15-daagse rondreis Japan ‘Van Tokyo naar Kyoto’

Tot € 3.000,- p.p.

Ontdek het fascinerende Japan tijdens deze 15-daagse rondreis, waarin eeuwenoude tradities moeiteloos samensmelten met hypermoderne steden. Van het bruisende Tokyo tot het serene Kyoto, je ervaart de rijke cultuur, adembenemende natuur en unieke culinaire hoogstandjes van dit bijzondere land. Bewonder de iconische Mount Fuji, wandel door historische dorpen als Shirakawago, en dompel je onder in de wereld van geisha’s en samurai. Deze reis biedt een onvergetelijke mix van avontuur, rust en ontdekkingen die je kennis laat maken met het authentieke hart van Japan.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Japan Tokyo

Tokyo

Dag 1: Vlucht naar Tokyo

Je begint je avontuur met een internationale vlucht naar Tokyo, de bruisende hoofdstad van Japan. Laat je verwachtingen oplopen terwijl je je voorbereidt op een reis vol cultuur, natuur en moderniteit. Na aankomst op de luchthaven staat er een shuttle klaar om je naar je accommodatie te brengen. Geniet van je eerste indrukken van deze enorme, dynamische stad.
Japan

Sensoji-tempel

Dag 2-4: Verkenning van Tokyo

In Tokyo stap je een wereld binnen waar het ultramoderne naast het traditionele bestaat. Breng een bezoek aan iconische wijken zoals Harajuku, waar kleurrijke mode en trendy winkels de toon zetten. In Asakusa ontdek je de historische Sensoji-tempel, terwijl de Meiji-schrijn je meeneemt naar een rustiger, spiritueler Japan. De stad biedt eindeloze verkenning mogelijkheden, van de drukke Tsukiji-markt met zijn verse sushi tot de levendige neonverlichte straten van Shinjuku, waar je het bruisende nachtleven kunt ervaren. Optioneel kun je dagtochten maken naar de beroemde tempels van Nikko of naar het Fuji-gebergte.
Japan Mount Fuji

Fuji-gebergte

Dag 5: Mount Fuji en Kawaguchiko

Vandaag reis je naar de regio rond Mount Fuji, een van de beroemdste symbolen van Japan. Je verblijft in Kawaguchiko, gelegen aan een van de Fuji Five Lakes. Vanaf het meer geniet je van een prachtig uitzicht op de iconische berg. Maak een kabelbaanrit naar het Fuji Viewing Platform voor een adembenemend panorama of geniet van een ontspannen wandeling langs het meer. Ontdek de natuur in deze serene omgeving, en vergeet niet om de lokale onsen (hete bronnen) uit te proberen voor ultieme ontspanning.
Matsumoto Japan

Matsumoto-kasteel

Dag 6: Matsumoto

Je reist verder naar Matsumoto, een stad omgeven door de Japanse Alpen. Bezoek hier het indrukwekkende Matsumoto-kasteel, een van de best bewaarde originele kastelen van Japan. Het contrast tussen de zwarte muren van het kasteel en de omliggende natuur maakt het tot een bijzonder fotogenieke plek. Nabijgelegen kun je een bezoek brengen aan de Daio Wasabi Farm, waar je door de wasabi-velden kunt wandelen en de beroemde wasabi kunt proeven in verschillende gerechten.
Japan Rondreis

Takayama

Dag 7-8: Takayama

De reis vervolgt zich naar Takayama, een stad die bekendstaat om zijn goed bewaarde traditionele sfeer. Ontdek de charmante oude stad met zijn houten gebouwen en smalle straatjes. Breng een bezoek aan de ochtendmarkt langs de Miyagawa-rivier, waar je lokale specialiteiten kunt proeven en souvenirs kunt kopen. Bezoek een van de beroemde natuurlijke warmwaterbronnen in de buurt, zoals Hirayu Onsen, of maak een wandeling in de omliggende bergen.
Kenrokuen Japan

Kenrokuen-tuin

Dag 9: Shirakawago en Kanazawa

Vanuit Takayama reis je naar Shirakawago, een UNESCO-werelderfgoed locatie die bekend staat om zijn traditionele gassho-zukuri boerderijen. Deze huizen, met hun unieke rieten daken, zijn ontworpen om zware sneeuwval te weerstaan. Je kunt een paar van deze oude boerderijen bezoeken en meer leren over de levensstijl van de bewoners. Na Shirakawago reis je verder naar Kanazawa, waar de beroemde Kenrokuen-tuin op je wacht, een van de drie mooiste tuinen van Japan. De oude geisha- en samuraiwijken bieden een fascinerend kijkje in het verleden.
Kyoto Japan

Kyoto

Dag 10-14: Kyoto

Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad, verwelkomt je met zijn tempels, paleizen en tuinen. Bezoek het Nijo-kasteel, het Gouden Paviljoen (Kinkakuji) en de rotstuinen van Ryoanji. Wandel door de pittoreske straten van Gion, waar je misschien een glimp opvangt van de beroemde geisha's. Fushimi Inari-taisha, met zijn duizenden vermiljoenrode torii-poorten, is een must-see. De stad staat vol met culturele en historische schatten, elk met een unieke link naar de rijke geschiedenis van Japan. Je hebt deze dagen de tijd om deze stad te ontdekken en te bewonderen.
Japan Rondreis

Bevolking Japan

Dag 15: Vertrek

Je wordt per shuttle naar de luchthaven van Osaka gebracht voor je terugvlucht. Na deze onvergetelijke reis door Japan keer je vol nieuwe ervaringen en indrukken naar huis terug.

Praktische informatie

De beste tijd om Japan te bezoeken is tijdens het voorjaar (maart-mei) of de herfst (september-november). Gedurende deze periodes zijn de temperaturen mild en aangenaam, met weinig kans op regen. In de lente kun je genieten van de prachtige bloei van de sakura (kersenbloesem). De zomer (juni-augustus) kan heet en vochtig zijn, met kans op tyfoons, terwijl de winter (december-februari) koud kan zijn, vooral in het noorden en op bergachtige gebieden, maar ideaal voor het genieten van de winterse charme en het skiën.

Toeristen uit de meeste landen, waaronder Nederland, kunnen Japan zonder visum bezoeken voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar het is aan te raden om je vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus te controleren. Zorg ervoor dat je een geldig paspoort hebt met minimaal 6 maanden resterende geldigheidsduur.

In Japan betaal je met de Japanse yen (JPY). 100 JPY is ongeveer 0,68 euro. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd, maar het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben voor kleinere winkels en eetgelegenheden. Geldautomaten zijn beschikbaar, maar niet alle accepteren buitenlandse kaarten.

Japan ligt 8 uur voor op Nederland, dus er is een tijdsverschil van +8 uur.

Japan staat bekend om zijn diepgewortelde tradities en etiquette. Respect en beleefdheid zijn essentieel; buigen is een gebruikelijke begroeting en persoonlijke ruimte wordt gerespecteerd. Bij het bezoeken van tempels en heiligdommen moet je je schoenen uitdoen, je schouders en knieën bedekken, en je handen en mond reinigen bij de ingang.Het hoofd wordt in Japan als het meest heilige deel van het lichaam beschouwd; het aanraken van iemands hoofd wordt als ongepast gezien. De koninklijke familie wordt diep gerespecteerd en kritiek op hen is strafbaar. In de Japanse cultuur wordt uitstekende service als vanzelfsprekend beschouwd, en het geven van fooien is niet gebruikelijk. Bij het eten zijn er specifieke etiquette, zoals het vermijden van het rechtop steken van eetstokjes in voedsel. Japanse festivals en ceremonies bieden een kans om traditionele cultuur en rituelen te ervaren.

 Een vlucht van Amsterdam naar Japan duurt ongeveer 11 uur zonder tussenstops. In Japan is het openbaar vervoer uitstekend geregeld. De trein, inclusief de beroemde Shinkansen (bullet train), is een snelle en efficiënte manier om je te verplaatsen. Metro- en busnetwerken zijn ook goed ontwikkeld in steden. Taxis zijn duurder, maar handig voor kortere ritten. Huurauto’s zijn beschikbaar, maar rijden in Japan kan uitdagend zijn voor buitenlanders door de complexe verkeersregels en de ligging van de stuurknop aan de rechterkant van de auto.

De officiële taal is Japans. In toeristische gebieden en grote steden spreken veel mensen Engels, vooral in hotels, restaurants en bij toeristische attracties. Het kan nuttig zijn om enkele basiszinnen in het Japans te leren om je communicatie te vergemakkelijken.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Beklim jij Mount Fuji, met een hoogte van 3.776 meter

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!