Cruise reizen: populair voor jong en oud

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Een cruise is niet alleen een manier om van de ene plaats naar de andere te komen; het is een ervaring op zich, een avontuur dat je zintuigen prikkelt en je de wereld op een unieke manier laat ontdekken. Van het moment dat je aan boord stapt tot de laatste dag van je reis, elke stap is zorgvuldig ontworpen om je te verwennen en te verrassen. Laten we dieper duiken in hoe een typische cruise reis eruitziet en wat je kunt verwachten. Never Stop Travelling is goed thuis in de wereld van cruisereizen en heeft met meer dan 15 cruises, met verschillende rederijen, ook een goed beeld van deze leuke manier van reizen.

Voorbereiding en inchecken: De start van je avontuur

Voorbereiding en Planning

Voordat je je cruise-avontuur begint, staat er een belangrijke stap op de planning: de voorbereiding. Dit omvat het kiezen van je bestemming, het type cabine, en het boeken van eventuele excursies of speciale eetarrangementen. Het boeken van een cruise kan soms overweldigend zijn, maar het personeel van de cruisemaatschappij is er om je te helpen bij elke stap. Vergeet niet je paspoort en eventuele visa te controleren, evenals je reisverzekering.

Aankomst in de Haven

Op de dag van vertrek arriveer je in de haven. De meeste havens zijn goed bereikbaar en beschikken over moderne faciliteiten. Na aankomst op de cruiseterminal volg je de borden naar de incheckbalie. Hier wordt je identiteit gecontroleerd en ontvang je je cruisepas, een multifunctioneel kaartje dat dient als je sleutel en betaalmiddel aan boord. Houd er altijd rekening mee dat je minimaal een dag voor vertrek aanwezig dient te zijn op de locatie waar je cruise vertrekt, in veel gevallen een goed reden om een leuke stedentrip te combineren met je cruisereis.

Aankomst aan Boord

Welkomstceremonie

Bij het betreden van het schip word je vaak verwelkomd door het personeel met een glas champagne of een verfrissend drankje. De eerste indruk van het schip is vaak overweldigend: een majestueus drijvend hotel dat voor je ligt. Het personeel helpt je met je bagage naar je hut en legt je uit hoe alles werkt.

Verkenning van het schip

Na de kennismaking met je hut is het tijd om het schip te verkennen. Moderne cruiseschepen zijn als floating cities, met een scala aan voorzieningen zoals zwembaden, spa’s, fitnessruimtes, bioscopen en winkels. Maak een rondleiding door het schip en ontdek de eet- en drinkgelegenheden, de entertainmentopties en de diverse recreatieve ruimtes.

Culinaire verwennerij

Restaurants en buffetten

Cruise-schepen bieden vaak een verscheidenheid aan eetervaringen. Het formele restaurant heeft meestal een vast dineroptie met meerdere gangen, maar er zijn ook buffetrestaurants voor een informele maaltijd. De meeste cruiseschepen hebben ook specialty restaurants die bijvoorbeeld Italiaanse, Aziatische of Franse gerechten aanbieden. Reserveer van tevoren als je wilt genieten van een speciale avondmaaltijd in een van deze restaurants.

Bars en lounges

Naast de eetgelegenheden zijn er tal van bars en lounges waar je kunt ontspannen met een cocktail of een ander drankje. Van een rustige plek met panoramisch uitzicht tot levendige bars met live muziek, er is voor elk wat wils.

Activiteiten en entertainment

Dagelijkse activiteiten

Elke dag op zee biedt een breed scala aan activiteiten. Van fitnesslessen zoals yoga en pilates tot kookdemonstraties en lezingen, de cruise biedt een fulltime programma aan. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten en clubs, zodat het hele gezin zich kan vermaken.

Entertainment

‘s Avonds biedt het schip vaak een indrukwekkend aanbod aan entertainment. Denk aan Broadway-achtige shows, live muziekoptredens, komedie en magie. Veel schepen hebben ook casinospellen, nachtclubs en dansvloeren voor een bruisende avond uit.

Land excursies

Havenbestemmingen

Een cruise omvat meestal verschillende havens die je kunt verkennen. Elke bestemming heeft zijn eigen unieke kenmerken, van historische sites tot prachtige natuur. Je kunt kiezen voor georganiseerde excursies die door het cruiseschip worden aangeboden, zoals rondleidingen, boottochten of avontuurlijke activiteiten. Je kunt deze excursies aan boord organiseren/boeken echter populaire excursies kunnen volgeboekt zijn, in veel gevallen verstandig dit voorafgaand bij te boeken, wat Never Stop Travelling graag voor je regelt.

Vrije tijd en verkenning

Als je liever op eigen houtje de havenstad verkent, bieden veel cruiseschepen informatie en aanbevelingen over lokale attracties en bezienswaardigheden. Dit geeft je de vrijheid om zelf te bepalen hoe je de tijd in elke bestemming doorbrengt. In veel gevallen ligt je aanlegsteiger niet direct in het centrum, de meeste cruiserederijen hebben pendelbussen dis je op- en neer naar het centrum kunnen brengen.

Ontspanning

Spa en wellness

De meeste cruiseschepen hebben uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. Van massages en gezichtsbehandelingen tot sauna’s en stoombaden, deze ruimtes zijn ontworpen om je te helpen ontspannen en je lichaam te verwennen.

Zwembaden en jacuzzis

Een ander hoogtepunt van de ontspanning aan boord zijn de zwembaden en jacuzzi’s. Geniet van een duik in het zwembad, ontspan in een jacuzzi met uitzicht op de oceaan, of lees een boek terwijl je op een ligbed onder de zon ligt. Overal is voldoende en goed toezicht dus reis je met kleine kinderen, die gaan niks overkomen ook niet als je ze even uit het oog kwijt zou zijn.

Afscheid en terugreis

Uitchecken en terugreis

Wanneer je cruise ten einde loopt, wordt je gevraagd om je hut op te ruimen en je bagage klaar te maken voor afhandeling. Het uitcheckproces is meestal snel en efficiënt. Het personeel helpt je met het afhandelen van je bagage en zorgt ervoor dat je een comfortabele terugreis hebt. Je kunt je koffers van boord laten halen echter dan mag je die nadien in een immense bagagehal gaan zoeken, verstandig om gewoon je eigen koffer mee van boord te nemen.

Herinneringen

Na je vertrek uit het schip, blijf je vaak met een schat aan herinneringen achter. Van de onvergetelijke uitzichten tot de nieuwe vrienden die je hebt gemaakt, een cruise biedt een schat aan ervaringen die je nog lange tijd zullen bijblijven. Een korte cruise of een lange reis rond de wereld, de ervaring zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten. Een rondreis en toch maar een keer alles uit- en inpakken.

Meer zien/lezen over cruisereizen, kijk dan snel HIER, op onze persoonlijke website.

Een cruise is een unieke manier om te reizen, waarbij je zowel de luxe en ontspanning aan boord als de avontuurlijke ontdekkingen aan land kunt ervaren. Het is een combinatie van comfort, verkenning en vermaak, waarbij elke dag nieuwe mogelijkheden en herinneringen biedt. Of je nu kiest voor een korte cruise of een lange reis rond de wereld, de ervaring zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten.

Bekijk ook eens

Roadtrip Westkust USA

Een episch avontuur Een roadtrip langs de westkust van Amerika is een droom voor velen. Deze route biedt een prachtige mix van iconische steden, adembenemende natuurwonderen en een rijke culturele geschiedenis. In dit blog nemen we je mee op een onvergetelijke reis langs enkele van de meest spectaculaire locaties in het westen van de Verenigde […]

Rondreizen door Groenland

Een reis door ongerepte schoonheid Groenland, het grootste eiland ter wereld, is een plek waar de ruige natuur en de eeuwenoude cultuur samenkomen om reizigers een unieke ervaring te bieden. Het land van ijs en vuur biedt spectaculaire fjorden, immense gletsjers, kleurrijke dorpen, en de adembenemende schoonheid van de Arctische wildernis. Een rondreis door Groenland […]

Stedentrip Krakau en bezoek Auschwitz

Krakau, een van de oudste en mooiste steden van Polen, biedt reizigers een unieke mix van historie, cultuur en schoonheid. Van de prachtige architectuur van de oude binnenstad tot de ontroerende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, een stedentrip naar Krakau en een dagtrip naar Auschwitz en Birkenau biedt een diepte en diversiteit aan ervaringen die […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!