Ontdek Philadelphia

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Philadelphia: De stad van de broederliefde ontdekken

Philadelphia, liefkozend bekend als “Philly”, is een stad vol geschiedenis, cultuur en charme. Hoewel het vaak in de schaduw staat van steden als New York en Washington D.C., biedt Philadelphia een perfecte mix van historische bezienswaardigheden, moderne kunst, heerlijke culinaire ervaringen en een levendige sfeer. Voor wie een stedentrip naar Amerika overweegt, is Philadelphia een verrassend veelzijdige bestemming. Laten we een uitgebreide reis door deze fascinerende stad maken. Denk ook eens aan Philadelphia in combinatie met Boston en/of New York.

Historische hoogtepunten en klassieke bezienswaardigheden

Philadelphia is een van de belangrijkste historische steden in de Verenigde Staten. Hier werd de onafhankelijkheidsverklaring ondertekend, en je kunt de geschiedenis bijna voelen als je door de straten loopt.

Bezoek aan de Independence Hall

Begin je reis met een bezoek aan de Independence Hall, het hart van de Amerikaanse democratie. Dit is de plek waar de Founding Fathers in 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekenden. De rondleidingen door het gebouw zijn zowel informatief als inspirerend, en ze geven je een beter begrip van de wortels van de Amerikaanse geschiedenis.

De Liberty Bell

Geen reis naar Philadelphia is compleet zonder de iconische Liberty Bell te zien. Deze beroemde bel, een symbool van vrijheid, is gehuisvest in een modern paviljoen in het Liberty Bell Center. Het bekijken van de barst in de bel, samen met de uitleg over de symboliek ervan, zorgt voor een bijzondere ervaring. Zorg ervoor dat je vroeg gaat om lange rijen te vermijden.

Wandelen door Elfreth’s Alley

Elfreth’s Alley is de oudste bewoonde straat in de Verenigde Staten. Deze charmante, met kinderkopjes geplaveide straat is gevuld met huizen uit de 18e eeuw en biedt een glimp van het vroegere koloniale leven. Het is een schilderachtige plek om te wandelen en geweldige foto’s te maken.

De Philly Cheesesteak

Je stedentrip naar Philadelphia is niet compleet zonder de beroemde Philly cheesesteak te proberen. Deze iconische sandwich, gemaakt met dun gesneden rundvlees, gesmolten kaas en vaak uien en champignons, is een lokale favoriet. Twee van de meest beroemde plekken om een cheesesteak te proberen zijn Pat’s King of Steaks en Geno’s Steaks, die toevallig ook tegenover elkaar liggen. Kies een kant, of probeer ze allebei om te beslissen wie volgens jou de beste maakt!

Kunst en cultuur in de stad

Na een dag vol geschiedenis is het tijd om de kunst- en cultuurscene van Philadelphia te verkennen. De stad heeft een indrukwekkende verzameling musea en openbare kunst, en je kunt je hier gemakkelijk een dag lang vermaken.

Philadelphia Museum of Art

Begin de dag met een bezoek aan het Philadelphia Museum of Art, een van de grootste en meest prestigieuze kunstmusea in de Verenigde Staten. Je herkent het misschien aan de iconische trap waar Sylvester Stallone als Rocky Balboa naar boven rende in de film Rocky. Maak zeker een foto met het standbeeld van Rocky aan de voet van de trap voordat je het museum ingaat. Binnen vind je kunstwerken van Europese meesters zoals Van Gogh en Monet, maar ook indrukwekkende Amerikaanse kunst en tentoonstellingen van over de hele wereld.

The Barnes Foundation

Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan The Barnes Foundation een absolute must. Dit museum herbergt een van de grootste privécollecties van impressionistische, post-impressionistische en moderne Europese kunstwerken. De unieke opstelling van schilderijen en beeldhouwwerken maakt dit museum anders dan alle andere en biedt een intieme ervaring met werken van artiesten zoals Renoir, Cézanne en Matisse.

Magic Gardens

Een meer onconventionele kunstervaring vind je bij Philadelphia’s Magic Gardens. Dit kunstproject, gecreëerd door kunstenaar Isaiah Zagar, is een kleurrijke mozaïek-tuin vol tegels, spiegels, glas en gerecyclede materialen die een hele straat omtoveren tot een ware kunstbeleving. Het is een perfecte plek om iets te zien wat je nergens anders zult vinden en om geweldige foto’s te maken.

Fijnproeven in Rittenhouse Square

Rittenhouse Square is een van de meest bruisende wijken van Philadelphia en biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijk diner. Van gezellige bistro’s tot verfijnde eetgelegenheden, hier is voor elk wat wils. Als je houdt van verfijnd dineren, overweeg dan een bezoek aan restaurants zoals Parc of The Dandelion, die heerlijke gerechten serveren in een stijlvolle setting.

Ontspanning en verkenning van de buurten

Voor je laatste dag in Philadelphia is het tijd om te ontspannen en de verschillende buurten van de stad te verkennen. Elke wijk heeft zijn eigen unieke sfeer, dus neem de tijd om door de straten te slenteren en de stad vanuit een lokaal perspectief te beleven.

Fairmount Park

Begin je ochtend met een wandeling door Fairmount Park, een van de grootste stedelijke parken in de Verenigde Staten. Dit groene toevluchtsoord biedt schilderachtige wandelpaden, rustige tuinen en zelfs een aantal historische herenhuizen om te verkennen. Het is de perfecte plek om de hectiek van de stad even te ontvluchten en te genieten van de natuur.

Reading Terminal Market

Voor de lunch ga je naar de Reading Terminal Market, een van de oudste en grootste overdekte markten in het land. Hier vind je een indrukwekkende selectie aan vers voedsel, ambachtelijke producten en heerlijke gerechten. Van versgebakken pretzels tot verse zeevruchten, het aanbod is eindeloos. Het is de perfecte plek om te proeven van de lokale keuken en unieke lekkernijen mee naar huis te nemen.

South Street en de Italian Market

Verken in de middag South Street, een van de meest eclectische en levendige straten van Philadelphia. Deze buurt zit vol met unieke boetieks, funky winkels, kunstgalerijen en eetgelegenheden. Niet ver van South Street ligt de Italian Market, de oudste openluchtmarkt van Amerika. Deze markt biedt een authentieke ervaring met een breed scala aan Italiaanse delicatessen, verse producten en lokale specialiteiten.

Betsy Ross House

Betsy Ross House in Philadelphia is een historisch huis dat beroemd is vanwege zijn connectie met Betsy Ross, de vrouw die volgens de legende de eerste Amerikaanse vlag heeft genaaid. Het huis is gebouwd in de koloniale stijl en dateert uit 1740. Het is nu een museum dat gewijd is aan het leven van Betsy Ross en de vroege geschiedenis van de Verenigde Staten. Het ligt in het hart van de historische wijk, niet ver van andere belangrijke Amerikaanse erfgoedlocaties zoals de Liberty Bell en Independence Hall.

Een veelzijdige stedentrip

Philadelphia biedt de perfecte balans tussen geschiedenis, kunst, cultuur en ontspanning. Van de historische bezienswaardigheden zoals de Independence Hall en de Liberty Bell tot de levendige kunstscene en charmante buurten, er is voor ieder wat wils. Bovendien maken de vriendelijke sfeer van de stad en het heerlijke eten deze stedentrip extra speciaal. Never Stop Travelling biedt hun klanten hier een geweldige Bed & Breakfast, gelegen in een van de historische panden van de stad.

Een stedentrip naar Philadelphia is een reis terug in de tijd, een viering van cultuur en een genot voor de zintuigen. Voeg deze stad zeker toe aan je bucketlist voor je volgende Amerika-avontuur!

Bekijk ook eens

Het prachtige Myanmar

Myanmar: Een onvergetelijk avontuur Myanmar, het mysterieuze land van duizend pagodes, boeddhistische monniken en ongerepte natuur, is een droom voor avontuurlijke reizigers. Dit Zuidoost-Aziatische juweel blijft, ondanks een roerige politieke geschiedenis, een plek waar spiritualiteit en authenticiteit diep verweven zijn in het dagelijks leven. Waar andere landen in de regio zich snel hebben ontwikkeld en […]

Stedentrip: Belgrado en Novi Sad / Servië

Een culturele ontdekking in Servië Als je op zoek bent naar een unieke stedentrip vol cultuur, geschiedenis, en levendige sfeer, overweeg dan eens een reis naar Servië. Twee van de meest iconische steden van het land zijn Belgrado en Novi Sad. Deze twee steden bieden een perfecte mix van historische bezienswaardigheden, bruisend nachtleven, en prachtige […]

Roadtrip Westkust USA

Een episch avontuur Een roadtrip langs de westkust van Amerika is een droom voor velen. Deze route biedt een prachtige mix van iconische steden, adembenemende natuurwonderen en een rijke culturele geschiedenis. In dit blog nemen we je mee op een onvergetelijke reis langs enkele van de meest spectaculaire locaties in het westen van de Verenigde […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!