23-daagse reis Zuid-Afrika

Tot € 2.500,- p.p.

Beleef een onvergetelijk avontuur in Zuid-Afrika! Met deze reis wordt je meegenomen door de prachtige landschappen, van de Drakensbergen tot de kustlijn van de Indische Oceaan. Rij de Panorama Route waar je waanzinnige uitzichten tegemoet komt! Ontdek de cultuur en geschiedenis van dit prachtige land in verschillende stadjes. Ga op safari en kom oog in oog te staan met de Big Five! Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten zoals wildwatervaren en ziplinen, of liever ontspant in de natuur, Zuid-Afrika biedt voor ieder wat wils!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur

Mogelijk programma

Kaapstad Zuid Afrika

Kaapstad Lion's Head

Dag 1,2 & 3: Kaapstad

Bij aankomst op het vliegveld in Kaapstad, wordt je geassisteerd met het ophalen van je huurauto. Je rijdt hiermee naar Brenwin Guest House. Hier verblijf je de aankomende drie nachten. Je hebt deze drie dagen de tijd Kaapstad te verkennen! Geniet van de zee, maak een hike op de Tafelberg of Lionshead en bezoek V&A Waterfront; het bruisende hart van Kaapstad.
Stellenbosch Zuid Afrika

Pinguïns

Dag 4: Stellenbosch

Na het ontbijt rijd je naar Stellenbosch, een rit van ongeveer 1 uur. Stellenbosch is een universiteitenstad omgeven door bergen en wijngaarden. Hier verblijf je in Knorhoek Country Guesthouse voor 1 nacht.
Rondreis Zuid Afrika

Heidelberg

Dag 5: Heidelberg

Na het ontbijt vertrek je naar Skeiding Guest Farm, een rit van ongeveer 3 uur. Je komt aan in Heidelberg, een stad in West-Kaap. Je overnacht op een familieboerderij. Een plek om te ontspannen en genieten van het uitzicht op de bergen.
Rondreis Zuid Afrika

Tuinroute

Dag 6 & 7: Plettenberg Bay

Vandaag vertrek je naar Plettenberg Bay, een rit van ongeveer 3,5 uur. Plettenberg Bay ligt langs de mooie Tuinroute en is een populaire vakantiebestemming. Het is een charmant stadje met eindeloze stranden. Je overnacht in Christiana Lodge
Rondreis Zuid Afrika

Tuinroute

Dag 8 & 9: Tsitsikamma Village

Na het ontbijt vertrek je naar Tsitsikamma Village, via Natures Valley, een rit van ongeveer 1 uur. Het Tsitsikamma Nationaal Park is een beschermd gebied aan de Tuinroute. Het gebied staat bekend om zijn inheemse bossen, prachtige kustlijn en de Otter Trail. Vlakbij het park ligt Bloukrans Bridge, 's werelds hoogste brug voor bungeejumpen op 216 meter hoogte. Je overnacht in Tsitsikamma Village Inn.
Addo Zuid Afrika

Addo

Dag 10 & 11: Addo

Na het ontbijt vertrek je naar Zuurberg Mountain Village, een rit van ongeveer 3 uur en 20 minuten. Aan de voet van de Zuurberg Mountains ligt het kleine stadje Addo, met citruslandbouw en citrusplantages. In Addo kan je boederijtochten maken en fruitplukken. Ook kan je in Addo genieten van behandelingen in bekroonde spa´s. Je overnacht in Zuurberg Mountain Village.
Port Elisabeth Zuid Afrika

Zonsondergang Zuid Afrika

Dag 12 & 13: Umdloti

Vertrek naar Port Elizabeth Airport, een rit van ongeveer 1 uur, waar je je vlucht naar Durban, King Shaka International Airport, neemt (kosten van de vlucht zijn niet inbegrepen). Haal je huurauto op en rijd naar Umdloti, rit van 15 minuten. Umdloti is een prachtig kustplaatsje met vele activiteiten. Je kunt dolfijnen en walvissen spotten, surfen, duiken, windsurfen, paardrijden, kitesurfen, golven en nog meer. Je overnacht in Fairlight Beach House, een 4* bed and breakfast aan de noordkust van Kwa-Zulu Natal.
Rondreis Zuid Afrika

St. Lucia

Dag 14 & 15: St. Lucia

Je rijd naar St. Lucia, een rit van ongeveer 2 uur en 45 minuten. St. Lucia ligt aan het prachtige St. Lucia Estuarium, een van de grootste van Afrika, dat zich uitstrekt over 85 kilometer. Er is hier een overvloed aan wilde dieren en fantastische activiteiten. Ga bijvoorbeeld mountainbiken, wandelen en diepzeevissen. Of ga op spannende nachtsafari´s, nijlpaard-en krokodillencruises. Je overnacht in Ndiza Lodge & Cabanas.
Rondreis Zuid Afrika

Lokale Markt

Dag 16 & 17: Ezulwini Valley

Na het ontbijt vertrek je naar Mlilwane Beehive Villages, een rit van ongeveer 5 uur. Ezulwini Valley is een vallei ook wel bekend als "The Valley of Heaven". Ezulwini Valley heeft een vriendelijke vakantiesfeer. Je kunt genieten van moderne winkelcentra of bezoek sfeervolle kraampjes met authentieke spullen. Hiervoor kun je naar de Ezulwini Craft Market, waar textiel, houtwerk, keramiek en sieraden wordt verkocht. Je overnacht in Mlilwane Beehive Villages.
Kruger Park Zuid Afrika

Safari

Dag 18 & 19: Skukuza

Na het ontbijt vertrek je naar Skukuza Rest Camp in het Kruger National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Kruger National Park is een van de grootste wildreservaten in Afrika. Ga mee op waanzinnige safari´s en wie weet spot je de Big Five! Je overnacht in Skukuza Rest Camp.
Hoedspruit Zuid Afrika

Hoedspruit

Dag 20 & 21: Hoedspruit

Rijd door het Kruger National Park naar Kubu Lodge in Hoedspuit, een rit van ongeveer 5 uur. Aan de voet van de Klein Drakensberg ligt het stadje Hoedspruit, omringd door het grootste privébezit natuurreservaat ter wereld. Je kan hier genieten van talrijke activiteiten waarover Big Five gamedrives, wildwaterraften, paardrijsafari´s of een bezoek aan het Khamai Reptile Park en het Daktari Wildlife Orphanage. Je overnacht in Kubu Safari Lodge.
Panorama Route Zuid Afrika

Panorama Route

Dag 22: Hazyview

Vertrek naar Hazyview, via een de prachtige Panorama Route, een rit van ongeveer 3 uur. Hazyview is een klein landbouwstadje omgeven door fruitboomgaarden. Dit stadje en de omgeving dienen als populaire avonturenhoofdstad. Met vele buitenactiviteiten voor alle leeftijden. Je kan hier mountainbiken, quadrijden, ziplinen, tuben, abseilen en wildwatervaren. Hazyview heeft voor ieder wat wils. Je overnacht in Rissington Inn.
Rondreis Zuid Afrika

Graskop

Dag 23: Johannesburg

Na het ontbijt rijd je naar OR Tambo International Airport, een rit van ongeveer 4 uur en 30 minuten. Hier lever je je huurauto in en neem je je aansluitende vlucht (kosten van de vlucht niet inbegrepen). Vlieg terug met onvergetelijke herinneringen!

Praktische informatie

De beste tijd om Zuid-Afrika te bezoeken hangt af van de regio en activiteiten die je gaat doen. Als je gaat voor de wildlife safari´s, is het ideaal om in de droge wintermaanden (mei tot september) te gaan. De gemiddelde temperatuur is dan 20 graden. De dieren verzamelen zich dan rond de waterbronnen dus perfect om ze te spotten.

Voor Kaapstad en de wijnlanden zijn de zomermaanden (november tot maart) de beste periode om te gaan. Dan is de gemiddelde temperatuur ongeveer 30 graden. Je hebt dan warm en droog weer.

Rij je de Tuinroute en de kust van de West-Kaap, dan kan dat het hele jaar door. In de lente (september tot oktober) is het bijzonder mooi vanwege de bloeiende bloemen. Dan ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 26 graden.

Je hebt een geldig paspoort nodig dat ten minste 30 dagen na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is. Als Nederlandse toerist is een visum bij een verblijf van maximaal 90 dagen niet nodig.

Vaccinaties:

De aanbevolen vaccinaties zijn DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en Hepatitis A. Afhankelijk van de reisduur en activiteiten kunnen Hepatitis B, Rabiës en buiktyfus ook worden aanbevolen.

In sommige gebieden, zoals Krugerpark, komt malaria voor. Het wordt aangeraden om malariatabletten te nemen en anti-muggenmaatregelen te treffen.

In Zuid-Afrika betalen ze met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). 1 Rand is 0,05 Euro. Het is handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleine aankopen. Er zijn pinautomaten beschikbaar maar ze liggen vaak niet dicht bij elkaar. Creditcards worden algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en winkels. Het is gebruikelijk fooi te geven in restaurants, vaak 10-15%.

In Zuid-Afrika hanteren ze geen zomertijd. In de Nederlandse zomertijd is er geen tijdsverschil. In de Nederlandse wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.

 

Het geloof speelt een grote rol in Zuid-Afrika. Een groot deel van de bevolking, ongeveer 80 procent, is christen. 15 procent is niet gelovig, de rest is onder te verdelen in het hindoeïsme en de islam.

Zuid-Afrikanen zijn erg gastvrij, ze halen alles uit de kast om de gast te verwennen. Braai is bijvoorbeeld een populair gerecht, het is de Zuid-Afrikaanse manier van barbecue.

In verschillende gebieden van Zuid-Afrika zijn nog de traditionele culturen te vinden zoals Ndebele, Zulu, Xhosa en Swazi.

De populairste en handigste manier om Zuid-Afrika te verkennen is een auto huren. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden. Je moet hier wel links rijden!

De snelste manier om grote afstanden af te leggen is via een binnenlandse vlucht.

Het openbaar vervoer zoals bussen en treinen, zijn beschikbaar maar niet altijd betrouwbaar.

De vlucht van Amsterdam naar Zuid-Afrika is ongeveer 11 uur.

In Zuid-Afrika worden elf officiële talen gesproken. De veel gesproken talen zijn Engels, Zulu, Xhosa en Afrikaans. Engels wordt algemeen gesproken vooral in het toerisme.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Rijd zeker over de Panorama Route

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!