15-daagse rondreis West Canada

Verken de wonderschone landschappen van West-Canada tijdens een 15-daagse selfdrive rondreis. Van de bruisende stad Vancouver tot de majestueuze Rocky Mountains en de indrukwekkende Inside Passage, deze reis biedt een perfecte mix van natuur, avontuur en cultuur. Ontdek op je eigen tempo de wijnregio’s van de Okanagan Valley, verken de serene meren van Banff en Jasper, en ervaar de unieke schoonheid van Vancouver Island. Met je eigen huurauto heb je de vrijheid om de route aan te passen en elke bestemming op jouw manier te ontdekken. Een onvergetelijke reis door enkele van de mooiste natuurgebieden en charmante steden van Canada.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

Vancouver Canada

Vancouver

Dag 1: Vancouver

Aankomst in Vancouver, het kloppende hart van West-Canada. Na je aankomst op Vancouver Airport haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog een eerste verkenningstocht maken door Vancouver, de grootste stad van British Columbia. Verken Robson Street of wandel naar Canada Place en geniet van de haven omgeving.
Manning Park Canada

Manning Park

Dag 2: Penticton

Vandaag begin je je rondreis met een rit naar Penticton. Stop onderweg in Manning Park voor wandelingen langs prachtige uitzichtpunten. Verken de Similkameen Valley, bekend als de 'Organic Capital of Canada', en geniet van verse lokale producten langs de weg. Je eindigt de dag in de Okanagan Valley.
Okanagan Valley Canada

Okanagan Valley

Dag 3: Revelstoke

Je vervolgt je reis door de Okanagan Valley en kunt een wijnproeverij plannen bij Cedar Creek Estate Winery. Bezoek Vernon voor een kijkje bij de historische O’Keefe Ranch en verken de lokale markten. Eindig de dag in Revelstoke.
Canada Rocky Mountains

Rocky Mountains

Dag 4: Revelstoke

Vandaag reis je verder richting de Rocky Mountains. Bezoek het Rogers Pass Visitor Centre en ontdek de Natural Bridge en Emerald Lake in Yoho National Park. Je verblijft twee nachten in Canmore, een perfect uitgangspunt voor het verkennen van de Rockies.
Canada Rocky Mountains

Banff National Park

Dag 5: Banff

Breng de hele dag door in Banff National Park. Verken de iconische meren Lake Louise en Moraine Lake, neem de gondel naar Sulphur Mountain voor een panoramisch uitzicht, en wandel door het charmante stadje Banff.
Canada Rocky Mountains Peyto Lake

Peyto Lake

Dag 6: Banff - Lake Louise

Vandaag rijd je over de Icefields Parkway, een van de mooiste routes in de Rockies. Ontdek Peyto Lake, Mistaya Canyon, de Columbia Icefield en Athabasca Falls. In de avond arriveer je in Jasper.
Canada Rocky Mountains Mount Robson

Mount Robson

Dag 7: Jasper

Begin de dag met een bezoek aan Maligne Canyon en maak een rit met de Jasper Skytram voor een prachtig uitzicht. Tijdens de rit naar Prince George bewonder je Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rockies. Je overnacht in Prince George.
Canada Rocky Mountains

Smithers

Dag 8: Smithers

De rit van Prince George naar Smithers biedt een indrukwekkende blik op de uitgestrektheid van Canada. Geniet van het landschap en stop voor een picknick. Je overnacht in Smithers.
Prince Rupert Canada

Ksan Indian Village

Dag 9: Prince Rupert

Volg Highway 16 naar Prince Rupert en bezoek het Ksan Indian Village in Hazelton, een reconstructie van een traditioneel Indiaas dorp. Bewonder de Seven Sisters Peaks en spot wildlife langs de route. Aankomst in Prince Rupert, waar je kunt kiezen voor een boottocht of visexpeditie.
Inside Passage Canada

Inside Passage

Dag 10: Inside Passage

Vandaag vaar je door de wereldberoemde Inside Passage van Prince Rupert naar Port Hardy. Tijdens deze 15-uur durende boottocht kun je wilde dieren spotten, zoals Amerikaanse zeearenden, dolfijnen en walvissen.
Telegraph Cove Canada

Telegraph Cove

Dag 11: Port Hardy - Campbell River

Reis van Port Hardy naar Campbell River, met een stop in Telegraph Cove voor walvissen en orka’s. Verken Sayward en bezoek de Cable Cookhouse, bekend om zijn enorme Yellow Cedar. In Campbell River kun je een korte tocht maken naar de Elk Falls Suspension Bridge en de Discovery Pier bezoeken.
Canada

Victoria

Dag 12: Vancouver Island

Rijd van Campbell River naar Victoria. Bezoek onderweg Cathedral Cove Park met zijn indrukwekkende Douglas Firs. Verken Victoria, de hoofdstad van British Columbia, en ontdek de historische gebouwen, musea en levendige wijken. Niet te missen zijn de Inner Harbour, het Empress Hotel en Beacon Hill Park.
Vancouver Canada

Grouse Mountain view

Dag 13: Vancouver

Neem de ferry terug naar Vancouver. Verken de stad verder en geniet van activiteiten zoals fietsen, varen of shoppen in Granville Island en Robson Street. Bezoek Stanley Park, de Vancouver Lookout of maak een SkyRide naar de top van Grouse Mountain voor een prachtig uitzicht over de stad.
Canada

Vancouver Island

Dag 14: Vancouver

Gebruik je laatste dag om Vancouver verder te verkennen. Ontdek de verschillende wijken zoals West End en Chinatown, of maak een dagexcursie naar Vancouver Island. Geniet van de bezienswaardigheden en activiteiten die Vancouver te bieden heeft.
humpback whale Canada

Vancouver

Dag 15: Vertrek

Na het laatste ontbijt en het inleveren van je huurauto, bereid je je voor op de terugreis. Geniet nog even van de stad voordat je naar de luchthaven vertrekt. Goede reis terug!

Praktische informatie

Canada is het hele jaar door een populaire bestemming, maar de beste reistijd hangt af van wat je wilt doen. De zomermaanden (juni-augustus) zijn ideaal voor outdoor activiteiten zoals wandelen en kajakken, met milde tot warme temperaturen. De herfst (september-oktober) biedt prachtige herfstkleuren, vooral in de oostelijke provincies. De winter (december-maart) is perfect voor wintersporten, vooral in de Rockies en Quebec. De lente (april-mei) is over het algemeen koel, maar de bloesem en bloeiende natuur zijn de moeite waard.

Toeristen uit de meeste Europese landen hebben geen visum nodig voor een kort verblijf van maximaal zes maanden. Je moet wel een eTA aanvragen voordat je vertrekt. Dit kan online. Je paspoort moet geldig zijn voor de duur van je verblijf. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar standaardvaccinaties zoals DTP en hepatitis A worden aanbevolen.

In Canada betalen ze met de Canadese dollar (CAD). Creditcards zoals Visa en MasterCard worden overal geaccepteerd, ook in kleinere steden en dorpen. Contant geld is minder vaak nodig, maar het is handig om een klein bedrag bij je te hebben voor kleinere uitgaven. Geldautomaten zijn overal beschikbaar, ook in landelijke gebieden.

Canada heeft zes tijdzones. Het tijdsverschil met Nederland varieert dus van 4,5 uur tot 9 uur, afhankelijk van waar je in Canada bent. Canada hanteert zomer- en wintertijd, waarbij de klok in maart een uur vooruit en in november een uur achteruit wordt gezet.

Canada is een multicultureel land met een mix van inheemse, Franse, Britse en immigranten invloeden. Canadezen staan bekend om hun beleefdheid en respect voor anderen. De cultuur verschilt per regio: Quebec is sterk Franstalig en heeft een unieke cultuur die verschilt van de rest van het land. Respecteer lokale gebruiken en wees je bewust van de inheemse culturen en gemeenschappen. Bij een bezoek aan nationale parken en natuurgebieden is respect voor de natuur en het milieu belangrijk.

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Toronto of Vancouver duurt ongeveer 7-9 uur, afhankelijk van de bestemming. Een huurauto is vaak de beste manier om het land te verkennen, vooral buiten de grote steden. Het openbaar vervoer is in steden zoals Toronto, Montreal en Vancouver goed geregeld. 

Canada heeft twee officiële talen: Engels en Frans. Engels wordt door het grootste deel van de bevolking gesproken, terwijl Frans de dominante taal is in Quebec. Het is handig om een paar basiszinnen Frans te leren als je Quebec bezoekt, hoewel je er ook met Engels goed terecht kunt.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Bootexcursie, op zoek naar de Orca's

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!