16-daagse rondreis Australië Westkust

Tot € 6.000,- p.p.

Ontdek de adembenemende schoonheid van West-Australië tijdens deze 16-daagse roadtrip van Perth naar Broome. Deze reis neemt je mee langs schitterende kustlijnen, unieke natuurwonderen en levendige stadsculturen. Van de iconische Pinnacles Desert en de wilde zeeleeuwen van Jurien Bay tot de serene koraalriffen van Ningaloo en de indrukwekkende kloven van Karijini National Park, elke dag biedt nieuwe avonturen en onvergetelijke ervaringen. Geniet van de prachtige zonsondergangen bij Cable Beach en laat je betoveren door de rijke flora en fauna van deze diverse regio. Maak je klaar voor een bijzondere ontdekkingsreis door een van de mooiste delen van Australië!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Zonvakantie

Mogelijk programma

Australië Perth Rondreis

Perth

Dag 1: Aankomst in Perth

Welkom in Perth! Na aankomst word je van de luchthaven naar je accommodatie gebracht, waar je je kunt installeren en ontspannen in de zonnigste hoofdstad van West-Australië. Verken de zachte zandstranden, imposante wolkenkrabbers, groene parken en de bloeiende straatkunst scene. Bezoek Kings Park & Botanic Garden voor een panoramisch uitzicht over de Swan- en Canning-rivieren. Geniet 's avonds van de diverse eetgelegenheden in de buurt ter voorbereiding op je avontuurlijke reis langs de westkust.
Pinnacles Desert Australië

Het Pinnacles Desert

Dag 2: Perth - Cervantes

Haal je huurauto op en begin je avontuur langs de Indian Ocean Drive naar Cervantes en het unieke Pinnacles Desert in Nambung National Park. Deze oude kalkstenen pilaren rijzen recht uit het zand en zijn het beste te zien bij zonsopgang of zonsondergang. Maak een scenic drive en wandeltocht om van dichtbij te genieten van deze bijzondere formaties en de fascinerende omgeving.
Australië

Jurien Bay

Dag 3: Cervantes - Kalbarri

Onderweg naar Kalbarri stop je in Jurien Bay voor een korte boottocht naar de fok kolonies van de Australische zeeleeuw. Deze beschermde soort is alleen te vinden aan de westkust van Australië. Tijdens de boottocht kun je ook dolfijnen spotten en heb je de tijd om de nieuwsgierige zeeleeuwen te observeren. Aangekomen in Kalbarri ontdek je het samenspel van de Outback en de zee, met oude rivierkloven en dramatische kunst formaties. Maak een ontspannen wandeling langs de kust of geniet van een drankje terwijl je de zonsondergang bewondert.
Kalbarri Australië

Kalbarri National Park

Dag 4: Kalbarri

Verken het ongerepte landschap van het Kalbarri National Park met een begeleide kano- en wandeltocht. Peddel door de 4-Ways Gorge en geniet van een verfrissende duik in de afgelegen waterputten. Na een dag vol avontuur kun je ontspannen in het park of een wandeling maken door de adembenemende natuur.
Oman Dhow Cruise Musandam

Shark Bay

Dag 5: Kalbarri - Denham en Monkey Mia

Rijd verder naar Denham, gelegen in het Shark Bay World Heritage Area. Houd je ogen open voor de oudste fossielen ter wereld in de Hamelin Pool Stromatolites, die hier meer dan 3,5 miljard jaar oud zijn. Bezoek het Discovery Centre om meer te leren over de unieke flora en fauna van Shark Bay, of ontspan op Shell Beach met zijn witte zand en kristalhelder water. Na Denham ga je naar Monkey Mia, beroemd om zijn vriendelijke dolfijnen en diverse mariene fauna. Maak kennis met de dolfijnen en leer meer over hun leefomgeving.
Australië

Francois Peron National Park

Dag 6: Monkey Mia

Ga met een lokale Aboriginal gids op avontuur in Francois Peron National Park. Ontdek de mooie uitkijkpunten en zoek naar lokale fauna zoals schildpadden, kangaroes en zelfs de zeldzame echidna. Geniet van een verfrissende snorkel- en zwemervaring in een van de beschutte baaien. Deze dag biedt een geweldige kans om de unieke natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen.
Coral Bay Ningaloo Reef Australië

Coral Bay

Dag 7: Monkey Mia - Coral Bay

Na een ontspannende ochtend in Monkey Mia rijd je verder naar Coral Bay, bekend om zijn prachtige koraalriffen en helderblauwe wateren. Stop onderweg bij de indrukwekkende blowholes van Carnarvon, waar het zeewater tot 20 meter hoog omhoog spuit bij de juiste omstandigheden. Aangekomen in Coral Bay, geniet je van de zon, het strand en de unieke onderwaterwereld van het Ningaloo Reef, dat recht bij de kust begint.
Malediven LiveaBoard Duiken

Ningaloo Marine Park

Dag 8: Ningaloo Marine Park

Zoek naar de majestueuze manta ray in de heldere wateren van Coral Bay. Deze eco-interactietour biedt de mogelijkheid om te snorkelen en de prachtige onderwaterwereld te verkennen, inclusief andere zeeleven zoals schildpadden en dolfijnen. Deze dag staat in het teken van het ontdekken van de rijkdom aan mariene biodiversiteit.
Australië

Cape Range National Park

Dag 9: Coral Bay - Exmouth

Reis verder langs de kust naar Exmouth, een klein resort stadje dat perfect is gelegen voor het verkennen van Cape Range National Park en het noordelijke deel van Ningaloo Marine Park. Dit gebied is beroemd om zijn prachtige landschappen en de mogelijkheid om met walvishaaien en humpback walvissen te zwemmen. Geniet van een rustige avond en bereid je voor op de avonturen van morgen.
Walvishaai Australië

Exmouth walvishaaien

Dag 10: Marine Avonturen in Exmouth

Geniet van een spannende oceaan ervaring met het Exmouth Dive Centre. Afhankelijk van het seizoen kun je zwemmen met walvishaaien of humpback walvissen, of snorkelen in de Muiron Islands en Ningaloo Reef. Dit is een unieke kans om dicht bij deze majestueuze zeedieren te komen en de wonderen van het onderwaterleven te ontdekken.
Karratha Woestijn Australië

Karratha

Dag 11: Reis naar Karratha

Neem de nationale route 1 naar Karratha. Dit is een lange rit, maar de prachtige stranden en verborgen zwemplekken onderweg maken het de moeite waard. Karratha is een satellietstad die de lokale haven en mijnbouwactiviteiten ondersteunt. Eenmaal aangekomen verken je de stad of geniet je van een avondwandeling op het strand.
Karijini National Park Australië

Karijini National Park

Dag 12: Reis naar Karijini National Park

Bereid je voor op een lange rit naar het prachtige Karijini National Park, beroemd om zijn spectaculaire landschappen, waaronder dramatische kloven en indrukwekkende ravijnen. Dit afgelegen wonderland herbergt een rijke flora en fauna. Neem de tijd om de natuurlijke schoonheid van dit unieke gebied te verkennen.
Yushan National Park Taiwan

Weano Gorge

Dag 13: Vrije dag in Karijini National Park

Verken het park op je eigen tempo of kies voor een begeleide tour. Geniet van uitzichtpunten zoals Oxers en Circular Pool, en wandel door Weano Gorge. Een lokale gids kan je waardevolle inzichten bieden in de geschiedenis en cultuur van het gebied. Neem de tijd om te zwemmen in de prachtige wateren en de rust van de natuur te ervaren.
Staircase To The Moon Australië

Staircase To The Moon

Dag 14: Karijini - Port Hedland

Rijd naar Port Hedland, een belangrijk centrum voor mijnbouwactiviteiten. Als de timing juist is, kun je het natuurlijke fenomeen "Staircase to the Moon" aanschouwen, waarbij de volle maan een prachtig schaduwspel creëert op de moddervlakten. Geniet van een avondwandeling en de unieke sfeer van deze regio.
Cable Beach Australië

Cable Beach

Dag 15: Port Hedland - Broome

Reis naar Broome, een ontspannen kustplaats in de Kimberley-regio. Broome staat bekend om zijn prachtige stranden en het oogverblindende uitzicht op de zonsondergang bij Cable Beach. Geniet van de avond op het strand en overweeg een onvergetelijke kameelrit tijdens zonsondergang voor een unieke ervaring.
Port Chalmers Nieuw Zeeland

Broome

Dag 16: Vertrek

Neem afscheid van Broome terwijl je aan boord gaat van je vervolgvlucht. Neem de magische herinneringen mee van een uitzonderlijke ervaring in Australië en hopelijk keer je snel terug om nog meer hoogtepunten van dit geweldige continent te ontdekken!

Praktische informatie

De beste tijd om Australië te bezoeken is van oktober tot april, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder kans is op regen. In deze periode schommelen de temperaturen tussen de 20-30°C, afhankelijk van de regio.

  • Zomer (december-februari): Warm, met temperaturen die soms boven de 40°C kunnen uitkomen, vooral in het binnenland.
  • Lente (september-november): Ideaal voor buitenactiviteiten met milde temperaturen en bloeiende flora.
  • Herfst (maart-mei): Aangename temperaturen en minder drukte bij toeristische attracties.
  • Winter (juni-augustus): Koeler, vooral in het zuiden, maar perfect voor het verkennen van het noorden.

Toeristen kunnen Australië bezoeken zonder visum voor een periode van maximaal 90 dagen. Het is aan te raden om een Electronic Travel Authority (ETA) aan te vragen. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden aanbevolen.

In Australië wordt betaald met de Australische dollar (AUD). 100 AUD is ongeveer 61 euro. Creditcards worden breed geaccepteerd, maar het is handig om altijd contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven. Pinautomaten zijn veel te vinden, maar let op opnamekosten.

Australië heeft meerdere tijdzones. In de winter is het in Nederland 8 tot 10 uur later, afhankelijk van de regio (oost vs. west).

Australië heeft een rijke en diverse cultuur, met een sterke invloed van de inheemse Aboriginal en Torres Strait Islander gemeenschappen. Bezoekers worden aangemoedigd om respect te tonen voor deze culturen. Het is gebruikelijk om beleefdheid en vriendelijkheid te tonen.

Een directe vlucht van Amsterdam naar Australië duurt ongeveer 24 uur, afhankelijk van de tussenstops. Binnen Australië zijn er verschillende vervoersmogelijkheden:

  • Vliegtuigen: Snel en handig voor lange afstanden.
  • Auto: Populair voor roadtrips; zorg voor een geldig internationaal rijbewijs en een huurauto.
  • Trein: Een mooie manier om het landschap te zien, met verschillende routes beschikbaar.
  • Bussen: Goedkoper en vaak een handige optie voor kortere afstanden.

Taal: De officiële taal is Engels.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Snorkelen of duiken vanuit Coral Bay en geniet je van de unieke onderwaterwereld van het Ningaloo Reef

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!