leven in Botswana. De rest van de dag geniet je van de rust bij je fijne verblijf, waar je een duik kan nemen in het zwembad.
Maun Botswana

Kasane

Dag 5: Op naar Kasane

Na een heerlijk ontbijt bij de lodge is het tijd om afscheid te nemen van deze prachtige plek. Je rijdt richting Chobe, zo’n 450 km verderop. Een korte stop in het levendige Nata biedt de kans om inkopen te doen. De wegen zijn goed en je geniet onderweg van wisselende uitzichten. Je arriveert in Kasane, een bruisende plaats aan de Chobe-rivier, perfect voor je volgende avontuur.
Chobe National Park Botswana

Chobe National Park

Dag 6: Ochtend safari

De dag begint met een spannende safari in het ongerepte Chobe National Park. Hier deel je de wegen met olifanten, een unieke ervaring die je fascineert. Je spot imposante wilde dieren en geniet van een koffie, let op de brutale apen die snel jouw snacks kunnen bemachtigen. In de middag maak je een boottocht over de Chobe-rivier, waar je hippo's en krokodillen van dichtbij kunt zien. Wat een ervaring!
Botswana Rondreis

Camp Savuti

Dag 7: Avontuur naar Camp Savuti

Vandaag ga je verder het Chobe National Park in. De route is een avontuur op zich, met uitdagende zandpaden die je creativiteit op de proef stellen. Na deze avontuurlijke tocht kom je aan bij een afgelegen kamp. Dit is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de ongerepte natuur. Het uitzicht is adembenemend, en de sfeer is fantastisch!
Botswana Luipaard

Luipaard Botswana

Dag 8: Game-drive en Ontspanning

Je begint de dag vroeg voor een nieuwe game-drive. De open vlakten maken het gemakkelijk om wilde dieren op afstand te spotten, en je hebt misschien wel het geluk om een luipaard te zien! Na deze spannende ochtend is het tijd om te relaxen in het kamp. Onder de sterren geniet je van een heerlijk diner en leer je meer over het leven in Botswana van de vriendelijke locals. Wat een geweldige reis tot nu toe, en er wacht nog meer avontuur in Khwai Bushcamp!
Botswana Rondreis

Khwai

Dag 9: Avontuur naar Khwai

Na een smakelijk ontbijt vertrek je naar het Moremi Game Reserve. De rit van 103 km is een hobbelige maar prachtige ervaring door zanderige wegen vol olifanten en giraffen. Bij de poort registreer je en laat je de olifanten voorgaan, want zij hebben hier de voorrang! Je arriveert in Khwai, waar de lokale River Bushmen je warm verwelkomen. Bij het prachtige verblijf geniet je van een schitterend uitzicht op de Delta en zie je olifanten vlak voor je tent. Alles is hier inclusief, van maaltijden tot game-drives. Dit is echt een paradijs!
Botswana Rondreis

Moremi Game Reserve

Dag 10: Game-Drive en Mokoro Avontuur

Na een vroeg ontbijt in Khwai ga je op een spannende game-drive in het Moremi Game Reserve, beroemd om zijn rijke biodiversiteit. Terwijl de zon opkomt, spot je mogelijk luipaarden en leeuwen. In de middag maak je een serene Mokoro-tocht door de Delta, waar je de geluiden van de natuur om je heen ervaart. Je sluit de dag af met een prachtige zonsondergang aan de oever, met een verfrissend drankje in de hand.
Zuid-Afrika Kruger Park

de Delta hippo’s

Dag 11: Game-Drive en Boottocht

Vandaag reis je verder naar Camp Moremi, een paradijs voor vogelliefhebbers. Na inchecken ga je op een game-drive, waar je de kans krijgt om verschillende dieren te observeren. In de namiddag geniet je van een boottocht over de Delta, waar je hippo's en krokodillen spot. De dag eindigt met een sfeervolle zonsondergang, vergezeld van hapjes en drankjes.
Okavango Delta Botswana

Boottocht over de Delta

Dag 12: Laatste Game-Drives

Je laatste game-drives staan op de agenda, waarin je opnieuw de wonderen van de Afrikaanse natuur verkent. 's Avonds geniet je van een romantisch diner onder de sterren, omringd door kaarslicht en de geluiden van de natuur. Dit intieme moment is een perfect afscheid van je avontuurlijke reis.
Okavango Delta Botswana

Thamalakane River

Dag 13: Terug naar Maun

Na een afscheidsontbijt in Camp Moremi ga je terug naar Maun. Onderweg spot je nogmaals olifanten en giraffen. In Maun geniet je van een lunch en verblijf je in de Thamalakane River Lodge met uitzicht op de rivier, perfect om even bij te komen.
Botswana Maun

Maun

Dag 14: Verkenning van Maun

Vandaag verken je Maun, waar je de lokale markten bezoekt en de mix van moderne en traditionele elementen ontdekt. Geniet van een zonsondergang over de Thamalakane River, terwijl je de laatste momenten van je avontuur in je opneemt.
Botswana

bevolking Botswana

Dag 15: Vertrek

Na een laatste stop bij de Old Bridge in Maun is het tijd om afscheid te nemen van Afrika. Je reist terug naar Johannesburg voor je vlucht naar Amsterdam. Geniet na van de onvergetelijke ervaringen en herinneringen die deze reis je heeft gebracht!

Praktische informatie

Botswana heeft hete zomers en milde winters. De beste tijd om Botswana te bezoeken is tijdens het droogseizoen, van mei tot oktober, wanneer de dieren zich rond waterbronnen verzamelen, wat ideaal is voor safaritochten. In het regenseizoen (november tot april) zijn er vaak korte, heftige regenbuien. Sommige gebieden kunnen moeilijk bereikbaar zijn door modderige wegen. Dit seizoen staat wel bekend om het prachtige groene landschap en de geboorte van veel wilde dieren.

Toeristen uit Nederland kunnen Botswana tot 90 dagen zonder visum bezoeken. Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn bij aankomst. Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Botswana, maar DTP (difterie, tetanus, polio) en hepatitis A worden aanbevolen. Malariaprofylaxe is belangrijk als je het noorden van het land bezoekt, vooral in de buurt van de Okavango Delta, tijdens het regenseizoen.

In Botswana wordt betaald met de Botswaanse pula (BWP). 1 BWP is ongeveer 0,07 euro. Contant geld is handig, vooral buiten de steden. Creditcards worden algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels in de steden en toeristische gebieden. Er zijn geldautomaten in grotere steden, maar niet in afgelegen gebieden, dus het is verstandig om voldoende contant geld bij je te hebben als je op safari gaat of naar kleinere dorpen reist.

Er is geen tijdsverschil tussen Botswana en Nederland tijdens de zomertijd. In de winter is het in Botswana 1 uur later dan in Nederland.

De cultuur van Botswana wordt vooral bepaald door de Tswana-bevolking en andere groepen zoals de San (Bosjesmannen). Traditionele gewoonten en respect voor ouderen zijn erg belangrijk. Mensen begroeten elkaar meestal beleefd, en het is goed om de lokale gebruiken te respecteren. Als je foto’s van mensen wilt maken, vraag dan altijd eerst om toestemming, vooral op het platteland.

Er is een rechtstreekse vlucht beschikbaar naar Francistown. De vliegtijd is dan 13 uur. Vlieg je naar Gaborone, dan is het langer vliegen door een tussenstop. Ongeveer 17 uur. Naar Maun is het 19 uur vliegen doordat je twee keer overstapt. Binnenlandse vluchten zijn beschikbaar naar verschillende delen van het land, waaronder de Okavango Delta en Chobe National Park. Voor het verkennen van Botswana is een 4×4-voertuig aan te raden, vooral als je naar afgelegen plekken reist. 

De officiële taal van Botswana is Engels, wat veel wordt gebruikt in de toeristische gebieden. Setswana is de nationale taal en wordt door de meeste inwoners gesproken. Het is handig om een paar basiszinnen in Setswana te leren om beter met de lokale bevolking te communiceren.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Overnachten op de zoutvlakte, Ntwetwe Pan

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!