22-daagse rondreis Ecuador

Tot € 4.000,- p.p.

Ecuador is een land van grote contrasten, waar je kunt genieten van indrukwekkende vulkanen, weelderige regenwouden, koloniale steden en prachtige kustlijnen. Tijdens deze reis ontdek je de kleurrijke markten van Otavalo, wandel je door het nevelwoud van Mindo, en verken je de Amazone met zijn unieke flora en fauna. Je bezoekt de iconische Cotopaxi-vulkaan en het Quilotoa-kratermeer, en je leert over de inheemse cultuur in Guamote. Aan de kust kun je genieten van de stranden van Puerto López en het wilde leven van Isla de la Plata. Een veelzijdig avontuur in een klein maar divers land!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Quito historical center Ecuador

Quito

Dag 1: Aankomst in Quito

Na je aankomst in Quito word je verwelkomd door een Spaanstalige chauffeur en reis je naar Otavalo, een stad in de Imbabura-provincie. Hier dragen veel bewoners nog traditionele kleding, vooral de vrouwen met hun opvallende jurken en gouden sieraden. Vanwege de hoogte (2.500 meter) wordt aangeraden rustig aan te doen en aan het klimaat te wennen.
Otavalo Market Ecuador

Otavalo

Dag 2: Verkenning van Otavalo

Vandaag kun je op eigen gelegenheid de beroemde markt van Otavalo verkennen, waar je handgemaakte producten en souvenirs vindt. Woensdag en zaterdag zijn de drukste marktdagen. Je kunt ook een uitstap maken naar nabijgelegen dorpen zoals Peguche, Cotacachi of het Cuicocha Kratermeer.
Andes Ecuador

de Chocoan-laaglanden

Dag 3: Otavalo – Mindo

Na wat vrije tijd in Otavalo reis je naar Mindo, een dorp in een nevelwoud met een ander klimaat door de samenkomst van de Chocoan-laaglanden en de tropische Andes. Mindo is een paradijs voor vogelliefhebbers en biedt veel mogelijkheden voor wandelingen en avontuurlijke activiteiten.
Mariposario Ecuador

Mindo

Dag 4: Mindo

Vandaag kun je kiezen uit verschillende activiteiten in Mindo. Bezoek het Mariposario (vlindertuin), maak een chocolade-tour of kies voor meer avontuur met zip-lining, tubing op de rivier, of wandelen naar watervallen.
Quito Ecuador

de Mitad del Mundo

Dag 5: Mindo - Quito

Je vertrekt naar Quito, met een stop bij de Mitad del Mundo. Hier kun je het evenaar monument en een museum bezoeken, waar interessante experimenten laten zien hoe de twee hemisferen van elkaar verschillen.
Pichincha Ecuador

de Pichincha vulkaan

Dag 6: Quito - Cuyabeno

Je hebt vandaag de tijd om Quito te verkennen, een stad met een historisch centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bezoek de oude stad, stadsparken of neem de kabelbaan naar de Pichincha vulkaan. 's Avonds reis je per nachtbus naar het Cuyabeno-reservaat.
Cuyabeno Ecuador

Cuyabeno-reservaat

Dag 7: Cuyabeno-reservaat

Je avontuur in de Amazone begint met een ontbijt en een kanotocht door het reservaat, waarbij je de eerste dieren van dichtbij kunt zien, zoals apen en vogels. Na aankomst bij de lodge krijg je een briefing over de komende activiteiten en het gebied.
Ecuador

Cuyabeno Amazone

Dag 8: Cuyabeno

De dag begint vroeg, omdat de ochtenduren ideaal zijn om het regenwoud tot leven te zien komen. Samen met een ervaren natuurgids trek je het regenwoud in om de fascinerende flora en fauna te ontdekken. Tijdens de wandeling maak je kans om amfibieën, vlinders, vogels en apen te spotten. Later op de dag ga je per kano op zoek naar apen en mogelijk zelfs roze zoetwaterdolfijnen. In de avond maak je een spannende nachtwandeling, waarbij je op zoek gaat naar insecten, spinnen en kleurrijke kikkers.
Siona Cultuur Ecuador

Seoqueya-gemeenschap

Dag 9: Cuyabeno

In de ochtend verken je opnieuw per kano het regenwoud, waarbij je apen en vogels observeert. Vervolgens bezoek je de Seoqueya-gemeenschap van de Siona-bevolking, waar je meer leert over hun tradities en levensstijl. In de middag ga je naar Laguna Grande, waar je kunt zwemmen in het meer en genieten van een prachtige zonsondergang. Na zonsondergang ga je op zoek naar kaaimannen en vleermuizen tijdens een avontuurlijke nachtelijke tocht.

Quito markt

Dag 10: Cuyabeno - Quito

Op je laatste ochtend in de Amazone geniet je van een vroege excursie om nog meer dieren te spotten. Na het ontbijt stap je in de kano voor de terugreis door het regenwoud, voordat je per bus terug naar Quito reist.
Cotopaxi Lama Ecuador

Cotopaxi

Dag 11: Cotopaxi Nationaal Park

Vandaag verlaat je Quito vroeg en reis je naar de iconische Cotopaxi-vulkaan. Deze imposante actieve vulkaan torent 5897 meter hoog uit. Eenmaal in het nationaal park maak je een stevige wandeling naar de berghut op 4800 meter hoogte, waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht en de vulkanische omgeving.

Quilotoa-meer

Dag 12: Quilotoa Kratermeer - Baños

Je reist naar het indrukwekkende Quilotoa-meer, een felgroen kratermeer op 3800 meter hoogte. Je kunt afdalen naar het meer voor een wandeling of een kajaktocht. Na het genieten van het spectaculaire uitzicht vervolg je je reis naar Baños, een stadje bekend om zijn avontuurlijke activiteiten en thermale baden.
Ecuador

Baños

Dag 13: Baños

Vandaag kun je Baños verkennen en kiezen uit tal van avontuurlijke activiteiten zoals raften, zip-lining of canyoning. Voor een rustiger dag kun je de watervalroute volgen per fiets, een bezoek brengen aan de thermale baden, of genieten van het uitzicht op de 'Schommel naar het einde van de wereld.'
Chimborazo Vulkaan Ecuador

Chimborazo-vulkaan

Dag 14: Baños - Guamote

Je reist verder naar Guamote, een authentiek inheems dorp waar de tijd lijkt stil te staan. Onderweg maak je een stop om de majestueuze Chimborazo-vulkaan te bewonderen, de hoogste berg van Ecuador. Aangekomen in Guamote, maak je kennis met de lokale cultuur en gemeenschapsprojecten die hier centraal staan.
Guamote Ecuador

Guamote

Dag 15: Guamote

Vandaag ontdek je Guamote en de omliggende gemeenschappen. Je bezoekt een kleuterschool, een educatief centrum, en maakt een rit door de bergen, waar je meer leert over de lokale cultuur. Je ontmoet een traditionele wever en bezoekt een authentieke woning om een indruk te krijgen van het dagelijks leven in de bergen. Op donderdag kun je ook de levendige dierenmarkt van Guamote meemaken, waar mensen hun vee verhandelen. Tot slot bezoek je de gewone markt met lokale producten zoals etenswaren en kleding.
Cuenca Ecuador

Ingapirca

Dag 16: Guamote - Cuenca

Vandaag reis je naar het zuiden richting het Andesgebergte en stop je bij Ingapirca, de belangrijkste en best bewaarde Inca-ruïnes van Ecuador. Hier ontdek je de rijke geschiedenis van de Cañari- en Inca-culturen. Na de rondleiding ga je verder naar Cuenca, waar je de nacht zal doorbrengen.
Cuenca Ecuador

Cuenca

Dag 17: Cuenca

Vandaag heb je vrije tijd om Cuenca te verkennen. Deze charmante stad, bekend om zijn koloniale architectuur, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verken de historische kerken, musea en markten, en bezoek de Panama-hoedenfabriek om het productieproces van de iconische hoed te zien. Je verblijft een tweede nacht in Cuenca.
Guayaquil Ecuador

Guayaquil

Dag 18: Cuenca - Guayaquil

Na het ontbijt vertrek je naar Nationaal Park El Cajas voor een wandeling door de paramo, een uniek hooggebergte ecosysteem met meer dan 200 meren. Geniet van het spectaculaire uitzicht en de kans om zeldzame dieren te spotten. Vervolgens reis je verder naar Guayaquil, de grootste stad van Ecuador, waar je overnacht.
Guayaquil Ecuador

Guayaquil

Dag 19: Guayaquil - Puerto López

In de ochtend heb je tijd om Guayaquil te verkennen, met een wandeling door de koloniale wijk Las Peñas of langs de Malecon 2000 boulevard. Na de lunch reis je naar Puerto López, een vissersdorpje aan de kust, waar je de nacht door zal brengen.
Galapagos Eilanden Ecuador

Isla de la Plata

Dag 20: Isla de la Plata

Vandaag maak je een excursie naar Isla de la Plata, ook wel ‘Galapagos voor de armen’ genoemd. Je kunt hier blauwvoetgenten, maskergenten en fregatvogels spotten. Tijdens het walvisseizoen (juni tot september) kun je mogelijk bultrugwalvissen zien. Na een wandeling op het eiland kun je snorkelen en de onderwaterwereld verkennen. Je verblijft opnieuw in Puerto López.
Puerto López Ecuador

Puerto López strand

Dag 21: Puerto López

Je hebt een vrije dag om te genieten van de stranden van Puerto López of een bezoek te brengen aan de ongerepte stranden van Los Frailes in Nationaal Park Machalilla. Je kunt fietsen huren, openbaar vervoer gebruiken of surflessen nemen. Je verblijft een derde nacht in Puerto López.
Guayaquil Ecuador

Guayaquil

Dag 22: Vertrek

Vandaag eindigt je reis. Afhankelijk van je vlucht vertrekt tijd, heb je misschien nog wat vrije tijd in Puerto López voordat je naar de luchthaven in Guayaquil wordt gebracht voor je internationale vlucht terug naar huis.

Praktische informatie

Ecuador heeft een heel divers klimaat door de hoogteverschillen. Langs de kust is het warm en vochtig, terwijl de Andes een gematigd tot koel klimaat heeft. Het Amazonegebied is tropisch en regenachtig. De beste tijd voor de Andes en de Amazone is van juni tot september. Het is dan het doorgseizoen. Voor de kust en de Galápagos-eilanden zijn december tot mei de beste maanden met de warme temperaturen en kalmeren zeeën.

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen hebben veel toeristen geen visum nodig om Ecuador binnen te komen. Je paspoort moet bij aankomst minimaal zes maanden geldig zijn. Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Ecuador, maar vaccinaties tegen gele koorts, hepatitis A en tyfus worden aanbevolen, vooral als je de jungle bezoekt. Malariaprofylaxe kan handig zijn in het Amazonegebied.

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen hebben veel toeristen geen visum nodig om Ecuador binnen te komen. Je paspoort moet bij aankomst minimaal zes maanden geldig zijn. Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Ecuador, maar vaccinaties tegen gele koorts, hepatitis A en tyfus worden aanbevolen, vooral als je de jungle bezoekt. Malariaprofylaxe kan handig zijn in het Amazonegebied.

Ecuador kent geen zomer- of wintertijd. Dit betekent dat het in de winter van Nederland 6 uur vroeger is in Ecuador en in de zomer 7 uur vroeger. 

Ecuador heeft een rijke cultuur die voortkomt uit een mix van inheemse tradities en Spaanse invloeden. Hier een paar dingen waar je op kan letten om respect te tonen naar de cultuur; 

  • Accepteer voedsel dat je wordt aangeboden, vooral in familieomgevingen. Probeer lokale gerechten en toon waardering voor de gastvrijheid.
  • Op markten is het gebruikelijk om te onderhandelen over prijzen, maar doe dit op een vriendelijke en respectvolle manier.
  • Wees niet opdringerig en respecteer de persoonlijke ruimte van anderen.
  • Vraag altijd toestemming voordat je foto’s maakt, vooral van mensen in traditionele klederdracht of tijdens ceremonies.

Er zijn directe vluchten van Amsterdam naar Quito of Guayaquil, met een gemiddelde vliegtijd van ongeveer 12 uur. Binnen Ecuador kun je gebruikmaken van binnenlandse vluchten, bussen of taxi’s. De bus is een betaalbare en populaire manier om door het land te reizen. Voor het verkennen van afgelegen gebieden kan een 4×4-huurauto handig zijn. Taxi’s zijn goedkoop en gebruikelijk in steden, maar het is verstandig om vooraf een prijs af te spreken of de meter te laten aanzetten.

De officiële taal van Ecuador is Spaans. In de Andes en het Amazonegebied worden ook inheemse talen zoals Quechua en Shuar gesproken. Engels wordt gesproken in toeristische gebieden, maar het is handig om enkele basiszinnen in het Spaans te leren.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Neem de tijd voor het historische stadscentrum van Quito

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!