21-daagse rondreis Vietnam – Ha Giang Loop

Tot € 2.500,- p.p.

Ontdek tijdens deze avontuurlijke reis de magie van Vietnam, een land met adembenemende landschappen, rijke cultuur en eeuwenoude tradities. Laat je verrassen door het afwisselende programma waarin je de schoonheid van dit land zal ervaren. Zo begin je in het levendige Hanoi en reis je mee door de Ha Giang Loop, het hoogtepunt van Vietnam: een motortour door een van de meest indrukwekkende gebieden. Nadat je het grensgebied van Vietnam hebt ontdekt ga je mee op een cruise om de prachtige wateren, baaien en grotten te verkennen. Je duikt verder in de Vietnamese cultuur in de bruisende steden Hoi An en Saigon, waar je de rivieren vol lantaarns, de levendige markten, de tempels, rijstvelden en stranden zal bewonderen. Ga mee op reis naar de perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers en cultuurliefhebbers!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Lokale gids
Zonvakantie

Mogelijk programma

Vietnam Hanoi

Hanoi

Dag 1: Aankomst Hanoi

Vanuit Amsterdam vlieg je met een tussenstop naar Hanoi. De vlucht duurt inclusief overstaptijd gemiddeld 14 tot 18 uur. Bij aankomst in Hanoi is er een transfer geregeld naar het hotel, waar je de rest van de dag kan ontspannen.
Vietnam Hanoi

Hamoi

Dag 2: Hanoi verkennen

De reis door Vietnam gaat beginnen! Je begint de dag met een stadstour door Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Samen met de gids duik je in een belangrijk stukje geschiedenis door het bezoeken van het Ho Chi Minh Mausoleum en One Pillar Pagoda, 2 iconische monumenten. Hierna bezoek je Vietnam’s eerste universiteit bij de Tempel van de Literatuur. Na de lunch, die verzorgd wordt, bezoek je het Hoa Lo Gevangenis Museum. Leer hier over de geschiedenis van de gevangenis, de Franse kolonisatie en de oorlog in Vietnam. Na dit informatieve begin van je dag kom je terug in je hotel om te ontspannen. In de avond haalt de gids je weer op voor een street food tour in de stad. Proef en geniet van de keuken van Vietnam, met een variatie van de favorieten van lokale en wereldbekende gerechten.
Hà Giang Vietnam

Ha Giang

Dag 3: Reis naar Ha Giang

Na een dag met de eerste indrukken van Vietnam, reis je vandaag verder naar Ha Giang. Je reist hiernaartoe per bus, die voorzien is van business class-stoelen en USB-oplaadpoorten. Deze reis duurt 5,5 uur, met halverwege een pauze. Aankomende nacht verblijf je in een villa, van waaruit de Ha Giang Loop zal starten. Afhankelijk van het seizoen zal het zwembad hier open zijn of een kampvuur, met ‘s avonds een heerlijk menu. Een perfect moment om te ontspannen en je mede-avonturiers van de tour te ontmoeten!
Hà Giang Vietnam

Ha Giang Loop

Dag 4: Start van de Ha Giang Loop

Terwijl je geniet van een vroeg ontbijt zullen de gidsen van de tour zich introduceren en je voorzien van alle nodige informatie voor de tour. Dan zal het hoogtepunt van Vietnam beginnen: De Ha Giang Loop! Onderweg word je meteen ondergedompeld worden in een landschap dat je alleen maar blijft verbazen. Afhankelijk van de temperatuur zijn er onderweg een aantal fantastische zwemplaatsen. Wanneer de bestemming voor de dag bereikt is, zal laat in de middag de lunch plaatsvinden in een prachtig dorp dat gevoed wordt door een bron, voordat je op weg gaat naar een namiddag zwembad.  De dag zal worden afgesloten met een diner in een lokaal restaurant.
Hà Giang Vietnam

Ma Pi Leng Pass

Dag 5: Ha Giang Loop

Je begint de dag goed met een Vietnamees ontbijt. Hierna ga je weer verder met de route door een prachtig landschap. De lunch van de dag vindt plaats in een rustig en schilderachtig dorpje in de bergen. Op deze plek, die wordt bewoond door de Tay etnische groep, kan je het grottenstelsel verkennen dat de bron is van natuurlijk gefilterd water voor veel van de omliggende gemeenschappen. Ook hier kan je natuurlijk zwemmen! De voorzieningen zijn hier erg eenvoudig, dit geeft je een goed beeld van hoe deze bijzondere bergstammen van dag tot dag leven. Na de lunch ga je verder naar het noorden, naar een gebied dat waarschijnlijk het meest besproken deel van de Ha Giang Loop is geworden: De Ma Pi Leng Pass. Dit is de diepste kloof van Zuidoost-Azië. Het landschap is onwerkelijk, dus om hier volop van te genieten verblijf je in dit gebied. Het diner wordt gekookt en geserveerd door lokale Hmong.
Hà Giang Vietnam

Ha Giang Loop

Dag 6: Ha Giang Loop

Vandaag kun je kiezen om uit te slapen of vroeg op te staan voor een adembenemende zonsopgang bij de grens met China. Na het ontbijt reis je door het grensgebied en bewonder je rotsformaties en fossielen uit het Jura-tijdperk. Een stop bij het oude paleis van de H'mong-koningen is mogelijk, afhankelijk van de tijd. Je lunch is in een historisch restaurant in Yen Minh, waarna je verder reist door het bergachtige district. Je bezoekt een pittoresk dorpje met een school en een prachtig uitzicht op de jungle. In de vroege middag arriveer je in Quan Ba, waar je kunt ontspannen met een duik in het zwembad of een traditioneel kruidenbad voordat je geniet van een diner met een schitterend uitzicht.
Hà Giang Vietnam

Rijstteelt

Dag 7: Ha Giang Loop

De ochtend kan je relaxed starten met een duik in het zwembad. Daarna maak je een korte wandeltocht om een lokaal grottensysteem te bezoeken voordat je weer op pad gaat. Afhankelijk van de tijd zijn er lokale markten of zelfs een bezoek aan een lokale hennepproductie winkel. Er wachten ons nog een aantal prachtige bergpassen als je de weg terug naar Ha Giang vervolgt, waaronder dorpjes waar hennepteelt de hellingen bedekt! In de middag kom je terug op het beginpunt in Ha Giang voor de lunch en om eventueel te zwemmen voordat de bus naar Hanoi vertrekt. Einde van de middag reis je per bus terug naar Hanoi, waar je laat in de avond arriveert.
Halong Bay Vietnam

Bai Tu Long Bay

Dag 8: Cruise naar Cap La Island

Een shuttlebus haalt je op van het hotel en brengt je naar de meest geweldige baai in het noorden van Vietnam. Hier stap je op de boot, waar je 2 nachten verblijft. Je geniet van een lunch en de uitzichten terwijl je vaart door Bai Tu Long Bay. De boot brengt je naar het kajakgebied; Cap La Island, waar je gaat kajakken door de adembenemende natuur. Je kan hier dan ook heerlijk zwemmen en ontspannen. Eenmaal terug op de boot geniet je van de Sunset Party, onderweg terug naar de ankerplaats. Je kunt hier snel een eenvoudig maar heerlijk Vietnamees gerecht leren tijdens de kookdemonstratie, dat tijdens het uitgebreide diner geserveerd zal worden. Tijdens de vrije tijd in de avond kan je je uitdagen met Vietnamese puzzel- of bordspellen, je geluk beproeven met inktvis vissen of met een cocktail genieten van de rustige nacht aan de baai.
Halong Bay Vietnam

de Swan Cruise

Dag 9: Bai Tu Long Bay

Begin je dag met een Tai Chi routine op het zonnedek of geniet van het uitzicht op het prachtige landschap van de baai met een kopje thee of koffie. Na het ontbijt is het tijd voor een nieuwe verkenningsdag. Vandaag ga je op een kleine dag boot en vaar je diep in het centrum van het ongerepte Bai Tu Long Geologie Park en het dorpsgebied van Vung Vieng. Je stopt bij de Trinh Nu grot, waar je kan zwemmen en baden bij dit prachtige strand. Ook hier is een mogelijkheid om te kajakken en krijg je in de middag een lunch geserveerd. Aan het einde van de middag keer je terug naar de Swan Cruise boot, waar je de Vietnamese keuken induikt met een kookles. Je bewondert de zonsondergang met het diner op de boot. Terug bij het verblijf kan je in de avond opnieuw ontspannen of deelnemen aan een van de spellen of inktvis vissen.
Halong Bay Vietnam

Thien Canh Son grot

Dag 10: Cruise naar Halong Port

Je wordt weer wakker met een prachtig uitzicht en start je dag met ontbijt op de boot. Deze ochtend ga je de goed verborgen Thien Canh Son grot verkennen. Na nog een Vietnamese maaltijd op de boot is het tijd om uit te checken. De gave dagen op de cruise zitten erop en je reist verder vanuit Ha Long Cruise Port naar Ninh Binh, met een busreis van 4,5 uur. Je verblijft vannacht in een boutique hotel.
Ninh Binh Vietnam

Delacour Langur

Dag 11: Van Long Natuurreservaat en nachttrein

Je gids haalt je op voor een avontuurlijke dag bij Mua Cave. Je klimt 500 treden naar de top van de Ngoa Long berg voor een prachtig panoramisch uitzicht. Na de afdaling geniet je van een lunch in een lokaal restaurant, gevolgd door een 22 km lange fietstocht door een schitterend landschap van rotsformaties, rijstvelden en plattelandsdorpjes. Daarna maak je een 1,5 uur durende boottocht op het Van Long natuurreservaat, beroemd om zijn rijke ecologie en zeldzame Delacour Langur apen. Na deze dag vol activiteiten word je met een privétransfer naar je accommodatie gebracht. Na een korte pauze ga je naar het station van Ninh Binh voor de nachttrein naar Dong Hoi.
Ninh Binh Vietnam

Dark Cave

Dag 12: Grotten Tour

Na de nacht in de trein arriveer je vroeg op het station in Dong Hoi. Je wordt gebracht naar het resort waar je eerst wat vrije tijd hebt om je klaar te maken voor een dagexcursie in Phong Nha. Je bezoekt de meest populaire plek in de omgeving: Dark Cave. Tijdens deze tour kun je nieuwe ervaringen opdoen: ziplinen en kajak roeien. In de grot zijn veel unieke dingen te zien en te beleven! Er zijn hier meren met een watertemperatuur van ongeveer 18 graden, er is een natuurlijk modderbad en er zijn veel fossielen te vinden. De fossielen zijn meer dan een miljoen jaar oud! Vanuit de Dark Cave bezoek je ook nog Paradise Cave; met een totale lengte van 31,4 km wordt deze grot beschouwd als de langste droge grot in Azië. Het lijkt op een geheime stad verborgen onder de grond, die je tot 7000 m kan ontdekken.
Huế Vietnam

Hue

Dag 13: Phong Nha - Hue

Vandaag reis je van Phong Nha naar je hotel in Hue. Deze reis duurt ongeveer 4 uur, inclusief 1 stop onderweg en is per auto. Verder is er voor vandaag geen programma, zodat je tijd hebt om bij te komen en te genieten van de rust.
Huế Vietnam

Hue

Dag 14: Hue city tour

Vandaag is het tijd voor een hoogtepunt van je Vietnam reis: de motor tour in Hue. Het is de ideale manier om deze charmante, voormalige hoofdstad te ontdekken. Om 09:00 uur ontmoet je de gids en chauffeurs bij je hotel. Na een korte veiligheidsbriefing begint je avontuur in een rustig tempo. Je rijdt door steegjes, langs markten en bezoekt onder andere de Citadel van Hue, de Verboden Purperen Stad, en een koningsgraf. Onderweg geniet je van de natuur, cultuur en geschiedenis. Ook lunch je veganistisch bij een lokale pagode, een heerlijke ervaring in het boeddhistische centrum van Vietnam.
Hội An Vietnam

Hoi An

Dag 15: Hue - Hoi An

Met een privéauto reis je vandaag naar Hoi An. Hier zal je de komende 4 nachten in een hotel verblijven. De rest van de dag heb je tijd om te landen op deze nieuwe plek, te ontspannen bij het hotel of op verkenning te gaan in de stad.
Hội An Vietnam

Thu Bon-rivier

Dag 16-18 Hoi An

In deze drie dagen is er geen programma en kun je Hoi An op je eigen tempo ontdekken. Verken de meest sfeervolle, oude binnenstad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, met zijn kleurrijke lantaarns, historische tempels en bruisende cafés. Maak een avondwandeling langs de Thu Bon-rivier en bewonder de magische lantaarns. Ontspan op nabijgelegen stranden zoals An Bang. Fiets door de groene rijstvelden of maak een dagtrip naar My Son of Cham Island. Hoi An biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning. Ideaal voor deze vrije dagen!
Ho Chi Minh City Vietnam

Ho Chi Minh City

Dag 19 Ho Chi Minh City City Tour

Vandaag reis je van Hoi An naar Da Nang voor een korte vlucht naar het levendige Saigon. Bij aankomst word je verwelkomd door je gids en chauffeur, die je naar je hotel brengen om je in te checken. Vervolgens start je een avontuurlijke wandeltour door de stad, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Je bezoekt iconische plekken zoals het koloniale postkantoor, het City Opera House, het Rex Hotel, en de Notre Dame kathedraal. Je verkent ook het Herenigingspaleis en eindigt de dag in het War Remnants Museum voor een diepgaand inzicht in de Vietnamoorlog. Een dag vol cultuur, geschiedenis en indrukwekkende ervaringen.
Ho Chi Minh City Vietnam

Ho Chi Minh City tour

Dag 20: Speedboat en Vintage Vespa tour

Je begint de dag met een speedboottocht vanaf de pier van Bach Dang, waarbij je de stad achter je laat en geniet van een licht ontbijt met uitzicht op de jungle. Bij de Cu Chi Tunnels krijg je een introductievideo en verken je de Viet Cong-tunnels, boobytraps en ondergrondse bunkers, en proef je cassavewortel. Na de historische tour geniet je van een traditionele lunch aan de rivier. 's Avonds stap je op een vintage Vespa voor de ‘Saigon After Dark’ tour. Je ontdekt lokale eet- en drinkgelegenheden, proeft populaire Saigon-gerechten, luistert naar livemuziek in een café en eindigt in een bruisende muziekbar. Met al het eten en drinken inbegrepen, biedt deze tour een authentieke ervaring van Saigon's nachtleven en een onvergetelijke afsluiting van je reis.
Ho Chi Minh City Vietnam

Ho Chi Minh City

Dag 21: Vertrek

Je avontuur in Vietnam zit er alweer op. Vandaag neem je de transfer naar het vliegveld en vlieg je weer terug naar Nederland, met een extra rugzak vol prachtige herinneringen!

Praktische informatie

Vietnam heeft een divers klimaat. Over het algemeen zijn de beste reistijden de lente (maart-april) en herfst (september-november). In deze periodes is het meestal mild en droog in het grootste deel van het land.

Noord-Vietnam heeft koele winters en hete zomers. Centraal-Vietnam heeft een lang regenseizoen van september tot december. 

Een visum is vereist als je naar Vietnam komt. Een e-visum voor Vietnam is online aan te vragen en geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. De aanbevolen vaccinaties zijn DTP en hepatitis A. Afhankelijk van de reisduur en activiteiten worden ook vaccinaties tegen Hepatitis B, buiktyfus en rabiës overwogen. 

In Vietnam betalen ze met de Vietnamese Dong (VND). 1 euro staat ongeveer gelijk aan 25.000-27.000 VND. Contant geld is het meest gangbaar, vooral in kleine dorpen en steden. Creditcards worden steeds meer geaccepteerd in grote steden en toeristische gebieden. Geldautomaten zijn overal te vinden, maar het is verstandig te allen tijde wat contant op zak te hebben.

Vietnam kent geen zomertijd. Het is daarom in de zomer 5 uur later en in de winter 6 uur.

Vietnam is een traditionele samenleving waar respect voor ouderen en autoriteit belangrijk is. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat je een huis of tempel betreedt. Het dragen van gepaste kleding bij het bezoeken van religieuze plaatsen wordt sterk aangeraden (knieën en schouders bedekt). Het land heeft een mix van boeddhisme, Taoïsme, confucianisme en het Vietnamse volksgeloof. Bekende gerechten in Vietnam zijn Pho (noedelsoep), Banh Mi (Vietnamese sandwich) en verse loempia’s.

Vanuit Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Vietnam. De gemiddelde vliegreis, afhankelijk van je overstap, duurt 15 uur. In Vietnam is het binnenlandse vervoer goed te doen. Er is een goed ontwikkeld netwerk van bussen, treinen en binnenlandse vluchten. De nachttrein is een populaire manier om een lange afstand af te leggen. Het meest populaire vervoermiddel zijn motorfietsen en scooters. Toeristen kunnen eenvoudig een scooter huren, maar zorg dat je een geldig rijbewijs hebt. Taxi’s zijn beschikbaar in de meeste steden, maar zorg dat de meter aanstaat. Grab (vergelijkbaar met Uber) is een betrouwbare app voor ritten door de stad. 

In Vietnam is de officiële taal Vietnamees. Engels wordt steeds meer gesproken, vooral in toeristische gebieden en door de jonge generatie.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Een bezoek aan Hội An mag absoluut niet ontbreken!

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!