16-daagse rondreis Nepal Homestay

Tot € 2.500,- p.p.

Ervaar het beste van Nepal met deze unieke reis, waarin je bij de lokale Gurung bevolking verblijft tijdens je trekking door de Annapurna regio van de Himalaya. Je begint je reis in de de bruisende hoofdstad Kathmandu, waar je de rijke cultuur en geschiedenis ontdekt. Na het verkennen van de stad reis je naar Ghale Gaon, een traditioneel Gurung-dorp, waar je begint aan de trektocht door adembenemende berglandschappen en groene rijstvelden. Je ontdekt de pracht van de Himalaya en de bevolking met hun kleurrijke tradities. Na de trekking reis je verder om te genieten van onder andere een safari en het verblijven in een klooster. De prachtige natuur wordt afgewisseld door het verkennen van indrukwekkende monumenten. Deze reis biedt een ideale combinatie van culturele ontdekkingen en avontuurlijke ervaringen, waardoor je Nepal in al zijn bijzonderheden leert kennen!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Nepal

Hanuman Dhoka

Dag 1: aankomst Kathmandu

Een directe vlucht van Amsterdam naar Kathmandu duurt ongeveer 8 tot 9 uur. Je wordt bij aankomst opgehaald van het vliegveld en met een privévoertuig naar je hotel gebracht. Om goed te landen begint je reis met een ontspannende oliemassage in een professionele massagesalon. Daarna duik je de stad. In Thamel, het bruisende hart van het oude centrum van Kathmandu, verken je een netwerk van sfeervolle straatjes vol winkeltjes. Je bezoekt Hanuman Dhoka, beroemd om zijn prachtige pagoda’s, en hebt de kans om een glimp op te vangen van de Kumari, de levende hindoe-godin.
Nepal Patan

Patan

Dag 2: Kathmandu - Patan

Na het ontbijt stap je in een riksja en ga je naar Swayambu. Deze indrukwekkende boeddhistische stupa staat op de rand van de vallei en biedt een prachtig uitzicht over Kathmandu vanaf een heuveltop. De bijnaam ‘Monkey Temple’ is toepasselijk door de vele wilde apen die hier wonen.In de middag bezoek je Patan, een van de drie koningssteden van Nepal. Hier word je terug in de tijd gebracht met zijn smalle straatjes, pagoda’s en bijzonder houtsnijwerk. Patan, een UNESCO-werelderfgoed, is een van de mooiste steden van Nepal.
Nepal

Besisahar

Dag 3: Kathmandu - Besisahar

Vertrek naar Besisahar voor de start van je homestay trekking. Deze rit van ongeveer vier uur brengt je westwaarts van Kathmandu, waar je afdaalt door diepe valleien, langs steile rotswanden en geniet van het prachtige uitzicht op de Trisuli-rivier. Besisahar is het vertrekpunt voor vele trekkingen in het Annapurna-gebied en markeert het begin van een lichte trektocht waarbij je kennismaakt met de lokale Gurung-bevolking. Je verblijft bij de mensen thuis, wat een authentieke ervaring biedt. Indien gewenst, kun je onderweg ook een rafttocht van ongeveer drie uur maken.
Nepal

Ghale Gaon

Dag 4: Besisahar - Ghale Gaon

Vandaag start je avontuur met de eerste dag van de trekking en homestay-ervaring in Nepal. Vanuit Besisahar loop je door schilderachtige velden en volg je de route naar Ghale Gaon, een charmant dorpje in de heuvels. Je ontmoet de Gurung-bevolking en ervaart de gastvrijheid tijdens je verblijf bij hen thuis. Deze dag markeert het begin van een prachtige reis door het Annapurna-gebied, vol culturele ontdekkingen en adembenemende natuur.
Nepal

Bhujung

Dag 5: Ghale Gaon -Bhujung

Je vervolgt je trektocht over de terrassen naar Bhujung. Tijdens je wandeling van ongeveer zes uur zie je kinderen die je verbaasd aankijken en om snoep vragen, mensen die hun was buiten drogen, en boeren die met hun os het land bewerken. Bhujung, het grootste Gurung-dorp van Nepal, biedt je een authentiek kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking en een levendige ervaring van de rijke cultuur en tradities van de regio.
Nepal Himalaya

Uitzicht Pasgam

Dag 6: Bhujung - Pasgam

Vandaag trek je richting Pasgam, waar je boven de 2000 meter uitkomt. Je wandelt vijf tot zes uur door een ongerept gebied zonder voertuigen. Het pad biedt je een serene ervaring in een puur en ongerept landschap.
Nepal Himalaya

Gelung

Dag 7: Pasgam - Gelung

Je wandelt van Pasgam naar Gelung, waar je aankomt bij een medische post met extra faciliteiten. Dit markeert het einde van je trektocht. In Gelung kun je de laatste indrukken van je avontuur opdoen en genieten van de voorzieningen die hier beschikbaar zijn.
Nepal Begnas Lake

Begnas en Rupa meren

Dag 8: Gelung - Begnas Tal

Na een rit van drie uur met een lokale bus, die je deelt met de lokale bevolking (en af en toe ook met geiten en kippen op het dak), arriveer je bij de Begnas en Rupa meren. Hier verblijf je in grote, comfortabele tenten langs het meer, waar je kunt genieten van een glamping-ervaring met uitzicht op zowel het meer als de Himalaya. Je hebt de mogelijkheid om te zwemmen of te barbecueën. Elke tent is uitgerust met een eigen badkamer, grote bedden en een bank, waardoor je een comfortabele ervaring hebt midden in de natuur.
Nepal

Markt Pokhara

Dag 9: Pokhara - Pame

Na het ontbijt word je opgehaald door een auto voor een rit van ongeveer een uur naar Pokhara, waar je in een hotel verblijft vlakbij het Fewa-meer. Het gebied rond het meer biedt volop vermaak, met gezellige restaurants en sfeervolle cafés met uitzicht op het water. Vandaag maak je een fietstocht langs het meer naar Pame, een klein dorpje waar het Fewa-meer overgaat in een rivier omringd door rijstvelden. In Pame kun je heerlijk zwemmen in het warme water en genieten van kleine privé strandjes. Onderweg stop je regelmatig om te genieten van een hapje en een drankje langs het water.
Chitwan Nepal

Chitwan National Park

Dag 10: Chitwan National Park

Vandaag reis je naar het zuiden van Nepal, naar het charmante dorpje Sauraha, dat aan de rand van het beroemde Chitwan National Park ligt. Dit park staat bekend om zijn rijke biodiversiteit, met wilde dieren zoals tijgers, zwijnen, herten, krokodillen en neushoorns. Je maakt een korte wandeling langs de rivier, waar je al meteen de kans hebt om wilde dieren te spotten. Dit prachtige uitzicht is perfect om de zonsondergang te bewonderen. Na je avontuurlijke wandeling kun je ontspannen in het buitenzwembad van het hotel en genieten van een verfrissende duik.
Nepal

Safari Chitwan National Park

Dag 11: Chitwan National Park

Na een stevig ontbijt vertrek je vanuit het hotel, dat vlakbij het bos ligt, voor een avontuurlijke dag in Chitwan National Park. Je begint met een kanotocht over de rivier, op zoek naar krokodillen en andere wilde dieren. Vervolgens verken je het bos tijdens een begeleide wandeling met een parkgids, die je meer vertelt over de flora en fauna van het gebied. Hierna staat een bezoek aan een olifantenfokkerij op het programma, waar je deze indrukwekkende dieren van dichtbij kunt zien. Na de lunch stap je in een jeep voor een safari die dieper het bos in gaat. Dit biedt je de kans om nog meer wilde dieren te spotten, met een beetje geluk zelfs een tijger!
Nepal Bhaktapur

Bhaktapur

Dag 12: Chitwan - Bhaktapur

Je vertrekt rond 8 uur 's morgens richting Bhaktapur. Onderweg stop je bij een restaurant langs de Trisuli-rivier voor de lunch. In de namiddag kom je aan in Bhaktapur, een stad die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bhaktapur is bekend om zijn smalle straatjes en talrijke pagodas, waar je het gevoel hebt dat de tijd heeft stilgestaan. Je verblijft in een gerestaureerd Newari-huis uit de vijftiende eeuw, gelegen op het Dattatreya-plein. Dit historische huis biedt een authentieke ervaring. Mis ook het koffiehuis met een houtsnijwerk atelier niet, waar je kunt genieten van heerlijke koffie in een sfeervolle ambiance.
Nepal Bhaktapur

Bhaktapur

Dag 13: Bhaktapur - Namo Boudha

Na het ontbijt krijg je een rondleiding door het pittoreske Bhaktapur. Je verkent de charmante straatjes en bewondert de indrukwekkende bakstenen tempels. Voor de lunch ga je naar het koninklijke paleis, waar je kunt genieten van een maaltijd te midden van de historische omgeving. In de namiddag rijd je naar Namobuddha, een heilige plaats voor boeddhisten. Hier overnacht je in een klooster en ervaar je het monastieke leven van dichtbij. Je dineert samen met de monniken en krijgt de kans om het dagelijkse ritme en de spiritualiteit van het kloosterleven te ervaren.
Nepal Kathmandu

Nepal bevolking

Dag 14: Namo Boudha - Panauti - Boudha

Je begint de dag met een drie uur durende wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Hier kom je langs de schitterende Newari architectuur van rode baksteen, een getuige van het rijke verleden van het dorp. Na de wandeling word je opgepikt door een chauffeur en rijd je anderhalf uur naar Boudha, een buitenwijk van Kathmandu waar de Tibetaanse gemeenschap woont. In Boudha verblijf je in een prachtig boutique hotel, dat Tibetaanse elementen combineert met moderne luxe. Het hotel ligt op loopafstand van de grote stupa, waardoor je gemakkelijk kunt genieten van deze indrukwekkende bezienswaardigheid.
Himalaya Nepal

Bovenaanzicht Himalaya

Dag 15: Boudha

Je hebt deze ochtend de optie om een bergvlucht te maken! Deze spectaculaire vlucht brengt je boven de Himalaya, waarbij je de hoogste bergen ter wereld, waaronder de Everest, vanuit de lucht kunt bewonderen. Na de vlucht of een ontspannen ochtend krijg je een rondleiding door de wijk en bezoek je verschillende boeddhistische kloosters. Het dagelijks leven van de lokale bevolking hier is indrukwekkend om te zien. Als je wilt, kun je een holistische diagnose laten stellen door een Tibetaanse arts, vergelijkbaar met de Chinese geneeskunde en gebruikmakend van kruiden en acupunctuur. In de namiddag wandel je naar Pashupatinath, een heilige hindoeïstische plek aan de Bagmati-rivier. Hier worden openbare crematies gehouden, wat een mystieke sfeer creëert, vooral tegen de avond. Je zult de laatste crematies van de dag zien, sadhu's die hun rituelen uitvoeren, mensen die offers brengen en zingen, en koppeltjes die elkaar stiekem ontmoeten. Een bijzondere ervaring om de reis mee af te sluiten!
Nepal

Nepalese vlaggetjes

Dag 16: Vertrek

Na een onvergetelijke reis in dit prachtige land, reis je vandaag weer terug naar Nederland. Geniet nog even van je laatste indrukken van Nepal en later op de dag wordt je naar het vliegveld gebracht.

Praktische informatie

De beste reistijd om Nepal te bezoeken is in de herfst (september-november) en het voorjaar (maart-mei). Het weer in deze periodes is aangenaam, met heldere lucht en milde temperaturen. Het klimaat in Nepal kent vijf klimaatzones. Van tropisch in het laagland tot arctisch in de Himalaya. Het monsoonseizoen is van juni tot september; het is dan regenseizoen. Dit maakt het minder geschikt voor trekking door glibberige paden.

Als toerist heb je een visum nodig om Nepal binnen te komen. Dit kan vooraf geregeld en aangevraagd worden via de Nepalese ambassade of bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu. Visa’s zijn beschikbaar voor 15,30 en 90 dagen. Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn na aankomst. Vaccinaties zijn niet verplicht, maar er zijn wel een aantal aanbevolen: DTP, hepatitis A, bij langer verblijf of reizen naar afgelegen gebieden buiktyfus, rabiës en hepatitis B.

In Nepal betalen ze met de Nepalese roepie (NPR). 1 euro is ongeveer 140-150 NPR, afhankelijk van de koers. In grote steden zoals Kathmandu en Pokhara zijn geldautomaten beschikbaar en worden creditcards geaccepteerd in grotere hotels, restaurants en winkels. In de afgelegen gebieden is het handig cash bij je te hebben.

In Nepal is het in de Nederlandse zomertijd 4 uur en 45 minuten later. In de Nederlandse wintertijd is het 5 uur en 45 minuten later.

Ongeveer 80% van de mensen in Nepal zijn hindoeïsten, en er is ook een grote boeddhistische minderheid van ongeveer 10%. Religieuze tradities en festivals hebben een grote invloed op de cultuur en het dagelijks leven. Het wordt aanbevolen dat toeristen zich bescheiden kleden, vooral in tempels en heilige plaatsen. Bedek je knieën en schouders. Vermijd het aanraken van mensen op hun hoofd en trek je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat.

De vlucht van Amsterdam naar Nepal duurt gemiddeld 14 uur. In Nepal zijn er verschillende manieren om door Nepal te reizen. De bussen zijn goedkoop, maar vaak overvol en traag. Er zijn toeristenbussen beschikbaar, die wat comfortabeler zijn, tussen populaire bestemmingen zoals Kathmandu, Pokhara en Chitwan. Veel toeristen kiezen voor een binnenlandse vlucht. De binnenlandseluchtvaartmaatschappijen verbinden grote steden met afgelegen gebieden en trekkingsteden zoals Lukla (voor de Everest-trek). Taxi’s en tuktuks zijn gebruikelijk. Onderhandel vooraf een prijs als de taxi geen meter heeft. De tuktuks zijn een goedkope optie voor korte afstanden.

De officiële taal van Nepal is Nepalees. In toeristische gebieden spreken veel mensen redelijk Engels. Nepal is meertalig met meer dan 100 talen en dialecten. Sommige regio’s, zoals de Himalaya, spreken Tibetaans-gerelateerde talen.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Een bezoek aan de bijzondere Pashupatinath Tempel is een "vreemde" ervaring, die je niet mag missen!

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!