Rondreizen in Zweden

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Zweden, met zijn uitgestrekte landschappen en rijke cultuur, biedt avonturiers een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Of je nu een liefhebber bent van de natuur, cultuur of geschiedenis, Zweden heeft voor ieder wat wils. Hier zijn enkele avontuurlijke hoogtepunten die je niet mag missen.

De wilde natuur van Lapland

Lapland, in het noorden van Zweden, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kun je de middernachtzon ervaren in de zomer en het magische noorderlicht in de winter. Activiteiten zoals hondensleeën, sneeuwscooteren en ijsvissen bieden een unieke manier om de besneeuwde wildernis te verkennen. Bovendien kun je er kennismaken met de Sami-cultuur en hun traditionele rendierherderij.

Het Kungsleden-pad

Voor de wandelliefhebbers is het Kungsleden-pad (Koningspad) een absolute must. Dit 440 kilometer lange pad slingert door enkele van de mooiste en meest ongerepte landschappen van Zweden. Onderweg passeer je bergen, bossen, meren en rivieren. Overnachten kan in hutten langs de route of door te kamperen in de vrije natuur.

Kajakken in de archipel van Stockholm

De archipel van Stockholm bestaat uit duizenden eilanden en is een waar paradijs voor kajakkers. Peddel door smalle kanalen, langs idyllische vissersdorpjes en afgelegen stranden. Overnachten kan op een van de vele campings op de eilanden, waar je kunt genieten van de stilte en de schoonheid van de natuur.

Avonturen in de Zweedse meren

Zweden heeft duizenden meren die perfect zijn voor allerlei wateractiviteiten. Het Vänern-meer, het grootste meer van Zweden, biedt mogelijkheden voor zeilen, windsurfen, vissen en zwemmen. Het kristalheldere water en de omliggende bossen maken het een ideale plek voor een zomerse vakantie.

Het Abisko Nationaal Park

Abisko Nationaal Park, gelegen in het noorden van Zweden, is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Naast de spectaculaire lichtshow biedt het park ook geweldige wandel- en trektochten. De Abiskojaure Trail en de Björkliden-route zijn populaire keuzes voor avontuurlijke wandelaars.

Skiën in Åre

Voor wintersportliefhebbers is Åre dé bestemming in Zweden. Dit skigebied biedt uitstekende pistes voor zowel beginners als gevorderden. Naast skiën kun je hier ook snowboarden, langlaufen en sneeuwschoenwandelen. Na een dag vol actie kun je ontspannen in een van de gezellige berghutten of spa’s in het dorp.

Historische ontdekkingen in Visby

Visby, gelegen op het eiland Gotland, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de middeleeuwse stadsmuren en bezoek de indrukwekkende kerken en ruïnes. Visby staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een unieke mix van avontuur en geschiedenis.

Fietsen langs de Kattegat-route

De Kattegat-route is een 370 kilometer lange fietsroute langs de westkust van Zweden. Deze route biedt adembenemende uitzichten op de kustlijn, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden. Het is een geweldige manier om de Zweedse kustregio te verkennen en tegelijkertijd actief bezig te zijn.

Of je nu de ongerepte wildernis wilt verkennen, de cultuur en geschiedenis wilt opsnuiven, of op zoek bent naar adrenaline-verhogende activiteiten, Zweden biedt het allemaal. Met zijn diverse landschappen en rijke culturele erfgoed is Zweden een ideale bestemming voor elke avonturier. Pak je rugzak, trek je wandelschoenen aan en ontdek het avontuurlijke Zweden!

Bekijk ook eens

Stedentrip Bologna (Italië)

Introductie tot Bologna Bologna, gelegen in het hart van Italië, is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen die de voorkeur geven aan de meer bekende bestemmingen zoals Rome, Florence of Venetië. Maar voor degenen die Bologna ontdekken, wacht een stad vol geschiedenis, cultuur, heerlijk eten en een levendige sfeer. Bologna, […]

De Never Stop Travelling Rondreis Planner

Onze unieke Rondreis Planner is een innovatief hulpmiddel dat is ontworpen om gepersonaliseerde reizen te creëren. Deze planner stelt reizigers in staat om hun eigen rondreizen samen te stellen, afgestemd op jouw specifieke wensen, interesses en behoeften. Volledige personalisatie Onze planner biedt reizigers de mogelijkheid om elk aspect van je reis aan te passen. Dit […]

Rondreis door het land van de farao’s, Egypte!

Egypte: Een tijdloze ontdekking Egypte is een land vol mysterie en magie, waar je door de geschiedenis kunt wandelen en de pracht van oude beschavingen kunt herbeleven. Dit fascinerende land biedt een rijke mix van cultuur, geschiedenis, en adembenemende landschappen. Van de majestueuze piramides van Gizeh tot de serene wateren van de Rode Zee, Egypte […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!