11-daagse Expeditiecruise Spitsbergen

Tot € 6.500,- p.p.

Deze reis naar Spitsbergen biedt een onvergetelijk avontuur in het hart van het Arctische gebied. Je gaat aan boord van de Ocean Adventurer en ontdekt de ruige, ongerepte natuur van Spitsbergen, waar uitgestrekte fjorden, imposante gletsjers en eindeloze ijsvelden je omringen. Terwijl je door de wildernis vaart, kom je oog in oog te staan met de fascinerende dieren die hier leven, zoals ijsberen, walrussen en poolvossen. Van historische walvisvaardersnederzettingen tot spectaculaire zodiactochtjes langs gletsjerfronten, deze expeditie biedt een unieke kans om de indrukwekkende landschappen en rijke fauna van het Hoge Noorden van dichtbij te ervaren.

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Expeditie reizen
Expeditie reizen
Lokale gids

Mogelijk programma

Spitsbergen Svalbard Expeditiecruise Longyearbyen

Longyearbyen

Dag 1: Longyearbyen

Aan het einde van de middag ga je aan boord van de Ocean Adventurer in Longyearbyen. Zodra je bent ingescheept, vertrekt het schip in de vroege avond richting de westkust van Spitsbergen. Omdat het 24 uur per dag licht is, kun je nog volop genieten van het prachtige landschap van de Isfjord, waar de bergen waarschijnlijk nog bedekt zijn met sneeuw. Terwijl je vaart, zie je Noordse stormvogels rondom het schip vliegen, en de kans is groot dat je groepen Kleine alken en zeekoeten laag over het water ziet scheren, op weg naar hun nest op de kliffen.
Beluga Whale Spitsbergen Svalbard

Beluga-walvissen

Dag 2 - 3: Zuidwest- en Zuidoost-Spitsbergen

De exacte route van deze dagen hangt af van het ijs, maar je verkent indrukwekkende fjorden zoals de Bellsund en Van Keulenfjord. Je bezoekt onder andere Bourbonhamna, waar je overblijfselen uit de tijd van de walvisvangst kunt zien. Hier liggen de skeletten van honderden Beluga-walvissen, en met wat geluk spot je zelfs levende exemplaren. Op de toendra kan je rendieren en vogels spotten. Bij goede omstandigheden vaar je naar Edgeøya, waar je landt bij Kapp Lee, een gebied vol rendiergeweien en walrusbotten. Als er ijsvelden zijn, maak je zelfs kans op het zien van ijsberen!
Spitsbergen Svalbard Expeditiecruise

14e-Juligletsjer

Dag 4 - 5: West-Spitsbergen

Je begint de dag in de Krossfjord, waar je de indrukwekkende 14e-Juligletsjer bezoekt. Je ziet Baardrobben rustend op de ijsbrokken en talrijke vogels, zoals papegaaiduikers en Drieteenmeeuwen. Poolvossen loeren onder de vogelkliffen, op zoek naar een prooi. Later bezoek je Ny-Ålesund, een voormalig mijnstadje dat nu een wetenschapsbasis is. De geschiedenis van expedities naar de Noordpool is hier overal voelbaar, met beroemde ontdekkingsreizigers zoals Amundsen die hier hun tochten begonnen. Vanaf Blomstrandhalvøya bewonder je het spectaculaire uitzicht op de Tre Kroner, drie bergtoppen die door het ijs steken, omgeven door prachtige flora.
Cruisereizen Cruisereis Spitsbergen

IJsberen

Dag 6 - 8: Pakijsrand, Phippsøya & Nordaustlandet

Deze dagen staan in het teken van ijsberen en de weidse, verlaten ijsvelden. Je vaart naar de rand van het pakijs om ijsberen op te sporen. Als de omstandigheden het toelaten, bezoek je Phippsøya en vaar je door de Straat Hinlopen naar Nordaustlandet. Naast ijsberen kun je hier ook walrussen zien, en op Alkefjellet bewonder je een enorme vogelklif vol zeekoeten. Het landschap is ruig en ongerept, wat je een bijzonder gevoel van avontuur geeft.
Spitsbergen Svalbard Gletsjer

Monacobree

Dag 9: Liefdefjorden & Monacobreen

Vandaag vaar je door de adembenemende fjorden in het noorden van Spitsbergen. Liefdefjorden biedt een spectaculair uitzicht op de Monacobree, een immense gletsjer die rechtstreeks de zee in stroomt. Je bezoekt Smeerenburg, waar je de ruïnes van oude traanovens ziet, en misschien spot je hier ijsberen of walvissen. Hoewel landingen op het eiland Moffen niet zijn toegestaan, kun je vanaf het schip vaak zwemmende walrussen zien.
Spitsbergen Svalbard

Alkhornet

Dag 10: Alkhornet

Terug aan de westkust kom je aan bij Alkhornet, een indrukwekkende berg die lijkt op de snavel van een alk. Hier broeden zeevogels hoog op de kliffen en kun je poolvossen en rendieren spotten die rond de toendra grazen. Op de toendra zie je ook vaak Kleine jagers en soms Kleine rietganzen. De unieke plantengroei hier, zoals vorstring, is een prachtig voorbeeld van de bijzondere arctische vegetatie.
Spitsbergen Svalbard Expeditiecruise

Spitsbergen landschap

Dag 11: Vertrek

In de nacht vaar je via de Isfjord terug naar Longyearbyen. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de Ocean Adventurer, en rond 09.00 uur ontscheep je. In de middag kun je je vlucht naar Oslo nemen, of je kunt je avontuur in Spitsbergen of Noord-Noorwegen nog wat langer voortzetten.

Praktische informatie

Spitsbergen heeft een koud Arctisch klimaat, maar de beste tijd om het te bezoeken is in de zomermaanden, van juni tot augustus. Tijdens deze periode liggen de temperaturen meestal tussen de 0°C en 8°C. Dit is ook het moment waarop het zee-ijs grotendeels is gesmolten, waardoor expedities langs de kust en naar de fjorden mogelijk zijn. De dagen zijn in de zomer 24 uur lang licht, wat de perfecte gelegenheid biedt om het unieke dierenleven, zoals ijsberen, walrussen en zeevogels, te observeren. In de wintermaanden is het extreem donker, met een gemiddelde temperatuur die ver onder het vriespunt ligt. De winterperiode is minder geschikt voor toerisme vanwege het beperkte licht en de moeilijke toegang.

Spitsbergen behoort tot Noorwegen, maar heeft een eigen immigratieregeling. Als je de Noorse Schengenruimte binnenkomt, hoef je geen extra visum aan te vragen voor Spitsbergen. Wel moet je een geldig paspoort of identiteitskaart bij je hebben. Ook is het belangrijk om te weten dat er geen verplichte vaccinaties zijn voor Spitsbergen, maar vanwege het afgelegen en koude klimaat wordt geadviseerd om in goede gezondheid te zijn voordat je op reis gaat.

Net als op het vasteland van Noorwegen wordt in Spitsbergen de Noorse kroon (NOK) gebruikt. Hoewel er in de kleine gemeenschappen zoals Longyearbyen pinautomaten zijn, is het handig om vooraf betalingen te regelen. Creditcards worden op de meeste plaatsen en aan boord van expedities geaccepteerd.

Spitsbergen hanteert de Noorse tijdzone (CET, Midden-Europese Tijd). Gedurende de zomermaanden, waarin het altijd licht is, wordt de klok ook verzet naar zomertijd (CEST, Midden-Europese Zomertijd).

Spitsbergen heeft geen oorspronkelijke bevolking. De kleine gemeenschap bestaat voornamelijk uit wetenschappers, onderzoekers en toeristen die zich aanpassen aan de unieke Arctische omgeving. Er zijn een aantal culturele evenementen, zoals het Spitsbergen Jazz Festival, maar het behoud van de ongerepte natuur staat altijd centraal. Bezoekers worden aangemoedigd om milieuvriendelijk te handelen en de strikte regels rondom dierenwelzijn en afvalbeheer te volgen.

Om Spitsbergen te bereiken, vlieg je meestal eerst naar Oslo of Tromsø en vervolgens door naar Longyearbyen, de grootste nederzetting op het eiland. Eenmaal daar, verplaats je je voornamelijk per boot, sneeuwscooter of kleine vliegtuigjes, afhankelijk van het seizoen. Expeditiecruises zijn de populairste manier om de prachtige kustlijn en het indrukwekkende landschap te verkennen.

De officiële taal op Spitsbergen is Noors, maar door de aanwezigheid van internationale onderzoekers en toeristen wordt er ook veel Engels gesproken. Expeditiepersoneel en gidsen communiceren meestal in het Engels tijdens de tours en activiteiten.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Even een stempel halen bij het meest noordelijk gelegen postkantoor in Ny-Ålesund

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!