26-daagse rondreis Nieuw Zeeland Selfdrive

Tot € 8.500,- p.p.

Maak je klaar voor een onvergetelijke selfdrive reis door het adembenemende Nieuw-Zeeland! Deze route neemt je mee van de indrukwekkende kustlijn van Kaikoura, beroemd om zijn diverse zeeleven, naar de majestueuze toppen van Aoraki/Mount Cook. Ontdek de historische charme van Dunedin en geniet van de avontuurlijke activiteiten in Queenstown. Laat je verrassen door de schitterende natuur van Milford Sound en de unieke wijngebieden van Central Otago. Stap in je auto en ervaar de vrijheid om te stoppen en te verkennen, terwijl je de wonderschone landschappen en de rijke cultuur van dit unieke land ontdekt!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

Auckland Nieuw Zeeland

Auckland

Dag 1: Auckland

Bij aankomst in Auckland word je hartelijk verwelkomd met de traditionele groet ‘Haere Mai’ en naar je hotel in het centrum van de stad gebracht. Na een korte rustperiode heb je de gelegenheid om Auckland, ook wel bekend als de 'City of Sails', te verkennen. Geniet van de levendige sfeer aan de Viaduct Harbour en overweeg om daar te dineren. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, zoals een bezoek aan de Sky Tower, een cruise naar Waiheke Island of het verkennen van Muriwai Surf Beach.
Nieuw Zeeland

Bay of Islands

Dag 2: Bay of Islands

Vandaag vertrek je richting de prachtige Bay of Islands, een rit van ongeveer drie uur langs de Hibiscus Coast. De Bay of Islands bestaat uit 144 eilanden en is een waar paradijs voor maritieme avonturen. Bij aankomst kun je genieten van de adembenemende natuur, wandelingen maken langs de kust of een van de vele eilanden bezoeken met de veerboot. De regio biedt ook een kans om de majestueuze Kauri-bomen te bewonderen in de ongerepte subtropische regenwouden.
Nieuw Zeeland

Hole in the Rock

Dag 3: Bay of Islands

Je hebt een hele dag om de Bay of Islands verder te ontdekken. Maak een cruise om dolfijnen te spotten en bezoek het iconische Hole in the Rock. Dit is een populaire activiteit waarbij je kunt genieten van de prachtige uitzichten terwijl je langs de eilanden vaart. Tijdens de cruise kun je ook even aanleggen op een eiland en de unieke fauna en flora in de omgeving verkennen.
Kauri Boom Nieuw Zeeland

Kauri-bomen

Dag 4: Terug naar Auckland

Na een ontspannen verblijf in de Bay of Islands keer je terug naar Auckland. Onderweg is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Kauri Museum in Matakohe. Dit museum vertelt het verhaal van de Kauri-bomen en de impact die ze hebben gehad op de geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Hier vind je interactieve tentoonstellingen en een indrukwekkende collectie van Kauri-hars.
Nieuw Zeeland

Cooks Beach

Dag 5: Cooks Beach - Coromandel

Vandaag ga je naar Cooks Beach aan de oostkust van het Coromandel-schiereiland. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en biedt volop mogelijkheden om te ontspannen of actief te zijn, bijvoorbeeld bij Cathedral Cove. Bij aankomst kun je genieten van het strand of een wandeling maken langs de kustlijn.
Nieuw Zeeland

Hot Water Beach

Dag 6: Cooks Beach

Deze dag is ter vrije besteding. Een aanrader is Hot Water Beach, waar je zelf een spa-achtig zwembad in het zand kunt graven met heet water. Dit is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland. Andere aanbevolen activiteiten zijn het verkennen van de Lost Springs, duiken bij de Aldermans, of een cruise maken rondom Cathedral Cove.
Maori Nieuw Zeeland

Maori-cultuur

Dag 7: Rotorua

Je vertrekt vandaag naar Rotorua, bekend om zijn geothermische activiteit en rijke Maori-cultuur. Een hoogtepunt van je bezoek is de Mitai Maori Cultural Experience, waar je van een traditionele Hangi-maaltijd kunt genieten en meer leert over de Maori-tradities. Tijdens de avondvoorstelling zie je traditionele dansen, inclusief de krachtige haka.
Pohutu Nieuw Zeeland

Pohutu-geyser

Dag 8: Rotorua

Deze dag begint met een culturele rondleiding door Te Puia, waar je meer leert over de geschiedenis en tradities van de Maori. Bezoek de indrukwekkende Pohutu-geyser en het kiwi-huis. In de middag kun je de prachtige meren in de omgeving verkennen en genieten van het uitzicht op Mount Tarawera, terwijl je meer te weten komt over de vulkanische geschiedenis van deze regio.
Taupo Nieuw Zeeland

Lake Taupo

Dag 9: Rotorua - Napier

Op weg naar Napier maak je een stop bij de machtige Huka Falls en het Wairakei Geothermische project. Bij Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, heb je de gelegenheid om te genieten van het uitzicht. Na een rit van ongeveer drie uur arriveer je in Napier, de hoofdstad van Art Deco-architectuur. Maak een wandeling door het stadscentrum en langs de boulevard om de unieke gebouwen te bewonderen.
Wijngaard Nieuw Zeeland

Hawke’s Bay wijnproductie

Dag 10: Hawke’s Bay Wijn Tour

Vandaag staat een wijnproeverij op het programma in Hawke’s Bay, een van de beste wijnregio’s van Nieuw-Zeeland. Geniet van een ontspannen middag waarin je verschillende wijnen proeft en meer leert over de lokale wijnproductie. Je zult verschillende wijnhuizen bezoeken en kunt genieten van een kaasplankje bij een van de wijngaarden, terwijl je in de zon ontspant.
Wellington Nieuw Zeeland

Greytown

Dag 11: Wairarapa - Wellington

Na het genieten van de wijngaarden reis je verder naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Onderweg stop je in het historische Greytown, waar je de prachtige Victoriaanse architectuur kunt bewonderen. Eenmaal in Wellington kun je de stad verkennen, met een bezoek aan Mt Victoria voor een panoramisch uitzicht over de haven en de beroemde ‘Beehive’ van het parlement.
Wellington Nieuw Zeeland

Wellington

Dag 12: Wellington - Vrije dag

Wellington biedt talloze mogelijkheden om te verkennen. Bezoek het nationale museum Te Papa, dat vol nationale schatten zit. Wandel door de kleurrijke straten van de stad en ontdek de vele galerijen en unieke winkels. Geniet van de lokale gastronomie in een van de uitstekende restaurants en maak kennis met de culturele scene van de stad.
Marlborough Sounds Nieuw Zeeland

Marlborough Sounds

Dag 13: Oversteek naar het Zuidereiland

Vandaag lever je je huurauto in en stap je aan boord van de Interislander Ferry voor de oversteek naar het Zuidereiland. Geniet van de prachtige uitzichten op de Marlborough Sounds terwijl je onderweg bent. Bij aankomst in Picton neem je een watertaxi naar de Bay of Many Coves, waar je kunt genieten van een luxe verblijf in een schitterende natuurlijke omgeving.
Nieuw Zeeland

Bay of Many Coves

Dag 14: Bay of Many Coves

Je hebt de hele dag ter beschikking om de omgeving te verkennen of te ontspannen in het resort. Geniet van activiteiten zoals kajakken, vissen of een ontspannen spa-behandeling. Er zijn ook mogelijkheden voor eco-cruises en wandelingen in de adembenemende natuur rondom de Bay of Many Coves.
Kaikoura Nieuw Zeeland

Kaikoura

Dag 15: Kaikoura - Serengeti van de Zee

Vandaag reis je terug naar Picton met de watertaxi en haal je je huurauto op. Je vervolgt je reis naar Kaikoura, bekend om zijn rijke zeeleven en mogelijkheden voor walvissen kijken. Geniet van de indrukwekkende uitzichten op de kustlijn en de majestueuze bergen terwijl je naar Kaikoura rijdt. Dit gebied biedt een scala aan ecotoerisme-activiteiten, waaronder zwemmen met dolfijnen en zeehonden, kajakken, en hiking.
Nieuw Zeeland

Zeeleven Kaikoura

Dag 16: Kaikoura - Christchurch

Kaikoura is een spectaculair Marien speelterrein, beroemd om zijn indrukwekkende bewoners: de potvis. Hier duiken de mannelijke potvissen naar grote diepten op zoek naar reuzeninktvissen. Bezoekers worden aangetrokken door de mogelijkheid om deze bijzondere zoogdieren het hele jaar door in hun natuurlijke omgeving te observeren. Kaikoura biedt een rijke diversiteit aan wildlife, wat betekent dat elke dag een kans is om iets unieks te zien, van zeevogels tot cetaceeën zoals walvissen en dolfijnen, en zelfs zeehonden en orka’s. Na een dag vol ontdekkingen van het wildleven hier, reis je door naar Christchurch.
Nieuw Zeeland

Lake Tekapo

Dag 17: Christchurch naar Mount Cook

Vandaag verlaat je de stad en reis je westwaarts door de Canterbury-vlakte. Een stop bij Lake Tekapo is een must, waar de gouden tussock grasvelden de heuvels bedekken en de indrukwekkende Zuidelijke Alpen de horizon omlijsten. Aan de oever van het meer staat de charmante 'Church of the Good Shepherd', met een prachtig uitzicht op Aoraki/Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.
Nieuw Zeeland Mount Cook

Mount Cook

Dag 18: Mount Cook - Tasman Glacier

Je begint de dag met een unieke ervaring bij het Tasman Glacier Terminal Lake, waar je de indrukwekkende ijsschotsen kunt bewonderen. De tour begint met een busrit van Mount Cook naar de Tasman Valley, gevolgd door een korte alpine wandeling. Hierna stap je aan boord van een speciale boot om het terminal meer te verkennen en de veranderende ijswanden van de gletsjer te zien. Na deze onvergetelijke ervaring vertrek je naar Dunedin, de oudste stad van Nieuw-Zeeland, ook wel bekend als het 'Edinburgh van het Zuiden'.
Port Chalmers Nieuw Zeeland

Port Chalmers

Dag 19: Otago Peninsula Wildlife Cruise

Vandaag maak je een cruise over de Otago Haven. Tijdens deze onvergetelijke halfdaagse cruise ontdek je Careys Bay, het historische vissersdorp Port Chalmers en de prachtige baaien en heuvels van de omgeving. Tijdens de cruise rond Taiaroa Head krijg je de kans om zeehonden te zien spelen, zeldzame zeevogels en mogelijk zelfs pinguïns en dolfijnen te spotten.
Queenstown Nieuw Zeeland

Queenstown

Dag 20: Dunedin naar Queenstown

Je verlaat Dunedin en reist door de glooiende heuvels en rivierdalen van Central Otago. Je rijdt langs de brede vallei van de Clutha-rivier en ziet de opkomende Southern Alps in de verte. De route biedt steeds meer open uitzicht over het prachtige landschap en leidt je naar het bruisende Queenstown.
Milford Sound Nieuw Zeeland

Milford Sound

Dag 21: Cruise door Milford Sound

Vandaag ga je op een onvergetelijke reis naar Milford Sound, een UNESCO-werelderfgoedlocatie van ongeëvenaarde schoonheid. De rit naar Milford Sound is een van de mooiste ter wereld, met torenhoge pieken, weelderige regenwouden en watervallen. Na de cruise op het fjord begrijp je waarom deze plek ooit als het '8e natuurlijke wonder van de wereld' werd beschreven. De terugreis naar Queenstown omvat een adembenemende vlucht, waarbij je de grandeur van Milford Sound vanuit de lucht kunt bewonderen.
Otago Nieuw Zeeland

Central Otago wijnregio

Dag 22: Boutique Wijn Tour

Ontdek de wijnregio van Central Otago tijdens een interactieve middagtour. Je bezoekt drie wijnhuizen in de omgeving van Queenstown en leert over de lokale wijnproductie. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op de bergen en zie je een filmlocatie van "The Lord of the Rings". Deze tour biedt niet alleen heerlijke wijn, maar ook fascinerende verhalen over de regio en zijn geschiedenis.

De Gates of Haast

Dag 23: Queenstown - Franz Josef

Vandaag reis je naar Franz Josef langs de West Coast Road, met een prachtig uitzicht op de ruige natuur en de Haast Pass. De Gates of Haast is een indrukwekkend gebied dat UNESCO als Werelderfgoed heeft aangemerkt. Franz Josef Village is een klein dorp met slechts 500 inwoners en ligt op tien minuten van de gletsjer. De Franz Josef-gletsjer, gelegen in het Westland National Park, is bijzonder omdat deze van de Southern Alps tot slechts 200 meter boven zeeniveau afdaalt, omringd door weelderig regenwoud. Geniet van de prachtige natuurlijke omgeving.
Franz Josef-gletsjer Nieuw Zeeland

Franz Josef-gletsjer

Dag 24: Gletsjer Land

Deze ochtend geniet je van een gletsjerhike onder begeleiding van een ervaren gids. Na de tour zijn er mogelijkheden om gletsjerland verder te verkennen. Misschien wil je een spectaculaire vlucht boven de Franz Josef-gletsjer maken of deelnemen aan een begeleide wandeling naar de gletsjerface. Deze regio wordt vaak beschouwd als de parel van de gletsjers aan de Westkust van Nieuw-Zeeland.
Nieuw Zeeland

TranzAlpine uitzicht

Dag 25: TranzAlpine Treinreis

Vandaag reis je naar Greymouth, waar je je huurauto inlevert voordat je aan boord gaat van de TranzAlpine-train, een van de meest indrukwekkende treinreizen ter wereld. De trein neemt je mee door spectaculaire kloven en rivierdalen en over enorme viaducten voordat je je reis in Christchurch voortzet.
Christchurch Nieuw Zeeland

Christchurch

Dag 26: Vertrek

Het is tijd om afscheid te nemen. We zorgen voor je transfer naar de luchthaven van Christchurch, waar je aan boord gaat van je vervolgvlucht en de magische herinneringen van je bijzondere Nieuw-Zeelandse reis meeneemt.

Praktische informatie

De beste tijd om Nieuw-Zeeland te bezoeken is van oktober tot april, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder kans is op regen. In deze periode variëren de temperaturen van 20 tot 30 °C, afhankelijk van de regio.

  • Zomer (december-februari): Warm, met temperaturen die soms boven de 30 °C kunnen komen, vooral op het Noordereiland.
  • Lente (september-november): Ideaal voor buitenactiviteiten met milde temperaturen en bloeiende flora.
  • Herfst (maart-mei): Aangename temperaturen en minder drukte bij toeristische attracties.
  • Winter (juni-augustus): Koeler, vooral op het Zuidereiland, maar perfect voor het verkennen van de noordelijke regio’s.

Toeristen uit veel landen, waaronder Nederland, kunnen Nieuw-Zeeland bezoeken zonder visum voor een periode van maximaal 90 dagen. Het is aan te raden om een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) aan te vragen voordat je reist. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden aanbevolen.

In Nieuw-Zeeland wordt betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). 100 NZD is ongeveer 60 euro. Creditcards worden breed geaccepteerd, maar het is handig om altijd contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven. Pinautomaten zijn veel te vinden, maar let op opnamekosten.

Nieuw-Zeeland heeft twee tijdzones:

  • Nieuw-Zeelandse Standard Time (NZST): UTC+12, van de laatste zondag van september tot de eerste zondag van april.
  • Nieuw-Zeelandse Daylight Time (NZDT): UTC+13, van de eerste zondag van oktober tot de eerste zondag van april.

In de zomer is het in Nederland 11 tot 13 uur later, afhankelijk van de toepassing van de zomertijd. Dit betekent dat wanneer het 12:00 uur ‘s middags is in Nederland, het in Nieuw-Zeeland tussen 23:00 en 01:00 uur ‘s nachts kan zijn.

De cultuur van Nieuw-Zeeland is sterk beïnvloed door de inheemse Māori-gemeenschap en de koloniale geschiedenis. Māori-tradities, kunst, en de taal Te Reo Māori zijn belangrijk voor de nationale identiteit. Bezoekers kunnen de Māori-cultuur ervaren via dans- en zangvoorstellingen, traditionele ceremonies en kunst. Daarnaast heeft het land een diverse bevolking, wat resulteert in een rijke mix van invloeden, festivals en culinaire hoogstandjes.

Een vlucht van Amsterdam naar Nieuw-Zeeland duurt ongeveer 24 uur, afhankelijk van de tussenstops. Binnen Nieuw-Zeeland zijn er verschillende vervoersmogelijkheden:

  • Vliegtuigen: Snel en handig voor lange afstanden.
  • Auto: Populair voor roadtrips; zorg voor een geldig rijbewijs en een huurauto.
  • Trein: Een mooie manier om het landschap te zien, met verschillende routes beschikbaar.
  • Bussen: Goedkoper en vaak een handige optie voor kortere afstanden.

De officiële voertaal van Nieuw-Zeeland is Engels, maar Māori is ook een officiële taal en belangrijk voor de inheemse Māori-cultuur. Māori, de taal van de oorspronkelijke bewoners, speelt een cruciale rol in hun identiteit en tradities. Het leren van enkele basiswoorden in Māori wordt vaak gewaardeerd en laat respect zien voor de lokale cultuur.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Walvissafari bij Kaikoura

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!