11-daagse rondreis India: Rajasthan Tour

Tot € 2.000,- p.p.

Ervaar de magie van India met onze Rajasthan Tour, die je meeneemt op een onvergetelijke reis door de Gouden Driehoek en de betoverende regio Rajasthan. Begin je avontuur in Delhi, een bruisende stad die het verleden en het heden prachtig met elkaar verbindt. Vervolgens bezoek je Agra, waar je het wereldberoemde Taj Mahal bewondert, een meesterwerk van Mughal-architectuur. Ontdek Jaipur, de “Roze Stad,” met zijn majestueuze paleizen en forten. Reizend naar Jodhpur, de “Blauwe Stad,” ervaar je de rijke geschiedenis en kleurrijke cultuur van Rajasthan. Eindig je reis in Udaipur, de “Stad van de Meren,” bekend om zijn romantische sfeer en prachtige waterpaleizen. Deze tour biedt een diepgaande kennismaking met India’s rijke erfgoed, van iconische monumenten tot levendige markten en adembenemende landschappen. Indien je meer van India wilt ontdekken, kun je ook tours door andere delen van India toevoegen aan je reis voor een nog completere ervaring.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

India

Oud-Delhi

Dag 1: Aankomst in Delhi

Je avontuur door de Gouden Driehoek van India begint bij je aankomst op de internationale luchthaven van Delhi. Een vertegenwoordiger verwelkomt je en begeleidt je naar je hotel. Delhi biedt een intrigerende mix van oude geschiedenis en moderne ontwikkeling. De stad bestaat uit Oud-Delhi, dat ooit de hoofdstad van het Mughal-rijk was, en Nieuw-Delhi, dat door de Britten werd ontworpen als de koninklijke hoofdstad.
Red Fort Dehli India

Nieuw-Delhi

Dag 2: Delhi

Na een ontspannen ontbijt haalt je gids je op voor een uitgebreide rondleiding door Oud- en Nieuw-Delhi. Je verkent het iconische Rode Fort (alleen langsrijden), Jama Masjid, een van de grootste moskeeën in India, en Chandni Chowk, een levendige marktplaats. Verder bezoek je Raj Ghat, het gedenkteken voor Mahatma Gandhi, en rijd je langs India Gate, een oorlogsmonument, en Rashtrapati Bhavan, het presidentiële paleis. Je eindigt de dag met een bezoek aan Humayun’s Tomb en het imposante Qutub Minar.
Taj Mahal India

Taj Mahal

Dag 3: Delhi - Agra

Na het uitchecken vertrek je naar Agra via de moderne snelweg. Bij aankomst in Agra check je in je hotel en later bezoek je de wereldberoemde Taj Mahal, gebouwd door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaj Mahal. Je verkent ook het Agra Fort, dat begon als een militair fort onder keizer Akbar en later werd uitgebreid door Shah Jahan.
Jaipur India

Fatehpur Sikri

Dag 4: Agra - Jaipur

Na een ontbijt vertrek je naar Jaipur, de “Roze Stad”, met een tussenstop bij Fatehpur Sikri. Dit verlaten stadje, ooit de hoofdstad van keizer Akbar, biedt een fascinerend inzicht in de architecturale wonderen van de Mughal-periode. Bij aankomst in Jaipur check je in je hotel. Jaipur staat bekend om zijn unieke architectuur en levendige markten.
Amber Fort India Jaipur

Amber Fort

Dag 5: Jaipur

Vandaag ontdek je Jaipur en Amber. Je bezoekt het Amber Fort, gelegen op een heuvel en ooit de hoofdstad van Jaipur. Vervolgens verken je het Hawa Mahal (Palace of Winds), een opvallend paleis met rozenkleurige gevels en decoratieve ramen. Je bezoekt ook het City Palace, dat nog steeds wordt bewoond door de voormalige royalty, en Jantar Mantar, een observatorium met indrukwekkende astronomische instrumenten.
Jodhpur India

Jodhpur

Dag 6: Jaipur - Jodhpur

Na het ontbijt vertrek je naar Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Bij aankomst in Jodhpur check je in je hotel. Je kunt de stad verkennen en genieten van de levendige sfeer, met zijn blauwe huizen en historische bezienswaardigheden.
Jodhpur India

Mehrangarh Fort

Dag 7: Jodhpur

Vandaag maak je een uitgebreide verkenningstocht door Jodhpur. Je bezoekt het Mehrangarh Fort, dat majestueus boven de stad uittorent en een panoramisch uitzicht biedt. Binnen het fort ontdek je verschillende binnenplaatsen en paleizen. Vervolgens bezoek je Jaswant Thada, een witmarmeren gedenkteken voor Maharaja Jaswant Singh II. Daarna kun je door de kleurrijke Sardar-markt en de klokkentoren wandelen en genieten van de lokale keuken en antiekwinkels.
Ranakpur India

Ranakpur-tempel

Dag 8: Jodhpur - Udaipur

Na een ontbijt vertrek je naar Udaipur, met een tussenstop bij de Ranakpur-tempel, beroemd om zijn indrukwekkende Jain-architectuur. Bij aankomst in Udaipur check je in je hotel. Udaipur, de “Stad van de Meren”, staat bekend om zijn romantische ambiance en schilderachtige schoonheid.
Udaipur India

Udaipur

Dag 9: Udaipur

Vandaag verken je Udaipur, te beginnen met een bezoek aan Jagdish Temple, een opvallend voorbeeld van Indo-Aryaanse architectuur. Vervolgens ontdek je het City Palace, een uitgestrekt complex met een rijke verzameling kunst en historische artefacten. Je bezoekt ook Saheliyon Ki Bari, een prachtige tuin met fonteinen en lotusvijvers. In de avond maak je een schilderachtige boottocht op Lake Pichola, langs de eilandpaleizen Jag Niwas en Jag Mandir, met een adembenemend uitzicht op de stad en het water.
India Golden Temple

Delhi

Dag 10: Udaipur - Delhi

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor je vlucht naar Delhi. Bij aankomst in Delhi word je weer ontvangen door een vertegenwoordiger, die je naar je hotel brengt. Je hebt de rest van de dag vrij om Delhi op je gemak te verkennen of te ontspannen.
India

Bevolking India

Dag 11: Vertrek

Vandaag wordt je op tijd naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar je volgende bestemming of naar huis.

Praktische informatie

De beste periode om India te bezoeken is van oktober tot maart. Deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en vermijd je de extreme hitte en het moessonseizoen. In het noorden van India is het in de winter vaak heel koud en in de zomer erg heet. In het zuiden is het een tropisch klimaat. Het is dan het hele jaar door warm tot heet. Van juni tot september is het moesson. Vooral in het zuidwesten en noordoosten zorgt de moesson voor zware regenval.

Je hebt een visum nodig om India binnen te komen. Dit kan je krijgen via een e-Visum dat online kan worden aangevraagd. Doe dit ruim van tevoren. Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst in India. De aanbevolen vaccinaties voor India zijn hepatitis A en B, tyfus en DTP. Afhankelijk van de reisroute kun je vaccinaties als Japanse encefalitis, hondsdolheid en gele koorts nodig hebben. Ook malariaprofylaxe kan nuttig zijn, vooral als je naar een risicogebied reist.

In India betalen ze met de Indiase Roepie (INR). 1 euro staat ongeveer gelijk aan 85-90 INR. Contant geld is het meest gebruikelijk, vooral in kleinere dorpen en afgelegen gebieden. In grote steden en toeristische gebieden worden creditcards steeds vaker geaccepteerd. Geldautomaten zijn wijdverspreid, maar het is verstandig altijd wat contant geld bij je te hebben, vooral voor kleinere uitgaven en in gebieden waar digitale betalingen minder gangbaar zijn.

India heeft geen zomer- of wintertijd. Het is daar in onze zomertijd 3,5 uur later en in de wintertijd 4,5 uur.

India is een land met een rijke en diverse cultuur waar tradities en respect voor ouderen diep geworteld zijn. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat je een tempel of iemands huis betreedt. Gepaste kleding is belangrijk, vooral bij religieuze plaatsen, waar het bedekken van knieën en schouders wordt verwacht. India is een smeltkroes van religies, waaronder hindoeïsme, islam, christendom, sikhisme en boeddhisme, wat zorgt voor een unieke culturele mix. Bekende gerechten in India zijn curry’s, biryani (gekruide rijstschotel) en samosa’s (gevulde deeghapjes). Zorg dat je alleen eet van schone, betrouwbare plekken om voedselvergiftiging te vermijden.

Een directe vlucht van Amsterdam naar India is gemiddeld 8 uur. Binnenlandse vluchten zijn een snelle manier om lange afstanden te overbruggen. Het Indiase spoorwegsysteem is een van de grootste ter wereld. Het is een betaalbare manier om het land te verkennen. Ook de bussen in India hebben een goed netwerk. Autoriksja’s en taxi’s zijn handig voor korte afstanden in steden. Onderhandelen over de prijs is vooraf vaan niet nodig, tenzij de taxi geen meter heeft. De grote steden zoals Delhi en Mumbai hebben een groot en modern metronetwerk.

De officiële talen in India zijn Hindi en Engels. Verder heeft India meer dan 22 erkende talen, de taal verschilt per regio.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Jaipur de "roze stad" staat bol van de hoogtepunten!

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!