23-daagse rondreis Japan

Tot € 5.000,- p.p.

In drie weken reis je door het prachtige Japan, waarbij je de vrijheid hebt om met een huurauto Japan te verkennen. Je start in het bruisende Tokyo, waar je de moderne en traditionele kant van de stad ontdekt. Je reist door naar de noordkant van Mount Fuji waar je geniet van prachtige uitzichten. Stap in de schoenen van de oude Samurai door dezelfde postroute te bewandelen. Ontdek de geschiedenis van de atoombom in Hiroshima en bezoek het betoverende eiland Miyajima. Neem een duik in de warme bronnen in Yufuin en eindig in Nagasaki, een stad vol geschiedenis en levendige cultuur. Zin in een avontuur? Kom naar Japan!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur

Mogelijk programma

Japan Rondreis

Tokyo

Dag 1: Vlucht naar Tokyo

Deze dag vlieg je naar Tokyo, waar je de volgende dag aankomt.
Japan Tokyo

Harajuku

Dag 2-4: Tokyo

Een transfer haalt je op bij het vliegveld en brengt je naar je hotel in Tokyo. In de komende dagen heb je de kans om Tokyo te bezoeken, een stad waar traditie en moderniteit samenkomen. In de levendige wijk Harajuku vind je een levendige mix van hippe winkels, trendy restaurants en felle mode. De straten zijn vol mensen die genieten van de unieke sfeer, vooral op zondag. De beroemde Sensoji-tempel, een van de oudste en meest bezochte tempels van de stad, is gelegen in Asakusa, een andere iconische wijk.
Japan Mount Fuji

Mount Fuiji

Dag 5 en 6: Kawaguchiko / Mount Fuji

Na je tijd in Tokyo haal je de huurauto op en rijd je naar Kawaguchiko, een rit van ongeveer 100 km, 2 tot 3 uur rijden. Eenmaal aangekomen, kun je de stad verkennen en Mount Fuji, oftewel Fujisan, bewonderen. Deze iconische berg is een must voor elke Japanner om minstens één keer te beklimmen, al is de top alleen bereikbaar in juli en augustus. Buiten deze maanden kun je het museum bij het 5th Station bezoeken. Lake Kawaguchi, een van de Fuji Five Lakes, biedt schitterende uitzichten op de berg. Vanuit Kawaguchiko kun je met de kabelbaan naar het Fuji Viewing Platform, waar je diverse wandelingen kunt maken, allemaal met prachtig uitzicht op Mount Fuji.
Tsumago Japan

Postroute

Dag 7 en 8: Tsumago

Je rijdt vandaag 200 km naar Tsumago, een rit van ongeveer 3 uur. Het historische dorp Tsumago ligt in de Kisovallei. De meeste huizen zijn gebouwd in traditionele stijl en zijn goed bewaard gebleven. Je gaat terug naar de Samurai-tijd. Hier liepen de Samurai de postroute die Kyoto verbond met Edo (nu Tokyo). Een wandeling van drie tot vier uur gaat tussen twee van de oude postdorpen Magome en Tsumago. Op deze wandeling kom je langs prachtige uitzichten, groene bossen, theehuizen en kleine dorpjes.
Daibutsu Japan

Todai-ji’s Daibutsu-den

Dag 9: Nara

Vandaag rij je 260 km naar Nara, een rit van ongeveer 4 uur. Nara, een van Japan's oudste hoofdsteden, is een absolute must-see tijdens je reis. De stad heeft maar liefst acht UNESCO Werelderfgoedlocaties, met als hoogtepunt Todai-ji’s Daibutsu-den, het grootste houten gebouw ter wereld. Binnenin vind je het indrukwekkende Daibutsu-beeld, ruim 16 meter hoog en gemaakt van 437 ton brons en 130 kilo goud. De meeste tempels bevinden zich in het groene Nara Park, waar je ook talloze vrij rondlopende herten tegenkomt.
Koyasan Japan

Koya-san

Dag 10: Mount Koya

Stap in de auto om ongeveer 2 uur, 75 km te rijden naar Mount Koya. De heilige berg Koya-san ligt in een prachtig woud en ligt in een prachtige omgeving. De berg is 995 meter hoog en huisvest het Koya-san kloostercomplex, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. Je verblijft in één van de tempels en hebt de kans om de ochtendwake bij te wonen. een zeer aanbevolen. Het verblijf omvat altijd het traditionele boeddhistische vegetarische diner. De Okunoin begraafplaats is een prachtige plek om te wandelen, vooral 's avonds wanneer de stenen lantaarns de paden verlichten.
Kyoto Japan

Ninenzaka

Dag 11-14: Kyoto

Rij 130 km van Koya naar Kyoto, een rit van ongeveer 2 tot 3 uur. De huurauto wordt bij aankomst in Kyoto afgeleverd. Kyoto, dat ooit de hoofdstad van Japan was, staat bekend om zijn unieke paleizen, tempels en paviljoenen. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals het Nijo-kasteel met prachtige schilderingen en piepende vloeren en het Kinkakuji, het beroemde Gouden Paviljoen. Je kunt helemaal tot rust komen in de rustige rotstuinen van Ryoanji, een Zen-tempel. Het Gion-district is een must-see 's avonds om geisha's te zien. Bovendien moet u de Kiyomizu-tempel en de Fushimi Inari-taisha bezoeken, die bekend staat om zijn karakteristieke rode poorten. Vergeet niet om door de prachtige straten van Ninenzaka en Sanenzaka te lopen, die vol zijn met gezellige winkels en restaurants.
Japan Hiroshima

Genbaku Dome

Dag 15 en 16: Hiroshima en Miyajima

Je reist met de trein van Kyoto naar Hiroshima, een rit van ongeveer 1 tot 2 uur. Het bekendste kenmerk van Hiroshima is natuurlijk de eerste aanval met een atoombom aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.Het Peace Memorial Park en het Peace Museum hebben veel monumenten en duizenden papieren kraanvogels die laten zien wat er gebeurt als gevolg van een atoomoorlog. Aan de rand van het park ligt het UNESCO Werelderfgoed Genbaku Dome, dat het enige gebouw is dat in het centrum van de atoomexplosie is gebleven. Vanuit Hiroshima is het eenvoudig om naar Miyajima te reizen, een klein eiland in de baai. Hier vind je de Itsukushima-schrijn, een van de heiligste Shinto-tempels van Japan. De beroemde rode "torii" poort lijkt bij eb boven het water te zweven. Je kunt ook Mount Misen beklimmen of de kabelbaan nemen voor een prachtig uitzicht over de baai en de Seto-inlandse zee.
Japan Bullettrain

Bullet Train

Dag 17 en 18: Yufuin

Reis 1 uur met de trein van Hiroshima naar Fukuoka. Hier haal je een huurauto op. Vanuit Fukuoka rij je met de huurauto 120 km, ongeveer 2 uur, naar Yufuin. Yufuin ligt te midden van bergen en biedt talloze traditionele heetwaterbaden (onsen) om van te genieten. De "hells" nabij Beppu, verschillende heetwaterbronnen, zijn absoluut een bezoek waard. Elke bron heeft door de aanwezige mineralen een unieke kleur en bevindt zich in een mooie tuin. Het dorp staat bekend om zijn historische ryokans, waardoor je regelmatig mensen in hun yukata (badjas) door de straten ziet wandelen.
Vulkaan Japan

Naka-Dake

Dag 19: Mount Aso

Je rijdt 65 km, ongeveer 1 tot 2 uur, naar Aso. Het is absoluut de moeite waard om Mount Aso te bezoeken. Met een omvang van 18 bij 24 kilometer is de caldera van Mount Aso de grootste vulkanische krater ter wereld. Het ruige en kale landschap doet denken aan een maanlandschap. Het is alleen mogelijk om Naka-Dake te bezoeken, een van de kraters van de vulkaan, omdat het nog steeds actief is. Hier stijgen grote rookpluimen op en je ruikt zwavel. Je kunt verschillende prachtige routes langs de kraters rijden met de auto.
Nagasaki Japan

Gunkanjima

Dag 20 en 21: Nagasaki

Reis met de auto van Aso naar Nagasaki, 240 km, een rit van ongeveer 3 tot 4 uur. Nagasaki, de tweede stad in Japan die door een atoombom werd getroffen, herdenkt deze tragedie dagelijks bij de Fukusai-ji Tempel. Het imposante Kannon-beeld en het unieke schildpad van de tempel maken het onderscheidend. Tegenwoordig heeft Nagasaki een levendige muziekscene, gezellige restaurants en bars en een mediterrane sfeer. Dejima, ooit Japan's enige manier om de Westerse wereld te bereiken, wordt momenteel zorgvuldig hersteld. Historische Engelse huizen, waaronder het huis van Madame Butterfly, liggen in Chinatown, de oudste van Japan. Een bezoek aan Gunkanjima (Battleship Island), een verlaten eiland dat ooit een bloeiende koolmijn was, maar nu een spookstad is geworden, is een bijzondere excursie vanuit Nagasaki.
Japan Tokyo

Fukuoka

Dag 22 en 23: Naar Fukuoka en vertrek

Rijd 155 km naar Fukuoka, een rit van ongeveer 2 uur. Je levert de huurauto in op de luchthaven van Fukuoka. Vanuit hier vertrek je terug naar huis.

Praktische informatie

Japan is een langgerekt land dat van noord naar zuid loopt. Om die reden zijn er binnen het land vaak grote verschillen in temperatuur. In de winter kan het verschil tussen Hokkaido in het noorden en Okinawa in het zuiden oplopen tot 40 graden!

Beste reistijd voor Hokkaido 

Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan en is een van de koudste regio’s. De beste reisperiode is de herfst en de zomer wanneer de temperaturen toenemen en de meeste sneeuw verdwenen is. Je kunt hier heerlijk wandelen in een van de nationale parken van het eiland. In de winter kun je in de omgeving van Sapporo skiën en bij Shiretoko lopen op drijfijs. Dit is ook de periode van de sneeuwfestivals. 

Beste reistijd voor Honshu 

Honshu is het grootste en meest bevolkte eiland met onder meer de trekpleisters Tokyo, Kyoto en Hiroshima. De beste reistijd zijn het voor- en najaar met prettige temperaturen en niet te veel regenval. Je moet rond de kersenbloesemperiode wel rekening houden met drukte en hogere prijzen. In de zomermaanden is het vaak drukkend warm en eind augustus en begin september kun je nog last hebben van het tyfoonseizoen. De zomermaanden zijn juist wel weer de beste maanden om Mount Fuji te beklimmen of te wandelen in de Alpen rond Kamikochi. 

 Beste reistijd voor Okinawa 

Okinawa heeft een subtropisch klimaat en de temperaturen op Okinawa zijn het hele jaar door prettig te noemen. Het regenseizoen begint in mei en brengt warme, vochtige dagen mee. In juli neemt de regen weer af, maar half augustus en september kun je kans hebben op tyfoons.

Een geldig paspoort dat in ieder geval geldig is tijdens je verblijf in Japan, is vereist. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Japan geen visum nodig. Om door de paspoortcontrole te komen heb je een uitreisbewijs nodig (dit is je vliegticket voor de terugreis).

Een toeristenkaart wordt kosteloos verstrekt en deze is 90 dagen geldig. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben.

In Japan betalen ze met de Japanse Yen (JPY). 1 JPY is ongeveer 0,0062 euro. 

In de meeste steden van Japan kun je geld pinnen. Buiten de steden kan dit meestal niet. Veel geldautomaten accepteren echter geen niet-Japanse bankkaarten. Waar je zeker kunt pinnen is bij automaten in 7/11 winkels en van de JP Bank en Citibank. Vaak kun je met een Nederlandse pas maximaal €500 per dag pinnen, dus hou hier rekening mee. 

In de meeste grote winkels en hotels kun je een creditcard gebruiken als betaalmiddel. Verder is Japan voornamelijk georiënteerd op contant geld. Het is daarom op veel plekken alleen mogelijk om contant te betalen.

Japan valt in tijdzone GMT+9. Dit houdt in dat het tijdens de zomertijd in Japan 7 uur later is dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het in Japan 8 uur later.

Respect is erg belangrijk in Japan. Dit uit zich in allerlei aspecten zoals beleefdheid in gesprekken, het buigen als teken van respect en het respecteren van privacy van anderen. Zorg ervoor dat je stil bent in het openbaar vervoer en vermijd luid te praten. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen, volg de lokale gebruiken. Zoals het reinigen van je handen en mond met water bij de ingang en het aanbieden van een kleine donatie bij het bidden. In restaurants wordt verwacht dat je je schoenen uitdoet wanneer je een tatami-kamer betreedt. Het geven van fooi in Japan is niet zo gebruikelijk. De Japanners vinden dat goede service vanzelfsprekend is en zien fooi eerder als een belediging. Het geven van fooi in luxe hotels wordt wel geaccepteerd. Doe dit nooit direct, maar geef het geld in een envelop. Houd er rekening mee dat het personeel getraind kan zijn om te antwoorden met een ‘nee, bedankt’. Taxichauffeurs en gidsen hoef je ook geen fooi te geven.

In Japan gelden een aantal geschreven en ongeschreven regels die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Anders kan iets al gauw als beledigend of onbeschoft worden ervaren. Met de volgende punten moet je rekening houden: 

  • In de metro en trein wordt praten of telefoneren niet gewaardeerd. 
  • Producten hebben een vaste prijs, afdingen is niet mogelijk en niet netjes. 
  • In sommige restaurants of winkels moet je de schoenen uit doen, dit staat aangegeven. In tempels is het uitdoen van je schoenen verplicht. 
  • Maak niet ongevraagd foto’s van geisha’s op straat. 
  • Snuit je neus niet in het openbaar. 
  • In het openbaar vervoer is het niet toegestaan om met schoenen op de bank te zitten. Als je graag met je voeten op de bank wilt, trek dan je schoenen uit. Je zult ook regelmatig een Japanner zien die dit doet.

Het openbaar vervoer in Japan is goed georganiseerd, met stipte treinen en overzichtelijke stations. Er zijn treinen, metro’s, bussen en monorails in de meeste steden. Je kunt vooraf treinkaartjes kopen of een Japan Rail Pass gebruiken voor onbeperkt reizen met Japan Rail-treinen, exclusief de snelste hogesnelheidstreinen en sommige privémaatschappijen. Binnen steden is de Welcome Suica-kaart handig voor metro’s en bussen.

Als je een auto huurt, heb je als Nederlander een internationaal rijbewijs type IRB nodig. Controleer de auto bij het ophalen en maak foto’s. In Japan rijdt men links, met verkeer dat van links voorrang heeft op kruispunten. Tankstations zijn vaak full-service, maar er zijn ook zelfbedieningsopties. Voor tolwegen krijg je een ETC-kastje mee dat gekoppeld is aan je creditcard. Taxi’s zijn veilig en werken op een meter. Zorg ervoor dat je bestemming in het Japans is opgeschreven, omdat chauffeurs vaak geen Engels spreken.

De meeste mensen in Japan spreken Japans en het Engels wordt niet heel veel gesproken, vooral niet buiten de grote steden. Het is handig om een aantal basiszinnen in het Japans te leren, zoals Arigatou” (dank je), “Sumimasen” (pardon, excuseer), en “Eigo o hanashimasu ka?” (Spreekt u Engels?). Japanners zijn vaak heel behulpzaam. Het is handig om een vertaalapp op je telefoon te hebben om je te helpen met basiscommunicatie. In grote steden en op toeristische plekken zijn veel borden tweetalig, Japans en Engels.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Maak je weg naar de top van Mount Fuji

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!