16-daagse familiereis Colombia

Tot € 4.500,- p.p.

Ontdek de diversiteit van Colombia met deze unieke reis. Begin in Bogotá, waar je de rijke cultuur en geschiedenis verkent, en bezoek het legendarische Guatavita Meer. Verken de natuur van het San Luis Reservaat met wildlife-safari’s en reis naar Salento, beroemd om zijn kleurrijke koloniale huizen en de prachtige Cocora Vallei. Leer over chocolade in een cacaoplantage en proef lokale gerechten. In Cartagena duik je in de rijke geschiedenis en cultuur, en ervaar je de levendige tradities van La Boquilla. Eindig je avontuur op het idyllische Punta Faro, waar je kunt genieten van de prachtige stranden en het rustige Caribische leven. Deze reis is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van avontuur, cultuur en ontspanning.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Colombia Bogota

Bogotá

Dag 1: Bogotá

Welkom in Colombia! Na je aankomst op de luchthaven word je naar je hotel in het historische centrum van de hoofdstad Bogotá gebracht. Breng de rest van de dag door zoals jij dat wilt, begin met het verkennen van de levendige sfeer van de stad of ontspan in het hotel.
La Candelaria Bogota Colombia

La Candelaria

Dag 2: Ciclovía Fietstocht in Bogotá

Vandaag staat er een fietstocht door de historische wijk La Candelaria op het programma. Fiets langs belangrijke plekken zoals Plaza Bolívar, waar indrukwekkende kerken en overheidsgebouwen staan. Verken verschillende buurten, bewonder het street-art werk en bezoek een koffiebranderij. Ook is er de mogelijkheid om de ambachtsmarkt in Usaquén te bezoeken.
Guatavita Colombia

Guatavita

Dag 3: Guatavita Meer

Je reist vandaag naar het betoverende Guatavita Meer, gelegen op ongeveer 3.000 meter hoogte en beroemd om de legende van El Dorado. Dit heilige meer van de Muisca-indianen was ooit de locatie van veel goudvondsten. Je kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan een van de inheemse gemeenschappen in de buurt van Sesquilé om meer te leren over hun cultuur en tradities.
Jungle Colombia

San Luis

Dag 4: Bogotá - San Luis Reservaat

Begin de dag met een transfer naar de luchthaven van Bogotá voor je vlucht naar Yopal. Bij aankomst op de luchthaven word je naar het San Luis Natuurreservaat gebracht. Tijdens de rit bewonder je de rijke flora en fauna van de regio. In de namiddag verken je te voet of per jeep de savanne en bosranden, waar je kennismaakt met de diverse ecosystemen van de Llanos.
Capibara Capybara Colombia

Capibara’s San Luis

Dag 5: 4x4 Jeep Safari

Na het ontbijt ga je op safari in een 4x4 voertuig door het natuurreservaat. Spot honderden capibara’s, herten, spectaculaire caimans en een verscheidenheid aan vogels. Geniet van de lunch op de boerderij en ontspan daarna in een hangmat. In de late namiddag ga je verder met een fotosafari om te genieten van de gouden uurtjes, gevolgd door een nachtelijke rit op zoek naar nachtdieren.
Colombia

Wildlife San Luis

Dag 6: Paardrijden of Wandelen

Je begint de dag met een keuze: ga je op een wildlife-wandeling of neem je deel aan een melk sessie? Na het ontbijt ga je te paard door de savannes en wetlands, op zoek naar dieren in het wild. Voor degenen die liever niet paardrijden, zijn er wandelingen beschikbaar langs bosranden en waterholes.
Salento Colombia

Salento

Dag 7: Transfer naar Salento

Vandaag word je door een Engelssprekende gids naar de luchthaven van Yopal gebracht voor je vlucht naar Armenia. Bij aankomst in Armenia zorgen we voor een transfer naar het charmante Salento, waar je de rest van de dag kunt verkennen en ontspannen.
Cocora Vallei Colombia Rondreis

Cocora Vallei

Dag 8: Cocora Vallei en Salento Tour

Salento, de oudste gemeente in het Quindío-departement, is beroemd om zijn kleurrijke koloniale huizen. Na een smakelijke lunch maak je een wandeling in de prachtige Cocora Vallei, waar je de hoge waspalmen kunt bewonderen. Je kunt ook deelnemen aan traditionele spellen en kiezen voor extra activiteiten zoals een uitgebreide wandeling, een paardrijtocht of een bezoek aan een lokale koffieboerderij.
Cacaobonen Colombia

Cacaobonen

Dag 9: Hacienda Venecia - Chocolade Workshop

Vandaag ga je naar Hacienda Venecia voor een workshop in het maken van chocolade. Ontdek de oorsprong van chocolade terwijl je de cacaobomen verkent en vers fruit proeft. Tijdens de workshop leer je hoe je cacaobonen kunt roosteren en malen, en creëer je je eigen chocolade lekkernij, die je mee naar huis kunt nemen.
Cartagena Colombia

Cartagena

Dag 10: Van Pereira naar Cartagena

Je reis gaat verder met een prachtige rit van Salento naar Pereira, waar je opgewacht wordt door een privéchauffeur die je naar je hotel in Cartagena brengt. Dit is het begin van een nieuw avontuur in deze iconische stad.
Colombia

La Boquilla

Dag 11: Culturele dag in La Boquilla

Duik in de lokale cultuur van La Boquilla met traditionele vistechnieken en een drumworkshop, waar je leert over Afro-Colombiaanse muziek en dans. Sluit de dag af met een voetbalwedstrijd op het strand, wat bijdraagt aan de gemeenschap.
Cartagena Colombia

City Tour Cartagena

Dag 12: Cartagena Tour

Vandaag begin je met een Pirate City Tour door het historische centrum van Cartagena, gevolgd door de Encanto Foodies Tour, waar je lokale delicatessen proeft. ’s Avonds bezoek je een lokale familie voor een diner en dans met champeta muziek, waarna je kunt genieten van salsa in een van de populaire clubs van de stad.
Snorkelen Colombia

Snorkelen bij Punta Faro

Dag 13: Transfer naar Punta Faro

Vandaag ga je met de boot naar Punta Faro, een serene bestemming voor de laatste dagen van je reis. Hier kun je ontspannen of deelnemen aan diverse wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken.
Colombia

Múcura

Dag 14 -15: Vrije Tijd in Punta Faro

Deze laatste dagen van de reis staan volledig in het teken van ontspanning en ontdekking op het eiland Múcura. Geniet van het strand, doe aan watersporten of blijf actief met activiteiten zoals tennis en volleybal. Je geniet van de rustige omgeving van het eiland, een perfecte afsluiting van de reis!
Colombia

Colombiaanse bevolking

Dag 16: Vertrek

Vandaag neem je afscheid van dit prachtige land. Na een gezamenlijke boottransfer word je naar de luchthaven gebracht voor je vertrek.

Praktische informatie

De beste reisperiode voor Colombia is van december tot maart. Gedurende deze maanden heerst het droge seizoen in veel regio’s, wat ideaal is voor sightseeing en buitenactiviteiten. Het weer is overwegend zonnig en aangenaam, waardoor je optimaal kunt genieten van de diverse landschappen en cultuur van het land. De periode van juni tot september is ook goed voor reizen, vooral in de hooglanden, waar de regenbuien vaak kortdurend zijn.

Voor een reis naar Colombia zijn er enkele belangrijke inreisvoorwaarden om te voldoen. Je paspoort moet bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig zijn. Met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig voor een verblijf tot 90 dagen. Het kan nodig zijn om het online “Check-Mig” formulier in te vullen voordat je reist. Aanbevolen vaccinaties voor Colombia zijn Gele koorts, DTP en Hepatitis A. Afhankelijk van de reisduur en activiteiten kan je daar nog Hepatitis B, Rabiës en malaria pillen aan toevoegen.

De officiële munteenheid van Colombia is de Colombiaanse peso (COP). De waarde van de peso varieert, maar 1 Amerikaanse dollar (USD) is ongeveer 4.000 tot 4.500 pesos, en 1 euro (EUR) is ongeveer 4.500 tot 5.000 pesos. Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 1.000 tot 100.000 pesos, en er zijn munten van 50 tot 1.000 pesos. In grote steden en toeristische gebieden kun je vaak met een creditcard betalen, maar het is handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleinere aankopen.

Colombia bevindt zich in de tijdzone UTC-5, wat betekent dat het 6 uur achterloopt op Nederland tijdens de standaardtijd en 7 uur tijdens de zomertijd.

Colombia’s cultuur is een levendige mix van inheemse, Afrikaanse en Spaanse invloeden, wat zich uit in een rijke variëteit aan muziek, dans en festivals. De trotse Colombiaanse identiteit komt tot uiting in kleurrijke vieringen zoals het Carnaval de Barranquilla en de Feria de las Flores, evenals in traditionele dansen zoals cumbia en vallenato.

De eetcultuur is een belangrijk onderdeel van deze culturele smeltkroes, met gerechten die variëren van regio tot regio. Typische Colombiaanse maaltijden omvatten arepas (maïsbrood), bandeja paisa (een stevige maaltijd met vlees, bonen, rijst en avocado) en sancocho (een rijke stoofpot). Het gebruik van verse ingrediënten en lokale specerijen speelt een centrale rol in de keuken.

Het katholicisme, dat door ongeveer 90% van de bevolking wordt aangehangen, heeft een sterke invloed op de cultuur en tradities. Naast het katholicisme zijn er ook kleinere protestantse gemeenschappen en een toenemende interesse in inheemse spirituele overtuigingen. Deze religieuze diversiteit draagt bij aan de culturele rijkdom van Colombia, waar oude rituelen en moderne invloeden samenkomen in een dynamische samenleving.

De Colombiaanse cultuur waardeert familie, gastvrijheid en de viering van het leven.

In Colombia kun je makkelijk reizen met binnenlandse vluchten, vooral voor lange afstanden. Steden hebben goed openbaar vervoer, zoals bussen en metro’s in Bogotá en Medellín, en taxi’s zijn overal beschikbaar. Voor korte afstanden en landelijke gebieden zijn lokale bussen en gedeelde minibusjes handig. Auto’s kunnen worden gehuurd voor meer flexibiliteit. Let op de veiligheid en wegomstandigheden, vooral in afgelegen gebieden.

In Colombia is de officiële taal Spaans. Hoewel Spaans de meest gesproken taal is, zijn er ook tientallen inheemse talen die door verschillende etnische groepen worden gesproken, zoals Wayuu, Quechua en Embera. In toeristische gebieden en grote steden spreken veel mensen ook basis Engels.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Maak kennis met de prachtige straatjes met muurschilderingen

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!