24-daagse rondreis Peru, Bolivia en Chili

Tot € 7.000,- p.p.

Deze reis door Peru, Bolivia en Chili biedt een onvergetelijke mix van cultuur, natuur en avontuur. Begin in het culinaire hart van Zuid-Amerika, Lima, en ontdek het koloniale erfgoed van de Witte Stad Arequipa. Bezoek de majestueuze Colca Canyon en spot de iconische condors. In Cuzco wandel je door de oude hoofdstad van de Inca’s en bewonder je het wereldwonder Machu Picchu. Verder reis je naar het betoverende Titicacameer, waar je de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen bezoekt. In Bolivia wacht de kleurrijke stad La Paz en de indrukwekkende zoutvlakte Salar de Uyuni, een surrealistisch landschap van eindeloze witte vlaktes. Sluit de reis af in het charmante San Pedro de Atacama, waar vulkanen en geisers het decor vormen, en ontdek het levendige Santiago de Chile. Deze route biedt adembenemende uitzichten, unieke ervaringen en onvergetelijke ontmoetingen, de perfecte reis voor avontuurlijke reizigers!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Lima Peru Cathedral

Lima

Dag 1-2: Lima

Welkom in Lima, de bruisende hoofdstad van Peru en het culinaire epicentrum van Zuid-Amerika. Geniet van de wereldberoemde gastronomie, met toprestaurants zoals Central en Maido, en verken het historische centrum met prachtige koloniale gebouwen. De levendige wijk Miraflores biedt gezellige parken en eetgelegenheden, en het Parque del Amor is perfect voor een ontspannen wandeling met uitzicht op de oceaan. Voor cultuurliefhebbers is er het Goudmuseum en het Museo de Larco, met indrukwekkende collecties uit de pre-Columbiaanse tijd. Lima is ook een geliefde bestemming voor surfers, dankzij de hoge golven langs de kust.
Arequipa Peru

Arequipa

Dag 3-4: Arequipa

Vlieg naar Arequipa, de Witte Stad aan de voet van drie vulkanen, waaronder de iconische El Misti. Wandel door het historische centrum en bezoek het klooster Santa Catalina, een serene kloosterstad binnen de stad. Proef lokale specialiteiten zoals cuy chactado (cavia) en rocoto relleno (gevulde peper) in een traditionele picantería. Buiten de stad ligt de groene Valle de Chilina, ideaal voor avontuurlijke activiteiten zoals raften en paardrijden.

Colca Canyon

Dag 5-6: Colca Canyon

Op weg naar de indrukwekkende Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld, kom je langs vulkanen en valleien waar lama's en alpaca's grazen. Op het hoogste punt van de rit (4910 meter) geniet je van panoramische uitzichten over de vulkanen die de 'vuurcirkel' vormen. Na een lunch in Chivay kun je ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen. De volgende ochtend vroeg vertrek je naar Cruz del Condor, de beste plek om de majestueuze condors te zien zweven boven de canyon. Geniet van het uitzicht en bezoek traditionele dorpjes zoals Cabanaconde voordat je verder reist.
Cuzco Peru

Cuzco

Dag 7-9: Cuzco

Reis per bus naar de voormalige hoofdstad van het Incarijk, Cuzco. Deze stad is een juweel van koloniale architectuur, gebouwd op de fundamenten van eeuwenoude Inca-structuren die aardbevingen hebben doorstaan. Maak een wandeling naar de ruïnes van Sacsayhuamán, een enorm fort dat boven de stad uittorent. De charmante straten van Cuzco nodigen uit om op zoek te gaan naar souvenirs en traditionele gerechten. Verken ook de omliggende Heilige Vallei, met dagtochten naar dorpen zoals Pisac of Ollantaytambo, waar je meer leert over de rijke Inca-cultuur.
Aguas Calientes Peru

Aguas Calientes

Dag 10: Aguas Calientes

Neem de fascinerende treinrit van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, een charmant dorpje aan de voet van de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu. De omgeving wordt gedomineerd door bergen en jungle, en biedt ook ontspanning in de warmwaterbronnen. Aguas Calientes, ook bekend als Machu Picchu Town, is het vertrekpunt voor je verkenning van het iconische Inca-complex.
Peru Machu Picchu

Machu Picchu

Dag 11: Machu Picchu

Verken het mystieke Machu Picchu, een van de meest adembenemende archeologische vindplaatsen ter wereld. Gelegen op een hoogte van 2.400 meter, omgeven door indrukwekkende bergen en nevelige bossen, biedt deze verloren stad van de Inca’s een betoverend uitzicht. Maak de klim naar de Zonnepoort voor een panoramisch uitzicht over de ruïnes en de omliggende vallei.

Titicacameer

Dag 12-13: Puno en het Titicacameer

Per bus reis je naar Puno, een stad aan het Titicacameer. Bezoek de beroemde drijvende eilanden van de Uros-Indianen, gemaakt van riet, waar je meer leert over het unieke leven van deze oude stam. Deze gemeenschap, die oorspronkelijk van het vasteland werd verdreven, heeft een fascinerende cultuur die nog steeds voortleeft op het meer.
La Paz Bolivia

La Paz

Dag 14-16: La Paz

Vandaag vlieg je naar La Paz, de indrukwekkend gelegen hoofdstad van Bolivia. Ontdek de stad, die zich uitstrekt over een diepe kloof en omringd is door de besneeuwde toppen van de Andes, waaronder de majestueuze Illimani. Bezoek de historische Plaza Murillo, met zijn kathedraal en presidentieel paleis, en verken unieke locaties zoals het kerkhof, waar Bolivianen hun doden in verticale 'graven' bijzetten. Maak uitstapjes naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de mysterieuze Tihuanaco-ruïnes of de surrealistische Maanvallei, een landschap van grillige rotsformaties.
Salar de Uyuni Bolivia

Salar de Uyuni

Dag 17-19: Salar de Uyuni

Verken de adembenemende Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld, per jeep. Bezoek het bijzondere Zouthotel en het eiland Incahuasi, dat bezaaid is met enorme cactussen. Overnacht in een eenvoudige lodge en reis door surrealistische landschappen zoals de Silolí Woestijn en de gekleurde lagunes, waar flamingo's zich verzamelen.
Chili

Valle de la Luna

Dag 20-21: San Pedro de Atacama

Reis door naar San Pedro de Atacama in Chili, een dorp te midden van indrukwekkende natuurfenomenen. Verken de surrealistische Valle de la Luna bij zonsondergang, bezoek de pre-Inca ruïnes van Pukara de Quitor en bewonder de geisers van El Tatio. De sterverlichte nachthemels van de Atacama-woestijn zijn ongeëvenaard, en een bezoek aan een sterrenwacht mag niet ontbreken.
Santiago Chili

Santiago

Dag 22-23: Santiago

Vlieg naar de Chileense hoofdstad Santiago, een stad vol koloniale charme en moderne flair. Bezoek historische locaties zoals de Plaza de Armas en geniet van de ontspannen sfeer in de groene parken van de stad. Verken sfeervolle wijken zoals Providencia en het culturele Barrio Brasil. Bij helder weer zie je de toppen van de Andes op de achtergrond.
Lake Miscanti Chili

Lake Miscanti

Dag 24: Vertrek

Je reis eindigt met een vlucht terug naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt. Na een onvergetelijke verkenning van Zuid-Amerika keer je terug naar huis met herinneringen voor het leven.

Praktische informatie

Bolivia heeft een verschillend klimaat afhankelijk van de regio. De beste reistijd voor het grootste deel van Bolivia is mei tot oktober. Het is dan droogseizoen en de temperaturen zijn aangenaam. In de Andes kan het best koud worden, vooral ‘s nachts. In de Amazone-regio is het het hele jaar door warm en vochtig. Van november tot maart is het regenseizoen, wat ervoor kan zorgen dat bepaalde wegen lastig bereikbaar zijn, vooral in het Amazonegebied.

Toeristen uit de meeste landen hebben een visum nodig voor Bolivia. Dit kan bij aankomst worden verkregen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet nog zes maanden geldig zijn bij aankomst. Vaccinaties voor gele koorts zijn verplicht als je uit een land komt waar de ziekte voorkomt. Aanbevolen vaccinaties zijn hepatitis A en B, tyfus en DTP. Malariaprofylaxe is aan te raden in bepaalde delen van het Amazonegebied.

In Bolivia betalen ze met de Boliviaanse boliviano (BOB). 1 euro is ongeveer gelijk aan 7,5 BOB. Contant geld is vaak handig, vooral in kleinere steden en landelijke gebieden. In grote steden en toeristische locaties worden creditcards vaak geaccepteerd, maar het is verstandig altijd wat contant geld bij je te hebben.

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 6 uur vroeger in Bolivia. Tijdens onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

Bolivia is een land vol met unieke cultuur en tradities. De markten van La Paz hebben prachtige kleurrijke textiel en handgemaakte kunstwerken die de rijke geschiedenis van de inheemse bevolkingen laten zien. Festivals zoals het Carnaval van Oruro brengen de straten tot leven met vrolijke dansen, muziek en prachtige kostuums. In de Andes-regio kun je de traditionele manier van leven van de Quechua en Aymara ontdekken. Hun kleurrijke kleding en rituelen laten zien hoe zij hun respect voor de natuur en voorouders uiten. Proef lokale gerechten zoals salteñas (hartige pasteitjes) en quinoa, en ervaar de vriendelijke gastvrijheid van de Bolivianen.

Een directe vlucht van Amsterdam naar Bolivia duurt gemiddeld ongeveer 13 uur met een overstap. Binnenlandse vluchten zijn een goede manier voor wat grotere afstanden in Bolivia. De wegen in Bolivia zijn soms erg goed en anders weer heel uitdagend. Vooral in de bergachtige gebieden en tijdens het regenseizoen. De taxi’s in de steden zijn goed te gebruiken, maar spreek wel een prijs van tevoren af als de taxi geen meter heeft.

De officiële talen van Bolivia zijn Spaans, Quechua en Aymara. Spaans wordt het meest gesproken en is de belangrijkste taal voor communicatie in de meeste stedelijke gebieden en toeristische locaties. Quechua en Aymara worden vooral gesproken in de Andes-regio.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Macchu Picchu is de icoon van Peru

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!