Ontdek de magie van New Orleans

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Een stedentrip om nooit te vergeten

New Orleans, de “Big Easy,” is een stad die de zintuigen prikkelt met haar unieke mix van cultuur, muziek, geschiedenis en culinaire hoogstandjes. Deze bruisende stad in Louisiana staat bekend om haar levendige sfeer, kleurrijke wijken en de betoverende klanken van jazz die op elke straathoek te horen zijn. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een foodie of een muziekliefhebber, New Orleans biedt iets voor iedereen. In dit blog nemen we je mee op een onvergetelijke stedentrip naar New Orleans, inclusief een avontuurlijk dagje fietsen door de stad.

Aankomst en verkenning van de Franse Wijk

Je reis naar New Orleans begint in het hart van de stad, de beroemde Franse Wijk. Deze wijk is de oudste en meest iconische van de stad, bekend om haar historische gebouwen, smalle straatjes en het bruisende nachtleven. Start je dag met een ontbijt bij Café du Monde, waar je de wereldberoemde beignets kunt proeven, een soort luchtige donut bedekt met poedersuiker, vergezeld van een café au lait.

Na je ontbijt is het tijd om de Franse Wijk te verkennen. Wandel door de levendige straten zoals Bourbon Street, waar de muziek je oren vult en de kleuren van de Mardi Gras-vlaggen je ogen betoveren. Bezoek Jackson Square, een prachtig park waar straatartiesten, schilders en muzikanten samenkomen. Hier vind je ook de majestueuze St. Louis Cathedral, de oudste kathedraal in de Verenigde Staten.

Voor de lunch kun je een bezoek brengen aan de beroemde Central Grocery voor een muffuletta, een Italiaanse sandwich die het best kan worden omschreven als een smaakexplosie. Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan het historische Preservation Hall, waar je kunt genieten van live jazzmuziek in een intieme setting.

Geschiedenis en cultuur in het Garden District

Op de tweede dag van je stedentrip verlaat je de Franse Wijk en begeef je je naar het prachtige Garden District. Dit deel van de stad staat bekend om zijn statige herenhuizen, weelderige tuinen en historische charme. Begin je dag met een ritje op de St. Charles Avenue Streetcar, een van de oudste tramlijnen ter wereld, die je langs prachtige eikenbomen en indrukwekkende woningen voert.

Eenmaal aangekomen in het Garden District, kun je een wandeltocht maken door de wijk en genieten van de architectonische pracht van de antebellum-huizen. Bezoek het beroemde Lafayette Cemetery No. 1, een van de oudste begraafplaatsen van de stad, waar je een glimp kunt opvangen van de unieke bovengrondse graven die zo kenmerkend zijn voor New Orleans.

Na de wandeling is het tijd voor lunch in Commander’s Palace, een iconisch restaurant dat bekend staat om zijn creoolse keuken. Geniet van gerechten zoals gumbo, turtle soup en bread pudding soufflé, terwijl je jezelf onderdompelt in de luxe en elegantie van dit historische etablissement.

Fietsen door de stad

Op de derde dag van je stedentrip is het tijd om de stad op een andere manier te verkennen: op de fiets. Fietsen door New Orleans is een geweldige manier om de diverse wijken te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de frisse lucht en de levendige sfeer van de stad.

Start je fietstocht bij een van de vele fietsverhuurbedrijven in de stad en begin je avontuur in de Franse Wijk. Fiets langs de schilderachtige straatjes en bewonder de kleurrijke huizen met smeedijzeren balkons. Vanuit de Franse Wijk kun je richting de rivier fietsen en een stop maken bij Woldenberg Park, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Mississippi-rivier.

Vanuit het park kun je je tocht voortzetten naar de Marigny-wijk, een gebied dat bekend staat om zijn boheemse sfeer en de levendige Frenchmen Street. Deze straat is het kloppende hart van de muziekscène van New Orleans, met tal van bars en clubs waar je live optredens kunt bijwonen.

Fiets verder naar de Bywater-wijk, een opkomend gebied vol kunstgalerieën, funky cafés en muurschilderingen. Maak een stop bij Crescent Park, een prachtig park langs de rivier, waar je even kunt uitrusten en genieten van het uitzicht op de skyline van de stad.

Voor de lunch kun je stoppen bij een van de vele eetgelegenheden in Bywater, zoals Bacchanal Fine Wine & Spirits, een unieke plek waar je kunt genieten van heerlijke wijnen, kazen en live muziek in een informele sfeer.

Na de lunch kun je je fietstocht voortzetten naar het Treme-district, de geboorteplaats van de jazz. Hier kun je een bezoek brengen aan het Louis Armstrong Park en het New Orleans Jazz Museum, waar je meer kunt leren over de rijke muzikale geschiedenis van de stad.

Sluit je fietstocht af in het City Park, een van de grootste en mooiste stadsparken in de Verenigde Staten. Huur een waterfiets en verken de serene waterwegen van het park, of bezoek het New Orleans Museum of Art, dat zich in het park bevindt en een indrukwekkende collectie kunstwerken herbergt.

Liever met een gids door de stad fietsen? Never Stop Travelling biedt diverse mogelijkheden tot fietstochten door deze bijzondere stad.

Creoolse Cultuur en een bezoek aan de Bayou

Op de vierde dag van je stedentrip is het tijd om de omliggende gebieden van New Orleans te verkennen en meer te leren over de unieke creoolse cultuur en de prachtige natuurlijke omgeving van de stad. Begin je dag met een bezoek aan het Whitney Plantation, een van de best bewaarde plantages in de regio, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de slavernij en de creoolse cultuur.

Na je bezoek aan de plantage is het tijd voor een swamp tour, een tocht door de mystieke bayous van Louisiana. Met een gids vaar je door het moeras en krijg je de kans om alligators, vogels en andere wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien. De bayou is een betoverende plek, met zijn kronkelende waterwegen, hangende Spaanse mos en oude cipressen, en biedt een unieke kijk op de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Afsluiting met een feestelijke noot

Je laatste dag in New Orleans moet natuurlijk in stijl worden afgesloten. Begin de dag met een brunch in The Court of Two Sisters, een prachtig restaurant met een sfeervolle binnentuin, waar je kunt genieten van een uitgebreide buffetbrunch met live jazzmuziek.

Na de brunch kun je een bezoek brengen aan het Mardi Gras World, waar je een kijkje achter de schermen krijgt van de beroemde Mardi Gras-parades. Hier kun je de indrukwekkende praalwagens zien en meer leren over de geschiedenis en tradities van dit iconische feest.

Sluit je dag af met een diner in een van de vele toprestaurants van de stad, zoals Antoine’s of Galatoire’s, waar je kunt genieten van de authentieke smaken van de creoolse keuken. Eindig je avond met een wandeling langs de rivier en geniet van de betoverende sfeer van de stad bij nacht.

Never Stop Travelling in New Orleans

Never Stop Travelling bezocht New Orleans in combinatie met een gave muziek cruise, kijk snel HIER.
New Orleans is een stad die je betovert met haar charme, energie en rijke cultuur. Of je nu door de straten van de Franse Wijk wandelt, geniet van live jazzmuziek of de stad op de fiets verkent, deze stedentrip zal je ongetwijfeld met onvergetelijke herinneringen achterlaten.

Bekijk ook eens

Reizen door het noorden van Zuid-Afrika

Een uitgebreide verkenning Zuid-Afrika is een land van wonderen, beroemd om zijn spectaculaire landschappen, wilde dieren en culturele diversiteit. Terwijl veel reizigers zich richten op de zuidelijke regio’s zoals Kaapstad, de wijnlanden en de Tuinroute, biedt het noorden van Zuid-Afrika een minstens even rijke ervaring, weg van de drukke toeristische hotspots. Deze regio biedt een […]

Rondreis door het prachtige Oeganda

Oeganda, vaak beschreven als de parel van Afrika, is een land dat barst van natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en avontuur. Van de bruisende straten van Kampala tot de stille, mistige bergen waar de berggorilla’s wonen, biedt Oeganda een ongeëvenaarde reiservaring voor elke avontuurlijke ziel. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je […]

SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) SGR biedt bescherming aan reizigers die een pakketreis, gekoppelde reisarrangementen of losse reisdiensten boeken bij aangesloten reisorganisaties. Hier zijn de belangrijkste dingen die SGR voor jou als reiziger doet. Financiële bescherming bij faillissement: Als een reisorganisatie waarbij je hebt geboekt, failliet gaat, zorgt SGR ervoor dat je niet je geld kwijt […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!