18-daagse rondreis Chili en Paaseiland

Tot € 7.500,- p.p.

Verken de veelzijdigheid van Chili en het mysterie van Paaseiland tijdens deze onvergetelijke reis. Ontdek de bruisende energie van Santiago, de surrealistische landschappen van Atacama en de indrukwekkende natuur van Patagonië. Ervaar de fascinerende geschiedenis en cultuur van Paaseiland, met zijn iconische Moai-standbeelden en unieke vulkanische pracht. Een reis die je meeneemt van dynamische steden naar ongerepte natuur en de geheimen van een afgelegen eiland.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Santiago skyline Chili

Santiago

Dag 1: Santiago

Na aankomst in Santiago de Chile word je naar je hotel gebracht, een sfeervolle B&B in koloniale stijl. De middag staat in het teken van een citytour, waarbij je de rijke geschiedenis en moderne uitstraling van de stad ontdekt. Je verkent onder andere het regeringspaleis, Plaza de Armas en de exclusieve wijken Vitacura en Las Condes.
San Pedro de Atacama Chili

San Pedro de Atacama

Dag 2: Santiago - San Pedro de Atacama

Op het afgesproken tijdstip word je van je hotel naar de luchthaven gebracht, met een Engelssprekende gids om je te assisteren. Je vliegt naar, waar je Calama wordt opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel in San Pedro de Atacama brengt. Dit kleine dorpje, gelegen in een oase in het altiplano, staat bekend om zijn indrukwekkende landschappen, archeologische waarde en de altijd heldere blauwe lucht.
Geysers del tatio Chili

Valle de la Luna

Dag 3 en 4: San Pedro de Atacama

Tijdens je twee vrije dagen in San Pedro de Atacama kun je het surrealistische Valle de la Luna verkennen, met zijn maanachtige landschap en rotsformaties. Een bezoek aan de lagunes van Altiplano biedt adembenemende uitzichten en een kans om de turquoise meren te bewonderen. Overweeg ook een vroege trip naar de Geysers del Tatio voor een spectaculair gezicht op de opkomende zon en de geisers. Verken het charmante dorp San Pedro met zijn gezellige eetgelegenheden en lokale markten.
Punta Arenas Chili

Punta Arenas

Dag 5: San Pedro de Atacama - Punta Arenas

Vandaag vertrek je uit San Pedro de Atacama. Je wordt op tijd bij je hotel opgehaald en naar de luchthaven van Calama gebracht voor je vlucht naar Punta Arenas. Bij aankomst in Punta Arenas word je verwelkomd door een chauffeur die je naar je hotel brengt. Deze stad, gelegen aan de Straat van Magellaan, is het hart van Chileens Patagonië en de toegangspoort tot het verre zuiden.
Penguins Isla Magdalena Chili

Parque Nacional Isla Magdalena

Dag 6: Parque Nacional Isla Magdalena - Punta Arenas

Vandaag ontdek je Parque Nacional Isla Magdalena, een indrukwekkend natuurgebied in het zuiden van Chili. Na de presentatie op de Très Puentes-terminal stap je aan boord van de veerboot voor een twee uur durende overtocht door de Straat van Magellan. Bij aankomst op Isla Magdalena, beroemd om zijn grote kolonies Magelhaense pinguïns, heb je de tijd om het eiland te verkennen en de pinguïns in hun natuurlijke habitat te observeren. Na je verkenning keer je terug naar de veerboot voor de terugreis naar Très Puentes. De hele excursie duurt ongeveer vijf uur.
Torres del Paine Chili

Torres del Paine

Dag 7: Torres del Paine

Je haalt je huurauto op in Punta Arenas en rijdt naar het Torres del Paine National Park, beroemd om zijn indrukwekkende gletsjers, turquoise meren en diverse fauna. Verken de adembenemende natuur en wandel door dit UNESCO-biosfeerreservaat. Je verblijft in Hostería Pehoé, prachtig gelegen aan Lake Pehoé met uitzicht op de Cordillera Paine. Geniet van comfort en een maaltijd in het restaurant terwijl je omgeven bent door de serene schoonheid van Patagonië.

de Grey-gletsjer

Dag 8 en 9: Torres del Paine

Tijdens je twee vrije dagen in Torres del Paine kun je het park op je eigen tempo verkennen. Wandel langs de turquoise meren en indrukwekkende gletsjers of kies een van de vele wandelpaden die door het park slingeren. Ontdek de iconische Torres, Cuernos en de Grey-gletsjer. Geniet van het adembenemende uitzicht en de serene omgeving vanuit je accommodatie. Deze dagen bieden volop gelegenheid om te ontspannen en de prachtige natuur van het park te ervaren.
Santiago Chili

Santiago

Dag 10: Puerto Natales - Santiago

Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Puerto Natales gebracht voor je vlucht naar Santiago de Chile. Bij aankomst op de luchthaven van Santiago word je verwelkomd en naar je hotel in de stad gebracht. Je hebt de rest van de dag de vrije beschikking om te ontspannen of Santiago verder te verkennen.
Paaseiland Chili

Isla de Pascua

Dag 11: Isla de Pascua - Paaseiland

Bij aankomst op Paaseiland, een van de meest afgelegen en fascinerende plekken ter wereld, word je op de luchthaven verwelkomd en naar je hotel gebracht. Paaseiland staat bekend om zijn indrukwekkende Moai-standbeelden en zijn unieke vulkanische landschap. Je verblijft in de Paaseiland Eco Lodge, een ecologisch verantwoord hotel dat duurzaamheid en de schoonheid van het eiland hoog in het vaandel heeft staan. Het hotel biedt een comfortabel verblijf om de bijzondere archeologische sites van het eiland te verkennen.
Paaseiland Chili

Paaseiland

Dag 12: Paaseiland Tour

Paaseiland Je begint de dag met een rit naar de zuidkust om Ahus Vaihu en Akahanga te verkennen, en het mogelijke graf van koning Hotu Matua te bezoeken. Daarna zie je bij Rano Raraku bijna 900 Moai-standbeelden in hun natuurlijke steengroeve. De tour gaat verder naar Ahu Tongariki, waar 15 gerestaureerde Moai staan, en naar Ahu Te Pito Kura en de "Navel of the World" op de oostkust. Je sluit af met een bezoek aan het strand van Anakena, waar je de gerestaureerde Ahus Nau Nau en Ature Huke kunt bewonderen en genieten van de Stille Oceaan.
Chili

Ahu Akivi

Dag 13: Isla de Pascua - Ahu Akivi

De dag start met een rit naar Ahu Akivi, waar je de 7 Moai-standbeelden bewondert die volgens de legende de ontdekkingsreizigers van koning Hotu Matua voorstellen. Vervolgens bezoek je de ongerestaureerde Ahu Hanga Poukura en de Puna Pau-groeve, bekend om de rode Pukaos. Daarna verken je de ceremoniële site Tahai, met 3 Ahus, gerestaureerde beelden, overblijfselen van boothuizen en een boothelling. Hier zie je ook het enige Moai-beeld met ogen.
Chili

Rano Kau vulkaan

Dag 14: Isla de Pascua - Orongo

Je begint de dag met een rit naar de uitgedoofde vulkaan Rano Kau, waar je onderweg geniet van een panoramisch uitzicht over het eiland en de geologische kenmerken. Bij de kratermeer heb je de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Vervolgens bezoek je het ceremoniële dorp Orongo, beroemd om de vogelwedstrijd en de indrukwekkende rotstekeningen die aan deze cultuur zijn verbonden. Hier kun je ook genieten van het uitzicht op de eilandjes Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao. De rit gaat verder naar Ahu Vinapu, een niet-gerestaureerd platform dat mogelijk de invloed van pre-Inca architectuur op Paaseiland weerspiegelt. De dag eindigt met een bezoek aan de Ana Kai Tangata-grot, waar je oude schilderingen kunt bewonderen.
Valparaíso Chili

Valparaíso

Dag 15: Paaseiland - Valparaíso

Je wordt vandaag opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld van Paaseiland gebracht. Na je vlucht naar Santiago, zorgt een chauffeur voor de transfer naar je hotel. In Valparaíso, een levendige havenstad met kleurrijke huizen en kronkelige straatjes, verblijf je in het Verso Hotel op Cerro Florida. Het moderne hotel, nabij La Sebastiana van Pablo Neruda, biedt een panoramisch terras met uitzicht over de baai en serveert gastronomische gerechten op basis van lokale ingrediënten.
Valparaíso Chili

Valparaíso architectuur

Dag 16 en 17: Valparaíso

In Valparaíso heb je twee vrije dagen om de stad op eigen tempo te verkennen. Deze kleurrijke havenstad, beroemd om zijn heuvelachtige straten en levendige architectuur, biedt volop mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Wandel door de smalle straatjes, ontdek de charmante huizen en geniet van het uitzicht vanaf de uitkijkpunten. Bezoek lokale markten, cafés en musea, of verken de kunstscene van de stad. Valparaíso is ook bekend om zijn historische trolleybussen en unieke straatkunst. Neem de tijd om de stad in je eigen tempo te ontdekken en te genieten van alles wat deze unieke bestemming te bieden heeft als afsluiting van je reis.
Santiago de Chile Chili

Santiago de Chile

Dag 18: Vertrek

Vandaag word je weer naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht, waaruit je terug vliegt naar huis na deze onvergetelijke reis.

Praktische informatie

Het klimaat van Chili is gevarieerd, variërend van woestijn in het noorden tot koele klimaten in het zuiden. De beste tijd om Chili te bezoeken is afhankelijk van de tijd van je bestemming. Van april tot oktober zijn de beste maanden voor het noorden, zoals de Atacama-woestijn, vanwege de milde temperaturen en lage luchtvochtigheid. Van september tot maart is het meest aangenaam voor de centrale regio, waaronder Santiago en Valparaíso. Het beste tijdstip om naar het zuiden te reizen is van november tot april, om de prachtige meren en fjorden te bezoeken. Houd er rekening mee dat Chili veel verschillende seizoenen heeft, met warme zomers en koele winters, vooral in de bergen.

Toeristen uit de meeste landen kunnen naar Chili zonder visum voor een periode van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst. Hoewel er geen verplichte vaccinaties zijn, worden vaccinaties tegen hepatitis A en B, en DTP aanbevolen. Als je van plan bent om naar het tropische eiland Paaseiland te reizen, is het verstandig om malariaprofylaxe te overwegen, hoewel het risico laag is.

In Chili betaal je met de Chileense peso (CLP). 1 euro is ongeveer 850 CLP. Contant geld is handig voor kleinere aankopen en in landelijke gebieden. In grote steden en toeristische gebieden worden creditcards breed geaccepteerd. Geldautomaten zijn beschikbaar in alle steden en luchthavens, maar het is altijd goed om wat contant geld bij je te hebben, vooral voor kleinere winkels en markten.

Tijdens de zomermaanden is het in Nederland 5 uur vroeger. In de winter is het in Nederland 6 uur vroeger.

De Chilenen zijn trots op hun folklore en tradities, zoals de nationale dans, de cueca. Het is gebruikelijk om bij het betreden van een huis of restaurant de handen te schudden en beleefd te zijn. In restaurants wordt een fooi van ongeveer 10% verwacht. Voordat je foto’s maakt van mensen, vraag altijd om toestemming. Chili is bekend om zijn diverse keuken, met gerechten zoals empanada’s (gevulde deegpasteitjes), asado (barbecue) en merken wijn.

Een directe vlucht van Amsterdam naar Santiago duurt ongeveer 14 uur. Binnen Chili kun je gebruikmaken van binnenlandse vluchten voor lange afstanden. Het openbaar vervoer is in steden zoals Santiago efficiënt. Het metrosysteem en de bussen zijn goed te doen. Het huren van een auto is een goede optie voor het verkennen van afgelegen gebieden en langere afstanden. Het is dan handig om een 4×4-voertuig te huren.

De officiële taal van Chili is Spaans. De meerderheid van de bevolking spreekt Spaans, dus het kan nuttig zijn om enkele basiszinnen in het Spaans te leren. In toeristische gebieden en grotere steden spreken sommige mensen ook Engels, maar dit is minder gebruikelijk buiten deze gebieden.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Torres del Paine wordt aangemerkt als de mooiste plek van Chili

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!