21-daagse rondreis Sri Lanka

Tot € 2.500,- p.p.

Ontdek het betoverende Sri Lanka tijdens een onvergetelijke rondreis die je meeneemt door weelderige natuur, rijke cultuur en historische wonderen. Begin je avontuur in Colombo, een bruisende stad vol kleur en leven, waar je de lokale markten en bezienswaardigheden zoals de Pettah Bazaar kunt verkennen. Reis verder naar het historische Galle en bewonder de koloniale architectuur. In Udawalawe Nationaal Park spot je olifanten in hun natuurlijke omgeving tijdens een safari. Na de schoonheid van Ella en Nuwara Eliya, waar theeplantages en adembenemende uitzichten je omringen, bezoek je het culturele Kandy met de beroemde Tempel van de Tand. Verken de oude stad Polonnaruwa, laat je betoveren door de Koneswaram-tempel in Trincomalee en geniet van de prachtige stranden en watersportmogelijkheden in Kalpitiya. In Negombo kun je ontspannen op het strand en de lokale vismarkt verkennen. Met de adembenemende natuur, hartelijke bevolking en een rijk cultureel erfgoed, zal het prachtige eiland je betoveren en onvergetelijke herinneringen meegeven! 

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Zonvakantie

Mogelijk programma

Colombo Sri Lanka

Colombo

Dag 1: Aankomst – Colombo

Bij aankomst op de luchthaven van Colombo word je warm verwelkomd door een vertegenwoordiger. Vervolgens word je naar je hotel gebracht, waar je kunt inchecken en ontspannen na de vlucht. De rest van de dag kun je op je gemak de omgeving verkennen of gewoon uitrusten. Colombo is een bruisende stad vol energie, en je eerste indruk zal ongetwijfeld indrukwekkend zijn.
Pettah Bazaar Sri Lanka

Pettah Bazaar

Dag 2: Colombo

Na het ontbijt staat een uitgebreide stadstour door Colombo op het programma. Je bezoekt de levendige Pettah Bazaar, waar de straten bruisen van kleuren en geuren. Verder ontdek je religieuze en historische bezienswaardigheden zoals hindoeïstische en boeddhistische tempels, en het indrukwekkende Bandaranaike Memorial International Conference Hall. Colombo biedt een fascinerende mix van oude koloniale charme en moderne ontwikkelingen.
Sri Lanka Galle Fort

Galle

Dag 3: Colombo – Galle – Koggala

Na een heerlijk ontbijt vertrek je richting Galle, een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur. Hier verken je de beroemde Galle Fort, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, en bewonder je de koloniale architectuur. Bezoek de oude Nederlandse kerk en het Galle Museum, waar je meer leert over de rijke geschiedenis van deze voormalige havenstad. Na je ontdekkingstocht reis je verder naar het rustige Koggala, waar je de dag afsluit.
Olifant Sri Lanka

Udawalawe Nationaal Park

Dag 4: Koggala – Udawalawe

Vandaag reis je naar Udawalawe, waar het Elephant Transit Home op je wacht, een rehabilitatiecentrum voor verweesde olifanten. Na deze bijzondere ervaring maak je een safari in het Udawalawe Nationaal Park. Hier heb je de kans om kuddes wilde olifanten van dichtbij te zien, evenals andere dieren zoals waterbuffels, herten, apen en jakhalzen. Geniet van de wilde natuur en de serene sfeer van dit prachtige park.
Ella Sri Lanka

Ella

Dag 5: Udawalawe – Ella

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar het bruisende Ella. Onderweg maak je een stop bij Buduruwagala, waar je de hoogste Boeddhabeelden van Sri Lanka kunt bewonderen. Eenmaal in Ella aangekomen, bezoek je de iconische Nine Arch Bridge, een indrukwekkend staaltje koloniale spoorwegarchitectuur. Vervolgens wandel je naar Little Adam's Peak, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de groene heuvels van Ella.
Nuwara Eliya Sri Lanka

Nuwara Eliya

Dag 6: Ella – Nuwara Eliya – Mahiyangana

Na het ontbijt ga je verder naar het koelere berggebied van Nuwara Eliya, beroemd om zijn theeplantages en Engelse koloniale charme. Je maakt een treinreis van Demodara naar Nanu-Oya, een van de mooiste treinroutes ter wereld. Na een korte verkenning van Nuwara Eliya, reis je door naar Mahiyangana, waar je de Mahiyangana Raja Maha Vihara bezoekt, een van de oudste tempels van het land, doordrenkt van Boeddhistische geschiedenis.
Sorabora meer Sri Lanka

het Sorabora-meer

Dag 7: Mahiyangana

Vandaag kun je optioneel een vroege boottocht maken op het Sorabora-meer, gevolgd door een lokaal ontbijt op de top van de Sorabora-rots. Later op de dag maak je een wandeling naar de adembenemende Rathna Ella waterval, omringd door weelderige jungle. Voor de lunch proef je authentieke gerechten bereid door de lokale gemeenschap. Optioneel kun je in de avond een bezoek brengen aan het Wedda-dorp en genieten van traditionele Kirikoraha-dansrituelen.
Kandy Sri Lanka

de Koninklijke Botanische Tuinen

Dag 8: Mahiyanganaya – Kandy

Na het ontbijt vertrek je richting de koninklijke stad Kandy, die bekendstaat om zijn rijke cultuur en erfgoed. Je bezoekt de beroemde Tempel van de Tand, waar een heilige tandrelikwie van Boeddha wordt bewaard. Deze indrukwekkende tempel is een belangrijk pelgrimsoord en een symbool van het Boeddhisme in Sri Lanka. In de middag heb je de tijd om de levendige straten van Kandy te verkennen.
Kandy Sri Lanka

Kandy

Dag 9: Kandy

Vandaag breng je een bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuinen in Peradeniya, een groene oase vol exotische planten, orchideeën en majestueuze bomen. Vervolgens maak je een rondrit door de stad en bezoek je lokale markten, het Kandy City Centre en het traditionele kunst- en ambachtencentrum. Je sluit de dag af met een bezoek aan een edelsteenmuseum, waar je meer leert over de waardevolle edelstenen die in Sri Lanka worden gevonden.
Sigiriya Rotsfort Sri Lanka

Sigiriya-rots

Dag 10: Kandy – Sigiriya

Na het ontbijt reis je naar Sigiriya, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Sri Lanka. Hier beklim je de indrukwekkende Sigiriya-rots, die ooit een fort en paleis was van koning Kassapa. Tijdens de klim bewonder je de beroemde fresco's van de Hemelse Maagden en de prachtige tuinen rondom de rots. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over de omliggende jungle en vlaktes.
Sri Lanka Polonnaruwa

Polonnaruwa

Dag 11: Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

Vandaag verken je de oude stad Polonnaruwa, een UNESCO Werelderfgoedlocatie en een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen in Sri Lanka. Je bezoekt onder andere de Gal Vihara met zijn indrukwekkende Boeddhabeelden, het Koninklijk Paleis en het Parakrama Samudra-meer. In de middag maak je een safari in het Minneriya Nationaal Park, waar je kans hebt om grote kuddes wilde olifanten te zien, vooral tijdens het beroemde 'Gathering' in de droge periode.
Koneswaram Tempel Sri Lanka

de Koneswaram-tempel

Dag 12: Sigiriya – Trincomalee

Na een ontspannen ontbijt rijd je naar de kustplaats Trincomalee, een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Hier bezoek je de Koneswaram-tempel, gelegen op een klif met prachtig uitzicht over de oceaan. Trincomalee heeft ook een rijke geschiedenis, en je bezoekt het Fort Frederick en de begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog voordat je de dag afsluit aan het strand.
Trincomalee Sri Lanka

Trincomalee

Dag 13 en 14: Trincomalee

Deze twee dagen heb je de tijd om te ontspannen aan de prachtige stranden van Trincomalee. Je kunt kiezen voor een duikavontuur bij het beroemde Pigeon Island, snorkelen in het kristalheldere water of gewoon relaxen op het strand. Trincomalee staat ook bekend om zijn warmwaterbronnen, die je kunt bezoeken voor een rustgevende ervaring. De omgeving biedt ook culturele en natuurlijke bezienswaardigheden om te verkennen.
Anuradhapura Sri Lanka

Anuradhapura

Dag 15: Trincomalee – Anuradhapura

Na het ontbijt vertrek je naar de oude hoofdstad Anuradhapura, een van de meest heilige steden van Sri Lanka. Hier bezoek je de Bo-boom, een van de oudste bomen ter wereld, die is gegroeid uit een stekje van de oorspronkelijke boom waar Boeddha verlichting vond. Andere bezienswaardigheden zijn de indrukwekkende stoepa's zoals de Ruwanweliseya en de Thuparamaya, evenals de ruïnes van het historische Brazen Palace.
Luipaard Sri Lanka

Wilpattu Nationaal Park

Dag 16: Anuradhapura – Kalpitiya

Vandaag reis je verder naar Kalpitiya, een serene kustplaats die bekend staat om zijn ongerepte stranden en levendige kitesurfcultuur. Onderweg kun je optioneel een safari maken in het Wilpattu Nationaal Park, beroemd om zijn meren en de kans om wilde luipaarden te spotten. In de middag kun je ontspannen aan het strand of genieten van de rustige sfeer van Kalpitiya.

Kalpitiya

Dag 17: Kalpitiya

Een dag om volledig te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving van Kalpitiya. Je kunt kiezen voor een avontuurlijke dag met kitesurfen, snorkelen of een boottocht om dolfijnen te spotten. De ongerepte stranden en het heldere water maken het een ideale plek om te genieten van de natuur en rust. Het is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.
Sri Lanka Negombo

Negombo

Dag 18: Kalpitiya – Negombo

Na het ontbijt vertrek je naar Negombo, een levendige kustplaats niet ver van de luchthaven. In de middag kun je de stad verkennen, bekend om zijn visserij en historische bezienswaardigheden zoals de Nederlandse forten en kerken. Negombo heeft een gezellige strandboulevard en biedt volop mogelijkheden om te genieten van lokale gerechten en de kleurrijke sfeer.
Sri Lanka Negombo vissers

Vissers Negombo

Dag 19 en 20: Negombo

In Negombo geniet je van twee dagen vol ontspanning en avontuur aan de kust. Begin je dagen met een bezoek aan de bruisende vismarkt, waar je de levendige sfeer kunt proeven en kunt genieten van de vers gevangen zeevruchten. Ontdek de charmante straatjes en de kleurrijke lokale cultuur, of ontspan op de zonovergoten stranden. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er mogelijkheden voor watersporten zoals duiken en surfen, terwijl je in de avond kunt genieten van heerlijke lokale gerechten in de vele restaurants aan de kust. Dit is de perfecte gelegenheid om te relaxen en de schoonheid van deze kustplaats te ontdekken als afsluiting van je reis!
Sri Lanka markt

Markt Sri Lanka

Dag 21: Vertrek

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Dit markeert het einde van een onvergetelijke rondreis vol natuur, cultuur en avontuur.

Praktische informatie

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat. De meest ideale periode is van december tot maart. Het land heeft warme temperaturen die meestal tussen de 26°C en 30°C liggen. Soms kunnen er wat regenbuien vallen, maar die zijn vaak van korte duur.

Toeristen moeten vooraf een ETA aanvragen die geldig is voor 30 dagen. Dit kan eenvoudig online geregeld worden via de officiële ETA-website van Sri Lanka. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar DTP, Hepatitis A en buiktyfus (bij langer verblijf) worden aanbevolen.

In Sri Lanka betalen ze met de Sri Lankaanse roepie (LKR). 1000 LKR is 3 euro. Contant betalen is het meest gebruikelijk, hoewel ze in grotere steden, hotels en toeristische gebieden ook creditcards worden geaccepteerd. Er zijn ruim aantal pinautomaten beschikbaar in de stedelijke gebieden. Het is wel handig altijd wat contant op zak te hebben voor momenten waarop je geen creditcard kan gebruiken.

Sri Lanka verschilt 5,5 uur met Nederland.

Boeddhisme is de grootste religie in Sri Lanka, gevolgd door hindoeïsme, islam en christendom. Het is belangrijk respectvolle kleding te dragen, vooral bij religieuze locaties. Bij bezoekers wordt verwacht hun schouders en knieën te bedekken bij het betreden van tempels. Schoenen en hoeden moeten afgedaan worden.

De vlucht van Amsterdam naar Sri Lanka duurt tussen de 11 en 16 uur. Dit is afhankelijk van de duur van de tussenstop. Sri Lanka heeft een goed treinnetwerk dat veel toeristische plekken verbindt. De treinreis tussen Kandy en Ella is wereldberoemd. Je rijdt door de groene theeplantages. De bussen zijn goedkoop, maar soms erg druk en oncomfortabel. De meest populaire vorm van vervoer in de steden zijn tuktuks. Het is verstandig vooraf een prijs af te spreken of een meter aan te laten zetten. Ook kun je een auto huren met of zonder chauffeur. Je kan zelf rijden, maar het verkeer kan soms uitdagend en hectisch zijn.

De officiële taal die ze spreken in Sri Lanka is Singalees en Tamil. Engels wordt vooral gesproken in de toeristische gebieden, restaurants en vaak zijn wegborden en andere informatie ook in het Engels.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Beklimming van de Sigiriya Rots

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!