Rondreizen door de Ionische Eilanden

< Terug naar overzicht

Direct verder naar:

Deel deze informatie

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

Ontdek het authentieke Griekenland

Stel je een plek voor waar ruige kustlijnen en helderblauwe wateren samenkomen, waar je kunt verdwalen in schilderachtige dorpjes en oude verhalen, ver weg van het massatoerisme. Welkom op de Ionische Eilanden: een adembenemende Griekse eilandengroep waar natuur, cultuur en avontuur samenkomen. Deze minder bekende, groene parels in de Ionische Zee nodigen je uit om op ontdekking te gaan, en bij Never Stop Travelling helpen we je graag om deze eilanden op een unieke, avontuurlijke manier te verkennen.

In dit blog nemen we je mee op een bijzondere reis langs de grootste en meest fascinerende eilanden van de Ionische archipel. Van verlaten NAVO-bases op Lefkada en de magische grotten van Kefalonia tot authentieke dorpjes en snorkelen in kristalhelder water: dit is Griekenland zoals je het nog niet kent.

Start van het avontuur: Palairos en Lefkada

Na een korte vlucht van drie uur vanuit Amsterdam land je in Preveza, waar het avontuur direct begint met een rit naar het charmante kustplaatsje Palairos. Dit authentieke Griekse stadje, gelegen aan de voet van de bergen en met uitzicht op de Ionische Zee, is de perfecte plek om je reis te starten. Geniet van de lokale sfeer langs de boulevard, waar traditionele taverna’s je verwelkomen met heerlijke gerechten en de zon ondergaat achter de bergen. Probeer zeker het “Tomorrow Family Restaurant” of de Paleros Yacht Club, waar je kunt dineren met een uitzicht om van te dromen.

Een korte rit brengt je naar Lefkada, een eiland dat beroemd is om zijn groene bergen, verlaten stranden en ruige landschappen. Hier voel je de kracht van de natuur terwijl je door smalle bergweggetjes rijdt en telkens verrast wordt door nieuwe uitzichten op de Ionische Zee. Vergeet niet een stop te maken bij het mysterieuze Castle of Grivas, een verlaten fort met een rijke geschiedenis. Dit kasteel, gebouwd door Ali Pasha in 1806, ligt bovenop een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over Lefkada, de Golf van Ambracië en de omringende eilanden.

Verlaten NAVO-basis: Lefkada’s koude oorlog relikwie

Lefkada herbergt ook een goed bewaard geheim voor de avontuurlijke reiziger: de verlaten NAVO-basis op de hoogste berg van het eiland. Gebouwd tijdens de Koude Oorlog, lijkt deze plek rechtstreeks uit een spionagefilm te komen. Met zijn enorme radars en verlaten gebouwen die ooit het Amerikaanse leger huisvestten, vertelt deze plek een verhaal van geopolitiek en militaire strategie. De klim naar boven is uitdagend, maar de beloning is een adembenemend uitzicht over het eiland, de zee en de nabijgelegen zandmijn. Een perfecte stop voor avonturiers en geschiedenisliefhebbers.

Kefalonia: grotten, schildpadden en ongerepte natuur

Na je avonturen op Lefkada, is het tijd om door te reizen naar Kefalonia, het grootste eiland van de Ionische archipel. Vanaf de haven van Vasiliki neem je de ferry naar Fiskardo, een idyllisch vissersdorpje dat je verwelkomt met kleurrijke huisjes en een ontspannen sfeer. Kefalonia staat bekend om zijn adembenemende natuur, indrukwekkende grotten en unieke stranden.

Een van de absolute hoogtepunten is een bezoek aan de Melissani-grot, een ondergronds meer dat je betovert met zijn helderblauwe water en magische lichtinval. Een korte boottocht door de grot laat je het water in al zijn pracht zien, vooral rond het middaguur wanneer het zonlicht door het ingestorte dak valt en het meer verandert in een sprookjesachtige ervaring. Combineer dit met een bezoek aan de nabijgelegen Drogarati-grot, waar stalactieten en stalagmieten de muren sieren en de akoestiek zo goed is dat er soms concerten worden georganiseerd.

Ben je meer een strandliefhebber? De kustlijn van Kefalonia is bezaaid met verborgen baaien en stranden waar het water zo blauw is dat het bijna surrealistisch lijkt. Bij het strand van Myrtos of de afgelegen baai van Petani kun je heerlijk ontspannen, zwemmen en snorkelen in de kristalheldere zee.

Avontuur in de baai van Argostoli: schildpadden en varen

In de hoofdstad Argostoli word je begroet door de indrukwekkende Caretta Caretta zeeschildpadden, die je bijna vanaf de boulevard kunt aanraken. Deze majestueuze dieren komen vaak rond de haven om te eten, en met een beetje geluk kun je ze zien zwemmen terwijl vissers hun vangst lossen. Voor een unieke ervaring kun je een bootje huren en de baai van Lixouri verkennen. Geen vaarbewijs nodig, alleen een gevoel van avontuur! Vaar langs verlaten strandjes, anker in afgelegen baaien, en geniet van een picknick op het water. Vergeet je snorkeluitrusting niet, want de onderwaterwereld hier is minstens zo indrukwekkend.

Een uitstapje naar het piepkleine eiland Vardiani, net buiten de kust van Kefalonia, is ook een aanrader. Dit eiland is alleen bereikbaar per boot, en het voelt alsof je op een geheime plek bent geland. Ga hier snorkelen in het glasheldere water of maak een korte wandeling over het eiland terwijl je geniet van het uitzicht op de omliggende zee.

Meganisi en het eilandgevoel: pure rust en avontuur

Vanuit Lefkada is het slechts een korte boottocht naar het rustige eiland Meganisi. Met zijn ongerepte baaien en rustige dorpjes voelt dit eiland als een stap terug in de tijd. Hier kun je in alle rust snorkelen in afgelegen baaitjes of een dag doorbrengen op het water. Meganisi biedt een prachtig contrast met de grotere Ionische eilanden: het is klein, maar vol karakter en charme. De dorpen Katomeri en Spartochori zijn perfect voor een rustige wandeling en een traditionele Griekse lunch in een van de lokale taverna’s.

Roadtrippen: van verborgen dorpen tot groene bergen

Een roadtrip over de Ionische Eilanden is een must voor iedereen die van avontuur houdt. De kronkelende bergweggetjes leiden je langs traditionele dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. Een stop bij het verlaten dorp Palia Plagia is een van die magische plekken. Hier zie je alleen nog de contouren van wat ooit een bloeiend dorp was, maar het verhaal leeft voort in de verlaten huizen en kerken die je er nog kunt vinden. Het is alsof je door de geschiedenis wandelt.

De route door de bergen van Lefkas biedt ook continu nieuwe verrassingen. Elk bocht onthult weer een ander, adembenemend uitzicht over de Ionische Zee of de groene valleien van het binnenland. Perfect voor natuurliefhebbers en fotografen die op zoek zijn naar dat ene perfecte plaatje.

Een duurzame beleving: Lefkada Micro-Farm

Wil je meer leren over duurzaam en biologisch leven? Bezoek dan de Lefkada Micro-farm, een unieke, kleinschalige boerderij waar je alles leert over biologische landbouw en duurzame Griekse gastronomie. Je wordt hartelijk ontvangen door de eigenaren, die je graag vertellen hoe ze premium olijfolie van medicinale kwaliteit produceren. Je kunt hier zelfs deelnemen aan een kookworkshop en proeven van de heerlijkste gerechten, allemaal bereid met verse ingrediënten van de boerderij. Dit is een unieke kans om het Griekse plattelandsleven van dichtbij te ervaren, ver weg van de toeristische drukte.

Jouw avontuur op de Ionische Eilanden wacht

Bij Never Stop Travelling geloven we dat reizen een avontuur moet zijn. De Ionische Eilanden bieden de perfecte mix van cultuur, natuur en avontuur, en wij helpen je graag om jouw droomreis samen te stellen. Van zeilen rond verlaten baaien en snorkelen met zeeschildpadden tot het ontdekken van verborgen dorpen en verlaten kastelen: deze eilanden hebben alles voor een onvergetelijke ervaring.

Of je nu kiest voor een ontspannende strandvakantie, een culinaire ontdekkingstocht of een avontuur vol natuur en geschiedenis, de Ionische Eilanden hebben het allemaal. Neem contact met ons op en laat ons jouw persoonlijke, op maat gemaakte reis plannen. Ontsnap aan de massa en ontdek het authentieke Griekenland met Never Stop Travelling.

Bekijk ook eens

Waarom Self-Drive door Roemenië?

Adembenemend Roemenië Roemenië, gelegen in Zuidoost-Europa, is vooral bekend om zijn mystieke, beboste regio Transsylvanië. Dit fascinerende land herbergt fascinerende folklore, legendarische uitvinders en opmerkelijke natuurlijke landschappen. Het beschikt over de spectaculaire Karpaten, een scala aan middeleeuwse dorpjes en oude versterkte kerken en kastelen. Een van de belangrijkste hoogtepunten van het land is het iconische […]

Internationaal Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs (IRB) is een officieel document dat in veel landen vereist of aanbevolen is naast je reguliere rijbewijs wanneer je in het buitenland gaat autorijden. Hier zijn enkele redenen en situaties waarin je een internationaal rijbewijs (IRB) zou moeten aanschaffen: Vereisten van het land waar je gaat rijden Sommige landen buiten Europa, zoals […]

Jolanda reisprof van het jaar

Reisprof Award naar Never Stop Travelling Geweldig nieuws! Jolanda heeft de Reisprof Award gewonnen, bekroond als de beste reisagent van het jaar! Deze prestigieuze award erkent niet alleen haar vaardigheden als reisagent/ZRA, maar ook haar unieke benadering in de branche. Ze heeft bewezen zich te onderscheiden, niet alleen als reisagent/ZRA, maar ook vooral als ondernemer. […]

Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!