Wat houdt een studiereis/fam trip in?

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Reiskennis verbreden

Om onze klanten op de juiste wijze te kunnen voorzien van up-to-date informatie gaan we regelmatig op studiereizen of famtrips maar wat houdt dat nu precies in? Een studiereis en een fam trip (familiarization trip) zijn beide georganiseerde reizen, maar ze dienen verschillende doelen en hebben verschillende doelgroepen:

Studiereis

Dit is vaak een educatieve reis bedoeld voor mensen die kennis willen opdoen over een specifiek onderwerp. Dit kan voor studenten zijn, maar ook voor (reis)professionals die hun kennis willen verdiepen. Tijdens een studiereis kunnen deelnemers bijvoorbeeld workshops, lezingen, en rondleidingen bijwonen, of specifieke projecten en onderzoeksgebieden verkennen. Het doel is meestal om nieuwe inzichten te verkrijgen en bestaande kennis te verbreden.

Fam trip

Familiarization trip (Fam trip) zijn reizen die vooral gericht zijn op professionals uit de reis- en toerisme-industrie, zoals reisagenten, touroperators of journalisten. Het doel van een fam trip is om deelnemers vertrouwd te maken met een bestemming, accommodatie, of product, zodat ze het beter kunnen aanbevelen aan hun klanten of publiek. Tijdens een fam trip krijgen deelnemers vaak een rondleiding door hotels, bezoeken ze lokale attracties en ontvangen ze informatie over wat er allemaal te bieden is in de regio.

    Studiereizen zijn gericht op educatie en kennisverrijking, terwijl fam trips bedoeld zijn om professionals te laten kennismaken met producten of bestemmingen om hen te helpen bij hun werk.

    Bekijk ook eens

    La Gomera, de mooiste van de Canarische Eilanden

    Waarom La Gomera? La Gomera is een eiland dat je meeneemt naar een wereld van rust, ver weg van massatoerisme en drukte. Het eiland staat bekend om zijn ongerepte natuur, waar je uren kunt wandelen door diepe ravijnen en dichte laurierbossen, zoals in het Garajonay Nationaal Park, een UNESCO-werelderfgoed. De atmosfeer van het eiland ademt […]

    Het magische Oman

    Oman: Een onvergetelijke ontdekking Oman, officieel het Sultanaat van Oman, is een verborgen juweel van het Midden-Oosten dat nog steeds relatief onontdekt is door de massa’s toeristen. Dit land biedt reizigers een ongeëvenaarde combinatie van eeuwenoude tradities, adembenemende landschappen en een warme gastvrijheid die diep geworteld is in de cultuur van het land. Of je […]

    Never Stop Travelling en verantwoord reizen

    Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar dat ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je actief bent in de ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet […]

    Logo NST

    Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

    Vandaag nog jouw droomreis boeken?

    • Je specialist in maatwerk reizen
    • Reiservaring in meer dan 85 landen
    • We werken samen met lokale partners
    IATA in PNG
    21 gouden reistips

    Goed voorbereid op reis?

    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

    ©2024 Never Stop Travelling

    Goed voorbereid op reis?

    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!