16-daagse rondreis Oost Canada

Verken de highlights van Oost-Canada met een 16-daagse selfdrive reis die je langs iconische bestemmingen en verborgen pareltjes leidt. Begin in het bruisende Toronto en bewonder de indrukwekkende Niagara Falls. Ontdek het ongerepte Algonquin Provincial Park, duik in de cultuur van Ottawa en Montréal, en ervaar de charmante Franse flair van Québec City. Geniet van walvissen spotten in Tadoussac en laat je verrassen door de rijke historie en natuur van deze diverse regio. Deze reis biedt een perfecte mix van stedelijke verkenning, natuur, avontuur en culturele diepgang.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

Toronto Qatar

Toronto

Dag 1: Toronto

Welkom in Toronto! Bij aankomst op Toronto Airport haal je je huurauto op en rijd je naar je eerste accommodatie. Verken deze levendige stad, ook wel "New York City van Canada" genoemd. Ontdek de CN Tower met zijn spectaculaire uitzicht, wandel door de trendy wijken zoals Distillery District en Kensington Market, en geniet van de eet- en winkelgelegenheden in deze moderne en veilige metropool.
Niagara falls Canada

Niagara Falls

Dag 2: Niagara Falls

Geen reis naar Oost-Canada is compleet zonder een bezoek aan de adembenemende Niagara Falls. Rijd vanuit Toronto naar deze indrukwekkende watervallen en ervaar de kracht van het water tijdens een Hornblower Cruise. Voor een extra avontuur daal je met de lift af naar de tunnels achter de watervallen bij Table Rock House. Maak ook een stop in het charmante Niagara-on-the-Lake en overnacht in Saint Catharines.
algonquin Park Canada

Algonquin Provincial Park

Dag 3: Algonquin Provincial Park

Vertrek richting het uitgestrekte Algonquin Provincial Park, een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit park, met zijn honderden meren en uitgestrekte bossen, biedt talloze wandelroutes en kanomogelijkheden. Spot elanden, beren en andere wilde dieren terwijl je door dit ongerepte natuurgebied verkent. Overnacht in Huntsville en bereid je voor op een dag vol avontuur in de natuur.
algonquin Park Canada

Algonquin Provincial Park

Dag 4: Algonquin Provincial Park

Geniet van een volledige dag in Algonquin Provincial Park. Huur een kano en verken de rustige meren of kies voor een van de vele wandelroutes die door het park slingeren. Houd je camera gereed voor het vangen van prachtige natuurtaferelen en spot misschien wel een eland of een beer. Na een dag vol ontdekkingen keer je terug naar Huntsville voor een ontspannen avond.
Ottowa Canada

Parliament Hill

Dag 5: Ottawa

Rijd naar Ottawa, de bruisende hoofdstad van Canada. Ontdek de mix van zakelijke en ontspannen sfeer die Ottawa zo uniek maakt. Bezoek Parliament Hill, het Canadian Museum of History en het levendige Byward Market. Wandel langs het Rideau Canal, dat in de zomer ideaal is voor een rustige tocht en in de winter verandert in een gigantische schaatsbaan. Proef ook een typische Beaver Tail, een heerlijke Canadese lekkernij.

Mont Tremblant

Dag 6: Mont Tremblant

Rijd naar Mont Tremblant, een populaire bestemming in zowel de zomer als de winter. Verken de pittoreske dorpjes, de majestueuze bergen en de serene meren. Bezoek het gezellige Place Saint-Bernard en geniet van de vele activiteiten die het gebied te bieden heeft, van wandelen en fietsen tot gondel ritten met uitzicht over de regio.
Canada

Mont Tremblant

Dag 7: Mont Tremblant

Vandaag heb je de hele dag om Mont Tremblant te verkennen. Of je nu gaat kajakken op de meren, white water raften, of een Dune Buggy tour door de bossen maakt, er is voor elk wat wils. Voor een rustigere ervaring kun je de wandelroutes in de omgeving verkennen en genieten van het prachtige landschap.
Québec Canada

Château Frontenac

Dag 8: Québec City

Rijd naar Québec City, het hart van Frans Canada. Verken deze historische stad met zijn charmante straatjes, het iconische Château Frontenac en de sfeervolle pleinen. Québec City ademt een Franse sfeer uit met zijn oude gebouwen en kunstgalerijen. Geniet van een rustige wandeling door de stad en proef lokale delicatessen in een van de vele cafés en restaurants.
Québec Canada

Vieux-Québec

Dag 9: Québec City

Breng een volledige dag door in Québec City. Ontdek Vieux-Québec met zijn historische charme en pittoreske straatjes. Maak een wandeling langs de Saint Lawrence River en geniet van een heerlijke Poutine, een typisch Canadese snack. Verken ook de vele kunstgalerijen die de stad te bieden heeft.

Saguenay River

Dag 10: Tadoussac

Volg de Saint Lawrence River naar Tadoussac, beroemd om zijn walvis observaties. Maak een stop in Baie Saint-Paul voor een kunstzinnige onderbreking en vervolg je weg naar Tadoussac. Dit stadje ligt op het punt waar de Saguenay River en de Saint Lawrence River samenkomen, een ideale locatie om walvissen te spotten.
Cruisereizen Cruisereis Spitsbergen

Blauwe Vinvis

Dag 11: Tadoussac

Vandaag is dé dag om walvissen te kijken! Maak een boot- of zodiac excursie om deze majestueuze zeedieren van dichtbij te zien. Je hebt kans om verschillende soorten walvissen te spotten, waaronder de indrukwekkende blauwe walvis en de speelse witte beluga. Verken ook het Marine Mammal Interpretive Centre en geniet van de lokale wandelroutes en historische bezienswaardigheden zoals de Chauvin Trading Post.
Montreal Canada

Mont Royal view

Dag 12: Montréal

Reis terug naar Montréal, de op één na grootste stad van Canada. Ontdek de cultuur, geschiedenis en diversiteit van deze levendige stad. Bezoek Mont Royal voor een panoramisch uitzicht over de stad, bewonder de Notre-Dame Basilica, en verken de ondergrondse stad Ville Souterraine. Geniet van de vele restaurants en hippe wijken die Montréal te bieden heeft.
Montreal Canada

Montréal

Dag 13: Montréal

Gebruik deze dag om Montréal verder te verkennen. Wandel door de sfeervolle straten van Quartier Latin en de antiekwinkels van Bernard Street. Bezoek de botanische tuinen met hun indrukwekkende thematuinen, waaronder een Chinese tuin en een tuin met giftige planten. Vergeet niet een stop te maken in de vele cafés en eetgelegenheden van de stad.
Toronto Canada Casa Loma

Casa Loma

Dag 14: Toronto

Keer terug naar Toronto voor je laatste volledige dag in de stad. Geniet van een laatste verkenningstocht langs de beroemde Yonge Street en bezoek St. Lawrence Market voor souvenirs en lekkernijen. Ontdek ook Casa Loma, een indrukwekkend kasteel midden in de stad.
Toronto Canada

Yonge Street

Dag 15: Toronto

De laatste dag van je reis is gereserveerd voor ontspanning en laatste inkopen. Verken nogmaals de wijken die je het meest zijn bijgebleven, of maak een laatste winkelronde in de vele winkelstraten en markten van Toronto.
Toronto Canada

Toronto

Dag 16: Terugreis

Lever je huurauto in op Toronto Airport en bereid je voor op je terugreis. Neem afscheid van Canada en herinner de prachtige momenten die je tijdens deze rondreis hebt beleefd.
Percé Rock Canada

Gaspé-schiereiland

Gaspé Peninsula Verlenging

Voor een extra avontuur kun je je reis uitbreiden naar het Gaspé-schiereiland, een van de mooiste en meest historische gebieden van Canada. Verken het indrukwekkende landschap, van Percé Rock tot de charmante stadjes en historische sites van de regio. Neem contact met ons op om een op maat gemaakt voorstel te ontvangen!

Praktische informatie

Canada is het hele jaar door een populaire bestemming, maar de beste reistijd hangt af van wat je wilt doen. De zomermaanden (juni-augustus) zijn ideaal voor outdooractiviteiten zoals wandelen en kajakken, met milde tot warme temperaturen. De herfst (september-oktober) biedt prachtige herfstkleuren, vooral in de oostelijke provincies. De winter (december-maart) is perfect voor wintersporten, vooral in de Rockies en Quebec. De lente (april-mei) is over het algemeen koel, maar de bloesem en bloeiende natuur zijn de moeite waard.

Toeristen uit de meeste Europese landen hebben geen visum nodig voor een kort verblijf van maximaal zes maanden. Je moet wel een eTA aanvragen voordat je vertrekt. Dit kan online. Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je verblijf. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar standaardvaccinaties zoals DTP en hepatitis A worden aanbevolen.

In Canada betalen ze met de Canadese dollar (CAD). Creditcards zoals Visa en MasterCard worden overal geaccepteerd, ook in kleinere steden en dorpen. Contant geld is minder vaak nodig, maar het is handig om een klein bedrag bij je te hebben voor kleinere uitgaven. Geldautomaten zijn overal beschikbaar, ook in landelijke gebieden.

Canada heeft zes tijdzones. Het tijdsverschil met Nederland varieert dus van 4,5 uur tot 9 uur, afhankelijk van waar je in Canada bent. Canada hanteert zomer- en wintertijd, waarbij de klok in maart een uur vooruit en in november een uur achteruit wordt gezet.

Canada is een multicultureel land met een mix van inheemse, Franse, Britse en immigranten invloeden. Canadezen staan bekend om hun beleefdheid en respect voor anderen. De cultuur verschilt per regio: Quebec is sterk Franstalig en heeft een unieke cultuur die verschilt van de rest van het land. Respecteer lokale gebruiken en wees je bewust van de inheemse culturen en gemeenschappen. Bij een bezoek aan nationale parken en natuurgebieden is respect voor de natuur en het milieu belangrijk. 

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Toronto of Vancouver duurt ongeveer 7-9 uur, afhankelijk van de bestemming. Een huurauto is vaak de beste manier om het land te verkennen, vooral buiten de grote steden. Het openbaar vervoer is in steden zoals Toronto, Montreal en Vancouver goed geregeld. 

Canada heeft twee officiële talen: Engels en Frans. Engels wordt door het grootste deel van de bevolking gesproken, terwijl Frans de dominante taal is in Quebec. Het is handig om een paar basiszinnen Frans te leren als je Quebec bezoekt, hoewel je er ook met Engels goed terecht kunt.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Boottrip langs de Niagara Falls

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!