20-daagse rondreis Nepal Jeep Reis Mustang

Tot € 3.000,- p.p.

Ontdek het veelzijdige Nepal met deze onvergetelijke reis. Begin je avontuur in de levendige straten van Kathmandu, waar je de unieke Newari cultuur en historische bezienswaardigheden verkent. Reis vervolgens naar Pokhara, met een panoramisch uitzicht op de indrukwekkende Annapurna. Verken als hoogtepunt van de reis het afgelegen Mustang per privéjeep. Ontdek hier oude kloosters, ongerepte natuur en ervaar de Tibetaanse cultuur. Ontspan aan de serene meren van Begnas en Rupa en beleef een spannende safari in Chitwan National Park. Eindig je reis in het historische Bhaktapur en de heilige plekken van Pashupati en Boudha. Deze reis biedt een perfecte mix van cultuur, avontuur en natuur in het hart van Nepal!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Cultuur
Lokale gids

Mogelijk programma

Nepal Kathmandu

Kathmandu

Dag 1: Aankomst Kathmandu

Bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu word je opgewacht door je gids. Daarna volgt een transfer naar je hotel in Thamel, een sfeervolle en historische wijk van de stad, bekend om zijn gezellige straatjes vol winkels, cafés en restaurants. Na de reis heb je wat tijd om uit te rusten, waarna je kunt genieten van een ontspannende oliemassage om de jetlag te verlichten. Terwijl jij tot rust komt, zorgt je team ervoor dat alle permits voor je verdere reis in orde worden gebracht. Een ontspannen en zorgeloze start van je avontuur in Nepal!
Nepal Kathmandu

Nepal bevolking

Dag 2: Kathmandu

Vandaag stap je in een riksja (fietstaxi) voor een rit naar Swayambu, de Apentempel, aan de rand van Kathmandu. Bovenaan geniet je van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de boeddhistische stupa. Na dit bezoek word je met de taxi naar het oude centrum van Kathmandu gebracht, waar je luncht in een Newari restaurant. Je verkent het historische Durbar Square met zijn tempels en paleis, en ontmoet de Kumari, het meisje dat als hindoeïstische godin wordt vereerd. De dag sluit je af met een wandeling terug naar het hotel door de levendige steegjes van de stad.
Nepal

Pokhara

Dag 3: Kathmandu - Pokhara

Vandaag rijd je van Kathmandu naar Pokhara, een rit van ongeveer zeven uur die je langs diepe valleien en steile rotsen voert. Je komt aan in Pokhara, gelegen aan het Fewa-meer met uitzicht op de Annapurna. Als je wilt, kun je onderweg ook drie uur raften op de Trisuli-rivier. Geen ervaring is hiervoor nodig, deze activiteit kan je dus laten toevoegen aan je dag!
Nepal

het Fewa-meer

Dag 4: Pokhara

In Pokhara verblijf je nabij het Fewa-meer. Je hebt de mogelijkheid om te fietsen langs het meer, met verschillende routes die je kunt bespreken met je gids. Als fietsen niet je voorkeur heeft, kun je ook met de bus reizen en vervolgens een ontspannen wandeling maken tussen de velden. 's Middags geniet je van lokaal eten en heb je de kans om te zwemmen in de rivier.
Mustang Nepal

Mustang

Dag 5: Pokhara - Jomsom vlucht - jeep reis

Vandaag begin je met een binnenlandse vlucht over de Himalaya en ga je beginnen aan de jeep reis in Mustang. Vanaf dit punt kun je in overleg met je gids het tempo van de reis zelf bepalen. De jeep blijft beschikbaar, zodat je kunt kiezen hoeveel je rijdt of wandelt. Je doel is om de hoofdstad van Mustang, Lo Manthang, te bereiken. Omdat we niet weten hoe je op de hoogte zult reageren, zorgen we ervoor dat we niet te snel stijgen. We passen de reis aan op jouw interesses: of je nu liever een stukje wandelt of meer tijd doorbrengt in de dorpen, alles wordt op maat geregeld.
Nepal Himalaya

Privé Jeep Mustang

Dag 6 - 14: Jeep Reis Mustang

Deze 10 dagen reis je door Mustang, een voormalig koninkrijk gelegen aan de achterkant van de Himalaya op het Tibetaanse Plateau, een unieke ervaring! Met een privéjeep en een gids verken je de regio van dorpje naar dorpje. Je hebt de flexibiliteit om ter plaatse te besluiten wanneer je wilt wandelen of rijden. Je ontdekt de ruige schoonheid van het landschap en de rijke culturele erfgoed, inclusief Tibetaanse boeddhistische kloosters, vooral van de Sakya-school. In Kagbeni wordt je permit gecontroleerd en zie je een opvallend beeld met een grote fallus ter bescherming tegen boze geesten. Na deze bijzondere reis in Mustang verken je verder de hoogtepunten van Nepal.
Mustang Nepal

Mustang wandeltocht

Dag 15: Jomsom - Pokhara

Vandaag vlieg je vroeg in de ochtend terug naar Pokhara en rij je vervolgens naar de rustige meren Begnas en Rupa. Deze gebieden zijn minder toeristisch en bieden een serene omgeving. Je kunt hier genieten van een boottocht en een verfrissende duik in het kristalheldere water. Voor de nacht ervaar je luxueus kamperen, oftewel glamping. Je verblijft in grote, comfortabele tenten met uitzicht op het meer en de Himalaya. Elke tent is voorzien van twee bedden, een bank, een terras en een eigen badkamer met warm water. Een perfecte mix van luxe en natuur voor een ontspannen en onvergetelijke ervaring!
Chitwan Nepal

Chitwan National Park Jeepsafari

Dag 16: Pokhara - Chitwan

Vandaag rij je ongeveer zes uur naar het zuiden van Nepal richting het Chitwan National Park, waar je een heel ander gezicht van Nepal ontdekt. In plaats van bergen zie je uitgestrekte vlaktes. Je verblijft in een lodge nabij het park en gaat een wandeling maken. Met wat geluk kun je zelfs al badende neushoorns zien! 's Avonds geniet je van een traditionele dansvoorstelling door de Tharu, een lokale etnische groep. Een unieke ervaring die je inzicht geeft in de cultuur van de regio.
Nepal

Chitwan National Park

Dag 17: Chitwan safari

Vandaag verken je het Chitwan National Park per jeep tijdens een halve dag safari. Je gaat op zoek naar wilde dieren zoals neushoorns, tijgers, beren, herten en zwijnen. Na de lunch stap je in een kano voor een rustige tocht op zoek naar krokodillen, gevolgd door een verkenning van het bos te voet. Wil je de ervaring nog verder uitbreiden? Je hebt de mogelijkheid om te overnachten in een uitkijktoren midden in het bos. Deze bijzondere overnachting-optie kunnen we bieden naar wens!
Nepal

Bhaktapur

Dag 18: Chitwan - Kathmandu vlucht - Bhaktapur

Vandaag vlieg je van Chitwan naar de hoofdstad om tijd te besparen en optimaal te genieten van je reis. Na aankomst op de luchthaven is het slechts 30 minuten rijden naar Bhaktapur, waar je verblijft in een 16e-eeuws pelgrimshuis in het hart van de oude stad. Samen met je gids verken je Bhaktapur en ontdek je de talloze pagoda's en tempels. Dit is je kans om de rijke Newari cultuur van dichtbij te ervaren en de historische charme van deze bijzondere stad te ontdekken.
Pashupatinath Nepal Kathmandu

Pashupati

Dag 19: Bhaktapur - Pashupati - Boudha

Op je laatste dag begin je met een rit van Bhaktapur naar Pashupati, een heilige crematieplaats voor hindoes gelegen naast de rivier. Je zult openbare crematies zien en sadhus ontmoeten die vaak marihuana roken. Vervolgens rijden we naar Boudha, een buitenwijk van Kathmandu waar de Tibetaanse gemeenschap woont. Na de lunch heb je de gelegenheid om een Tibetaanse arts te bezoeken voor een holistische diagnose via je pols. De arts kan ook kruidenpillen voorschrijven. Je dag eindigt met een bezoek aan de indrukwekkende Boudhanath stupa, een belangrijk boeddhistisch centrum en een plek vol Tibetaanse cultuur. Deze dag geeft je een bijzondere indruk van de tradities als afsluiting van je reis door dit diverse land!
Nepal

Himalaya

Dag 20: Terugreis

Na een onvergetelijke reis in dit prachtige land, reis je vandaag weer terug naar Nederland.

Praktische informatie

De beste reistijd om Nepal te bezoeken is in de herfst (september-november) en het voorjaar (maart-mei). Het weer in deze periodes is aangenaam, met heldere lucht en milde temperaturen. Het klimaat in Nepal kent vijf klimaatzones. Van tropisch in het laagland tot arctisch in de Himalaya. Het monsoonseizoen is van juni tot september; het is dan regenseizoen. Dit maakt het minder geschikt voor trekking door glibberige paden.

Als toerist heb je een visum nodig om Nepal binnen te komen. Dit kan vooraf geregeld en aangevraagd worden via de Nepalese ambassade of bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu. Visa’s zijn beschikbaar voor 15,30 en 90 dagen. Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn na aankomst. Vaccinaties zijn niet verplicht, maar er zijn wel een aantal aanbevolen: DTP, hepatitis A, bij langer verblijf of reizen naar afgelegen gebieden buiktyfus, rabiës en hepatitis B.

In Nepal betalen ze met de Nepalese roepie (NPR). 1 euro is ongeveer 140-150 NPR, afhankelijk van de koers. In grote steden zoals Kathmandu en Pokhara zijn geldautomaten beschikbaar en worden creditcards geaccepteerd in grotere hotels, restaurants en winkels. In de afgelegen gebieden is het handig cash bij je te hebben.

In Nepal is het in de Nederlandse zomertijd 4 uur en 45 minuten later. In de Nederlandse wintertijd is het 5 uur en 45 minuten later.

Ongeveer 80% van de mensen in Nepal zijn hindoeïsten, en er is ook een grote boeddhistische minderheid van ongeveer 10%. Religieuze tradities en festivals hebben een grote invloed op de cultuur en het dagelijks leven. Het wordt aanbevolen dat toeristen zich bescheiden kleden, vooral in tempels en heilige plaatsen. Bedek je knieën en schouders. Vermijd het aanraken van mensen op hun hoofd en trek je schoenen uit als je een tempel of huis binnengaat.

De vlucht van Amsterdam naar Nepal duurt gemiddeld 14 uur. In Nepal zijn er verschillende manieren om door Nepal te reizen. De bussen zijn goedkoop, maar vaak overvol en traag. Er zijn toeristenbussen beschikbaar, die wat comfortabeler zijn, tussen populaire bestemmingen zoals Kathmandu, Pokhara en Chitwan. Veel toeristen kiezen voor een binnenlandse vlucht. De binnenlandseluchtvaartmaatschappijen verbinden grote steden met afgelegen gebieden en trekkingsteden zoals Lukla (voor de Everest-trek). Taxi’s en tuktuks zijn gebruikelijk. Onderhandel vooraf een prijs als de taxi geen meter heeft. De tuktuks zijn een goedkope optie voor korte afstanden.

De officiële taal van Nepal is Nepalees. In toeristische gebieden spreken veel mensen redelijk Engels. Nepal is meertalig met meer dan 100 talen en dialecten. Sommige regio’s, zoals de Himalaya, spreken Tibetaans-gerelateerde talen.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Paragliden in Pokhara!

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!