10-daagse rondreis Indonesië

Tot € 2.500,- p.p.

Tijdens een onvergetelijke 10-daagse reis door Flores, ontdek je de magie van Indonesië! In deze reis worden avontuur, natuur en cultuur op een unieke manier gecombineerd, met nieuwe hoogtepunten elke dag.Start met een bezoek aan Sikka en het rustige Koka Beach, en beleef een spectaculaire zonsopgang bij de beroemde Kelimutu vulkaan. Ontdek de lokale gewoonten in Bajawa, maak een wandeling door de traditionele dorpen en ontspan bij natuurlijke hotsprings. Vaar door de 17 eilanden van Riung, snorkel in kristalhelder water en ga op Rinca en Komodo Island op zoek naar Komodo-varanen. Geniet van de prachtige uitzichten op Padar Island en Pink Beach. Ontdek Flores vol avontuur, prachtige natuur en cultuur!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Indonesië

Flores

Dag 1: Van Maumere naar Moni

Na het ontbijt staan je gids en chauffeur klaar voor de tour door Flores. Je bezoekt Sikka, een klein dorpje bij Maumere, dat beroemd is om de productie van prachtige ikats. Hier kun je ook een oude kerk bezichtigen. Vervolgens maak je een rit van ongeveer een uur naar het schitterende Koka Beach. Doordeweeks is het er rustig en idyllisch, terwijl er in het weekend vooral lokale toeristen te vinden zijn. Aan het eind van de middag reis je in ongeveer een uur naar Moni, een bergdorpje waar je zult verblijven in de Kelimutu Ecolodge.
Indonesië

Kelimutu vulkaan

Dag 2: Kelimutu vulkaan

Om de zonsopgang bij de Kelimutu vulkaan te zien, maak je vroeg in de ochtend een klim van ongeveer een uur naar het panoramapunt. De lokale bevolking gelooft dat de drie kratermeren van deze vulkaan magische krachten hebben. Eenmaal terug, krijg je een ontbijt en vervolgens rijdt je via Ende naar Riung in het noorden, een rit van vier en een half uur. Je stopt bij het blauwe stenen strand van Pengga Jawa en vervolgens rijdt je door een vlakke bergstreek naar de noordkust. Door de route kun je het traditionele dorp Wologai en de Wolopaku koffieplantage bezoeken. Je komt in de namiddag aan in Riung. Je verblijft twee nachten in een eenvoudig hotel in Riung.
Indonesië

Riung landbouw

Dag 3: 17 Eilanden van Riung

Deze hele dag vaar je over het water rond de 17 eilanden. Bij een van de eilanden hangen honderden ‘vliegende honden’, een vleermuissoort, in de bomen. Je hebt de gelegenheid om te snorkelen of lekker te relaxen op het strand. Je luncht op het strand met lekkere verse geroosterde vis.
Indonesië

Bajawa

Dag 4: Bajawa

Na het ontbijt vertrek je naar Bajawa. Onderweg stop je bij de hotsprings van Soa. Je overnacht in een hotel in de bergen.
Indonesië

Luba

Dag 5: Wandeling bij Bajawa

Vandaag ga je een prachtige wandeling maken door Bajawa, met een stop bij de lokale markt. Daarna ga je door het traditionele dorp Luba en ga je verder naar Bena. De gastvrije inwoners nodigen je vaak uit om de binnenkant van een huis te bekijken. Onderweg beschrijft de gids de gebruiken van de Ngada-bevolking. Hoewel er een paar klim- en daalpunten zijn, biedt de route prachtige uitzichten. Je bereikt het dorp Tololela wanneer je de chauffeur krijgt die je naar de Malanage Hot Springs brengt. De warme bronnen zijn een perfecte plek om te ontspannen. Overnacht in Bajawa of in de bergen, half uur van de stad verwijderd.
Indonesië

Grot Liang Bua

Dag 6: Via de Homo Florensiesnis naar Ruteng

Na het ontbijt ga je naar het dorpje Aimaire, waar je de productie van arak (palmwijn) kunt zien en proeven. Na de rit wandel je naar het Rana Mese meer. Vervolgens bezoek je de grot bij Liang Bua, waar begin deze eeuw het fossiel van de Homo Floresiensis werd gevonden. Je kunt ook het kleine Liang Bua museum bezoeken. Daarna maak je een korte rit naar Ruteng, waar je overnacht in het Santa Maria klooster of het Spring Hills hotel.
Indonesië Bali

Golo Guru

Dag 7: Van Ruteng naar Labuan Bajo

Na het ontbijt ga je naar Labuan Bajo, een havenstad. Onderweg kun je stoppen bij het uitkijkpunt Golo Guru om de prachtige spinnenweb sawa's van Cancar te bewonderen. Verblijf in Labuan Bajo.
Indonesië

Snorkelen Kelor

Dag 8: Kelor, Rinca en Kalong eilanden

Na het ontbijt ga je naar de haven om aan boord van je eigen boot te stappen. Je kunt kiezen voor een eenvoudige boot met overnachting aan dek of tegen een meerprijs voor een luxere boot met airconditioning. Het eilandje Kelor is een plek waar je kunt snorkelen boven het koraal en tussen verschillende kleurrijke vissen. De kapitein vaart dan naar het eiland Rinca. Ga samen met lokale rangers op zoek naar de Komodo-varanen tijdens een korte trektocht van twee uur. Aan boord kun je naar Kalong Island varen, waar je vliegende honden kunt zien. Overnachting aan boord (eenvoudige accommodatie).
Indonesië Komodovaranen

Komodo Island

Dag 9: Padar, Komodo, Pink beach en Kanawa

Na het ontbijt ga je naar Padar Island. Daar moet je een zware klim maken om het mooiste uitzicht van het Komodo National Park te zien. Je vaart terug naar Komodo Island met de boot. Hier kun je de Komodovaranen in het wild zien. Er zijn altijd een paar bij de gebouwen van de rangers, tenzij ze zich daar niet laten zien. Na de wandeling vaar je naar Pink Beach om te snorkelen, waarna je naar Kanawa Island gaat om te ontspannen of nog een keer te snorkelen. Je komt in de namiddag aan bij de wal van Labuan Bajo, waar je chauffeur je naar je hotel brengt. Je overnacht in Labuan Bajo.
Indonesië

Flores

Dag 10: Vertrek vanaf Flores

Na het ontbijt brengt je chauffeur je naar het vliegveld voor je volgende bestemming.

Praktische informatie

Het weer in Indonesië is tropisch. Er zijn twee seizoenen: het regenseizoen (oktober tot april) en het droge seizoen (mei tot september). De beste tijd om te reizen is tijdens het droge seizoen, wanneer het niet regent en het warm blijft. Doorgaans ligt de temperatuur tussen 25 en 30 graden Celsius. Bali en Java zijn het hele jaar populair, maar in het regenseizoen kan het vochtiger zijn en kunnen sommige gebieden moeilijker bereikbaar zijn.

Bij aankomst kunnen Nederlanders een visum krijgen voor een verblijf van niet meer dan dertig dagen. Dit visum kan niet worden verlengd. Bij aankomst moet uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Hepatitis A en B, DTP (difterie, tetanus, polio), buiktyfus en een update van de mazelenvaccinatie zijn allemaal aanbevolen vaccinaties. Malariaprofylaxe wordt ook in sommige gebieden aangeraden, afhankelijk van de bestemming in Indonesië.

In Indonesië betalen ze met de Indonesische Rupiah (IDR). 1 IDR is ongeveer 0,00006 euro. Creditcards worden in grote steden, hotels, restaurants en winkels geaccepteerd, maar kleinere bedrijven en op de markt kun je vaak alleen met cash betalen. Het is dus handig altijd wat cash mee te hebben.

Indonesië strekt zich uit over drie tijdzones:

  • West-Indonesische tijd (WIB): + 7 uur (Jakarta, Java, Sumatra)
  • Centraal-Indonesische tijd (WITA): + 8 uur (Bali, Sulawesi, Nusa Tenggara)
  • Oost-Indonesische tijd (WIT): +9 uur (Papoea, Molukken)

Indonesië heeft veel verschillende religies, zoals islam, hindoeïsme, boeddhisme en christendom, wat het een multiculturele natie maakt. Respect voor lokale tradities en gewoonten is cruciaal. Het is van belang om de kledingvoorschriften te volgen, met name wanneer je naar religieuze locaties gaat. Het is beleefd om dingen met de rechterhand te geven en te ontvangen, ook je schoenen uit doen bij het binnenkomen van iemands huis of een tempel.

Afhankelijk naar welk deel van Indonesië je vliegt, is de gemiddelde vliegreis ongeveer tussen de 13 en 17 uur. Vaak reis je naar Indonesië met een tussenstop. Binnen de steden zijn taxi’s en apps zoals Grab populair en betaalbaar. Voor langere afstanden tussen eilanden zijn binnenlandse vluchten de beste optie. Fietsen en scooters zijn ook populaire vervoermiddelen, voorop in Bali. Over Java kan je goed met de trein reizen. Er zijn routes tussen Jakarta, Yogyakarta en Surabaya. Het verkeer kan chaotisch zijn, vooral in grote steden.

De officiële taal is Bahasa Indonesia. Engels wordt redelijk goed begrepen in toeristische gebieden, vooral op Bali en in de grote steden. Kennis van enkele basiszinnen in het Indonesisch kan van pas komen en wordt vaak gewaardeerd door de lokale bevolking. Het leren van simpele begroetingen zoals “Selamat pagi” (goedemorgen) en “Terima kasih” (dank je) kan een groot verschil maken in je interacties.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Bekijk de Komodovaranen in hun natuurlijke omgeving

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!