Maak je klaar voor een reis vol cultuur en avontuur. Ga mee op deze 22 daagse rondreis door het bijzondere Japan! Start in de futuristische stad Tokyo, reis door naar Matsumoto en breng een bezoek aan een wasabi boerderij, ga door naar Tsumago en loop in de schoenen van de oude samoerai door dezelfde postroute te lopen als zij ooit gedaan hebben. Neem een duik in de warmwaterbronnen van Beppu en nog veel meer!
Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.
Japan is een langgerekt land dat van noord naar zuid loopt. Om die reden zijn er binnen het land vaak grote verschillen in temperatuur. In de winter kan het verschil tussen Hokkaido in het noorden en Okinawa in het zuiden oplopen tot 40 graden!
Beste reistijd voor Hokkaido
Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan en is een van de koudste regio’s. De beste reisperiode is de herfst en de zomer wanneer de temperaturen toenemen en de meeste sneeuw verdwenen is. Je kunt hier heerlijk wandelen in een van de nationale parken van het eiland. In de winter kun je in de omgeving van Sapporo skiën en bij Shiretoko lopen op drijfijs. Dit is ook de periode van de sneeuwfestivals.
Beste reistijd voor Honshu
Honshu is het grootste en meest bevolkte eiland met onder meer de trekpleisters Tokyo, Kyoto en Hiroshima. De beste reistijd zijn het voor- en najaar met prettige temperaturen en niet te veel regenval. Je moet rond de kersenbloesemperiode wel rekening houden met drukte en hogere prijzen. In de zomermaanden is het vaak drukkend warm en eind augustus en begin september kun je nog last hebben van het tyfoonseizoen. De zomermaanden zijn juist wel weer de beste maanden om Mount Fuji te beklimmen of te wandelen in de Alpen rond Kamikochi.
Beste reistijd voor Okinawa
Okinawa heeft een subtropisch klimaat en de temperaturen op Okinawa zijn het hele jaar door prettig te noemen. Het regenseizoen begint in mei en brengt warme, vochtige dagen mee. In juli neemt de regen weer af, maar half augustus en september kun je kans hebben op tyfoons.
Een geldig paspoort dat in ieder geval geldig is tijdens je verblijf in Japan, is vereist. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Japan geen visum nodig. Om door de paspoortcontrole te komen heb je een uitreisbewijs nodig (dit is je vliegticket voor de terugreis).
Een toeristenkaart wordt kosteloos verstrekt en deze is 90 dagen geldig. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben.
In Japan betalen ze met de Japanse Yen (JPY). 1 JPY is ongeveer 0,0062 euro.
In de meeste steden van Japan kun je geld pinnen. Buiten de steden kan dit meestal niet. Veel geldautomaten accepteren echter geen niet-Japanse bankkaarten. Waar je zeker kunt pinnen is bij automaten in 7/11 winkels en van de JP Bank en Citibank. Vaak kun je met een Nederlandse pas maximaal €500 per dag pinnen, dus hou hier rekening mee.
In de meeste grote winkels en hotels kun je een creditcard gebruiken als betaalmiddel. Verder is Japan voornamelijk georiënteerd op contant geld. Het is daarom op veel plekken alleen mogelijk om contant te betalen.
Japan valt in tijdzone GMT+9. Dit houdt in dat het tijdens de zomertijd in Japan 7 uur later is dan in Nederland en België. Tijdens de wintertijd is het in Japan 8 uur later.
Respect is erg belangrijk in Japan. Dit uit zich in allerlei aspecten zoals beleefdheid in gesprekken, het buigen als teken van respect en het respecteren van privacy van anderen. Zorg ervoor dat je stil bent in het openbaar vervoer en vermijd luid te praten. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen, volg de lokale gebruiken. Zoals het reinigen van je handen en mond met water bij de ingang en het aanbieden van een kleine donatie bij het bidden. In restaurants wordt verwacht dat je je schoenen uitdoet wanneer je een tatami-kamer betreedt. Het geven van fooi in Japan is niet zo gebruikelijk. De Japanners vinden dat goede service vanzelfsprekend is en zien fooi eerder als een belediging. Het geven van fooi in luxe hotels wordt wel geaccepteerd. Doe dit nooit direct, maar geef het geld in een envelop. Houd er rekening mee dat het personeel getraind kan zijn om te antwoorden met een ‘nee, bedankt’. Taxichauffeurs en gidsen hoef je ook geen fooi te geven.
In Japan gelden een aantal geschreven en ongeschreven regels die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Anders kan iets al gauw als beledigend of onbeschoft worden ervaren. Met de volgende punten moet je rekening houden:
Het openbaar vervoer in Japan is goed georganiseerd, met stipte treinen en overzichtelijke stations. Er zijn treinen, metro’s, bussen en monorails in de meeste steden. Je kunt vooraf treinkaartjes kopen of een Japan Rail Pass gebruiken voor onbeperkt reizen met Japan Rail-treinen, exclusief de snelste hogesnelheidstreinen en sommige privémaatschappijen. Binnen steden is de Welcome Suica-kaart handig voor metro’s en bussen.
Als je een auto huurt, heb je als Nederlander een internationaal rijbewijs type IRB nodig. Controleer de auto bij het ophalen en maak foto’s. In Japan rijdt men links, met verkeer dat van links voorrang heeft op kruispunten. Tankstations zijn vaak full-service, maar er zijn ook zelfbedieningsopties. Voor tolwegen krijg je een ETC-kastje mee dat gekoppeld is aan je creditcard. Taxi’s zijn veilig en werken op een meter. Zorg ervoor dat je bestemming in het Japans is opgeschreven, omdat chauffeurs vaak geen Engels spreken.
De meeste mensen in Japan spreken Japans en het Engels wordt niet heel veel gesproken, vooral niet buiten de grote steden. Het is handig om een aantal basiszinnen in het Japans te leren, zoals Arigatou” (dank je), “Sumimasen” (pardon, excuseer), en “Eigo o hanashimasu ka?” (Spreekt u Engels?). Japanners zijn vaak heel behulpzaam. Het is handig om een vertaalapp op je telefoon te hebben om je te helpen met basiscommunicatie. In grote steden en op toeristische plekken zijn veel borden tweetalig, Japans en Engels.
Internationale vluchten en bagage.
Niet genoemde maaltijden en drankjes.
Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.
Vaccinaties.
Visum.
Reis- en annuleringsverzekering.
Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze 21 gouden reistips helemaal gratis!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!