8-daagse reis Egypte

Tot € 1.000,- p.p.

Egypte, het land van de piramides, farao´s en historische geschiedenis. Ontdek de bruisende straten van Caïro tot de stille woestijn. Ga zeilen op de Nijl in een feluccaboot rond de eilanden en bewonder de schatten van Toetanchamon in het Grand Egyptian Museum. Egypte is niet alleen een reisbestemming, het is een avontuur waar je herinneringen creëert die je levenslang bij je houdt. Laat je meeslepen in de historie van Egypte en zijn vele magische plekken!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur
Zonvakantie

Mogelijk programma

Cairo Sphinx

Sfinx van Gizeh

Dag 1: Aankomst in Caïro

Bij aankomst op de Internationale Luchthaven van Caïro, krijg je hulp bij de immigratie, het ophalen van de bagage en de douaneformaliteiten. Vervolgens ga je met de transfer naar je hotel in Caïro.
Pirmamide Cairo Gizeh

Piramides van Gizeh

Dag 2: Verkennen Gizeh en Sakkara

Na het ontbijt je het hotel rij je naar Gizeh om een van de wereldwonderen te bezoeken: de Piramides van Gizeh en de Sfinx. In de middag bezoek je Sakkara, 27 kilometer van Caïro. Hier bezoek je de Trappiramide, de oudste piramide ter wereld. Hierna bezoek je Memphis, de oude hoofdstad van Egypte, waar het standbeeld van Ramses || en de grote Albasten Sfinx zich bevinden. Je overnacht in Caïro.
Rondreis Egypte

Markt Caïro

Dag 3: Bezoek Musea en Bazars in Caïro

Na het ontbijt in het hotel, bezoek je het Nieuwe Grand Egyptian Museum. Het grootste archeologische museum ter wereld. Het heeft duizenden artefacten uit het oude Egypte, inclusief de complete collectie van Toetanchamon. In de middag bezoek je de Citadel van Mohammed Ali en de Albasten Moskee van Salah Eldin. Ook bezoek je de Khan El Khalili Bazaar, bekend om vele winkels met parfum, leer, goed en nog veel meer. Je rijd naar het treinstation waar je de nachttrein neemt naar Aswan. Een diner met een vast menu wordt geserveerd in je cabine.
Aswan Egypte

Zeilen op de Nijl

Dag 4: Tour Aswan en zeilen op de Nijl

In de ochtend ontbijt je nog aan boord met een ontbijt geserveerd in je cabine. Bij aankomst op het station van Aswan wordt je geassisteerd. Hierna begint de tour in Aswan. Je bezoekt de Hoge Dam, de Oude Dam, de Granietgroeven en de Tempel van Philae. Je checkt in bij het hotel en in de namiddag ga je zeilen op de Nijl met een feluccaboot rond het eiland van Kitchener en het eiland van Agha Khan. Je overnacht in Aswan.
Edfu Egypte

Tempel van Edfu

Dag 5: Van Aswan naar Luxor

Je ontbijt in het hotel en na het uitchecken vertrek je naar Luxor. Onderweg bezoek je de Tempel van Edfu en de Tempel van Kom Ombo. Aangekomen in Luxor check je in en heb je de avond vrij.
Luxor Egypte

Luxor

Dag 6: West- en Oostelijke Oevers van Luxor

Na het ontbijt in het hotel, check je uit. Je bezoekt vandaag de Westelijke Oever van Luxor, met de Vallei der Koningen, de Tempel van Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon. Hierna reis je met de auto of boot terug naar de Oostelijke Oever van Luxor. Hier bezoek je de Tempels van Karnak en de Luxor Tempel. Vervolgens rij je naar het treinstation voor de nachttrein naar Caïro. Je krijgt diner aan boord in je cabine.
Cairo Egypte

Caïro

Dag 7: Verken Caïro

Je krijgt ontbijt in je cabine aan boord van de trein. Op het treinstation wordt je ontvangen en met de transfer naar je hotel gebracht. Je hebt vrije tijd om te ontspannen of de stad te verkennen. Je overnacht in Caïro.
Rondreis Egypte

Graftombe

Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt in het hotel check je uit en brengt de transfer je naar de luchthaven van Caïro.

Praktische informatie

Egypte heeft een woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. In de zomer (mei tot september) kan de temperatuur oplopen tot 40°C of hoger. In de winter (november tot februari) koelt het s´avonds af tot rond de 10°C en is het overdag als nog warm.

De beste periode om te reizen in Egypte is oktober tot en met april. De temperatuur is dan tussen de 20°C en 30°C. Ideaal voor het verkennen van Egypte.

Voor een bezoek aan Egypte heb je een geldig paspoort nodig die minstens zes maanden geldig is bij aankomst. Vaak krijgen toeristen bij aankomst een visum voor 30 dagen. Je kan het visum ook vooraf online aanvragen via de officiële Egyptische e-Visum website.

Aanbevolen vaccinaties zijn Hepatitis A, DTP (difterie, tetanus en polio), en buiktyfus vooral als je van plan bent langer dan twee weken te blijven buiten de toeristische gebieden.

In Egypte betalen ze met de Egyptische Pond (EGP). Het is handig altijd wat contant geld op zak te hebben voor kleinere aankopen en fooien. Creditcards worden op veel toeristische plekken geaccepteerd. 1 EGP is 0,02 Euro.

 

In de wintertijd van Nederland is het in Egypte 1 uur later. In de zomertijd van Nederland is er geen tijdsverschil met Egypte.

Egypte heeft een rijke en oude cultuur zowel uit de faraonische tijd als islamitisch. De meerderheid van de bevolking is moslim en een kleine minderheid christelijk. Houd rekening met het geloof, draag daarom bescheiden kleding, vooral buiten de toeristische gebieden. Voor vrouwen betekent dit vaak het bedekken van schouders en knieën.

Vanaf Amsterdam vlieg je ongeveer 4,5 uur naar Egypte.

In Egypte kan je gebruik maken van openbaar vervoer. Treinen zijn populair om mee te reizen tussen Caïro, Luxor en Aswan. Ook zijn er nachttreinen met slaapcoupés voor langere afstanden. Bussen zijn goedkoop maar kunnen overvol zitten en minder comfortabel zijn. Taxi´s zijn overal beschikbaar en betaalbaar, zorg er wel voor dat je van tevoren een prijs afspreekt of dat de meter wordt gebruikt.

 

De officiële taal van Egypte is Arabisch. In de toeristische plekken spreken veel mensen Engels maar ook soms Frans of Duits. Het is handig om een paar basiswoorden en zinnen in het Arabisch te leren zoals “shukran” (dank u) en “marhaba” (hallo). Zo toon je waardering naar de lokale cultuur.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Bezoek de Tempel van Luxor als het donker is

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!