18-daagse rondreis Saoedi Arabië

Tot € 5.500,- p.p.

Saoedi-Arabië biedt een fascinerende mix van oude geschiedenis en indrukwekkende natuur. Van de levendige havenstad Jeddah en de moderne energie van Riyadh tot de eeuwenoude ruïnes van Al Ula en de betoverende woestijnlandschappen, dit koninkrijk onthult zijn rijke erfgoed en culturele schatten. Ontdek de historische Al Diriyah, ervaar de grandeur van Madain Saleh, en bewonder het iconische ‘The Edge of the World’, terwijl je de verborgen wonderen en traditionele pracht van Saoedi-Arabië verkent.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Saoedi Arabië Jeddah

Jeddah

Dag 1: Aankomst Jeddah

Je komt aan op de luchthaven van Jeddah, waar je wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je vluchttijd heb je de rest van de dag tijd om hier te ontspannen.
Saoedi Arabië Hail

Al-Balad

Dag 2: Jeddah verkennen

Een dag in Jeddah biedt de kans om de historische en commerciële kern van Saoedi-Arabië te ontdekken. De stad, genoemd naar de legende dat Eva hier begraven ligt, heeft een rijke pelgrims traditie en het UNESCO-werelderfgoed Al-Balad. In deze wijk vind je Ottomaanse huizen, waaronder het gerestaureerde Nasif-huis uit de 19e eeuw, dat traditionele en moderne architectuur combineert.
Saoedi Arabië Jeddah

Rode Zee

Dag 3: Jeddah en snorkelexcursie

Vandaag staat in het teken van de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee. Je gaat naar het strand en maakt een ontspannen boottocht, waarbij je volop kunt genieten van de kristalheldere zee. Tijdens het snorkelen ontdek je de schitterende koraalriffen en het kleurrijke zeeleven, een onvergetelijke ervaring in een onverwacht snorkelparadijs.
Taif Saoedi Arabië rondreis

Taif

Dag 4: Jeddah - Taif

In de ochtend haal je op eigen gelegenheid je huurauto op bij de luchthaven en rijd je naar Taif, ten zuiden van Jeddah. De route is prachtig, en al snel verandert het landschap. Taif ligt op 1600 meter hoogte en biedt een aangenaam, koeler klimaat. Eenmaal aangekomen bezoek je het indrukwekkende Shubra-paleis, een voormalig koninklijk verblijf met schitterend Carrara-marmer. Ook verken je de oude souq, ooit een van de grootste markten in de islamitische wereld, waar je kunt genieten van de tradities zoals poëzie concerten en kunstnijverheid. Aan het eind van de dag keer je terug naar Jeddah.
Yanbu Saoedi Arabië rondreis

Yanbu

Dag 5: Jeddah - Yanbu

Na het ontbijt rijd je naar Yanbu, een rit van ongeveer drie uur. Dit levendige havenstadje staat bekend om zijn mooie stranden en resorts. De rest van de dag heb je vrij om te verkennen. Je kunt het huis van T.E. Lawrence bezoeken, waar hij in 1915 en 1916 verbleef tijdens de Arabische Opstand. Tegenwoordig is het een museum dat zijn verhaal vertelt. Sluit de dag af met een bezoek aan de Souq Al-Lail, de oudste nachtmarkt van Yanbu, die tot middernacht open blijft en een levendige sfeer biedt.
Medina Saoedi Arabië rondreis

Medina

Dag 6 Yanbu - Medina

Na het ontbijt rijd je naar Medina, een rit van ongeveer 2,5 uur. Vandaag verken je op eigen gelegenheid deze heilige stad. Begin met een bezoek aan het Medina-museum, waar je de oude spoorlijn kunt zien die pelgrims vanuit Damascus naar Medina bracht. Daarna bezoek je de berg Uhud, de grootste berg in de regio en een belangrijke plek vanwege de beroemde slag tussen moslim- en Mekkaanse troepen in 625 CE. Sluit de dag af op Qiba Street, waar je langs de Grote Moskee en de Qiba-moskee wandelt, beide belangrijk in de islamitische geschiedenis. Proef onderweg traditionele snacks, zoals "Kabli", een gerecht van rijst en lam.
Hegra Saoedi Arabië

Al Ula

Dag 7 Medina - Al Ula

Vandaag maak je een prachtige tocht door adembenemende landschappen op weg naar de Al Ula-woestijn. Al Ula, gelegen op de oude wierookroute, ligt ongeveer 300 km ten noorden van Medina. Eenmaal aangekomen kun je de indrukwekkende bezienswaardigheden in dit uitgestrekte, droge gebied verkennen, dat zich uitstrekt over meer dan 13.000 vierkante kilometer.
Saoedi Arabië Al Ula

Elephant Rock

Dag 8: Madain Saleh

Vandaag verken je de gids Madain Saleh, een van Saoedi-Arabië's meest iconische historische sites. Deze oude stad, ook bekend als de steden van Saleh, herbergt 111 monumentale graven, variërend van 2,7 tot 21,5 meter hoog, gebouwd door de Nabateeërs. Je ontdekt ook de Hejaz-spoorlijn, aangelegd door de Ottomanen in de 19e eeuw, en bewondert Elephant Rock, een indrukwekkende natuurlijke rotsformatie die miljoenen jaren van erosie heeft doorstaan.
Saoedi Arabië Hail

Jabal Ikmah

Dag 9: Dedan - de Ikma-berg

Je bezoekt vandaag de Ikma-berg (Jabal Ikmah) in de buurt van de oude stad Dadan, de hoofdstad van de Dadanitische en Lihyanitische koninkrijken. Terwijl Madain Saleh steeds bekender wordt, verdient Dadan ook erkenning door zijn omvangrijke overblijfselen en oudere geschiedenis. De oude koninkrijken ontwikkelden een eigen cultuur met een unieke taal en alfabet, beïnvloed door omliggende rijken. Ongeveer een kilometer ten zuiden van de belangrijkste opgravingssite vind je twee opvallende graven, versierd met gebeeldhouwde leeuwen, die de status van hun eigenaren onderstrepen.
Saoedi Arabië Wadi Disah

de Wadi Al Dissa

Dag 10: Al Ula - Wadi Deise

Je begint de dag met een tocht door prachtige landschappen richting Tabuk. De eerste stop is een korte fotomoment bij de Leeuwenberg. Vervolgens bezoek je de Alshaq Canyon (NEOM Edge), waar je geniet van een schitterend uitzicht over de ruige omgeving. Daarna reis je door naar de Wadi Al Dissa (Wadi Deise), een indrukwekkende 15 kilometer lange canyon door het Jebel Qaraqir-massief, gelegen ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Tabuk. De enorme zijkliffen van de canyon, tot wel 500 meter hoog, bieden een spectaculair uitzicht. Ook ontdek je Nabateeën-graven en Thamudische inscripties in de rotsen. Na dit avontuur word je teruggebracht naar Al Ula.
Tabuk Saoedi Arabië rondreis

Tabuk

Dag 11: Al Ula - Tabuk

Je maakt een tocht door adembenemende landschappen op weg naar Tabuk. Na aankomst heb je de rest van de dag vrij om op eigen tempo de stad en omgeving te verkennen of te ontspannen.
Sakaka Saoedi Arabië rondreis

Rajijil

Dag 12: Tabuk - Sakaka

Vandaag rijd je door de regio Al Jouf, waarbij je de Nafud-woestijn doorkruist. Onderweg stop je bij het Zaabal-kasteel op een bergtop, waar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Je vervolgt je route naar Sakaka, de hoofdstad van Al Jouf, een eeuwenoude stad die een belangrijke rol speelde in de handelsroutes tussen het Middellandse Zeegebied en het Arabische schiereiland. In Sakaka bezoek je de oude citadel, Qasr Zabal. Ook verken je Rajijil, bekend als de 'Standing Stones', een indrukwekkende verzameling van stenen zuilen die meer dan 6000 jaar geleden zijn geplaatst. Deze stenen, vaak in groepen van vier of meer gerangschikt, geven de indruk dat sommige omgevallen zijn, wat bijdraagt aan hun mystieke uitstraling.
Saoedi Arabië Hail

het al-Qishlah fort

Dag 13: Sakaka - Hail

Na het ontbijt reis je naar Ha’il, met een tussenstop bij de opgravingen van Jubbah, beroemd om zijn rotskunst en opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De rotstekeningen van Jibal Umm Sinman, met afbeeldingen die tot wel 10.000 jaar oud zijn, zijn bijzonder indrukwekkend. In Jubbah zie je enkele van Saoedi-Arabië's meest kenmerkende rotstekeningen. Na je bezoek aan Jubbah vervolg je je reis naar Ha’il, een historische stad die al eeuwenlang een belangrijke toegangspoort tot de woestijn is en een pelgrimsstop richting Mekka en Medinah. Bij aankomst in Ha’il bezoek je het al-Qishlah fort, een 'modderfort' uit 1940, gebouwd om de noordelijke regio van het koninkrijk te beschermen. Na je verkenning van het fort check je in bij het hotel bij dit fort.
Buraidah Saoedi Arabië Kamelenmarkt

Qassim

Dag 14: Hail - Qassim

Vandaag reis je naar Qassim, waar je bij aankomst op de luchthaven wordt opgehaald. De rest van de dag heb je vrij om de stad te verkennen. Bezoek de levendige souq en de traditionele dadelmarkt. Qassim is omringd door zandduinen, en als je wilt, kun je een mooie tocht met een picknicklunch door de duinen maken.
Riyadh Saoedi Arabië

Riyadh

Dag 15: Qassim - Riyadh

Je rijdt ongeveer 2,5 uur naar Riyadh en stopt onderweg in het modderdorpje Ushaiger. Dit historische dorp, gelegen in het hart van de Najd, biedt een glimp van de Saoedische samenleving van vroeger. Ushaiger, een populaire tussenstop voor pelgrims richting Mekka, heeft een charmant doolhof van kronkelige steegjes en lemen huizen, met kenmerkende driehoekige ramen en fraai bewerkte houten deuren. Na je bezoek aan Ushaiger vervolg je je reis naar Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. De rest van de dag heb je vrij om de stad te verkennen. Je kunt het Nationaal Museum van Saoedi-Arabië of het King Abdulaziz Historical Center bezoeken, waar je meer leert over de geschiedenis en artefacten van het land. Of verken het Al Masmak Fort met zijn historische tentoonstellingen en de nabijgelegen Souq Al-Zal, een van de oudste bazaars van Riyadh.
Saoedi Arabië Riyadh

Al Diriyah

Dag 16 en 17 Riyadh

Je hebt twee vrije dagen om Riyadh te ontdekken. Begin met een bezoek aan het Murabba-paleis en het Masmak-museum, en verken de Dirah Souq voor antieke vondsten en traditionele sfeer. Breng ook een bezoek aan het Nationaal Museum van Saoedi-Arabië om meer over de geschiedenis te leren. Op de tweede dag verken je de oude stad Al Diriyah, met de gerestaureerde ruïnes van Al Turaif. Eindig je avontuur met een bezoek aan 'The Edge of the World', een indrukwekkende rotsformatie met adembenemende uitzichten en zonsondergangen over de woestijn.
Saoedi Arabië The Edge of the World

The Edge of the World

Dag 18: Vertrek

Je wordt naar de luchthaven gebracht met een transfer en reist weer terug naar huis, na een onvergetelijke reis.

Praktische informatie

Saoedi-Arabië heeft een woestijnklimaat met extreem hete zomers, vooral van juni tot september. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40 graden. De beste tijd om te reizen is in de winter, van november tot februari. De temperaturen zijn dan tussen de 20 en 30 graden.

Bij aankomst in Saoedi-Arabië moeten bezoekers door een veiligheidscontrole, waarbij er een vingerprint- en netvliesscan wordt gedaan. Een visum is vereist en is vooraf te regelen via een eVisa-systeem. Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig. Je moet wel een bewijs hebben van gele koorts vaccinatie als je 10 dagen voor aankomst in Saoedi-Arabië in een land bent geweest waar de gele koorts heerst. Verder worden er vaccinaties aanbevolen als DTP,en hepatitis A.

In Saoedi-Arabië betalen ze met de Saoedische Riyal (SAR). 1 SAR is 0,24 euro. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in steden en toeristische gebieden. Het is wel handig wat contant geld bij je te hebben voor de kleinere winkels en lokale markten. Pinautomaten zijn op veel plaatsen beschikbaar. Fooi is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Gebruikelijk is ongeveer 10% in restaurants.

In Saoedi-Arabië is het 1 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur later.

Saoedi-Arabië is een islamitisch land waar religie een grote rol speelt in het dagelijkse leven. Alcohol is hier strikt verboven en het is belangrijk om je bescheiden te kleden. Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, behalve in de heilige stad Medina. Het wordt wel aangeraden om schouders en knieën bedekt te houden. Tijdens gebedstijden, die vijf keer per dag plaatsvinden, sluiten veel winkels en openbare plaatsen tijdelijk hun deuren. Dit geldt ook tussen 12:00 en 15:00 uur. Vrijdag is de islamitische rustdag, dus de meeste musea zijn gesloten en winkels openen pas na 16:00 uur (restaurants en cafés openen om 14:00 uur).

De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Saoedi-Arabië is ongeveer 6 uur. In het land kun je reizen door middel van binnenlandse vluchten, taxi’s en huurauto. In grote steden zoals Riyad, Djedda en Dammam zijn taxi’s en Uber beschikbaar. Het openbaar vervoer is erg beperkt.

De officiële taal in Saoedi-Arabië is Arabisch. In veel toeristische gebieden en hotels wordt veel Engels gesproken. Het is altijd handig wat kleine woordjes in het Arabisch te leren, vooral buiten de grote steden kan dit van pas komen.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Buraidah, de grootste kamelenmarkt ter wereld!

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!