15-daagse rondreis Nepal

Tot € 2.500,- p.p.

Nepal is een magisch land vol prachtige landschappen, eeuwenoude tradities en spirituele diepgang. Nepal biedt een ongekende diversiteit aan ervaringen van de Himalaya’s tot de groene jungle van Chitwan National Park. Verblijf in het levendige Kathmandu met zijn tempels en levendige markten, of geniet van een ontspannen tijd in de rustige valleien en bergdorpjes. Er zijn veel mogelijkheden voor avonturiers, van trekkingen in de bergen tot wilde jeepsafari’s en rafting op de rivieren. Voor mensen die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en een verbinding met de natuur, is Nepal de ideale bestemming. Kom tot rust in dit bijzondere land en laat je betoveren door de gastvrijheid van de lokale bevolking!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

Kathmandu Nepal

Kathmandu

Dag 1: Aankomst Kathmandu

Bij aankomst word je opgewacht door een transfer die je naar het hotel brengt. Na een douche vertrek je naar het centrum van Kathmandu voor een ontspannende oliemassage. Verken hierna de omgeving rond het hotel met vele kleine winkeltjes.
Kathmandu Nepal

Monkey Temple

Dag 2: Kathmandu

Na het ontbijt rijd je met een riksja richting Swayambu. Deze boeddhistische stupa kijkt uit over de vallei. Deze tempel wordt ook wel de ‘monkey temple’ genoemd door de vele apen. Hierna bezoek je de enorme boeddha beelden aan de voet van de heuvel. Vervolgens brengt het busje je naar het hart van het oude historische centrum van Kathmandu. Daar bewonder je het oude koninklijke paleis en de prachtige Newar hindoe godin, ofwel de Kumari. ‘s Middags eet je in een traditioneel Newari restaurant, waar je kennismaakt met een totaal nieuwe keuken.
Nepal

Trisuli rivier

Dag 3: Kathmandu, rafting (optioneel)

Je rijdt vandaag met een busje ongeveer drie uur naar de Trisuli rivier waar je kunt raften. Vanaf hier begint het meer actieve gedeelte van de rondreis. ‘s Middags stop je aan de oever van de rivier waar je gaat lunchen. In de namiddag kom je aan bij het hotel langs de rivier.
Nepal

Chitwan National Park

Dag 4: Chitwan National Park

Je rijdt twee uur van Pokhara naar Chitwan National Park in het zuiden van Nepal. Het klimaat en de natuur zijn hier helemaal anders. Je zult het landschap van Nepal in enkele uren totaal zien veranderen. Je verblijft in een lodge naast het park, het hotel Green Mansions. Het hotel heeft een buitenzwembad, perfect om te ontspannen en af te koelen aangezien het hier een stuk warmer is.
Chitwan Nepal

Safari

Dag 5: Chitwan National Park

Vroeg in de ochtend vertrek je met een jeep de jungle in voor een safari. Je zult herten, neushoorns, apen, pauwen, beren, krokodillen en zelfs tijgers tegen kunnen komen. Ook breng je een bezoek aan de olifantenfokkerij. In de namiddag vaar je met een kano de rivier af. De kans is groot dat je dan krokodillen aan de oevers ziet liggen. In de avond is er een dansoptreden voorzien door de Tharu gemeenschap.
Nepal

Begnas Tal

Dag 6: Chitwan - Begnas Tal

Je reist ongeveer vijf uur langs een prachtig landschap met steile rotsen, kleine dorpjes en kronkelende wegen. Je komt aan in Begnas Tal, een klein dorpje een uur rijden van Pokhara. Er is weinig toerisme, wel prachtige natuur. Je overnacht op een glamping. De tenten zijn groot en hebben een eigen douche, toilet en badkamer. Elke tent heeft een waanzinnig uitzicht op het meer, dichterbij de natuur dan dit kom je niet. Je maakt een makkelijke wandeling in de omgeving waar je kleine dorpjes hebt. In de avond eet je rond het kampvuur in de natuur.
Begnas meer

Wandeling langs Begnas Meer

Dag 7: Begnas Tal

Je wandelt langs het Begnas Meer. Je luncht langs het water op een schiereilandje met hele kleine restaurants. Je kan heerlijk zwemmen terwijl zij het eten bereiden. Je wandelt na de lunch verder naar het tweede meer: Rupa Tal. Met een bootje vaar je terug naar de kampeerplaats.
Nepal

Dhampus

Dag 8: Via Hemja naar Dhampus

Vandaag krijg je het gevoel van een trekking zonder dezelfde inspanning te moeten doen. Je wandelt een kort deel van de trekking richting Annapurna Base Camp. Deze trekking behoort tot één van de meest populaire trekkings van Nepal. Het is een korte wandeling van ongeveer 2 uur. Je komt aan in Dhampus, een dorpje met enkele guesthouses waar trekkers logeren die onderweg zijn naar Annapurna Base camp. Je overnacht in een berghut waar je ‘s avonds bij een kampvuur kan genieten van lokale raksi (zelfgemaakte rijstwijn). Wil je helemaal niet wandelen, dan kun je met een lokale jeep naar boven gebracht worden. Onderweg stop je bij een groot boeddhistisch klooster van de Sakya school.
Nepal

Pokhara

Dag 9: Pokhara

Je staat vroeg op voor een indrukwekkende zonsopgang. Dit is het meest nabije punt waar je de Himalaya kan waarnemen. Na het ontbijt daal je een klein stuk af waar je door een busje wordt opgepikt. Je rijdt een uur naar Pokhara. Porkhara is bekend om zijn Fewa meer. Nepalezen komen hier om te feesten en op vakantie. Je kan langs het meer wandelen, er zijn tal gezellige bars waar je een drankje kan drinken.
Nepal

Pokhara Paragliden

Dag 10: Pokhara

Optioneel kan je in het begin van de middag met een parachute boven het meer paragliden. Dit is een duo-sprong, dus geen ervaring nodig. Je vertrekt voor een fietstocht langs het meer richting Pame. Onderweg stop je regelmatig voor een koel drankje en eet je wat langs het meer. Pame is een klein dorpje met idyllische privéstrandjes. Voor zij die niet goed kunnen fietsen, is er een alternatieve route die minder zwaar is. Als je niet wilt fietsen, kun je hier ook heen met het openbaar vervoer, ook een ervaring!
Nepal

Bhatktaput

Dag 11: Bhaktaput

Je neemt een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Kathmandu. Bhatktaput is een juweel uit Azië en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In het historische centrum zie je ambachtslieden aan het werk: pottenbakkers en houtbewerkers. Zij doen dit werk al generaties lang. ‘s Avonds hangt er een speciale sfeer door de stad. Je overnacht in een vijfhonderd jaar oud pelgrimshuis in het hart van het centrum tussen de tempels. Nepal is erg veilig, dus ‘s avonds kan je veilig door de straatjes wandelen.
Nepal

Monniken

Dag 12: Namoboudha

In de voormiddag ben je vrij om zelf de stad te verkennen. Na de lunch rij je anderhalf uur naar het platteland naar Namoboudha. Hier logeer je in een Tibetaans boeddhistisch klooster samen met de monniken. Je ervaart het monastieke leven en ‘s avonds eet je samen met de monniken in de refter. Het klooster ligt op een heuvel die een 360° zicht geeft.
Nepal

Panauti

Dag 13: Panauti - Boudha

Je wordt ‘s ochtends gewekt door de gong. Na het ontbijt maak je je klaar voor een wandeling naar het oude handelsdorpje Panauti. Tijdens de wandeling van ongeveer 3 uur kom je langs kleine dorpjes in een prachtig landschap. Je kan wat snoep meenemen om uit te delen aan de kinderen, zo maak je makkelijk contact. Panauti was ooit welvarend door de handel, maar nu een beetje een spookstadje met prachtig houtsnijwerk. De chauffeur pikt je op en rijdt twee uur richting Boudha waar je verblijft. Boudha is een buitenwijk van Kathmandu met vele boedhistische kloosters.
Nepal

Pashupatinath

Dag 14: Boudha

Afhankelijk van het seizoen kan je een bergvlucht maken. Deze duurt zestig minuten en kost 195 dollar. Je vliegt met een propellorvliegtuig naar Everest en enkele andere bergreuzen. Je wandelt naar Pashupatinath waar de hindoes hun doden cremeren. Een heilige plaats waar je ook veel sadhu’s (asceten) zal zien. Geniet de rest van je laatste dag in Nepal.
Nepal

Sadhu

Dag 15: Vertrek

Je wordt gebracht naar de luchthaven waar je terug zult vliegen naar huis.

Praktische informatie

De beste reistijd om Nepal te bezoeken is in de herfst (september-november) en het voorjaar (maart-mei). Het weer in deze periodes is aangenaam, met heldere lucht en milde temperaturen. Het klimaat in Nepal kent vijf klimaatzones. Van tropisch in het laagland tot arctisch in de Himalaya. Het monsoonseizoen is van juni tot september; het is dan regenseizoen. Dit maakt het minder geschikt voor trekking door glibberige paden.

Als toerist heb je een visum nodig om Nepal binnen te komen. Dit kan vooraf geregeld en aangevraagd worden via de Nepalese ambassade of bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu. Visa’s zijn beschikbaar voor 15,30 en 90 dagen. Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn na aankomst. Vaccinaties zijn niet verplicht, maar er zijn wel een aantal aanbevolen: DTP, hepatitis A, bij langer verblijf of reizen naar afgelegen gebieden buiktyfus, rabiës en hepatitis B.

In Nepal betalen ze met de Nepalese roepie (NPR). 1 euro is ongeveer 140-150 NPR, afhankelijk van de koers. In grote steden zoals Kathmandu en Pokhara zijn geldautomaten beschikbaar en worden creditcards geaccepteerd in grotere hotels, restaurants en winkels. In de afgelegen gebieden is het handig cash bij je te hebben.

In Nepal is het in de Nederlandse zomertijd 4 uur en 45 minuten later. In de Nederlandse wintertijd is het 5 uur en 45 minuten later.

Ongeveer 80% van de mensen in Nepal zijn hindoeïsten, en er is ook een grote boeddhistische minderheid van ongeveer 10%. Religieuze tradities en festivals hebben een grote invloed op de cultuur en het dagelijks leven. Het wordt aanbevolen dat toeristen zich bescheiden kleden, vooral in tempels en heilige plaatsen. Bedek je knieën en schouders. Vermijd het aanraken van mensen op hun hoofd en trek je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat.

De vlucht van Amsterdam naar Nepal duurt gemiddeld 14 uur. In Nepal zijn er verschillende manieren om door Nepal te reizen. De bussen zijn goedkoop, maar vaak overvol en traag. Er zijn toeristenbussen beschikbaar, die wat comfortabeler zijn, tussen populaire bestemmingen zoals Kathmandu, Pokhara en Chitwan. Veel toeristen kiezen voor een binnenlandse vlucht. De binnenlandseluchtvaartmaatschappijen verbinden grote steden met afgelegen gebieden en trekkingsteden zoals Lukla (voor de Everest-trek). Taxi’s en tuktuks zijn gebruikelijk. Onderhandel vooraf een prijs als de taxi geen meter heeft. De tuktuks zijn een goedkope optie voor korte afstanden.

De officiële taal van Nepal is Nepalees. In toeristische gebieden spreken veel mensen redelijk Engels. Nepal is meertalig met meer dan 100 talen en dialecten. Sommige regio’s, zoals de Himalaya, spreken Tibetaans-gerelateerde talen.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Loop zeker een van de vele trekkings in Nepal

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!