15-daagse rondreis Thailand

Tot € 2.500,- p.p.

Ga op een onvergetelijke reis door het hart van Thailand, waar bruisende steden, adembenemende natuur en rijke cultuur samenkomen. Begin je avontuur in het levendige Bangkok, waar je de prachtige tempels en kleurrijke markten verkent. Reis verder naar het historische Kanchanaburi, waar je het fascinerende verleden van de Tweede Wereldoorlog ontdekt en geniet van de betoverende Erawan-watervallen. Ervaar de sereniteit van Khao Sok National Park met een unieke overnachting in drijvende hutten op het kristalheldere Cheow Lan-meer, omgeven door weelderige jungle. Eindig je reis op het paradijselijke Koh Samui, waar je kunt ontspannen op de zonovergoten stranden en genieten van de lokale keuken. Deze reis biedt de perfecte mix van avontuur, ontspanning en onvergetelijke ervaringen die je hart zullen veroveren.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Thailand Bangkok

Bangkok

Dag 1: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Bangkok word je hartelijk verwelkomd door onze gids. Na een comfortabele privétransfer naar je hotel kun je settelen. Je hebt de tijd om te ontspannen na je reis.
Thailand

Streetfood in Bangkok

Dag 2: Verken Bangkok

Na de lunch staat je gids klaar voor een onvergetelijke ontdekkingstocht door de levendige straten van Bangkok. Je begint met een spannende longtailboottocht door de schilderachtige klongs, waar je de oude houten huizen en moderne wolkenkrabbers bewondert. Vervolgens bezoek je het iconische Wat Arun, dat prachtig in de zon straalt. De dag sluit je af met een culinaire streetfood tour door Chinatown, waar je de smaken van Thailand ontdekt met een proeverij bij diverse stalletjes. Dit is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren.
Market Bangkok Thailand

Markt in Bangkok

Dag 3: Fietstocht door Bangkok

Vandaag stap je op de fiets voor een unieke ervaring. Samen met je Engelssprekende gids verken je de stad en ontdek je de charme van het dagelijkse leven in Bangkok. Fiets langs kleurrijke markten en zie hoe de stad ontwaakt. Je eindigt de ochtend met een lange boottocht naar het groene hart van Bangkok, een waar paradijs van natuur en rust. Vergeet je camera niet voor de adembenemende uitzichten.
Thailand

Treinreis

Dag 4: Avontuur in Kanchanaburi

Na een vroeg ontbijt begint je avontuur naar Kanchanaburi. Je maakt een korte stop op de grote vismarkt van Mahachai en steekt vervolgens de rivier over met een pontje. Een treinrit naar de Mae Klong Market biedt een onvergetelijke ervaring, waarbij de trein rakelings langs de huizen rijdt. Je ontdekt de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak per longtailboot, omringd door het kleurrijke aanbod van lokale producten. De dag eindigt met een overnachting in het betoverende Boutique Raft River Resort, een unieke ervaring.
Erawan Waterval Thailand

Erawan-watervallen

Dag 5: Geschiedenis en Natuur in Kanchanaburi

Vandaag duik je in de fascinerende geschiedenis van de regio. Je bezoekt de Hellfire Pass en het bijbehorende museum, waar je leert over de ingrijpende WWII-historie. Na een indrukwekkende treinrit over de dodenspoorweg geniet je van de schitterende Erawan-watervallen, waar je kunt afkoelen in de verfrissende poelen. Dit biedt een perfecte mix van avontuur en ontspanning.
River Kwai Thailand

River Kwai

Dag 6: Terug naar Bangkok

Na een heerlijk ontbijt verken je het charmante dorp Kanchanaburi. Loop over de iconische Bridge on the River Kwai, bezoek het curieuze JEATH-oorlogsmuseum en de erebegraafplaats van de krijgsgevangenen. Na dit culturele avontuur ga je terug naar Bangkok, waar je aan boord gaat van de nachttrein naar Surat Thani.
Khao Sok National Park Thailand

Khao Sok

Dag 7: Aankomst in Khao Sok National Park

Bij aankomst in Surat Thani staat je chauffeur klaar voor de transfer naar je resort in Khao Sok. Na een rit van ongeveer 2,5 uur kun je deelnemen aan activiteiten zoals tuben, kanoën of heerlijk ontspannen met een massage. In de avond geniet je van een set-diner in het restaurant van het resort.
Cheow Lan Thailand

Cheow Lan-meer

Dag 8: Verkenning van Khao Sok National Park

Na het ontbijt staat er een actieve regenwoud-hike op het programma in een rustig gedeelte van Khao Sok. Na de lunch maak je een schitterende tocht met een longtailboot over het Cheow Lan-meer, waar je overnacht in drijvende hutten. Hier heb je voldoende tijd om te zwemmen, kajakken of simpelweg te genieten van de prachtige omgeving, omgeven door natuurgeluiden.
Koh Samui Thailand

Koh Samui

Dag 9: Reis naar Koh Samui

Vandaag word je vroeg wakker met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Na het ontbijt neem je de longtailboot terug naar het vaste land en geniet je van een lokale lunch. Vervolgens ga je naar de Donsak pier voor de ferry naar Koh Samui, waar je met een transfer naar je resort gaat.
Ang Thong Thailand

Ang Thong

Dag 10-14: Ontspanning op Koh Samui

Je hebt de komende dagen vrij om te ontspannen op het prachtige eiland Koh Samui. Geniet van de zon, ontdek de lokale cultuur of maak een dagtocht naar het Ang Thong National Marine Park. Voor een bijzonder diner kun je een tafel reserveren bij The Jungle Club, met een van de mooiste uitzichten van het eiland.
Koh Lanta Thailand

Koh Samui sunset

Dag 15: Vertrek

Vandaag neem je afscheid van Koh Samui. Je krijgt een transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar huis.

Praktische informatie

De beste tijd om Thailand te bezoeken is tijdens het koele seizoen, van november tot februari. De temperatuur is dan tussen de 20-30°C en er is minder kans op regen. Thailand heeft een tropisch klimaat met drie seizoenen.

  • Koelseizoen (november-februari): De temperaturen zijn aangenaam en er is een lage luchtvochtigheid, dus minder kans op regen.
  • Heetseizoen (maart-mei): De temperaturen zijn erg warm en kunnen oplopen tot 40°C.
  • Regenseizoen (juni-oktober): Er vallen in deze periode zware regenbuien. De buien zijn vaak kort en de natuur is op z’n groenst.

Toeristen kunnen Thailand bezoeken voor maximaal 60 dagen. Als je langer blijft, is er een visum nodig, anders niet. Er zijn geen verplichte vaccinaties, maar deze worden wel aanbevolen: DTP, hepatitis A en buiktyfus.

In Thailand betalen ze met de Thaise Bath (THB). 100 THB is ongeveer 2,64 euro. In grote steden en toeristische gebieden worden creditcards algemeen geaccepteerd. Het is handig altijd contant geld bij je te hebben voor kleinere winkels of markten. Pinautomaten zijn overal beschikbaar, maar er wordt vaak om een opnamevergoeding gevraagd.

In Thailand is het in de winter 6 uur later en in de zomer 5 uur later dan in Nederland.

Het boeddhisme is een overheersende religie in Thailand. Bezoekers moeten respect tonen in tempels. Bedek je schouders en knieën en doe je schoenen uit. Sta nooit boven een boeddhabeeld en raak iemands hoofd niet aan. Het hoofd wordt als het heiligste deel van het lichaam beschouwd. Toon altijd respect voor de Thaise koninklijke familie, kritiek hierop is strafbaar.

Een vlucht van Amsterdam naar Thailand duurt zonder tussenstop ongeveer 11 uur. In Thailand zijn er diverse mogelijkheden om je te verplaatsen. De taxi’s zijn goedkoop, maar zorg ervoor dat je een prijs afspreekt of de meter laat lopen. Tuktuks zijn leuk, maar wel duurder. Onderhandel vooraf altijd over een prijs. De trein is een geweldige manier om afstanden af te leggen, vooral de nachttreinen zijn een comfortabele en betaalbare optie. Ook de bussen zijn goed te gebruiken en goedkoop. Veel toeristen huren een motorfiets, zorg ervoor dat je een internationaal rijbewijs hebt en draag altijd een helm.

De officiële taal is Thai. In toeristische gebieden spreken veel mensen Engels, vooral in hotels, restaurants en toeristische attracties. Het is handig wat zinnen en woorden in het Thai te leren.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Breng zeker een bezoek aan een van de vele Floating Markets

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!