10-daagse rondreis Rwanda

Tot € 3.000,- p.p.

Rwanda, het “Land van de Duizend Heuvels,” verwelkomt je met zijn adembenemende natuur, rijke cultuur en aangrijpende geschiedenis. Begin je avontuur in Kigali, de schone hoofdstad, waar je het aangrijpende Genocide Memorial bezoekt. Verken het wildrijke Akagera National Park, trek door de regenwouden van Nyungwe en ontmoet chimpansees in hun natuurlijke habitat. Ontspan aan de oever van het Kivumeer in Gisenyi en ontdek de indrukwekkende Virunga-vulkanen. Deze reis biedt een unieke ervaring van Rwanda’s natuurlijke schoonheid en de veerkracht van zijn bevolking.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Kigali Rwanda

Kigali

Dag 1: Aankomst Kigali

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kigali word je verwelkomd door je gids of chauffeur. Tijdens de transfer naar je hotel krijg je een eerste indruk van de stad, met zijn schone straten en groene heuvels. Als je tijd hebt, kun je het Kigali Genocide Memorial bezoeken, waar je meer leert over de geschiedenis van Rwanda en de veerkracht van het Rwandese volk. Na deze introductie kun je ontspannen in je hotel of genieten van een diner in een lokaal restaurant.
Genocide Memorial Kigali Rwanda

Genocide Memorial

Dag 2: Stadstour Kigali - Akagera Park

Na het ontbijt in je hotel start je de dag met een stadstour door Kigali. Je bezoekt het Genocide Memorial, een aangrijpende plek die herinnert aan de onschuldige levens die verloren zijn gegaan in 1994. Je leert over de geschiedenis van Rwanda van de prekoloniale tijd tot de genocide en over hoe het land met deze tragische gebeurtenissen is omgegaan. Na de lunch vertrek je via de Rwamagana-Kayonza weg naar Akagera National Park. Onderweg zie je veel vogels, de weelderige bananenplantages en markten.
Botswana Rondreis

Akagera Park

Dag 3: Game drives in Akagera Park

Na een vroeg ontbijt is het tijd om het park in te gaan voor een spannende game drive. Akagera herbergt een diversiteit aan wild en biedt volop mogelijkheden om te genieten van de natuur. Je kunt onder andere olifanten, buffels en verschillende soorten antilopen zoals impala en de zeldzame sable-antilope tegenkomen. Ook zie je talloze vogels en misschien zelfs hippopotamen in de meren en rivieren. Na een dag van wildlife-spotten keer je terug naar de lodge, waar je rustig kan nagenieten.
Rwanda

Nyanza

Dag 4: Nyungwe & koninklijk paleis

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Nyungwe National Park, met een stop in Butare, de op een na grootste stad van Rwanda. Je bezoekt het voormalige koninklijke paleis in Nyanza, dat is herbouwd in de stijl van de 19e eeuw. Daarna ontdek je het Butare National Museum, dat veel informatie biedt over de culturele geschiedenis van Rwanda. Na de lunch rijd je verder naar het prachtige regenwoud van Nyungwe, waar je kunt genieten van de rijke flora en fauna.
Chimpansees Oeganda

Chimpansees Nyungwe

Dag 5: Chimpansee trekking

Je staat vroeg op voor een onvergetelijke ervaring: de chimpansee trekking in Nyungwe Forest National Park. Chimpansees zijn nauw verwante apen, en het is een unieke ervaring om ze in hun natuurlijke omgeving te observeren. Tijdens de trekking kom je ook andere primaten tegen en geniet je van de uitzonderlijke vogelsoorten in het park. Na deze indrukwekkende trekking is er tijd om te ontspannen of deel te nemen aan optionele activiteiten, zoals een bezoek aan een theeplantage.
Congo Nile Trail Rwanda

Kivumeer

Dag 6: Rubavu & koffie-ervaring

In de ochtend vertrek je naar Gisenyi, een mooie rit over de Albertijnse Rift. Gisenyi ligt aan de oostelijke oever van het Kivumeer, omringd door groene heuvels en palmbomen. Je kunt genieten van de zon op het strand of de koloniale hotels verkennen. In de namiddag kun je deelnemen aan een koffie-experience, waar je meer leert over het koffie productieproces in Rwanda.
Rwanda

Virunga-vulkanen

Dag 7: Musanze & meer van Kivu

Na een ontspannen ochtend bij het Kivumeer is er gelegenheid om de omgeving te verkennen. Maak een optionele boottocht naar nabijgelegen eilanden of geniet van het uitzicht. Vervolgens rijd je naar Ruhengeri, de toegangspoort tot de Virunga-vulkanen en het gorilla toegangspunt. De stad is een levendige plek met vriendelijke mensen en een prachtig uitzicht op de omringende vulkanen.
Oeganda

Volcanoes National Park

Dag 8: Trekking naar de gouden apen

Vandaag staat in het teken van de trekking naar de gouden aap in het Volcanoes National Park. Tijdens deze trekking door dichte bamboebossen en open velden krijg je de kans om de gewoontes van deze bijzondere apensoort te observeren. Na de trekking ga je naar de Red Rocks-initiatieven, waar je meer leert over lokale kunst en conservatie projecten.
Congo Nile Trail Rwanda

Bevolking Rwanda

Dag 9: Culturele tours

Na het ontbijt maak je kennis met het lokale dorpsleven. Je bezoekt een lokale familie en leert traditionele landbouwmethoden, zoals melk verwerken en gras maaien. Na de lunch sluit je je aan bij een lokale vrouwenvereniging voor een workshop handwerken, waar je leert hoe je een Agaseke-basket kunt maken, een prachtig cadeau met diepere betekenis.
Rwanda

Lokale straatverkoper

Dag 10: Twin lakes tour & Vertrek

Na het ontbijt vertrek je naar de prachtige tweelingmeren Bulera en Ruhondo, gelegen naast de vulkanen. Maak een boottocht om het adembenemende landschap te verkennen en ontmoet lokale vissers. Je hebt de kans om foto’s te maken van de vulkanen. Na een lunch bij Red Rocks neem je afscheid van de lokale bevolking. Daarna rijd je terug naar Kigali voor je vertrek.

Praktische informatie

De beste tijd om Rwanda te bezoeken is van eind juni tot oktober en van eind december tot februari. Tijdens deze droge seizoenen is het ideaal voor wildlife-spotten, vooral in de nationale parken, omdat de dieren zich rondom waterbronnen verzamelen. Rwanda heeft een gematigd klimaat, met koelere temperaturen in de hoger gelegen gebieden zoals het Volcanoes National Park.

Voor een bezoek aan Rwanda heb je een visum nodig, dat je gemakkelijk online kunt aanvragen via het eVisa-systeem. Dit visum is meestal 30 dagen geldig. Zorg ervoor dat je paspoort minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Rwanda. Aanbevolen vaccinaties zijn DTP, hepatitis A en B, en tyfus. Malariaprofylaxe wordt aangeraden, vooral als je naar bepaalde gebieden reist.

In Rwanda wordt betaald met de Rwandese franc (RWF). 1 RWF is ongeveer 0,0009 euro. In grote hotels, restaurants en winkels in de steden worden creditcards vaak geaccepteerd. In landelijke gebieden en op markten is contant geld noodzakelijk. Geldautomaten zijn beschikbaar in de grote steden.

Rwanda ligt in dezelfde tijdzone als Nederland, maar kent geen zomer- of wintertijd.

Rwanda heeft een diverse en rijke cultuur, met meer dan 30 etnische groepen, waarbij de Hutu, Tutsi en Twa de grootste zijn. De meerderheid van de bevolking is christelijk, met ook moslimgemeenschappen. Respect en beleefdheid zijn belangrijk in de Rwandese samenleving. Een handdruk is een gebruikelijke begroeting. Kleed je casual maar bescheiden, vooral in landelijke gebieden.

Een directe vlucht van Nederland naar Rwanda duurt ongeveer 8 uur. In Rwanda kun je je verplaatsen met taxi’s, minibussen en motorfiets-taxi’s (motorbikes). Ook zijn er binnenlandse vluchten beschikbaar voor langere afstanden. Voor avontuurlijke reizigers is het huren van een auto mogelijk, maar de wegen kunnen soms uitdagend zijn, vooral buiten de grote steden.

De officiële talen in Rwanda zijn Kinyarwanda, Frans en Engels. Kinyarwanda is de meest gesproken taal en wordt door de meeste Rwandezen als moedertaal gebruikt.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Op zoek naar de Berggorilla's

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!